Χαμός με Κωνσταντοπούλου και Παφίλη στη Βουλή: «Θα μας δείρετε με την αντρίλα σας;» - «Τι ξέρετε από αγώνες; Ούτε χαστούκι δεν έχετε φάει»
Από την πλατφόρμα του TikTok στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η σύγκρουση ΚΚΕ και Πλεύσης Ελευθερίας με τον Θανάση Παφίλη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανταλλάσσουν βαρύτατες καταγγελίες και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Η αρχή έγινε με την κυρία Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει πως «η μονταζιέρα του Περισσού» επιχειρεί να την εμφανίσει ως υποστηρίκτρια της Χρυσής Αυγής αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στα βιντεάκια της ΚΝΕ.
«Ο ακτιβισμός δεν είναι σόου, είναι το μέσο που έχουν πολλοί άνθρωποι για να αντιστέκονται στην εξουσία» είπε αρχικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Συμβαίνει να είμαι κόρη δύο ανθρώπων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και απέδειξαν με την υπόσταση τους ποιοι είναι και δε δέχομαι από κανέναν εξυπνάκια με μοντάζ και κολάζ του χειρίστου είδους να λέει ότι είμαι Χρυσαυγίτισσα. Πόσο πιο χαμηλά, άλλο η διαφωνία και άλλο η λασπολογία, η λοιδορία, η μονταζιέρα».
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου για «βρώμικη προπαγάνδα» ενώ η ένταση ανέβηκε στο κόκκινο όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τον διέκοπτε συνεχώς.
«Κυρά μου, μάς κάνετε μαθήματα για τις οικογένειες μας;» είπε ο κ. Παφίλης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιδρά:
«Κυρία μου; Θα μας δείρετε με την αντρίλα σας;» και τον βουλευτή του ΚΚΕ να επανέρχεται «το ανακαλώ κυρία μου, εγώ είμαι από χωριό».
«Εμείς δεν κάνουμε μονταζιέρες απλά βγάζουμε το μακιγιάζ. Το κάνουμε με δηλώσεις δικές της τις οποίες γνωρίζουμε όσοι ήμασταν εδώ. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν που έλεγε ότι η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο ήταν σχήμα λόγου. Κόφτε το λοιπόν, άντε μπράβο. Ήταν εκείνη που ως πρόεδρος της Βουλής δεν ξεκινούσε τις συνεδριάσεις αν δεν έρχονταν οι Χρυσαυγίτες από τον Κορυδαλλό» συνέχισε ο κ. Παφίλης για να προσθέσει: «επιτίθεστε στον κ. Λαμπρούλη στοχεύοντας το ΚΚΕ. Δεν μασάμε. Εμείς καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και εσύ ως Πρόεδρος την εξαφάνισες. Δεν την έφερες ποτές στην Ολομέλεια. Καταθέσαμε πρόταση για τα εργασιακά με την συνυπογραφή 600 και πάνω σωματείων και αυτή την εξαφάνισες. Εσύ ήσουν φιλοξενούμενη σε όλα τα ΜΜΕ πριν ακόμα μπεις στη Βουλή. Η Κωνσταντοπουλου πουλά αντισυστημισμό; Σιγά, άχνα δεν βγάζει».
«Αφήνει περίεργα και ανήθικα υπονοούμενα βρώμικα, τόσο βρώμικα… Δεν είστε η αυτοκράτειρα, μη μας λέτε ότι εσείς είστε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος. Έχουν προηγηθεί άλλοι. Ήταν η Αλέκα Παπαρήγα και Φώφη Γεννηματά. Τι ξέρετε από αγώνες. Ούτε χαστούκι δεν έχετε φάει. Δεν έχετε αντιπαρατεθεί. Μιλούσατε 47 λεπτά όπως και σε κάθε συνεδρίαση από μισή ώρα. Κανείς δεν το έχει κάνει αυτό. Δεν σέβεστε τίποτα και κανένα» είπε στο τέλος της τοποθέτησης του ο κ. Παφίλης.
Ανταπαντώντας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε «Το τι λες κυρά μου είναι κάτι που εμείς θα το παλεύουμε και θα με βρίσκετε απέναντι όσο και αν θέλετε να με δείρετε. Αλλιώς τι; Θα μας δείρετε με την αντρίλα σας; Σας ενόχλησα προεκλογικά το 2023 που μπήκα στη Βουλή δεχόμενη τη χειρότερη επίθεση από τα μίντια και από τον κ. Κουτσούμπα και αφήσατε να περάσουν κάτω από τα ραντάρ οι Σπαρτιάτες. Εγώ είμαι η Χρυσαυγίτισσα;” ενώ επιχειρώντας να αντικρούσει την ταύτιση της με τη Χρυσή Αυγή είπε: «όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής η Χρυσή Αυγή δεν κουνούσε ρούπι. Δεν υπήρξε κανενός είδους επεισόδιο».
Αναφορικά με τις αιχμές για τη στάση που κράτησε στα μνημόνια επέλεξε να απαντήσει προσωπικά στον κ. Παφίλη λέγοντας: «Θυμάστε που σας είχα πάρει τηλέφωνο τον Αύγουστο του 2015 για να έρθετε εκτάκτως στην Διάσκεψη και μου είπατε “Ζωή μου είμαι στη Σέριφο με την οικογένεια;” προτάξατε τις διακοπές σας από την αντίσταση στο μνημόνιο».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου δέχθηκε και τις αυστηρές παρατηρήσεις από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας Γιάννη Πλακιωτάκη για την νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά του εκλεγμένου προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα.
«Κυρία πρόεδρε, θεωρώ ότι η αναφορά σας στον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, που όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, προσβάλει όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά και τον θεσμό και συνιστά βαρύ πολιτικό ατόπημα. Σας ζητώ να ανακαλέσετε» είπε ο κ. Πλακιωτάκης αρχικά για να ζητήσει ο ίδιος την διαγραφή των συγκεκριμένων αναφορών από τα πρακτικά της Βουλής μετά την άρνηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας να ανασκευάσει.
https://www.protothema.gr/politics/arti ... po-agones/
Ο βρώμικος ρόλος του κκε στην υπόθεση των Τεμπών
-
- Right to Repair Champion
Ο βρώμικος ρόλος του κκε στην υπόθεση των Τεμπών
0 .
Wir sind alle Dorfkinder, scheiß auf eure Stadt
Wenn du uns nicht grüßt, dann kriegst du Dorfverbot
-
Re: Ο βρώμικος ρόλος του κκε στην υπόθεση των Τεμπών
ΚΚΕ και Κωνσταντοπούλου σε... γενικευμένο πόλεμο: Μονταρισμένα βίντεο στο TikTok, Χρυσή Αυγή και άγρια σύγκρουση στη Βουλή
Χαρακτηριστικά γενικευμένου πολέμου αποκτά η πολιτική σύγκρουση του ΚΚΕ με τη Ζωή Κωνσταντοπουλου μετά την απόφαση του Περισσού να απαντήσει με σφοδρότητα στη στοχοποίηση που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στον βουλευτή του κόμματος και αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Γιώργο Λαμπρούλη.
Η πρώτες μάχες των δύο πλευρών δόθηκαν στην πλατφόρμα του TikTok με μονταρισμένα και απόλυτα στοχευμένα βίντεο. Από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας στόχος ήταν να εμφανιστεί ο κ. Λαμπρούλης ως «μακρύ χέρι του κράτους» και το ΚΚΕ ως «υπηρέτης του συστήματος».
Τα βίντεο του «Οδηγητή» και τα κείμενα του Ριζοσπάστη εστίασαν απευθείας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζοντάς την ως «θεσμικό… σκυλάκι του καναπέ» και υπενθυμίζοντας την υποστηρικτική στάση - όπως ισχυρίζονται - που κράτησε ως Πρόεδρος της Βουλής απέναντι στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ήταν θέμα χρόνου η μετωπική σύγκρουση να περάσει και στο απέραντο τηλεοπτικό στούντιο της Βουλής.
Το βράδυ της Πέμπτης η κα Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας του κοινοβουλίου και υποστήριξε πως η κα Λιανά Κανέλλη έκανε καριέρα επι χούντας και διαφήμιζε την telestet απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην βουλευτή του ΚΚΕ η οποία νωρίτερα την είχε κατηγορήσει «για ναπολεόντειο σύνδρομο», «θέατρο» και «ευτελισμό της υπόθεσης των Τεμπών».
Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη της προς τον κ. Λαμπρούλη κατηγορώντας τον για μισογυνισμό. «Από τη θέση εξουσίας του προεδρείου δεν διστάζει να απευθύνεται σε γυναίκα πολιτικό αρχηγό. Πρέπει να του μιλήσει κάποιος από το κόμμα του, αλλιώς δίνετε την εντύπωση πως είναι κατά συλλογική απόφαση αυτές οι σκαιές συμπεριφορές ενός αντιπροέδρου που λέει ότι δεν καταλαβαίνω δηλαδή οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν και είναι χαζές. «Δεν ξέρετε την τύφλα σας» μου είπε, αυτό που έλεγε και ο Μαρκόπουλος» είπε χαρακτηριστικά για να σχολιάσει τα βίντεο της ΚΝΕ: «Δεν δέχομαι από κανέναν εξυπνάκια, με μοντάζ του χειρίστου είδους και κολάζ να λέει ότι είμαι χρυσαυγίτισα! Πόσο πιο χαμηλά; Να λέτε αυτό σε έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ποιος είναι».
Η απάντηση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που υποστήριξε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας «έχει αναλάβει τον βρόμικο ρόλο προβοκάτσιας και συκοφαντίας κατά του ΚΚΕ.
«Εμείς δεν κάνουμε μονταζιέρες απλά βγάζουμε το μακιγιάζ για να σας δει ο λαός. Το κάνουμε με δηλώσεις δικές της τις οποίες γνωρίζουμε όσοι ήμασταν εδώ. Η κα Κωνσταντοπούλου ήταν που έλεγε ότι η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο ήταν σχήμα λόγου. Κοφτε το λοιπόν, άντε μπράβο. Ήταν εκείνη που ως Πρόεδρος της Βουλής δεν ξεκινούσε τις συνεδριάσεις αν δεν έρχονταν οι Χρυσαυγίτες από τον Κορυδαλλό» συνέχισε ο κ. Παφίλης για να προσθέσει «επιτίθεστε στον κ. Λαμπρούλη στοχεύοντας το ΚΚΕ. Δεν μασάμε. Εμείς καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και εσύ ως Πρόεδρος την εξαφάνισες. Δεν την έφερες ποτές στην Ολομέλεια. Καταθέσαμε πρόταση για τα εργασιακά με την συνυπογραφή 600 και πάνω σωματείων και αυτή την εξαφάνισες. Εσύ ήσουν φιλοξενούμενη σε όλα τα ΜΜΕ πριν ακόμα μπεις στη Βουλή».
«Η Κωνσταντοπουλου πουλά αντισυστημισμό; Σιγά, άχνα δεν βγάζει.
Αφήνει περίεργα, ανήθικα υπονοούμενα, βρώμικα. Τόσο βρώμικα που η πίσσα ωχριά», είπε για να συνεχίσει σε έντονο ύφος καθώς η κα Κωνσταντοπούλου τον διέκοπτε συνεχώς: «Κυρά μου μας κάνεις αφήγημα για την οικογένεια σου και τα γυναικεία και τέτοια. Ο πατέρας του Λαμπρούλη ήταν δήμαρχος Λάρισας και 18 χρόνια φυλακή. Κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είστε αυτοκράτειρα που δεν πρέπει οι άλλοι να μιλάνε, και μη μας πουλάτε ότι είστε η μόνη πολιτική αρχηγός γυναίκα. Προηγήθηκαν και άλλες, μη μας πουλάτε αγώνες; τι ξέρετε από αγώνες; ούτε χαστούκι δεν έχετε φάει», είπε για να ανακαλέσει την φράση «Κυρά μου».
«Δεν μπορούσατε με καλύτερο τρόπο να με επιβεβαιώσετε με το «τι λες κυρά μου» από το βήμα της βουλής», απάντησε η πρόεδρος της Πλεύσης και πρόσθεσε «Το τι λες κυρά μου είναι κάτι που εμείς θα το παλεύουμε και θα με βρίσκετε απέναντι όσο και αν θέλετε να με δείρετε. Αλλιώς τι; θα μας δείρετε με την αντρίλα σας;».
«Σας ενόχλησα προεκλογικά το 2023 που μπήκα στη Βουλή δεχόμενη τη χειρότερη επίθεση από τα μίντια και από τον κ. Κουτσούμπα που έκανε καρδούλες και αφήσατε να περάσουν κάτω από τα ραντάρ οι Σπαρτιάτες. Εγώ είμαι η Χρυσαυγίτισσα;» συνέχισε ενώ επιχειρώντας να αντικρούσει την ταύτιση της με τη Χρυσή Αυγή είπε: «όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής η Χρυσή Αυγή δεν κουνούσε ρούπι. Δεν υπήρξε κανενός είδους επεισόδιο». Αναφορικά με τις αιχμές για την στάση που κράτησε στα μνημόνια επέλεξε να απαντήσει προσωπικά στον κ. Παφίλη λέγοντας «Θυμάστε που σας είχα πάρει τηλέφωνο τον Αύγουστο του 2015 για να έρθετε εκτάκτως στην Διάσκεψη και μου είπατε «Ζωή μου είμαι στην Σέριφο με την οικογένεια;» προτάξατε τις διακοπές σας από την αντίσταση στο μνημόνιο».
https://www.protothema.gr/politics/arti ... drila-sas/
0 .
-
Συντονισμένη επίθεση απο το κκε στην πρωτοστάτρια του αγώνα της υπόθεσης των Τεμπών:
Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: Είχε παρέμβει στον εισαγγελέα για να βγει ο Κασιδιάρης από τη φυλακή και να μιλήσει στη Βουλή
Νέα συνέχεια στην αντιπαράθεση του ΚΚΕ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει η βουλευτής του κόμματος, Λιάνα Κανέλλη.
Όπως είπε μιλώντας στο Action 24, η ίδια είχε ακούσει με τα αυτιά της την κυρία Κωνσταντοπούλου να λέει πως «παρενέβη στον εισαγγελέα της φυλακής για να βγει ο Κασιδιάρης να επιτελέσει το θεάρεστο κοινοβουλευτικό του έργο». Συμπλήρωσε δε πως «έχω ακούσει με τα αυτιά μου τους καλούς λόγους για εκείνη από τα χρυσαυγίτικα στόματα».
Η βουλευτής του ΚΚΕ άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέροντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «κάνει κατάχρηση των προνομίων της» και «σόου», ενώ επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή θέλει να εκμεταλλευτεί την αντιστασιακή και λαϊκή του δράση.
«Ο Λαμπρούλης έχει κάνει 140 ερωτήσεις στον Άδωνι Γεωργιάδη. Φαντάζεστε ότι όλες αυτές είναι φιλικές προς τον Άδωνι; Είναι για όλα τα δράματα που ζει ο ελληνικός λαός στον τομέα της υγείας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει κάνει δύο ερωτήσεις και το κόμμα της έχει κάνει 17 ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας. Δεν μπορείς να ανοίγεις μία επίθεση θεσμική -τάχα μου δήθεν- και τυπική -τάχα μου δήθεν- με τον Λαμπρούλη», ανέφερε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη και συνέχισε: «Κάνει συνεχώς κατάχρηση των προνομίων της. Απαιτεί να μιλάει όποια ώρα θέλει, όπως θέλει, της δίνει το δικαίωμα ο κανονισμός. Δεν υπάρχει περίπτωση να τηρήσει χρόνο».
Η βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε σε έντονο ύφος: «Κατηγορεί η Ζωή εμάς ότι είμαστε συστημικό κόμμα; Αυτό απαντιέται μόνο αν κοιταχτεί στον καθρέφτη. Αν το ΚΚΕ -σε σχέση με το σύστημα- κοιταχτεί στον καθρέφτη δεν θα ντρέπεται. Με τα αυτιά μου την άκουσα να λέει ότι παρενέβη ως πρόεδρος της Βουλής στον εισαγγελέα της φυλακής για να βγει ο Κασιδιάρης να επιτελέσει το θεάρεστο κοινοβουλευτικό του έργο. Έχω ακούσει με τα αυτιά μου τους καλούς λόγους για εκείνη από τα χρυσαυγίτικα στόματα».
«Εκμεταλλεύεται πολιτικά τα Τέμπη»
Για τα Τέμπη, η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάρει pro bono την υπόθεση, προκειμένου να την εκμεταλλευθεί πολιτικά. «Παίρνεις την υπόθεση και τη φέρνεις σε επίπεδο σόου μέσα στο κοινοβούλιο με υψωμένες γροθιές; Άσχετο, μια μέρα σε μία άσχετη ψηφοφορία και μετά παρελαύνουμε για να βγούμε να μας δείξει η κάμερα ότι αποχωρούμε σαματηδόν. Σε στυλ σαματά και αυτό είναι εκπροσώπηση του δράματος νομική, θεσμική, πολιτική; Το εκμεταλλεύεται πολιτικά απολύτως, μέχρι κεραίας».
«Δεν διάλεξε τυχαία το ΚΚΕ»
Για τις επιθέσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλλη σχολίασε: «Καταλαβαίνετε γιατί διάλεξε το ΚΚΕ; Γιατί δεν συμμετέχει σε τίποτα από την πραγματική αντιστασιακή και λαϊκή δράση. Και θέλει να έρθει από δίπλα από τις μάζες που βγαίνουν έξω και διαμαρτύρονται. Πάει να πάρει κάτι από την πραγματική μαχητική λαϊκή αγωνιστική μορφή, από την ιστορία 107 χρόνων που έχει το ΚΚΕ. Αυτό είναι σαν δανεικά λοφία και γαλόνια. Και έρχεται τώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας της την οδηγεί στα βράχια του ΚΚΕ;».
https://www.protothema.gr/politics/arti ... ti-fulaki/
0 .
-
Κανέλλη κατά Κωνσταντοπούλου: Πάσχει από ναπολεόντειο σύνδρομο προβολής, ευτελίζει το δράμα των Τεμπών
Ακούστε το ηχητικό - «Να το παίζει αντισυστημική η Κωνσταντοπούλου, θα πέσουν οι πέτρες», «θα έρθει τώρα η Ζωίτσα και να κάνει χαριτωμενιές επειδή όλοι την ψήφισαν πλην του ΚΚΕ» είπε, μεταξύ άλλων, η Λιάνα Κανέλλη
Μύδρους κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του Περισσού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας που ξεκίνησε από όσα είπε εκείνη σε βάρος του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη.
«Η κυρία Κωνσταντοπούλου πάσχει από ναπολεόντειο σύνδρομο προβολής και προσοχής. Έχει θεωρήσει το ΚΚΕ εύκολο στόχο ενώ οι απόψεις της έχουν ταυτιστεί με πολύ διαφορετικούς χώρους από το ΚΚΕ. Να το παίζει αντισυστημική η Κωνσταντοπούλου, θα πέσουν οι πέτρες» είπε αρχικά στο Talk Radio 989 και τον Γιώργο Ευγενίδη.
Κατά την κυρία Κανέλλη «δεν υπάρχει κανένα μπρα ντε φερ. Η Ζωή έχει στοχοποιήσει το ΚΚΕ, προσπαθεί να το προσεταιριστεί μια αρχηγός κόμματος που είχε 10 βουλευτές, μετά 6 και μετά βγήκε με σόου με 3 βουλευτές από την ολομέλεια, μια εκ των οποίων ήταν η ίδια (σ.σ. αναφέρεται σε όσα συνέβησαν κατά την ψηφοφορία για την εκλογή του Κώστα Τασούλα)».
«Δεν μπορεί να προσβάλει ούτε τον Λαμπρούλη ως αντιπρόεδρο της Βουλής μια γυναίκα που έχει καθίσει στο ίδιο έδρανο. Μας το χρωστάει που δεν την ψηφίσαμε. Με το που βλέπει έναν αντιπρόεδρο να είναι κομμουνιστής της έρχεται το αίμα στο κεφάλι και δεν ξέρω πού αλλού πηγαίνει... στα πόδια» συνέχισε σε υψηλότατους τόνους η Λιάνα Κανέλλη.
Υπενθύμισε, επίσης, πως «κάποτε δήλωσα "ζωή σε λόγου της" βγαίνοντας από το δικαστήριο με τον Κασιδιάρη για μια πρόεδρο της Βουλής που χρησιμοποίησε το αξίωμά της για να πει στους εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού για να βγει ο Κασιδιάρης για να επιτελέσει το θεάρεστο έργο του στη Βουλή, μια γυναίκα που άσκησε την εξουσία του Προέδρου της Βουλής παράτυπα».
«Θα έρθει τώρα η Ζωίτσα και να κάνει χαριτωμενιές επειδή όλοι την ψήφισαν πλην του ΚΚΕ και της έδωσαν το ισόβιο προνόμιο... Όταν έχεις δικαιώματα, υπάρχει και η κατάχρηση. Το δικαίωμα αυτό το έχει κάνει σαν τα μούτρα της» είπε ακόμα για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Με αφορμή, δε, τη συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου κατά τη διαδικασία εκλογής του κ. Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η βουλευτής του ΚΚΕ περιέγραψε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου στη θέση που κάθεται, πάντα βγαίνει από την πλαϊνή πόρτα και τον διάδρομο. Χθες έφυγε από την έξοδο των εδράνων που κάθονται οι προσκεκλημένοι της Βουλής για να την δουν όλοι να ανεβαίνει στα σκαλιά σαν να επιτίθεται στο προεδρείο. Είναι μια θεατρική πράξη. Ε, φτιάξαμε κι εμείς ένα βιντεάκι για να έχει να χαίρεται».
Στο πλαίσιο αυτό η Λιάνα Κανέλλη σχολίασε, τέλος, «η ώρα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με υψωμένη την αριστερή γροθιά είναι νομική παρέμβαση για τα Τέμπη; Δεν είναι συμβολική κίνηση, είναι ευτελιστική του δράματος των Τεμπών».
https://www.protothema.gr/politics/arti ... ton-tebon/
0 .
-
Αντεπίθεση από την Κωνσταντοπούλου με μήνυση και αγωγή στην Κανέλλη - Δανεικές από τη Χρυσή Αυγή οι συκοφαντίες της, απαντά το ΚΚΕ
«Εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να σπιλώσουν τους αγώνες μου, τη δράση μου, τον ακτιβισμό μου, την κοινωνική δικηγορία που ασκώ» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας - Χρηστίδου: Σεξιστική και μισογυνική η συμπεριφορά του Παφίλη στη Βουλή
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.
Αφορμή φαίνεται να είναι η τελευταία δήλωση της Λιάνας Κάνελλη, η οποία είπε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε παρέμβει στον εισαγγελέα για να βγει ο Κασιδιάρης από τη φυλακή και να μιλήσει στη Βουλή.
Η δήλωση αυτή της κυρίας Κανέλλη δείχνει να είναι το ... κερασάκι στην τούρτα στη μάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΚΚΕ και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, μάχη που ξεκίνησε μετά την αντιπαράθεση της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον αντιπρόεδρο της Βουλής (και βουλευτή του ΚΚΕ) Λαμπρούλη Γιώργο.
Η μάχη συνεχίστηκε με ανάρτηση βίντεο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου με το οποίο επιχειρούσε να ταυτίσει το ΚΚΕ με τη Νέα Δημοκρατία.
Σε ανακοίνωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει καταρχάς ότι «η λάσπη που ρίχνουν επάνω μου και πάνω μας οι επαναστάτες του καναπέ και του βολέματος σταματάει εδώ».
Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να σπιλώσουν τους αγώνες μου, τη δράση μου, τον ακτιβισμό μου, την κοινωνική δικηγορία που ασκώ»
Προσθέτει ότι για τον λόγο αυτό «καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για τα ψέματα που συστηματικά εκτοξεύει εναντίον μου, για τις υπηρεσίες λιβέλου που προσφέρει με άγρια μανία στο σύστημα καθημερινά, για να δώσει εύκολη τροφή αναπαραγωγής χυδαιολογιών της, όπως τις επεξεργάζεται μέσα στη βολή της βίλας της».
Καλεί στη συνέχεια τη βουλευτή του ΚΚΕ «να δεχθεί την άρση της ασυλίας της και να απαντήσει και να καταδικαστεί για τα ψεύδη», ενώ προσθέτει ότι το ίδιο θα πράξει «και με όποιον άλλο επιχειρήσει εκ νέου να δηλητηριάσει την κοινωνία ενώ η Πλεύση Ελευθερίας μεγαλώνει επικίνδυνα για αυτούς»
Κλείνοντας η κυρία Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι «μέχρι να γίνει γνωστή η αλήθεια, θα συνεχίσω να καταθέτω καθημερινά και δημόσια, όλα τα γεγονότα εκθέτοντας τους συστημικούς συκοφάντες, τους σεξιστές και μισογύνηδες».
Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Η λάσπη που ρίχνουν επάνω μου και πάνω μας οι επαναστάτες του καναπέ και του βολέματος σταματάει εδώ.
Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια να σπιλώσουν τους αγώνες μου, τη δράση μου, τον ακτιβισμό μου, την κοινωνική δικηγορία που ασκώ 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο, τη σχέση μου με τους πολίτες και με την κοινωνία και να λασπώσουν και να κηλιδώσουν κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχω, οργανώνω, μάχομαι και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα, πάντα στο φως, σταματάει εδώ.
Καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για τα ψέματα που συστηματικά εκτοξεύει εναντίον μου, για τις υπηρεσίες λιβέλου που προσφέρει με άγρια μανία στο σύστημα καθημερινά, για να δώσει εύκολη τροφή αναπαραγωγής χυδαιολογιών της, όπως τις επεξεργάζεται μέσα στη βολή της βίλας της.
Το 2015 ζήτησα από τη θέση της Προέδρου της Βουλής να είναι όλοι οι βουλευτές παρόντες, στη Βουλή και στις ονομαστικές ψηφοφορίες, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Όπως μου έδωσαν συγχαρητήρια οι πολίτες. Εκεί τελειώνει η κουβέντα, οριστικά.
Την προκαλώ να δεχθεί την άρση της ασυλίας της και να απαντήσει και να καταδικαστεί για τα ψεύδη. Το ίδιο θα κάνω και με όποιον άλλο επιχειρήσει εκ νέου να δηλητηριάσει την κοινωνία ενώ η Πλεύση Ελευθερίας μεγαλώνει επικίνδυνα για αυτούς. Η λάσπη του συστήματος τελειώνει σήμερα.
Και μέχρι να γίνει γνωστή η αλήθεια, θα συνεχίσω να καταθέτω καθημερινά και δημόσια, όλα τα γεγονότα εκθέτοντας τους συστημικούς συκοφάντες, τους σεξιστές και μισογύνηδες, μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος αγνός πολίτης τι παιχνίδια παίζουνε στην πλάτη του άνθρωποι βολεμένοι εδώ και δεκαετίες σε καρέκλες εξουσίας, που καπηλεύονται τους αγώνες και τις αγωνίες των πραγματικών αγωνιστών.
Τέρμα με τους βολεμένους «ιδιοκτήτες των αγώνων», που κάθε φορά που κινδυνεύει το σύστημα, τρέχουν να το κρατήσουν να μην πέσει και χάσουν τις καρέκλες τους.
Το οφείλω στους αγώνες μου, στους γονείς μου, σε όλη την οικογένειά μου, το οφείλω στους πολίτες, στη Δικαιοσύνη, στην αλήθεια, στην κοινωνία.
Ζωή Κωνσταντοπούλου
https://www.protothema.gr/politics/arti ... ou-kanape/
0 .
-
Στα άκρα η κόντρα της Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ – Μήνυση και αγωγή κατά της Λιάνας Κανέλλη
Εκτός ορίων βρίσκεται πλέον η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ανακοινώνει ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέποντας από τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων ότι τσιμπάει ψήφους και από τη δεξαμενή του ΚΚΕ επιχειρεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα να αμαυρώσει το προφίλ του, χρησιμοποιώντας ως σάκο του μποξ τον αντιπρόεδρο του Σώματος και βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη. Μετά τα δηλητηριώδη βίντεο που αντάλλαξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ να ανταποδίδει στα ίσια, δείχνοντας ότι ο Περισσός δεν πρόκειται πλέον να αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.
Η Λιάνα Κανέλλη της καταλόγισε «ναπολεόντειο σύνδρομο προβολής», η Ζωή απάντησε ότι έκανε καριέρα επί χούντας και σήμερα επανήλθε η βουλευτής του ΚΚΕ για να αποκαλύψει ότι άκουσε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να παραδέχεται ότι παρενέβη στον εισαγγελέα της φυλακής ώστε ο Ηλίας Κασιδιάρης να μπορεί να ασκήσει κοινοβουλευτικά καθήκοντα. «Έχω ακούσει με τα αυτιά μου τους καλούς λόγους για εκείνη από χρυσαυγίτικα στόματα», τόνισε.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «η λάσπη που ρίχνουν επάνω μου και πάνω μας οι επαναστάτες του καναπέ και του βολέματος σταματάει εδώ», ενώ ισχυρίζεται ότι «εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να σπιλώσουν τους αγώνες μου, τη δράση μου, τον ακτιβισμό μου, την κοινωνική δικηγορία που ασκώ».
Από την πλευρά του ΚΚΕ λέει πως «η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αναλάβει τον βρώμικο ρόλο της προβοκάτσιας, της συκοφαντίας και της ανήθικης επίθεσης στο ΚΚΕ», ότι «παριστάνει τον Τσακιτζή της υπεράσπισης των αδυνάμων», «πουλώντας αντισυστημισμό».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της Λιάνας Κανέλλη «για τα ψέματα που συστηματικά εκτοξεύει εναντίον μου» όπως υποστηρίζει, «για τις υπηρεσίες λιβέλου που προσφέρει με άγρια μανία στο σύστημα καθημερινά, για να δώσει εύκολη τροφή αναπαραγωγής χυδαιολογιών της, όπως τις επεξεργάζεται μέσα στη βολή της βίλας της».
https://www.topontiki.gr/2025/02/14/sta ... s-kanelli/
0 .
-
ΚΚΕ vs Ζωή δίχως τέλος και χωρίς έλεος
Αρκούσε μία δημοσκόπηση για να βάλει φωτιά στα… τόπια, που κρατούσαν σε απόσταση το ΚΚΕ και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το γκάλοπ που έδειχνε την Πλεύση Ελευθερίας στο 10,2% και το ΚΚΕ στο 8,9% ήταν αιτία πολέμου ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Το ότι η Ζωή κερδίζει τόσο πολύ από την κοινωνική δυσαρέσκεια αυτής της περιόδου, δεν άφησε το ΚΚΕ άπραγο.
Και ξέσπασε η θύελλα.
Για όσους γνωρίζουν τα ιστορικά χάσματα, τις βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, αλλά κυρίως τους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στο μέτωπο αυτό, ένα συμπέρασμα βγάζουν: Δεν θα έχει τέλος αυτή η κόντρα. Θα πάει μέχρι τις εκλογές κα θα είναι… ανηλεής. Ακόμα κι αν οι εκλογές γίνονταν το… 2040.
https://www.topontiki.gr/2025/02/14/o-m ... lliakmani/
Άτιμα ψηφαλάκια, άτιμα

Τα γελοία κουτσουμπάκια πιστέψαν ότι θα ωφεληθούν απο την ιστορία των Τεμπών αν χαϊδολογηθούν ολίγον τι με τον ψεκασμό (βγάλαν στον δρόμο την κνε με τα σημαιάκια, στήσαν στις πλατείες κάτι παπαγαλισμένους μαθητές, κλπ). Ο ψεκασμός όμως είναι προνομιακό πεδίο άλλων πολιτικών δυνάμεων

Τζάμπα ιδρώνουν τα έρμα τα κουτσουμπάκια:
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
0 .
-
Κωνσταντοπούλου: Νέα επίθεση σε ΚΚΕ και Κανέλλη
Στον αέρα του Ρ/Σ Παραπολιτικά βρέθηκε τη Δευτέρα (17/2) η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από βουλευτή του ΚΚΕ, καταδικάζοντας τόσο την πράξη όσο και την απουσία των βουλευτών του κόμματος από τα έδρανα. Κατήγγειλε επίσης την προσπάθεια του κ. Λαμπρούλη και του ΚΚΕ να συγκαλύψουν, όπως υποστηρίζει, πράγματα όσον αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών.
Τρόμο προκάλεσε στην κα Κωνσταντοπούλου η δήλωση βουλευτή του ΚΚΕ ότι για να ξέρεις από αγώνες πρέπει να έχεις δεχτεί χαστούκια. «Είναι τρομακτικό να ακούς μέσα στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ το «τι λες κυρά μου, τι ξέρεις εσύ από αγώνες, δεν έχεις φάει ούτε ένα χαστούκι». Αυτή η ανακύκλωση της λεκτικής βίας η οποίας προσκαλεί και στη σωματική βία γιατί έπρεπε να έχω φάει χαστούκια για να μπορώ να μιλάω...αν είναι δυνατόν να είναι αυτή η προσέγγιση των αγώνων».
Συνέχισε, μιλώντας για την υποστήριξη της κας Χρηστίδου στο παραπάνω ζήτημα: «Ευχαριστώ την Ραλλία που αυθόρμητα τοποθετήθηκε, έχει τύχει και εγώ να την υπερασπιστώ μέσα στη Βουλή γιατί έχει υποστεί και εκείνη σεξιστικές συμπεριφορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές και να τις σταματάμε», τόνισε και συνέχισε επιρρίπτοντας ευθύνες στον Πρωθυπουργό και τον κ. Τασούλα: «Από τις αρχές του Ιουλίου του 2023 έστειλα επίσημη επιστολή και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τασούλα να σταματήσουν οι σεξιστικές και κακοποιητικές εκδηλώσεις μέσα στη Βουλή. Δεν κάνανε τίποτε. Τώρα βλέπουμε από την πλευρά του ΚΚΕ που είναι ακόμα χειρότερο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που επικαλείται αγώνες, αορίστως, γιατί η επίκληση αγώνων δεν είναι το να κουνάς το δάχτυλο σε όποιον αγωνίζεται και να του λες οι αγώνες σου δεν είναι καλοί».
Σύμφωνα με την επικεφαλής του κόμματος Πλεύσης Ελευθερίας, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαμπρούλης έβαλε σε φάκελο τις καταθέσεις φωτιά είναι παροιμιώδης: «Αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για δικαιοσύνη από τους γονείς, από την κοινωνία και το ΚΚΕ για λόγους ανεξήγητους έχει βοηθήσει να συγκαλυφθούν πράγματα. Ήταν παροιμιώδης ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαμπρούλης έβαλε σε φάκελο τις καταθέσεις φωτιά από την κρυμμένη δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών που εγώ κατέθεσα στα πρακτικά και έτσι ουσιαστικά τις «μπάζωσε». Το ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσει αυτή τη στάση του και λέω ξεκάθαρα ότι αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή εκ μέρους του ΚΚΕ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουνε. Εγώ θεωρώ ότι κάποιοι τύποι βολεμένοι εδώ και δεκαετίες οι οποίοι είναι στη Βουλή εδώ και δεκαετίες και δεν έχουν να επιδείξουν στη Βουλή τι κάνουν δεκαετίες, αυτή τη στιγμή προσφέρουν μια πολύτιμη υπηρεσία στη σύστημα».
Πυρά κατά του ΚΚΕ και της απουσίας των στελεχών της από τα πολιτικά έδρανα εξαπέλυσε η κα Κωνσταντοπούλου: «Σε όλη μου την πορεία τη δημόσια που ήταν πάντα ορατή, δεν υπάρχει μέρα που να «αγνοείται η τύχη μου». Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους βουλευτές του ΚΚΕ που δεν είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άδεια τα έδρανα του ΚΚΕ μονίμως. Δεν υπάρχει μέρα που να μην είμαι στις επάλξεις, στο πεδίο, αγωνιζόμενη. Η δική αγωνιστική προσέγγιση στα πράγματα δεν αλλάζει, κίνητρο μου είναι πάντα η υπεράσπιση του δικαίου και των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη αν αυτό βρίσκει αντανάκλαση και απήχηση στην κοινωνία είναι γιατί η κοινωνία διψάει για δικαιοσύνη. Το να ενοχλείται ένα κόμμα το οποίο θεωρεί ότι του ανήκει η ιστορία, του ανήκουν οι αγώνες, ότι του ανήκει η πολιτική διαχείριση δεν ξέρω τι ακριβώς, αυτό το αίσθημα ιδιοκτησίας που είναι αναντίστοιχο με οποιαδήποτε κομμουνιστική προσέγγιση πάντως αυτό δεν μπορεί να έχει σχέση με τις απαιτήσεις της κοινωνίας από όλους τους εκπροσώπους της», ανέφερε και συνέχισε: «Εδώ και πολλούς μήνες καλώ όλους τους αρχηγούς επίμονα να έχουμε συνεργασία και συνεννόηση γιατί αυτή είναι η δική μας υποχρέωση προς την κοινωνία. Έχω μιλήσει με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς πλην των Σπαρτιατών».
Τέλος, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση και την αγωγή που κατέθεσε προς την κα Κανέλλη: «Η κα Κανέλλη είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της, είναι γνωστό και που κατατασσόταν κάνοντας καριέρα. Η κα Κανέλλη είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν δικαιούται να τσαλαπατάει με αυτό τον τρόπο υποστάσεις και αγώνες. Τη δική μου αγωνιστικότητα και τη δική μου παρουσία δεν την χαρίζω σε καμία κα Κανέλλη η οποία από την βίλα της χωρίς να πατάει η Βουλή γιατί στη Βουλή έρχεται μια φορά το τρίμηνο ή το εξάμηνο και δεν ξανάρχεται ... Δεν χαρίζω σε κανένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο επί δεκαετίες εισπράττει αντιμισθίες και δεν εμφανίζεται το δικαίωμα να αμφισβητεί και να συκοφαντεί τους δικούς μου αγώνες».
https://www.reporter.gr/Eidhseis/Politi ... -sta-Temph
Μένει να δούμε αν σχετίζεται και οργανικά το κκε με το γνωστό πλέον κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων και δολοφονιών Μητσοτάκη

0 .
-
- Extreme poster
ολη η πολτικη καφριλα μονορουφι ...θα σκασεις στο τελος ...απο καφριλα !!!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
-
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:ολη η πολτικη καφριλα μονορουφι ...θα σκασεις στο τελος ...απο καφριλα !!!!
Τι εννοείς Mύθηρα;

0 .