Πήγα σήμερα σε πολυκατάστημα να δω για καναπέ και η υπάλληλος που ήταν εκεί στον τομέα των καναπέδων βαριόταν τη ζωή της. Εννοείται ότι ήμουν ανύπαρκτη για αυτήν.
Κοιτούσα μόνη μου τους καναπέδες και σε
μια ερώτηση που (τόλμησα) και της έκανα, η οποία απαιτούσε μονολεκτική απάντηση (ναι/όχι) αισθανόμουν ότι της χαλούσα τη φιέστα της.
Καταλήγω σε έναν καναπέ, τέλος πάντων, πάω και την ξαναενοχλώ (γιατί έτσι με έκανε να αισθάνομαι) και τη ρωτάω για τον τρόπο πληρωμής.
"Αααααα για αυτά θα συνεννοηθείτε στο ταμείο".
Κουράστηκε να εξυπηρετεί. Μάλλον για διακοσμητική την είχαν εκεί.
Ούτε να μου δώσει κάποιον κωδικό για τον καναπέ που ήθελα, ούτε να μου εξηγήσει τι και πώς, τι να πω στο ταμείο κτλ.
Οκ, λέω. Πάω στο ταμείο. Εξυπηρετούσε μόνο ένα ταμείο. Κάτι άλλοι υπάλληλοι έξυναν τα @@ τους.
Είχε έναν πελάτη μπροστά από μένα.
Περιμένω να τελειώσει και να έρθει η σειρά μου. Τελειώνει αυτός και αντί να φύγει πιάνει την κουβέντα με μια άλλη υπάλληλο για προσωπικά τους θέματα (ήταν γνωστοί) ακριβώς μπροστά στο ταμείο. Δεν πήγαιναν πιο κει, για να μπορέσω να εξυπηρετηθώ κι εγώ. Μάλλον ήμουν αόρατη.
Σε κάποια φάση ρωτάω
"Συγγνώμη έχετε τελειώσει;" Του στυλ για πάρω εγώ σειρά. Μην περιμένω άδικα.
"Τι θέλετε;" μου κάνει η υπάλληλος αιφνιδιασμένη που διέκοψα τη συζήτηση που είχε με τον άλλον για ΑΣΧΕΤΑ θέματα.
Τι να θέλω μωρή μαλάκω μπροστά στο ταμείο όπου κάθεσαι και εμποδίζεις και δεν μπορώ να περάσω; Τι λες να κάνω εδώ; Να πέρασα να αφήσω διαφημιστικά; Πελάτης είμαι.
Πάνε πιο κει και μίλα με τον φίλο σου. Αυτή ήταν κάτι σαν υπεύθυνη του καταστήματος.
Συγκρατώ την ψυχραιμία μου και της εξηγώ τι θέλω, ότι θέλω να κάνω δόσεις, για έναν καναπέ κτλ. Βασικά ενημερωτικά πιο πολύ. Δεν ήξερα αν θα το αγόραζα ακόμη. Ανάλογα τι δόσεις θα μου έκαναν.
"Συγγνώμη, μου κάνει, δεν σας τα εξήγησε η υπάλληλος που είναι στο τμήμα;"
"Η υπάλληλος που είναι στο τμήμα με τους καναπέδες μου είπε να έρθω να τα συζητήσω στο ταμείο αυτά τα θέματα" της κάνω.
"Ααααα όχι... δεν τα συζητάμε στο ταμείο αυτά"
"Κοιτάξτε να δείτε, επειδή βιάζομαι λίγο, συνεννοηθείτε μεταξύ σας ποιος θα με εξυπηρετήσει για να τελειώνουμε".
Με είδε που τα πήρα λίγο και αποφάσισε να με εξυπηρετήσει.
"Ωραία, μου κάνει πείτε μου. Για ποιον καναπέ πρόκειται;"
"Εεεεε δεν ξέρω τον κωδικό."
Αφού η προηγούμενη υπάλληλος δε με εξυπηρέτησε να μου δώσει κάποιο χαρτί κάτι τέλος πάντων για να πάω στο ταμείο να ρωτήσω ακριβώς.
Τέλος πάντων, αρχίζω και της περιγράφω τον καναπέ καταλαβαίνει αυτή για ποιον πρόκειται και μου εξηγεί τη διαδικασία.
Οκ, ευχαριστώ, γεια σας. Έτσι κι αλλιώς ήθελα να το σκεφτώ πρώτα αν θα το αγοράσω, να δω και αλλού κτλ.
Βγαίνοντας από το πολυκατάστημα επίπλων βλέπω την υπάλληλο που ήταν στους καναπέδες να περπατάει με ένα ποτήρι καφέ στα χέρια της. Μάλλον πήγαινε να κάνει το διάλειμμά της. Και καλά έκανε.
Κουράστηκε άλλωστε τόσο πολύ να εξυπηρετεί πελάτες.
#Gia ola ftaiei to dhmosio
.gif)