ΝΔ έργα και ημέρες

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

ΝΔ έργα και ημέρες

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Ιουν 2019, 11:34

Τζαμπατζής... κατά συρροήν και κατ΄εξακολούθηση αποδεικνύεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος φαίνεται ότι είχε κάνει σκοπό της ζωής του να εξοικονομεί χρήματα με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.

Μετά τις πλαστές πινακίδες στο αυτικίνητό του για να γλιτώνει φόρους και τέλη κυκλοφορίας, μετά τις αποκαλύψεις του «Έθνους της Κυιρακής» ότι πήρε κοινοτικά χρήματα για να κατασκευάσει τουριστικό ξενώνα στο Μεγάλο Χωρίο Ευρυτανίας, αλλά έφτιαξε πολυτελές σαλέ, τώρα στο φως της δημοσιότητας βγαίνει μια ακόμη «ατασθαλία» της οικογένειας Λιάπη.

Φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έφτιαξε και… πλαστά στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικού του στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Παράλληλα, οι αποκλειστικές πληροφορίες που διαθέτει το «Έθνος της Κυριακής» αποδεικνύουν με αδιαμφισβήτητο πλέον τρόπο ότι η βίλα Λιάπη στο πανέμορφο βουνό της Ευρυτανίας δεν λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας, αντιθέτως ήταν ένα μεγαλοπρεπές «ησυχαστήριο» για τον πρώην υπουργό και την οικογένειά του.

Τα δύο ρολόγια του σαλέ αντιστοιχούν σε 204 τ.μ. κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι φόροι που βαραίνουν το κτίριο υπολογίζονται με 30τ.μ. λιγότερα.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

http://www.enikos.gr/politics/206051/o- ... oi-tis-dei
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΝΔ έργα και ημέρες

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Ιουν 2019, 16:31

Τραγάκης: Δεν διόρισα εγώ τη νύφη και το γαμπρό μου, «έτυχε» να παντρευτούν τον γιό και την κόρη μου!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον πιο απίστευτο τρόπο, προσπαθεί μέσω «κύκλων» του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, για τους διορισμούς του γιού, της νύφης, της κόρης, του γαμπρού, και της αδελφής του γαμπρού του..

Συγκεκριμένα, οι «κύκλοι» του κ. Τραγάκη προσπαθούν (μετά την απόφαση Σαμαρά να μαζέψει -μερικώς- όλο αυτό το χάλι) να εξηγήσουν το πως έφτασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει όλο του το σόι στη Βουλή. Και για να το εξηγήσουν, εξιστορούν τις ιστορίες... αγάπης με τις οποίες έφτασαν ο γαμπρός και η νύφη του να παντρευτούν την κόρη και το γιό του!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Τραγάκης εξηγεί λοιπόν ότι η η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, εργαζόταν στο γραφείο του από το 1992. Το 2009 μονιμοποιήθηκε στη Βουλή με τον νόμο Σιούφα. Τότε δεν γνώριζε όμως τον μετέπειτα σύζυγό της, Αναστάσιο Λεοντή, ο οποίος είχε προσληφθεί από το το 1995 στο «Κανάλι του Πειραιά». Πολύ αργότερα, όταν προφανώς έγινε «γαμπρός» και σίγουρα αφού είχε προσληφθεί από κάποιον άλλο στο κανάλι του Πειραιά, ο κ. Τραγάκης απέσπασε τον κ. Λεοντή από το Κανάλι του Πειραιά σε ένα άλλο κανάλι με υψηλή θεαματικότητα που επιβαρύνει τους πολίτες με δεκάδες εκατομμύρια, το Κανάλι της Βουλής. Και επειδή υπήρχε ο νόμος Σιούφα, ο υπάλληλος της Βουλής πλέον μονιμοποιήθηκε.

Ουσιαστικά, δηλαδή ο κ. Τραγάκης προσπαθεί να πει ότι δεν διόρισε ποτέ ο ίδιος τον γαμπρό του, αλλά επειδή ήταν ήδη υπάλληλος του δημοσίου μπόρεσε να τον αποσπάσει στη Βουλή και εκείνος απλώς έκανε χρήση του νόμου.

Βεβαίως, με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια, ο κ. αντιπρόεδρος διόρισε τον προηγούμενο μήνα ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Ο κ. Τραγάκης κάνει αντεπίθεση για τον γιό του, για τον οποίο λέει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή καθώς εκείνος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διόρισε όμως την σύζυγο του γιου του, καθώς η κ. Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος, τοποθετήθηκε και εκείνη ως μετακλητός στη Βουλή το 2004. Και ποια ήταν η δουλειά της; Να βοηθήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο TOR-M1. Λεπτομέρεια: Στην Επιτροπή πρόεδρος κατά σύμπτωση ήταν ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής όμως ισχυρίζεται ότι επρόκειτο περί σύμπτωσης. Και υποστηρίζει ότι ο γιος του δεν είχε σχέση -τότε- με την μετέπειτα νύφη του. Η σχέση τους, επιχειρηματολογεί, δημιουργήθηκε μετά, κατά σύμπτωση... Δηλαδή ούτε τη νύφη του «βόλεψε» ο κ. Τραγάκης. Απλώς ο γιος του έτυχε να ερωτευθεί μια υπάλληλο της επιτροπής στην οποία προϊστατο ο πατέρας του, την παντρεύτηκε και εκείνη μετέπειτα μονιμοποιήθηκε χάρη στον ίδιο νόμο, του κ. Σιούφα...

Πέραν αυτών, σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Τραγάκης αναφέρεται και στο πολιτικό ζήτημα της υπόθεσης, λέγοντας ότι οι βουλευτές επέλεγαν συνεργάτες με βάσει κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».

Πηγή: Τραγάκης: Δεν διόρισα εγώ τη νύφη και το γαμπρό μου, «έτυχε» να παντρευτούν τον γιό και την κόρη μου! | iefimerida.gr

https://keratsinivoice.blogspot.com/201 ... z5qGNL2Cia
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Ιουν 2019, 16:16

Εικόνα

Η καθηγήτρια του ΕΜΠ και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ομολόγησε ότι έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Documento.

https://www.koutipandoras.gr/article/sy ... moropoyloy

Άγνοια νόμου επικαλείται η Μοροπούλου για την παράνομη σύνταξη

Η ανάρτηση της Τόνιας Μοροπούλου

«Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:

Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.

Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.

Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.

Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.

ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απαντησή μου.

Α. Μοροπούλου»
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 23 Ιουν 2019, 17:18

:o
Μα πως είναι δυνατόν!!!???
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 23 Ιουν 2019, 17:45

Πολλή αγαμία έχει πέσει τελευταία. Η άλλη στην κλιμακτήριο έπαιρνε ως αγαμητ εε άγαμη θυγατέρα σύνταξη :P :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Ιουν 2019, 18:56

Όσα σκάνδαλα της ΝΔ και να βγούν, οι ψήφοι δεν γυρνάνε στην ΧΑ :yesyes:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 23 Ιουν 2019, 23:08

Αληθεια Πλούτωνα, πότε εχεις γινει ΧΑ και δεν το πήραμε είδηση (εγω τουλαχιστον παντα για ΝΔ σε εκοβα);
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιουν 2019, 17:43

ВладимирВладимирович έγραψε:Αληθεια Πλούτωνα, πότε εχεις γινει ΧΑ και δεν το πήραμε είδηση (εγω τουλαχιστον παντα για ΝΔ σε εκοβα);

Εκεί στην αριστερά (από τον συνωστισμό προφανώς) έχετε πάθει αλχάιμερ ... δεν καταλάβατε ακόμα ο Πλούτωνας είναι εναντίον της εξουσίας (κάτσε τώρα που θα ανέβει ο Κυριάκος, θα δεις τι μπινελίκια θα ρίξω σε κάθε σαχλαμάρα τους).

Πάντως γι αυτό ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ να δούμε όμως θα το κάνουν;

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 25 Ιουν 2019, 18:06

Εγώ πάντα θεωρούσα τον Πλούτωνα ως έναν ευγενικό Χ.Α.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιουν 2019, 18:17

NikosVy έγραψε:Εγώ πάντα θεωρούσα τον Πλούτωνα ως έναν ευγενικό Χ.Α.

Μπράβο, μπράβο βουλωμένο γράμμα διαβάζετε.

«Καταποντίζεται» ο Πέτρος Τατσόπουλος στον βόρειο Τομέα.

Δε φαίνεται να είχε την αποδοχή που περίμεναν από την Πειραιώς η ένταξη του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς καταγράφει χαμηλές «πτήσεις» στις μετρήσεις που γίνονται.

https://www.parapolitika.gr/parapolitik ... yg.twitter
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”