Λαχουρένιος έγραψε:Στύγιος έγραψε:Ρε συ, 10 χρόνια φυλακή και 5 χρόνια κράτηση θα μου 'ριχνε, αν μπορούσε![]()
Αξέχαστες εμπειρίες πάντως προς αποφυγήν..
Τρια πραγματα μου εκαναν εντυπωση:
α) 20 χρονων κοπελα και θα μαντρωνοταν απο τοτε? Θα μου πεις μιλαμε για επαρχια 20 χρονια πισω
β) Μου κανει εντυπωση που θελες να μαντρωθεις και συ απο τα 27
γ) Αυτος συνταξιουχος καραβανας και ειχε 20 χρονων κορη? Στα 45 αποστρατευτηκε? Ε ρε ΠΑΣΟΚαρα.
Αυτά είναι συντεχνιακά προνόμια των ενστόλων που δόθηκαν κατά κόρον από το καθεστώς που προέκυψε από το '49 και μετά.Το ΠΑΣΟΚ τα διατήρησε και τους έδωσε και παραπάνω λεφτά το '80 γιατί ο τροτσκιστής Παπανδρέου χρησιμοποιούσε μια κάποιου τύπου εθνικιστική ρητορική.Το θέμα δεν είναι αυτό όμως,το θέμα είναι ότι θεωρούν σε μεγάλο μέρος τους ότι είναι αδικημένοι,παρά την φτηνή παραθέρηση σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα για αυτούς και όλο τους το ασκέρι,τις φτηνές υπεραγορές,την συνταξιοδότηση που ξεκινά από τα 40κάτι μέχρι τα 50κάτι το πολύ και άλλα πολλά.Έχω ακούσει στρατιωτικό να μου λέει τον πόνο του επειδή το Σύνταγμα ορίζει ότι πρέπει να έχουν αμοιβές ίσες με τους δικαστικούς,αλλά παράνομα η πολιτεία τους αδικεί