Nostalgia έγραψε:«Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει το Είναι τους, μα αντίθετα, το κοινωνικό Είναι που καθορίζει τη συνείδησή τους»
Κ. Μαρξ
Οσο απλο κι αν ακουγεται, ειναι πολυ σωστο και δυστυχως η κυρια μαζα των ανθρωπων δεν μπορει να ξεφυγει απο αυτο. Ενα παραδειγμα που εχω ξαναφερει στο φορουμ εδω, ειναι ο Συριζα. Ενα κομμα που πριν χρονια φαινοταν να ειναι στην απ'εξω, ριζοσπαστες δηλωναν και δηλωνουν, ομως την κρισιμη στιγμη το κοινωνικο τους ειναι, καθορισε και την συνειδηση τους και κατα συνεπεια και τις πραξεις τους. Απλα ακολουθησαν την ιδια διαδρομη που ακολουθησαν και οι προηγουμενοι. Οσο διαφορετικοι κι αν ηθελαν να δειχνουν, ηταν μερος του συστηματος, ζουσαν απο αυτο, ζουσαν μεσα σε αυτο.
δε νομιζψ πως το πραγματικο θεμα ειναι αυτο...
εγω ας πουμε εχω δει πολλυος ανθρωπους να αλλαζουν αποψεις ιδιαιτιρα τα τελευταια χρονια της κρισης , κι εγω βεβαια αλλλαξα
πασοκοι και νδ γιναν συριζαιοι, αλλοι γιναν χρυσαυγιτες,, αλλοι που ταν απολιτικ κι αμτεχοι πολιτευτηκανε, αλλοι που ασχολουνταν σταματησανε, αλλοι που βριζαν τον κομμουνισμο ακι την αριστερα πηγαν πρςο τα κει, αλλοι γιναν φιελελευθεροι κλπκλπ
τεραστια ανακατοσθυρα γενικα!!
εμ αφου απο τη μεταπολιτευση και μεχρι τοτε που ηξεκινησε η κριση δλδ απο το 1974-2009 νδ κ πασοκ επαιρναν συνολο κοντα στσο 90% κια τωρα ποσο παιρνουνε; οταν εγιεν το μεγαλο μπαμ 22 πηρε ο πρωτος και 5 ο δευτερος μφαινεται, συνολο 27 % !!! αχαχαχα
καλα δεν ειναι και τοσο, αντε λιγο παραπανω,, αλλα που τα 90ρια!
οποτε υπηρξε μεγαλη μετακνηση ψοφοφορων και κατα συνεπεια μεγαλη μετακινηση αποψεων, ετσι δν ειναι;
Τι χρειαζεται για να μπορεσει καποιος να αλλαξει τροπο σκεψης
οποτε απαντηθηκε νομζιω το ερωτημα σου νοσταλζι: με μια κριση αλλαζει κανεις τροπο σκεψης, κριση οικονιμοικη, κριση πολιτικη, κριση πρωσοπικγ, κριση κοινωνικη, κριση αξιων ... κριση απο δω κριση απο κει, ολων των ειδων οι κρισειςμ, σαν τοβν αλλονα στο dusk till dawn εξω απτο μπαρ αν με ενοεεις...

αλλα η κριση ειναι κριση οπως και το ... ...,,,αχμμ
αλλα κατσε γτ δεν ειναι αυτο που ρωτας μονο ομως:
καλυτερο τροπο σκεψης
να ξεφυγει απο πιθανα κομπλεξ
χμμ εδω παμε σ αλλα!!