Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;

Μεταφυσική, ανεξήγητα φαινόμενα, θεωρίες συνωμοσίας κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 07 Ιούλ 2018, 20:43

micro έγραψε:
stavmanr έγραψε:Δεν αφήνεις τις γουικιβασίες να μας γράψεις μία πειραματική απόδειξη του εξελικτισμού που εκπροσωπείς στη συζήτηση;
Απο θεωρητικοαμπελοφιλοσοφίες είσαι λαλίστατος!

κατσε διαβασεε ωρε, που μ ε θες και να καταρριψεις την εξελιεξη!!
τεμπελακο ε τεμπελακο :pardon:

:D
Τεμπελάκος αυτός που σου έχει δώσει τόσα papers? :hmmm
Μην ακολουθείς την τρολοπαρέα του Βάκχου στην κατρακύλα και γράψε επιτέλους πότε αποδείχθηκε η θεωρία που υποστηρίζεις τυφλά. ;)
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 30 Ιούλ 2018, 13:36

stavmanr έγραψε:
micro έγραψε:
κατσε διαβασεε ωρε, που μ ε θες και να καταρριψεις την εξελιεξη!!
τεμπελακο ε τεμπελακο :pardon:

Μην ακολουθείς την τρολοπαρέα του Βάκχου στην κατρακύλα και γράψε επιτέλους πότε αποδείχθηκε η θεωρία που υποστηρίζεις τυφλά. ;)

κι εγω ξες ποσα πειπερς μπροω ναα σου δώσω;;; ουυ άπειρα αφού τζαμπα ειναι.
το θεμα ειναι τι χεις διαβασει απ αυτα και τι κατιλαβες βεβαια
εδω αλλοι τα σπουδαζουν ααυτα χρονια , τα κανουν αργοτερα δουλιεα τους κι ακομη τεμπεληεδς λενε οι ιδιιοι πως ειναι γιατι πιστευον πως δεν εχοθν ασχοληθει αρκετα.\\

και μου ρχεσαι μετα εσυ ενα τυχαάιο αγραμμαοαο κι αμορφωτο τυπακι ποθ βαριεσιαι να διαβασεις το παραμικρο να με πεις πως δεν εισαι τεμπελακος!! χχαχα :laugh1:

Τι κανες; ασχοληθσηκες ενα μισαωρο στην τουαλετα σου με την εξελιξη και την απεριψες ως αδυνατη; χχα

αυτο με θυμιζει το αντιστοιχο της παπαγελης με τον μαρξ στα 15 της!!!! ωχχχχααα :P
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 30 Ιούλ 2018, 23:37

micro έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Αρκεί να μου δείξεις ένα στο οποίο έχει προστεθεί νέα λειτουργία στον οργανισμό που μελετάμε.
Μάλιστα, θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις ένα τέτοιο, με υπογράμμιση στο σημείο που δείχνει την "εξέλιξη". Θα σου ήμουν ευγνώμων.
:yesyes:
0 .

Μαύρος Γάτος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Μαύρος Γάτος » 31 Ιούλ 2018, 16:31

Voila:
http://www.pnas.org/content/103/17/6581
Το λέει και στον τίτλο (Morphologic and molecular evolution of bat wing digits) και στο κείμενο, όπου εξηγεί το πώς η αλλαγή στη έκφραση ενός γονιδίου οδήγησε στην μορφολογική εξέλιξη των νυχτερίδων: "...Together, our results indicate the up-regulation of the Bmp pathway as a major and fundamental (although not necessarily the only) mechanism responsible for the developmental elongation of bat forelimb digits. Based on our results, we raise the intriguing possibility that a similar up-regulation of the Bmp pathway had a role in the evolutionary elongation of bat forelimb digits, which is an event that was critical to the achievement of powered flight in bats. Recent studies (22, 23) have suggested that modifications to the cis-regulatory elements of developmental genes have central roles in the evolutionary diversification of morphology. Our evidence that Bmp2, but not Bmp4 or Bmp7, is differentially expressed in the bat wing digits is suggestive of a cis-regulatory change that affects the level, but not the temporal or spatial regulation, of Bmp2 expression. By linking a simple change in a single developmental pathway to dramatically different morphologies, we provide a potential explanation as to how bats were able to achieve powered flight soon after they diverged from other mammals nearly 65 million years ago (2, 9).

Σχετικά με τα cis-regulatory elements: "CREs have an important evolutionary role. The coding regions of genes are often well conserved among organisms; yet different organisms display marked phenotypic diversity. It has been found that polymorphisms occurring within non-coding sequences have a profound effect on phenotype by altering gene expression.[3] Mutations arising within a CRE can generate expression variance by changing the way TFs bind. Tighter or looser binding of regulatory proteins will lead to up- or down-regulated transcription.
0 .

Μαύρος Γάτος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Μαύρος Γάτος » 31 Ιούλ 2018, 18:07

nrg έγραψε:
Υπάρχει και ένα άλλο πείραμα που υποστηρίζει τα λόγια του Roth.

As we said in the paper, this is not a situation likely to arise in nature. However, it does reflect the situation found in many laboratory studies of enzyme recruitment to new function. These studies rely on extreme over-expression and very strong positive selection to demonstrate recruitment. However, our results indicate that highly expressed genes encoding non-functional or even weakly functional enzymes are likely to be inactivated rather than improved in a natural bacterial population. This should be considered when evaluating the likelihood of such recruitment scenarios.

Και ενώ με 2 μεταλλάξεις το αποτέλεσμα θα ήταν άκρως ευνοϊκό για την επιβίωση, τα βακτηρίδια προτίμησαν να "κλείσουν" το ανενεργό γονίδιο, παρά να περιμένουν τις μελλοντικές, αλλά μόλις 2 μεταλλάξεις.

One of the mutations is partially inactivating, while the other is fully inactivating, thus permitting a two-step adaptive path to full tryptophan biosynthesis. Despite the theoretical existence of this short adaptive path to high fitness, multiple independent lines grown in tryptophan-limiting liquid culture failed to take it.

http://bio-complexity.org/ojs/index.php ... C.2010.2/0

Είδα τη εργασία και, Ω! τι έκπληξη! Πάάάλι εμπλέκεται το Discovery Institute και τα παρακλάδια του!
Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς Ann K. Gauger και Pamela F. Fahey αναφέρονται ως μέλη του Biologic Institute, Seattle.
The Biologic Institute conducts biological research with the aim of producing experimental evidence of intelligent design, funded by the Discovery Institute. It has offices in Redmond, Washington and laboratories in the Fremont neighborhood of Seattle, Washington.[1]
Αξιόπιστοι και αντικειμενικοί, όσο ένας ιμάμης από το Ριάντ σχετικά με την ισότητα των φύλων...
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 31 Ιούλ 2018, 19:25

stavmanr έγραψε:
micro έγραψε:

Αρκεί να μου δείξεις ένα στο οποίο έχει προστεθεί νέα λειτουργία στον οργανισμό που μελετάμε.
Μάλιστα, θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις ένα τέτοιο, με υπογράμμιση στο σημείο που δείχνει την "εξέλιξη". Θα σου ήμουν ευγνώμων.

καταρχας δεν την υποστηριζω --= τυφλα η μη
κιυστερα εχω καταλαβαει πως δεν εχει νοημα να σου δειξω πειπερ που να λει για εξελιξη και να εχει προστεθειι νεα λειτουργια, γιατι ο νταγκλας σου χε δειξει πολλα τετοια πειπερ αλλα συ του λεγες πως δεν ηταν νεα λειτουργια αλλα προυπαρχουσα σε λανθανουσα κατασταση ε τα ιδια θα πεις και σε μενα και στον γατο κατσε να δουμε
απο τη στιγμηγ λοιπον που μπορεις και δινεις αυτη την ερμηνεια ,,. αυθαιρετως βεββαια τις πιο πολλες φορες ΄΄ ευρισκομκενος σε αρνηση και σε κολλημα του νου, υποστηριζοντας τυφλαα οτιδηποτε δν ειανι θτεε και ειναι σχεδιασμος, νομζιω πως τα πειπερς εχουν κανει -πια τον κυκλο τους, τα ιδια και τα ιδια...

η μονη ελπιδα πυο βλεπωω πια για σενα ειναι να διαβασιες κατι αλλο απο τα πειπερς που δεν καταλαβαινς κιολα , τι τα διαβαζς ηθελα να ξερα,.

γιαυοτο σου προτεινα την ιστορικη αναδρομη στη θτε, πως φτασαμε δω που φτασαμε, αυτο εινα σαν παραμυθακι δεν εχει προαπαιτοθυεμενα ουτε χρειαζεται πολυ εφυαια.

αλλα συ επιμεμνεις να κρυβσεσι πισω απ τα πειπρες λες και χεις τη δυναοτητα να τα καταλαβεις :s_no
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 02 Αύγ 2018, 22:19

micro έγραψε:
stavmanr έγραψε:

(...)

Πολλές παραφιλολογίες έγραψες, μα κανένα paper από εκείνα που μου έταξες. :s_no
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 02 Αύγ 2018, 22:20

Πολύ φορτσάτος ο Μάυρος Γάτος!
Για πρώτο πόστ...

Λες να μας ήρθε από τα παλιά; :D
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 02 Αύγ 2018, 22:25

Μαύρος Γάτος έγραψε:Voila:
http://www.pnas.org/content/103/17/6581

και ιδού που από τα αποτυχημένα πειράματα οι εξελικτιστές επανήλθαν στη "μορφολογική ανάλυση". :D
Ό,τι δεν προκύπτει με πειραματισμό και ευρήματα, θα το καλύψουμε με "περιγραφές". :yesyes:

Συμπέρασμα της μελέτης;
"Forelimb Digits of Fossil and Modern Bats Are Highly Similar."

Άκρως επιστημονικός τρόπος να αποδείξεις "εξέλιξη"... :yesyes:

Προτείνω στο συγγραφέα να πειραματιστεί με ποντίκια και να διαπιστώσουμε αν θα βγάλουν φτερά και ...σόναρ ή όχι.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 02 Αύγ 2018, 23:47

stavmanr έγραψε:
micro έγραψε:
(...)

Πολλές παραφιλολογίες έγραψες, μα κανένα paper από εκείνα που μου έταξες. :s_no

ποτε σου ταξα καλο μου; ειπα πως μπροω να σου δωσω απειρα οχι πως θα σου δωσω κιολα. :ligouri:
0 .

Επιστροφή σε “Εναλλακτικές Επιστήμες”