Εγωισμός <<μορφωμένων>> και <<σοφών>>

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Εγωισμός <<μορφωμένων>> και <<σοφών>>

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 07:04

Παρατηρώ ότι ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, υπάρχουν πολλοί σπουδασμένοι που το παίρνουν τόσο πολύ πάνω τους, ώστε να νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν πρόσβαση στην αλήθεια και είναι οι μεσίτες των μαζών.

Επίσης θέλουν πολύ δόξα και τιμή και δεν τους αρέσει να μιλάνε με τον οποιοδήποτε, αλλά να σχολιάζουν μόνο κείμενα εχθρών τους, οι οποίοι έχουν αναγνώριση από τις μάζες.

Το φαινόμενο το έχω συναντήσει δυστυχώς όχι μόνο σε <<επιστήμονες>> αθειστές, αλλά και σε δημιουργιστές και θειστές. Μάλιστα με την ίδια ένταση.

Παράδειγμα μόλις τώρα έλαβα μήνυμα από κάποιον που αποκαλείται "James Patrick Holding", χριστιανός απολογητής, που μου απαντά σε θρησκευτική ερώτησή μου με το "μη μου πετάς links γραμμένα από nobodies". Θεωρεί λοιπόν nobodies εκείνους που έχουν διαβάσει και έχουν γράψει τα αθειστικά άρθρα.

Επίσης στην αρχική ερώτησή μου είπε ότι εσκεμμένα ρωτάω για να δημιουργήσω πρόβλημα στην Βίβλο και ότι προσπαθώ με πονηρό τρόπο να την συνδέσω με την παγανιστική γραμματεία.

Άλλος, κάποιος Shaban, στην φάτσα μοιάζει σαν Άραβας, δεν ξέρω αν είναι Αιγύπτιος, είχα αγοράσει το γεωκεντρικό του βιβλίο και είχαμε φιλικές κουβέντες ώσπου αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο. Κατάλαβα ότι δεν προωθεί τον γεωκεντρισμό, αλλά απλά θέλει να βγάλει λεφτά και να έχει το κεφάλι του ήσυχο από ερωτήσεις που λέει ότι τον ζαλίσαμε. Δεν ήταν διατεθιμένος να έρθει σε φόρουμ ή να αναμειχθεί σε public debate. Ίσως φοβήθηκε και την απόρριψη και δυσφήμισή του από την υπόλοιπη <<επιστημονική κοινότητα>>

Από την άλλη οι άθεοι είναι γνωστοί για τον εγωισμό τους. Άλλωστε στα φόρουμ είναι γεμάτο εμπαθείς άθεους και ψευδοφιλόσοφους που θέλουν την αποκλειστική κατοχή της επιστήμης. Από γνωστούς ένας πολύ εμπαθής είναι και ο dawkins. Άλλος μου είχε γράψει πως πρέπει να απαγορευτεί ο λόγος σε θειστές και άλλος ζητούσε τα επίσημα έγγραφα που έχουν υπογράψει(!) άθεοι επιστήμονες και στα οποία λένε για προβλήματα θεωριών τους.

Πιστεύω η αλήθεια μπορεί να γνωριστεί από οποιονδήποτε και οι πολυδιαβασμένοι μπλέκονται σε ένα λαβύρινθο βιβλιοθήκης, όπου τελικά χάνονται και τους αρπάζει ο Μινώταυρος.

Ο Ιησούς είπε μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Όμως ο κόσμος είναι γεμάτο εγωιστές και πολυδιαβασμένους που αν και λένε πως ξέρουν πολλά, στην ουσία δεν ξέρουν τίποτα.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Re: Εγωισμός <<μορφωμένων>> και <<σοφών>>

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 09:41

Μάλιστα εγώ για το καλό σας το λέω, αλλά δεν το καταλαβαίνετε.

Όλοι εσείς που μιλάτε για τον <<θρησκευτικό σκοταδισμό>> που τον τρυπάει το φως της τεχνολογίας αλλά και της φιλοσοφίας, τί κάνετε ουσιαστικά?

Μιλάτε για κλειστές κλίκες οι οποίες αυτές και μόνο αυτές έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στην γνώση και την σοφία.
Όλα τα καλόπαιδα των πανεπιστημίων, γιουσουφάκια της μασωνίας.

Επίσης φέρεστε με τον ίδιο τρόπο που φέρονταν οι <<σκοταδιστές >> κληρικοί, δηλαδή απαγορεύεται τον λόγο.
Και όμως μιλάτε για αρχαία κυνήγια φιλοσόφων και διανοούμενων... ανελευθερίες λόγου κτλ κτλ

Οπότε γνώμη μου για να μην εκθέτεστε, γράψτε ότι θέλετε για τον Θεό και την θρησκεία, αλλά υπερασπιζόμενοι τον τίτλο "ελεύθερο ελληνικό φόρουμ", αφήστε να πούμε και εμείς αρνητικά πράγματα για την φιλοσοφία, την τεχνολογία, την πρόοδο, την εξέλιξη.

Έτσι κι αλλιώς εγώ πιστεύω ότι ούτε η φιλοσοφία ούτε η τεχνολογία κάνανε τον κόσμο καλύτερο. Όχι μόνο η θρησκεία που λέτε.

Επομένως όποιος είναι φίλος της σοφίας, πρέπει να ψαχτεί καλύτερα και να αποφύγει τα εγωιστικά λάθη πολλών φιλοσόφων και επιστημόνων.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 10:26

Μα αφού ξέρουμε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά την φωτιά και την κάθε τεχνολογία.

Επομένως για ποια σοφία μιλάμε και πως μπορεί αυτή να υποστηρίξει την τεχνολογία?

Την τεχνολογία την κρατάει στα χέρια του ένας δολοφόνος, αλίμονό μας, σαν αυτόν που σκότωσε την οικογένεια στην εθνική οδό με την πανάκριβη πορδη(πορσε) του.

Επομένως ο αληθινός σοφός επανεξετάζει το πόσο καλό μας έχει κάνει η τεχνολογία και πόσο έχει βελτιώσει την ζωή των πρωτόγονων ανθρώπων. Δεν κάθεται να μιλάει για την σούπερ τεχνολογία που φτιάχνει ένα καλύτερο κόσμο. Που στην φαντασία?

Άρα αν ο άνθρωπος δεν μαθαίνει από τα λάθη του ή δεν γίνεται να μάθει, είναι επικίνδυνος.

Και έχουμε εμπιστευτεί την ζωή μας σε αυτούς τους εγωιστές και επικίνδυνους σοφούς. Αλίμονο.

Περιμένουμε να καθορίσει το μέλλον μας η νάσα, η επιστήμη, η τεχνολογία, το κάθε κόμμα, ο εβραίος, η μασωνία...
ότι μας επιβάλλουν ως βελτίωση της ζωής το αποδεχόμαστε.

Εμείς παρατηρούμε άβουλοι την διάλυση του πολιτισμού, έτσι όπως την περιγράψανε οι εβραίοι σαν τον φρόυντ 1 αιώνα πριν.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μαρ 2017, 14:22

Κακως το παιρνουν πανω τους, μια και ο καθε βλακας μπορει να τελειωσει ενα ΤΕΙ ή ΑΕΙ, αρκει να εχει μια στοιχειωδη υπομονη και μνημη να διαβασει καποιες σελιδες.

Η παιδεια λειπει στους ελληνες οχι η μορφωση. Πχ πεθανε ο βλακας ο Παντελιδης και εγινε ηρωας. Πεθανε ο Μυταρας και δεν τον εκλαψε ουτε η μανα του.

Και να στε σιγουροι οτι Παντε γουσταραν και οι μηχανικοι και οι δικηγοροι κλπ οχι τιποτα νοικοκυρες.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 01 Μαρ 2017, 19:35

Λαχουρένιος έγραψε:
Η παιδεια λειπει στους ελληνες οχι η μορφωση. Πχ πεθανε ο βλακας ο Παντελιδης και εγινε ηρωας. Πεθανε ο Μυταρας και δεν τον εκλαψε ουτε η μανα του.

Νομίζω έχουν ξεπεραστεί λίγο οι εποχές που έπρεπε να το παίζουμε κουλτουριάρηδες. Όλα σχετικά είναι.
Δεν υπάρχει κάποιο είδος πάνθεου που ορίζει ποιους θα δοξάζουμε και ποιους όχι.
Για όλους υπάρχει χώρος.
Άλλωστε πώς να το κάνουμε;
Η μουσική απευθύνεται σε πιο πολλούς σε σχέση με τη ζωγραφική. Χωρίς να υποτιμώ σε καμιά περίπτωση το έργο του Μυταρά.
Πχ άμα έχεις νταλκάδες δεν θα πας να στηθείς μπροστά σε έναν πίνακα του Μυταρά να πεις τον πόνο σου.
Αλλά ένα τραγουδάκι του Παντελίδη θα βάλεις να το ακούσεις να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Σωστά;

Αν και για μένα πας καλλιτέχνης=γιατρός της ψυχής
Τους έχω πολύ ψηλά

Λαχουρένιος έγραψε:Και να στε σιγουροι οτι Παντε γουσταραν και οι μηχανικοι και οι δικηγοροι κλπ οχι τιποτα νοικοκυρες.

Και;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μαρ 2017, 23:53

impostor έγραψε:Η μουσική απευθύνεται σε πιο πολλούς σε σχέση με τη ζωγραφική. Χωρίς να υποτιμώ σε καμιά περίπτωση το έργο του Μυταρά.
Πχ άμα έχεις νταλκάδες δεν θα πας να στηθείς μπροστά σε έναν πίνακα του Μυταρά να πεις τον πόνο σου.
Αλλά ένα τραγουδάκι του Παντελίδη θα βάλεις να το ακούσεις να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Σωστά;

Εεε, οχι. Ο Παντελιδης και ολα αυτα τα ''λαικα'' ειναι κακογραμμενα τραγουδια.

Αν και για μένα πας καλλιτέχνης=γιατρός της ψυχής
Τους έχω πολύ ψηλά

Οι καλλιτεχνες, οχι οι σκυλαδες

Και;

Το ποιντ μου ειναι οτι οι μορφωμενοι σε θεμα παιδειας ειναι στο ιδιο επιπεδο με τους αμορφωτους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 02 Μαρ 2017, 00:03

αυτό έχει να κάνει με την ψυχαγωγία και τα γούστα του καθενός, δεν έχει να κάνει με ηλιθιομετριότητα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2017, 00:07

Το θετω σε επιπεδο καλλιεργειας οχι νοημοσυνης.
Ουτε εμενα με θεωρω καλλιεργημενο αλλα δεν εχω πεσει στο επιπεδο να ακουω σκυλαδικα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 02 Μαρ 2017, 00:13

καλλιεργημένος είναι ένας σχετικός όρος, δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών που ανέφερες δεν ακούν Παντελίδη
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2017, 08:45

Metranion έγραψε:καλλιεργημένος είναι ένας σχετικός όρος, δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών που ανέφερες δεν ακούν Παντελίδη

Ε κατσε ρε, γινεται να σαι καλλιεργημενος αν δεν ασχολεισαι με την τεχνη και τα γραμματα?

Οι μηχανικοι και οι αρχιτεκτονες ισως να στε καλυτερα, συνηθως ειστε πιο ψαγμενα τυπακια.

Κατι γιατροι, δικηγοροι, στρατιωτικοι, οικονομολογοι κλπ ειναι πολυ σκυλαδες.
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”