Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Ιουν 2019, 23:49

bizeli έγραψε:Ε δεν προλαβαίνω τώρα ... έχω να πάω για καφέ.
Άντε γεια.

Πάντως πλάκα πλάκα εδώ είναι κρυμμένη όλη η φιλοσοφία της ζωής.
:laugh1:

Και γιατί να μην είναι σοβαρή υπόθεση ο καφές και η χαλάρωση με φίλους;
Μας έχει φάει το άγχος και το τρέξιμο.

Σωστή;

ΥΓ: Εν τω μεταξύ προέκυψε κι άλλη έξοδος προ ολίγου γιατί δεν μας έφταναν όλα τα προηγούμενα. Θέλουμε και early morning έξοδο.
Λέμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί να πάμε για μπουγάτσα και μίλκο.
Ε βέβαια, αφού δεν έχουμε αφήσει μαγαζί για μαγαζί, τώρα σειρά έχουν τα μπουγατσατζίδικα.
Συνήθως με την παρέα σου πας για μπουγάτσα μετά από το ξενύχτι αλλά εμείς θα βάλουμε ξυπνητήρι να ξυπνήσουμε να πάμε για μπουγάτσα γιατί έτσι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιουν 2019, 07:29

Ωραιο ειναι που σε αυτην την ηλικια η παρεα σου συνεχιζει να βγαινει τοσο πολυ
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιουν 2019, 10:31

Δε νομίζω ότι είναι θέμα ηλικίας μόνο αλλά διάθεσης και χρημάτων πάνω απ' όλα.

Εγώ να σου πω είμαι πιο πολύ σπιτόγατα.
Αν δε με ξεσηκώσει κάποιος, φυτοζωώ στο σπίτι.
Όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό είναι πολύ overdose για μένα.
Και σκέψου ότι η παρέα μου είναι 40 - 50+ ετών (εκτός από δύο άτομα που είναι κάτω των 30) και παρόλα αυτά έχουν περισσότερη διάθεση, ενέργεια και χρήμα για εξόδους.
Ειλικρινά δε μπορείς να φανταστείς πόσο δραστήριοι είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Ιουν 2019, 10:59

Αν δεν χρειάζεται να δουλεύεις 70 ώρες την εβδομάδα, έχεις χρόνο για δραστηριότητες.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιουν 2019, 11:51

Βρε συ ένας δάσκαλος όταν μπαίνει μέσα στην τάξη πρέπει να είναι ευδιάθετος, ξεκούραστος και με τα positive levels ψηλά.
Φαντάζεσαι να μπαίναμε σαν τους κακομοίρηδες μέσα στην τάξη κουβαλώντας όλα τα βάσανα της ζωής;

Ε για αυτό φροντίζουμε να είμαστε ψυχικά ισορροπημένοι στην προσωπική μας ζωή, για να είμαστε πάντα χαρούμενοι και ευδιάθετοι.

Σε έπεισα;
Όχι ε;
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 16 Ιουν 2019, 13:05

Εμ, γι' αυτό σας λέω να μην ασχολείστε με τη φιλοσοφία, τώρα για θανάτους και αυτοκτονίες θα συζητάμε, ενώ υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνουμε εκεί έξω; Ο Σωκράτης προσπάθησε να πείσει όλον τον κόσμο να φιλοσοφεί, πως το φιλοσοφείν είναι κάτι το υγιές ή που οδηγεί στην ψυχική υγεία, πάλι καλά που ο αφιλοσόφητος ο κόσμος είτε δεν τον άκουσε, είτε δεν τον πίστεψε, και από ένστικτο κρατήθηκε μακριά.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Ιουν 2019, 14:11

micro έγραψε:Εμ, γι' αυτό σας λέω να μην ασχολείστε με τη φιλοσοφία, τώρα για θανάτους και αυτοκτονίες θα συζητάμε, ενώ υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνουμε εκεί έξω; Ο Σωκράτης προσπάθησε να πείσει όλον τον κόσμο να φιλοσοφεί, πως το φιλοσοφείν είναι κάτι το υγιές ή που οδηγεί στην ψυχική υγεία, πάλι καλά που ο αφιλοσόφητος ο κόσμος είτε δεν τον άκουσε, είτε δεν τον πίστεψε, και από ένστικτο κρατήθηκε μακριά.

για την φιλοσοφια χρειαζεται να εχεις μια υστερικη σχεδον προσωπικοτητα
για να φιλοσοφησεις ομως θα πρεπει να την σκοτώσεις κυριολεκτικα απο μεσα σου
και αυτο ειναι το δυσκολοτερο καθως τα υπολειμματα της
(εμπειρικες υποκειμενικες γνωσεις ) θα παραμεινουν σε αλληλεξαρτηση
με το συναισθημα θα πρεπει να τα αναγνωρισουμε και να τα χρωματισουμε
τοτε μπορουμε ως ενα σημειο να φιλοσοφησουμε με ενα αναλυτικο τροπο σκεψης
υσ..ειχα την εντυπωση ως προς την απουσια σου
οτι διαβαζες λιαντινη και θα μας ελεγες κατι τις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Ιουν 2019, 00:30

Λαχουρένιος έγραψε:Και ο θανατος ομως με την σειρα του σχετιζεται με την μεταφυσικη. Αλλη ηθικη φιλοσοφια οικοδομει ενας υλιστης που πιστευει οτι ο θανατος ειναι το οριστικο τελος, αλλη ενας χριστιανος, αλλη ενας που πιστευει στην μετενσαρκωση και παει λεγοντας.

Μα δε διαφωνούμε επί της ουσίας. Σαφώς και ο θάνατος σχετίζεται με τη μεταφυσική και κατά προέκταση και με την ηθική φιλοσοφία. Εγώ στο "κατά προέκταση" εστίασα. Κι εγώ ακριβώς το ίδιο είπα.
Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες διαφορετικές μεταφυσικές προσεγγίσεις για τον θάνατο, είναι λογικό επόμενο ο καθένας να ορίζει τη ζωή του σε ηθικές βάσεις αναλόγως σε ποια μεταφυσική θεωρία πιστεύει.
Εμένα ξέρεις τι με ανησυχεί περισσότερο σε πρακτική βάση;
Αν όλοι οι άνθρωποι ορίζουν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή μεταφυσικά μιλώντας αλλά και ηθικά.
Πχ σε μια δυτική κοινωνία η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής είναι ηθικά μεμπτό (πέρα από ποινικά). Τι γίνεται αν βρεθείς σε μια πρωτόγονη φυλή της αφρικής όμως όπου πολύ πιθανά η ζωή ενός ανθρώπου να είναι λιγότερο σημαντική από ένα δέντρο πχ;
Με πιανς;

Λαχουρένιος έγραψε: Αν θα επρεπε να διαλεξω τον πιο σημαντικο κλαδο της φιλοσοφιας θα ελεγα οτι ειναι η μεταφυσικη. Εκεινη οριζει την φυση και τους κανονες του συμπαντος που ζει ο ανθρωπος και υστερα η γνωσιολογια οριζει το πως γνωριζουμε τον κοσμο.

Και πού σου φαίνεται εσένα στην καθημερινότητά σου χρήσιμη η μεταφυσική σε αντίθεση πχ με την ηθική ή την πολιτική φιλοσοφία που ας πούμε διερευνούν θέματα πιο διαχρονικά, πιο κοντά και πιο απτά στα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών;
Να μην παρεξηγηθώ. Τα ζητήματα που προσεγγίζει η μεταφυσική και η οντολογία και η γνωσιολογία και όλα αυτά είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Αλλά δεν είναι να τα δέσεις και σχοινί κορδόνι.
Γιατί είναι αόριστες διαπιστώσεις, υποκειμενικές απόψεις, όχι επιστημονικά αποδεδειγμένες και οι περισσότερες θεωρίες μπορεί να σε τρελάνουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Ιουν 2019, 00:40

micro έγραψε:Τσαντίστηκες όμως, γιατί συνέβη αυτό λες;

Τσατίστηκα γιατί δε βρήκα τις απαντήσεις του αρκετά αποστομωτικές όπως θα περίμενα. Δεν βρήκα τα επιχείρηματά του πολύ ισχυρά και μπορούσαν εύκολα να καταρριφθούν. Αν και ήμουν με το μέρος του φυσικά αλλά ταυτόχρονα σε κάθετι που έλεγε έκανα τον αντίλογο. Εγώ ένα απλό μπιζέλι.
Γενικά πολύ απολογητικό ύφος.

Θες να πούμε για τον Λιαντίνη, είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα η περίπτωσή του, έχει πολύ ζουμί.

Αν θες εσύ κάτι να προσθέσεις, πες.
Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω για τον λιαντίνη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιουν 2019, 09:54

για πες βρε μπιζελι δυο τρια απο αυτα που δεν σε κάλυψαν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”