ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Σεπ 2024, 23:05

Tι κακό κάνει δηλαδή η Μύθηρα ΑΝ ψάχνει για γαμπρό στα φόρα; Τόσος κόσμος έχει αποκατασταθεί απο τα φόρα, παραδείγματα πολλά, "ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω".

Εγώ πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εδώ αποκλειστικά για να μοιραστεί τις φιλοσοφικές γνώσεις που απόκτησε στη ζωή της.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2024, 20:31

Προέλλην έγραψε:Tι κακό κάνει δηλαδή η Μύθηρα ΑΝ ψάχνει για γαμπρό στα φόρα; Τόσος κόσμος έχει αποκατασταθεί απο τα φόρα, παραδείγματα πολλά, "ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω".

Εγώ πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εδώ αποκλειστικά για να μοιραστεί τις φιλοσοφικές γνώσεις που απόκτησε στη ζωή της.

ΣΧΟΛΙΟ 23

..παιδια ξεκοληστε ..δυσχεραινετε τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ...φιλοσοφιζουσα ειμαι κι αυτο απαιτει ...αγαμια ....δεν μπορει κανεις να γμται και να ψαχνει παραλληλα κι τα βαθυτερα φιλοσφικα ερωτηματα ...ειναι ασυμβαστη η αισθαντικη ηδονη με την πνευματικη ηδονη ...
..αρα εινα ασυμβιβαστο για μενα να ψαχνω γαμ προ....

αν η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα ...χμμμ δηλαδη αν η αγαμια γεννησε την φιλοσοφικη αναγκη ...η η φιλοσοφικη αναγκη την αγαμια ,, χμμ αυτο δεν το ξερω ... ισως και δυο να ισχυουν ...
..εξαλλου μια γυναικα με ελαχιστα θηλυπρεπη χαρακτηριστικα ειναι λογικο να απεχει ....σε ενα ανθρωκρατουμενο σεξοκρατουμενο κοσμο....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2024, 20:41

σχολιο 24

Εγώ πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εδώ αποκλειστικά για να μοιραστεί τις φιλοσοφικές γνώσεις που απόκτησε στη ζωή τη
ς
................ααακριβως ..ετσι ...εινα ζητημα ψυχικη ισορροπιας..μοιραζομαι το πνευματικο μου πλουτο και αρα υπαρχω ....αν τον εκλεινα μεσα μου θα τρελαινομουν ...οικονομικη δνατοτηα δε εχω να εκδιδω βιβλια ..ευτυχω ςτην εποχη του διαδκτυου μας δινεται η δυνατοτηα αυτης της μοιρασιας ...

..αν και η μοιρασια συναντησε τρελες επιθεσεις μεγαλη χλευη .. εως και υβρη ...αλλα και λιγοστους φιλους και κατανοητες ...μεσοκοπη οντας συνεχιζω ....

τελευται εχω φορτωσει το drive google με τις ιδεες μου και μοιραζω και απο εκει ....σε φορους κοινωνικα δικτυα εμαιλς και μπλογκς ..

ΜΟΙΡΑΖΩ ΓΝΩΣΗ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ ..ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΜΕΝΗ ΑΣΗΜΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΓΚΑΖΙΑ !!!
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2024, 20:50

Λαχουρένιος έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 22

αυτό το <<αντικειμενική μεταφυσική ιδεαλίστρια >>δεν το καταλαβαίνω ....

...υλιστικός ιδεαλισμός και ορθολογικός εμπειρισμός ....είναι η σύνθεση που εισάγω ...

...οι ιδέες έχουν υλιστική βάση και υπάρχει υπεραισθητηριακός εμπειρισμός ....

σας μπέρδεψα????

Αν πιστεύεις ότι οι ιδέες έχουν υλιστική βάση είσαι υλίστρια. Εκεί με τον εμπειρισμό μου τα μπουρδούκλωσες.

σχολιο 25

ναι ειμαι φανατικη και ριζικη υλιστρια το ομολογω..μονο που η υλη για την ακριβεια υλοενεργεια που εχω κατανου εχει πολλα επιπεδα λεπτοτητας και συμπυκνωσης ....

ναι υπαρχει εμπειρια που τα δεδομενα της εισερχονται μεσα μας απευθειας απο τον νου οχι μεσω αισθητηριακων οδευσεων ...πχ μπορει να ειναι εφικτο με ειδκο διαλογισμο η με ειδικη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβλια που επιδρα σε καποια νοητικα κεντρα να μας κανουν να νιωσουμε κρυο η ζεστη ανεξαρτητως τι θερμοκρασια δινουν τα αισθητηρια ...αυτο μπορουμε να ονομασουμε υπεραισθητηριακη εμπειρια ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2024, 20:57

.......................
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 20 Σεπ 2024, 20:57

Κλεομένης έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Ένα και μοναδικό. Να βρει κανα γαμπρό.
Φιλοσοφημένο ή αφιλοσόφητο δεν έχει σημασία αρκεί να κάνει έστω και τη μισή δουλειά. :fico:

Δεν είναι κακό. Εγώ το έχω δεδομένο αν θέλεις ότι συνυπάρχει και αυτό το κίνητρο. Απλά πάμε παρακάτω. Δεν απαιτώ να είναι αμιγώς φιλοσοφική ανησυχία. Δεν μειώνεται η φιλοσοφική ανησυχία (ή ενδιαφέρον) ακόμα κι αν πρωτίστως υπάρχει αυτό που λες.

σχολιο 26

....καθολου ....πιστεψε με... η αναγκη για πνευματικη ηδονη ναι ειναι η ανωτερη ηδονη που ψαχνει ο φιλοσοφιζων .. θα μιλησουμε για αυτη στο Κλαδο της Φιλοσοφικης Αισθητικης που τελικα είναι Φιλοσφικη Ευδαιμονικη ....ο σωστος ορος ...σου συστηθηκα σαν αντρογυναικα μη το ξεχνας και συναπαντηθηκαμε πρωτη φορα εσυ υπερασπιζομενος τους γκευ ,,,και την κουλτουρα τους ....η συζητηση για την ομοφιλοφυλια ειναι αλλο μεγαλο πονεμενο κεφαλαιο ...μονο οσοι το εχουν ζησει αυτο εστω ως ποθο μπορουν ν α συζητησουν ....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Σεπ 2024, 21:01

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 25

ναι ειμαι φανατικη και ριζικη υλιστρια το ομολογω..μονο που η υλη για την ακριβεια υλοενεργεια που εχω κατανου εχει πολλα επιπεδα λεπτοτητας και συμπυκνωσης ....

Η ενέργεια είναι κατηγόρημα της ύλης ούτως ή αλλως.

ναι υπαρχει εμπειρια που τα δεδομενα της εισερχονται μεσα μας απευθειας απο τον νου οχι μεσω αισθητηριακων οδευσεων ...πχ μπορει να ειναι εφικτο με ειδκο διαλογισμο η με ειδικη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβλια που επιδρα σε καποια νοητικα κεντρα να μας κανουν να νιωσουμε κρυο η ζεστη ανεξαρτητως τι θερμοκρασια δινουν τα αισθητηρια ...αυτο μπορουμε να ονομασουμε υπεραισθητηριακη εμπειρια ..

Ποιος να στέλνει αυτές τις ακτίνες και γιατί? Ξέρω ότι μας ψεκάζουν, αλλά πρώτη φορά ακούω ότι μας ακτινοβολούν και από πάνω :D
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 20 Σεπ 2024, 23:13

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:

Δεν είναι κακό. Εγώ το έχω δεδομένο αν θέλεις ότι συνυπάρχει και αυτό το κίνητρο. Απλά πάμε παρακάτω. Δεν απαιτώ να είναι αμιγώς φιλοσοφική ανησυχία. Δεν μειώνεται η φιλοσοφική ανησυχία (ή ενδιαφέρον) ακόμα κι αν πρωτίστως υπάρχει αυτό που λες.

σχολιο 26

....καθολου ....πιστεψε με... η αναγκη για πνευματικη ηδονη ναι ειναι η ανωτερη ηδονη που ψαχνει ο φιλοσοφιζων .. θα μιλησουμε για αυτη στο Κλαδο της Φιλοσοφικης Αισθητικης που τελικα είναι Φιλοσφικη Ευδαιμονικη ....ο σωστος ορος ...σου συστηθηκα σαν αντρογυναικα μη το ξεχνας και συναπαντηθηκαμε πρωτη φορα εσυ υπερασπιζομενος τους γκευ ,,,και την κουλτουρα τους ....η συζητηση για την ομοφιλοφυλια ειναι αλλο μεγαλο πονεμενο κεφαλαιο ...μονο οσοι το εχουν ζησει αυτο εστω ως ποθο μπορουν ν α συζητησουν ....

Όχι μόνο αυτοί. Μπορούν να συζητήσουν και αυτόι που έχουν φίλο ή φίλη ομοφυλόφιλο/η, αδερφό, γιο, ή και πατέρα (και αδερφή , κόρη και μητέρα αντίστοιχα).
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 21 Σεπ 2024, 10:22

σχολιο 27
Ποιος να στέλνει αυτές τις ακτίνες και γιατί? Ξέρω ότι μας ψεκάζουν, αλλά πρώτη φορά ακούω ότι μας ακτινοβολούν και από πάνω
Λαχουρένιος

...αυτο το αναλυω στο ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ ...στον 4ο Άξονα viewtopic.php?f=23&t=5843&start=30

..αυτοι που επιθυμουν κοινωνικο ελεγχο , αυτοι μας ακτινοβολουν ...πιθανοι γνωστοι πυλωνες εκπομπης τετοιων ακτινοβολιων ειναι ποιοι αλλοι οι κεραιες κινητης τηλεφωνιας και τα ιδα τα κινητα μας τα "εξυπνα¨" ...ακτινοβολες η/μ φοβου πανικου η και χαρας η και ενεργοποιησης μικροβιων μεσα μας καθως αυτα ως προς τον πολλαπλασιασμο τους ...εξαρτωνται αο τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια ..

προκειται για ψυχοτρονικο- ψυχονητικο ελεγχο μεσω τεχνητων η/μ πεδιων ...στην φιλοσοφια μιλαμε για υπεραισθητηριακη εμπειρια ..η οποια σημειωτεον μας ανοιγει και δρομους διερευνησης του μεταφυσικου -υπεραισθητου γενικα ..γιατι η υπεραισθητηριακη εμπειρα μπορει να ερχεται απο υπαρξεις μη αισθητες ....που δρουν απευθειας στον εγκεφαλο μας βιοηλεκτρομαγνητικα .. στην εποχη των τηλεπικοινωνιακων επιτευγματων το μεταφυσικο γινεται ολο και πιο προσιτο ερυενητικα .. και το επιχειρημα των μηδενιστών και χυδαιων υλιστων πως <<ο,τι δεν γινεται αισθητο δνε υπαρχει>> αρχιζει να φαινεται ηλιθιο η και υποπτο σκοπιμης παραπλανησης
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 21 Σεπ 2024, 10:36

ΜΑΘΗΜΑ 9

ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ 4 ΚΥΡΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ

Εικόνα

.... αλλά ας κρατήθούμε στη ροή των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ μας και ας δούμε πως ορίζονται τα 4 βασικά φιλοσοφικά ρεύματα που αλλού στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ η και σε άλλους τόπους ...αν μπορείτε συμβάλλετε σε αυτό ...

...ας αρχίσουμε με τα 2 κύρια οντολογικά ρεύματα...

Ο ιδεαλισμός (idealism) και παλαιότερα ιδεοκρατία είναι φιλοσοφική θεωρία που στο βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας, δηλαδή τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και εξωτερικού κόσμου, ή συνείδησης και ύλης, παίρνει θέση υπέρ της πρωταρχικότητας του πνεύματος, της Συνείδησης. Οι ιδεαλιστές φιλόσοφοι υποστήριζαν ότι μόνο η συνείδησή μας έχει πραγματική υπόσταση και ότι ο υλικός κόσμος είναι μόνο προϊόν των αισθήσεων, των παραστάσεων μας και των αντιλήψεών μας.

Ο υλισμός (αγλλ. materialism) είναι φιλοσοφική θεωρία, η οποία στο βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας που αφορά τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και εξωτερικού κόσμου, ή συνείδησης και ύλης, παίρνει θέση υπέρ της πρωταρχικότητας της ύλης. Αποτελεί δε ένα από τα δύο κύρια ρεύματα της φιλοσοφικής σκέψης. Σύμφωνα με τον υλισμό, "η ανθρώπινη ύπαρξη δημιουργεί την συνείδηση και όχι η συνείδηση την ανθρώπινη ύπαρξη" όπως και γενικότερα η ύλη από την οποία αποτελείται το Σύμπαν, προηγείται των ιδεών. Η ύλη αποτελεί την βάση με την οποία δημιουργούνται οι ιδέες και όχι το ανάποδο.[1]

...και προχωράμε με τα 2 κύρια γνωσιολογικά ρεύματα ...

Ο ορθολογισμός (ή ρασιοναλισμός) είναι η συνολική φιλοσοφική κατεύθυνση που αποδέχεται ως γνώμονα και αφετηρία της γνώσεως τη λογική σκέψη. Σύμφωνα με τους ορθολογιστές φιλοσόφους, η γνώση μας για τον κόσμο προέρχεται κυρίως από τον ίδιο τον ορθό λόγο και τα βασικά του στοιχεία που μπορούν να αναζητηθούν στο νου μας.

Εμπειρισμός στη φιλοσοφία ονομάζεται η θεωρία που υποστηρίζει πως η πηγή και τα συστατικά της ανθρώπινης γνώσης προέρχονται από την εμπειρία που αποκτάται μέσω των αισθήσεων. Αυτές μπορεί να είναι είτε οι πέντε αισθήσεις (ακοή, όραση, αφή, όσφρηση, γεύση) ή εσωτερικές αισθήσεις όπως ο πόνος και η ευχαρίστηση.

*συνεχίζουμε με τους κύριους εκπρόσωπους των ρευμάτων και τα επιμέρους ρεύματα η συνθέσεις αυτών >>>>>>>>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”