Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Ιουν 2019, 23:11

Παιδιά εγώ δεν καταλαβαίνω προς τι η διαφωνία σας πραγματικά.
Ο καθένας μπορεί να διαβάζει ό,τι θέλει, να ερμηνεύει όπως θέλει αυτά που διαβάζει και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να οριστεί και τι είναι η φιλοσοφία λες και θα δώσουμε εξετάσεις.
Εννοώ αν δεν μιλάμε για διδασκαλία της φιλοσοφίας σε κάποιο σχολείο ή σε κάποιο ακαδημαϊκό επίπεδο, που εκεί οκ, έχεις μια άλλη ευθύνη (δεν μπορείς να λες ό,τι να 'ναι) από κει και πέρα ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να καταπιαστεί με τη φιλοσοφία όπως του αρέσει και με όποιον φιλόσοφο θεωρεί ότι του ταιριάζει.
Εξαρτάται και ποιο είναι το κίνητρο που διαβάζει κανείς σήμερα φιλοσοφία.
Όσον αφορά εμένα αυτό που με κινεί σήμερα να ξαναδιαβάσω φιλοσοφία είναι περισσότερο μια εσωτερική ανάγκη να βρω κάποιες απαντήσεις που θέλω στη ζωή μου, χωρίς απαραίτητα να τις κάνω σημαία αυτές τις απαντήσεις ή ότι θα με βοηθήσουν να λύσω το μυστήριο της ζωής.
Θα μπορούσα να στραφώ και σε βιβλία ψυχολογίας.
Ο λόγος που στράφηκα στη φιλοσοφία και όχι στην ψυχολογία είναι διάφοροι.
1.Στην ψυχολογία δεν βρήκα αυτό που έψαχνα, όπως το έψαχνα
2. Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη λογική σκέψη
3. Όπως σας είπα, έχω ήδη κάποιο πάτημα σε θέματα φιλοσοφίας οπότε μου φαίνεται πιο οικεία, τουλάχιστον για τους λόγους που χρειάζομαι να ψαχτώ σε κάποια θέματα
4. Και το κυριότερο ήταν ένα πείραμα με τον εαυτό μου, γιατί όπως σας είπα, επειδή ήμουν τυχερή να διδαχθώ φιλοσοφία και να έχω καθηγητές που με έκαναν να την αγαπήσω (παρά το γεγονός ότι την παράτησα για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά παρόλα αυτά αισθάνομαι ότι με έχουν στιγματίσει όσα έμαθα), ωστόσο όταν τη διδάχθηκα ήμουν πολύ νεαρά και προφανώς δεν έπαιρνα τα κατάλληλα μηνύματα, η σκέψη μου ήταν καθοδηγούμενη από τους καθηγητές μου και ο σκοπός που διάβαζα τότε φιλοσοφία ήταν για να δώσω εξετάσεις. Μου άρεζε μεν ως μάθημα αλλά η ψυχολογία μου ήταν διαφορετική τότε.

Σήμερα, ο λόγος που θέλω να ξαναπιαστώ είναι κάτι σαν ένα ραντεβού που είχα με τη φιλοσοφία.
Τώρα αισθάνομαι πιο ώριμη, σε άλλη ψυχολογική κατάσταση και πιο έμπειρη να κατανοήσω κάποια πράγματα. Μπορεί και να αποδειχθεί το αντίθετο. Δεν ξέρω. :laugh1:
Δε θέλω να διδάξω φιλοσοφία, ούτε να το παίξω διανοούμενη.
Θέλω να δω αν μπορώ να την αντιληφθώ χωρίς καθοδήγηση, πώς θα με αγγίξει αυτό που θα διαβάσω και βασικά χωρίς άγχος υποκινούμενη από τελείως προσωπικά και εσωτερικά κίνητρα. Από κει και πέρα αν τύχει και κάποιος άλλος να έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμένα δε θα με χαλούσε να μοιραζόμουν τις σκέψεις μου μαζί του στηριζόμενοι και οι δύο σε αυτά που διαβάσαμε.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απολογείται κανείς για ποιο λόγο διαβάζει φιλοσοφία, τι ψάχνει να βρει και πώς τον βοηθάει. Ούτε η φιλοσοφία θα πρέπει να διαβάζεται με καταναγκαστικό τρόπο. Θα πρέπει να βρίσκεσαι σε κατάλληλη φάση ώστε να γουστάρεις.

Για παράδειγμα ο λόγος που ξεκίνησα να διαβάζω την απολογία του Σωκράτη τη δεδομένη στιγμή είναι γιατί κι εγώ εκείνο το διάστημα είχα βιώσει το αίσθημα της αδικίας και της συκοφαντίας εις βάρος μου και αισθάνθηκα την ανάγκη να διαβάσω κάποιον "ομοιοπαθή" για να δω πώς χειρίστηκε αυτός την κατάσταση και να πάρω δύναμη, αν θέλετε.

Αυτό είναι, όμως, μια σταγόνα στον ωκεανό. Όπως ειπώθηκε και ετυμολογικά "φιλοσοφία" είναι να είσαι φίλος της σοφίας. Για εμένα δεν υπάρχει ένας σαφής ορισμός και αν υπάρχει αυτός αλλάζει με τα χρόνια. Αυτό που παραμένει ίδιο είναι η ανάγκη των ανθρώπων να ερμηνεύσουν τον κόσμο, να κατανοήσουν κάποιες καταστάσεις, να ορίσουν τον εαυτό τους στον χωροχρόνο και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους και τους κανόνες (ή αρετές αν θέλετε σύμφωνα με τη φιλοσοφία) που πρέπει να διέπουν τους ανθρώπους για να επιτύχει η κοινωνία μέσα στην οποία συνυπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι.
Όλα αυτά, όμως, είναι μεταβλητά στοιχεία και θα αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με το πώς εξελίσσονται οι κοινωνίες. Οπότε ούτε ορισμούς με αυστηρά στεγανά μπορούμε να δώσουμε, ούτε να πούμε αυτό είναι σωστό και αυτό είναι λάθος.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι φιλόσοφοι ειδικά της αρχαίας Ελλάδας ήταν πολυπράγμονες. Καταπιάνονταν με πολλά θέματα της ανθρώπινης γνώσης ... μαθηματικά, αστρονομία, φυσική, πολιτική, ιστορία, γεωγραφία, ηθική, λογική, κοσμολογία κτλ.
Τι να πρωτοδιαβάσεις;
Εδώ κάπου έρχεται και το δικό σου προσωπικό ενδιαφέρον. Τι ψάχνεις να βρεις;
Πολλά από αυτά που θα διαβάσεις θα σου φανούν τρελά. Ίσως πεις και τι μαλακίες λέει; Ε κάπου εδώ θα φανεί και η ασχετίλα σου να κρίνεις και να κατανοήσεις αυτό που διαβάζεις, για αυτό είπα ότι ίσως χρειαστείς και κάποιον φιλόλογο βοηθό γιατί σίγουρα θα αδικήσεις.

Πρέπει να λάβεις υπόψη σου το ιστορικό πλαίσιο που έζησαν οι φιλόσοφοι αυτοί, τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους να εξηγήσουν τον κόσμο και όσο τρελές και να σου φαίνονται κάποιες θεωρίες αυτό που, τουλάχιστον, αναγνωρίζουν όλοι και θα πρέπει να είσαι σε θέση κι εσύ να το δεις είναι ότι αποτέλεσαν τον πρόδρομο για τις σημερινές επιστήμες.

Αυτό που τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος είναι ότι οι πρόδρομοι αυτοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν τη λογική και τη γνώση ψηλά, που έθεσαν πρώτοι το ερώτημα "γιατί συμβαίνει αυτό" , που ήρθαν πρώτοι σε σύγκρουση με παγιωμένες αντιλήψεις και τις αμφισβήτησαν, που έθεσαν πρώτοι στο επίκεντρο τον άνθρωπο και που προσπάθησαν να ορίσουν έννοιες όπως αρετή και ηθική.

Αυτό και μόνο φτάνει για να ασχοληθεί κανείς με τη φιλοσοφία εφόσον και ο ίδιος έχεις παρόμοιες αναζητήσεις.

Σχετικά με τον Λιαντίνη, για μένα είναι γνωστός περισσότερο για άλλους λόγους παρά για το έργο του. Ξέρω ότι έχει πολλούς οπαδούς και συζητιέται αρκετά και μόνο από περιέργεια θα ήθελα να διαβάσω κάποια στιγμή και τις δικές του θεωρίες.
Αλλά, προς το παρόν, για μένα έχουν προτεραιότητα άλλοι φιλόσοφοι που τους έχω αφήσει στην άκρη κι έχω ακόμη πάρα πολύ δρόμο μπροστά μου που η άτιμη καθημερινότητα δε με αφήνει να ασχοληθώ όσο θα ήθελα.

Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις πάνω στο θέμα φιλοσοφία.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Ιουν 2019, 09:26

micro έγραψε:"ο θάνατος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της φιλοσοφίας ... (από το 15.41) ... τι είναι φιλοσοφία, θα μου πείτε φιλοσοφία είναι η οντολογία, είναι η ηθική, είναι η αισθητική, είναι η γνωσιολογία, είναι η μεταφυσική όπως λένε οι ακαδημαϊκοί στα πανεπιστήμια, όχι. Όλα αυτά είναι από το περιθώριο. Ένα πράγμα είναι η φιλοσοφία. Φιλοσοφία είναι ο στοχασμός του ανθρώπου απάνω στο φαινόμενο θάνατος. Όρισε έτσι τη φιλοσοφία ένας από τους μέγιστους φιλοσόφους, ο Πλάτων.

Tι χαζομαρες ελεγε ο τυπος...

Περιθωριακα τα βασικα ζητηματα της φιλοσοφιας ενω ειναι κεντρικος ο θανατος επειδη ο ιδιος ειχε εμμονη με αυτο το ζητημα.

Ενταξει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Ιουν 2019, 09:39

μπιζελι καλα τα λες και συμφωνω μαζι σου σε ολα οπως τα λες κατα γραμμα
αλλα προσωπικα μου αρεσουν οι ανθρωποι που παθιαζονται με κατι
γιατι με τον τροπο τους και την συμπεριφορα τους με τσιτωνουν να γινω καλυτερος
προς το αντικειμενο του παθους -μου αρεσει ο λιαντινης πρωτιστως για το παθος του
Και στην ουσια δεν μαλώνω με κανενα ουτε καν διαφωνω ασχετα με το πως φαινεται
απλως με τον mikro νομιζα οτι καπου θα με τσιτωνε με μια ερωτηση ωστε να με κανει
καπου να σκεφτω να ζορισω τον εγκεφαλο να παραγει κατι παραπανω
οταν τον ειδα κολλημενο στα ετοιμο-λόγια και σε μασημενες τροφες καπου με επιασε
το παραπονο ...αυτο ηταν τιποτα παραπανω
Οποτε αν εχεις καποιο ερωτημα ριξτο να το σπασουμε σε κομματακια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Ιουν 2019, 09:41

bizeli έγραψε:Πολλά από αυτά που θα διαβάσεις θα σου φανούν τρελά. Ίσως πεις και τι μαλακίες λέει; Ε κάπου εδώ θα φανεί και η ασχετίλα σου να κρίνεις και να κατανοήσεις αυτό που διαβάζεις, για αυτό είπα ότι ίσως χρειαστείς και κάποιον φιλόλογο βοηθό γιατί σίγουρα θα αδικήσεις.

Πρέπει να λάβεις υπόψη σου το ιστορικό πλαίσιο που έζησαν οι φιλόσοφοι αυτοί, τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους να εξηγήσουν τον κόσμο και όσο τρελές και να σου φαίνονται κάποιες θεωρίες αυτό που, τουλάχιστον, αναγνωρίζουν όλοι και θα πρέπει να είσαι σε θέση κι εσύ να το δεις είναι ότι αποτέλεσαν τον πρόδρομο για τις σημερινές επιστήμες.

Οντως ειναι τρελα και μαλακιες γιατι οι φιλοσοφοι ακομα και αυτοι του 19ου αιωνα που ειναι πιο κοντα στην εποχη μας σε σχεση με τους αρχαιους δεν ειχαν ιδεα για την σημερινη επιστημη. Πολλα φιλοσοφικα ερωτηματα εχουν αμεση σχεση με την γνωση διαφορων επιστημονικων κλαδων.

Για αυτο οπως ειπες πρεπει τα πιο πολλα απο οσα λενε να τα βλεπει καποιος ως σταθμο της εξελιξης της ανθρωπινης σκεψης οχι να τα υιοθετει αυτα καθ'εαυτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Ιουν 2019, 09:55

Λαχουρένιος έγραψε:
micro έγραψε:"ο θάνατος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της φιλοσοφίας ... (από το 15.41) ... τι είναι φιλοσοφία, θα μου πείτε φιλοσοφία είναι η οντολογία, είναι η ηθική, είναι η αισθητική, είναι η γνωσιολογία, είναι η μεταφυσική όπως λένε οι ακαδημαϊκοί στα πανεπιστήμια, όχι. Όλα αυτά είναι από το περιθώριο. Ένα πράγμα είναι η φιλοσοφία. Φιλοσοφία είναι ο στοχασμός του ανθρώπου απάνω στο φαινόμενο θάνατος. Όρισε έτσι τη φιλοσοφία ένας από τους μέγιστους φιλοσόφους, ο Πλάτων.

Tι χαζομαρες ελεγε ο τυπος...

Περιθωριακα τα βασικα ζητηματα της φιλοσοφιας ενω ειναι κεντρικος ο θανατος επειδη ο ιδιος ειχε εμμονη με αυτο το ζητημα.

Ενταξει.

κοιτα αναγνωριζω οτι κακως απαντω αλλα φευ οπως συμβαινει σε ολα τα πραγματα
απο καπου πρεπει να αρχισει καποιος ετσι ενα παιζακι θα αρχισει το σχολειο
απο την πρωτη ταξη μετα στην δευτερη και ουτω καθεξης ανεβαινοντας τα επιπεδα
της γνωσης ενα ενα Ακριβως το ιδιο συμβαινει με την φιλοσοφια δεν μπορεις να κατανοησεις τον πλατων αν δεν διαβαζεις πρωτα τα βασικα περι φιλοσοφιας εναν αριστοτελη ή τον σωκρατη για να μαθεις τουλαχιστον την ερμηνεια ενος ορισμου

και συ τωρα θελεις να μαθεις τι εννοει ο λιαντινης που σπουδαζε μια ζωη
πανω στο αντικειμενο της φιλοσοφιας και μονο .....λεγοντας βλακειες

γινεται να καταλαβεις; οχι! δεξου το γιατι αλλιως θα μας τρελανεις :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Ιουν 2019, 10:21

nemo έγραψε:κοιτα αναγνωριζω οτι κακως απαντω αλλα φευ οπως συμβαινει σε ολα τα πραγματα
απο καπου πρεπει να αρχισει καποιος ετσι ενα παιζακι θα αρχισει το σχολειο
απο την πρωτη ταξη μετα στην δευτερη και ουτω καθεξης ανεβαινοντας τα επιπεδα
της γνωσης ενα ενα Ακριβως το ιδιο συμβαινει με την φιλοσοφια δεν μπορεις να κατανοησεις τον πλατων αν δεν διαβαζεις πρωτα τα βασικα περι φιλοσοφιας εναν αριστοτελη ή τον σωκρατη για να μαθεις τουλαχιστον την ερμηνεια ενος ορισμου

και συ τωρα θελεις να μαθεις τι εννοει ο λιαντινης που σπουδαζε μια ζωη
πανω στο αντικειμενο της φιλοσοφιας και μονο .....λεγοντας βλακειες

γινεται να καταλαβεις; οχι! δεξου το γιατι αλλιως θα μας τρελανεις :laugh1:

Ο Πλατων και ο Αριστοτελης ασχοληθηκαν κυριως με την μεταφυσικη και ο Σωκρατης κυριως με την ηθικη, δηλαδη ολα αυτα που θεωρει ο Λιαντινης περιθωριακα :D

Δεν τον εχω σε εκτιμηση τον Λιαντινη. Πρωτον μονο στην Ελλαδα ασχολουνται λιγο μαζι του, και αυτο κυριως για τον τροπο που αυτοκτονησε, και δευτερον ο τροπος που παρατησε την οικογενεια του αφηνοντας πισω ενα σημειωμα με γενικοτητες δειχνει οτι ηταν ανευθυνος.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Ιουν 2019, 10:28

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Πολλά από αυτά που θα διαβάσεις θα σου φανούν τρελά. Ίσως πεις και τι μαλακίες λέει; Ε κάπου εδώ θα φανεί και η ασχετίλα σου να κρίνεις και να κατανοήσεις αυτό που διαβάζεις, για αυτό είπα ότι ίσως χρειαστείς και κάποιον φιλόλογο βοηθό γιατί σίγουρα θα αδικήσεις.

Οντως ειναι τρελα και μαλακιες γιατι οι φιλοσοφοι ακομα και αυτοι του 19ου αιωνα που ειναι πιο κοντα στην εποχη μας σε σχεση με τους αρχαιους δεν ειχαν ιδεα για την σημερινη επιστημη. Πολλα φιλοσοφικα ερωτηματα εχουν αμεση σχεση με την γνωση διαφορων επιστημονικων κλαδων.

Για αυτο οπως ειπες πρεπει τα πιο πολλα απο οσα λενε να τα βλεπει καποιος ως σταθμο της εξελιξης της ανθρωπινης σκεψης οχι να τα υιοθετει αυτα καθ'εαυτα.

γενικολογιες και πολυ αφηρημενο αυτα που γραφεις ....δεν λεω οτι δεν ειναι σωστα
ενω ειναι σωστα λοιπον κατα καποιο τροπο συγχρονως λες και μπουρδες ή ψευδεσαι
αυτη ειναι η φιλοσοφια ή ενα μερος της που θα αποδειξει το αληθινο απο το ψευτικο
απο αυτα που λες

φυσικα οι περισσοτεροι που θα μας διαβασουν θα πουν οτι εχω αδικο και ζητημα
θα ειναι να βρεθει ενας που θα υποστηριξει την εκδοχη μου
αυτος ομως που θα βρει το λαθος στα λογια σου θα ειναι και αυτος που θα σκυψει
και σκαψει πιο βαθια στο κοσμο της φιλοσοφιας .... :)
υσ.. το αναφερω σαν παραδειγμα και οχι για σπασιμο
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Ιουν 2019, 10:35

nemo έγραψε:γενικολογιες και πολυ αφηρημενο αυτα που γραφεις ....δεν λεω οτι δεν ειναι σωστα
ενω ειναι σωστα λοιπον κατα καποιο τροπο συγχρονως λες και μπουρδες ή ψευδεσαι
αυτη ειναι η φιλοσοφια ή ενα μερος της που θα αποδειξει το αληθινο απο το ψευτικο
απο αυτα που λες

φυσικα οι περισσοτεροι που θα μας διαβασουν θα πουν οτι εχω αδικο και ζητημα
θα ειναι να βρεθει ενας που θα υποστηριξει την εκδοχη μου
αυτος ομως που θα βρει το λαθος στα λογια σου θα ειναι και αυτος που θα σκυψει
και σκαψει πιο βαθια στο κοσμο της φιλοσοφιας .... :)
υσ.. το αναφερω σαν παραδειγμα και οχι για σπασιμο

Τα περισσοτερα απο οσα εγραφαν οι φιλοσοφοι για την μεταφυσικη και την γνωσιολογια ηταν λαθος γιατι ουτε την σημερινη φυσικη ηξεραν ουτε το πως λειτουργει ο ανθρωπινος εγκεφαλος.

Ψηγματα αληθειας ισως εχουν αλλα συνολικα ειναι λαθος.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Ιουν 2019, 10:48

Τον λιαντινη τον ξεπερασα με αυτο που λεω δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζω
το εργο του ή τον μειωνω με καθε τροπο κατανοω και τον τροπο που διαλεξε
να φυγει κλπ τον ξεπερασα γιατι με αυτα που εγραψε με βοηθησε να αναγνωρισω
καλυτερα τον εαυτο μου να γινω καλυτερος σε ολα τα επιπεδα και με βοηθησε
στο βρω διαφορες εσοχες- πατηματα στο να συγχωρω ακομη και τον εαυτο μου
αυτο για το μπιζελι

λαχουρ τα περισσοτερα που εγραψαν οι ελ φιλοσοφοι ηταν σωστα
και ας περασαν τοσα χρονια και ισα ισα σημερα αναγνωριζονται περισσοτερο
για το εργο τους γιατι τοτε δεν ειχαν την βοηθεια της τεχνολογιας που εχουμε σημερα
απλως εσυ δεν εισαι ετοιμος για να τα αναγνωρισεις
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Ιουν 2019, 19:12

nemo έγραψε:αλλα προσωπικα μου αρεσουν οι ανθρωποι που παθιαζονται με κατι
γιατι με τον τροπο τους και την συμπεριφορα τους με τσιτωνουν να γινω καλυτερος
προς το αντικειμενο του παθους -μου αρεσει ο λιαντινης πρωτιστως για το παθος του

Από τη μια σε καταλαβαίνω.
Κι εγώ κολλάω κατά καιρούς με ανθρώπους "πρότυπα" που οι άλλοι δε βλέπουν αυτό που βλέπω εγώ ή δεν τους θεωρούν και τόσο σημαντικούς.
Από τη μια απορούσα έως και τσατιζόμουν πώς είναι δυνατόν να μη βλέπουν όλοι αυτό το τόσο σημαντικό που βλέπω εγώ να λέει ή να κάνει αυτός ο άνθρωπος που έχω ως πρότυπο ας πούμε; Γιατί, δλδ, δεν έχουμε όλοι την ίδια οπτική;
Δεν έχει νόημα, όμως, να μπαίνεις στη διαδικασία να πείσεις και τους άλλους.
Διότι το τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεύτερον εφόσον αν κάτι/κάποιος σε βοηθάει εσένα σε κάτι, αυτό αρκεί. Δεν είναι ανάγκη να συμμερίζονται και οι υπόλοιποι της απόψεις σου.
Είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα.

nemo έγραψε: Οποτε αν εχεις καποιο ερωτημα ριξτο να το σπασουμε σε κομματακια

Καμιά φορά δεν ξέρω αν η ενασχόληση με τη φιλοσοφία είναι ωφέλιμη ή είναι προτιμότερη η άγνοια.
Όπως έλεγε και ο Καρλ Γιάσπερς στη φιλοσοφία δε φτάνεις ποτέ πουθενά. Κάθε απάντηση που δίνεις σε ένα ερώτημα, γεννά ένα νέο ερώτημα.
:laugh1:
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”