ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 27 Μαρ 2022, 05:58

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
nemo έγραψε:ανατολική σκεψη βρε;

σχολιο 9

....για μενα μιλας ?? αν μιλα για μενα ναι καργα ανατολική ολιστική συνθετικη αλλα και δυτικη επιμεριστικη αναλυτικη ...η αναλυση χωρις συνθεση είναι αχρηστη ... οπως κι η συνθεση χωρις αναλυση ειναι ατυχης και στρεβλή κακοφορμισμενη ...

αρα ανατολικο και δυτικο πνευμα σε συνεργία και συμφωνια .. αντλημενο απο τις τρεις μεγαλες πυλες της σοφιας την αρχαιοελληνικη, την αρχαια ινδικη και κινέζικη ...

Η ελληνική αρκεί.
Η αιγυπτιακη δεν σε ενδιαφέρει;
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 02 Απρ 2022, 17:24

Χρίστος Έλ έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 9

....για μενα μιλας ?? αν μιλας για μενα ναι καργα ανατολική ολιστική συνθετικη αλλα και δυτικη επιμεριστικη αναλυτικη ...η αναλυση χωρις συνθεση είναι αχρηστη ... οπως κι η συνθεση χωρις αναλυση ειναι ατυχης και στρεβλή κακοφορμισμενη ...

αρα ανατολικο και δυτικο πνευμα σε συνεργία και συμφωνια .. αντλημενο απο τις τρεις μεγαλες πυλες της σοφιας την αρχαιοελληνικη, την αρχαια ινδικη και κινέζικη ...

Η ελληνική αρκεί.
Η αιγυπτιακη δεν σε ενδιαφέρει;

...η αιγυπτιακη και μεσανατολικη σουμμεριακη βαβυλωνιακη πυλη ΄η οποια αλλη πολυ αρχαιοτερη δεν μας διασωθηκαν .. γραμματειες με δεκαδες χιλιαδες σελιδες σοφιας σωζονται μονο απο την αρχαια ελλαδα την ινδια και την κινα ...χμμμ εχεις αλλη αποψη ?? οτι υπαρχουν αρχαιες σωσμενες γραμματειες πχ απο Βαλτικη ή απο Αγγλια η απο Αραβια ??...καθε λαος εχιε την αρχαια γραμματεια του ολες ομως εχουν επηρεαστει απο τις τρεις μεγαλε ςπυλες της σοφιας ...πχ η ιουδαικη επηρεασμενη βαβυλωνιακη ισως...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Paspartou
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Paspartou » 07 Ιούλ 2022, 17:54

Just because you can do something doesn't mean you should do it.

People never wonder how the world goes round. Those who know must follow. Those who don't die bound.
0 .
Fou-Lou: the first emperor

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιούλ 2022, 14:17

Paspartou έγραψε:Just because you can do something doesn't mean you should do it.

People never wonder how the world goes round. Those who know must follow. Those who don't die bound.

ΣΧΟΛΙΟ 17

I will disagree with the first thing you say...<<Just because you can do something doesn't mean you should do it.>>...so...
if you can do something and you don't do it, you are responsible in front of Life ...
YOU ARE RESPONSIBLE
and you are COMPLICIT if you can do something but you don't do it
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Paspartou
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Paspartou » 09 Ιούλ 2022, 14:55

If I can destroy this world and rule it's ashes doesn't mean I "should" do it...
0 .
Fou-Lou: the first emperor

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιούλ 2022, 17:41

Paspartou έγραψε:If I can destroy this world and rule it's ashes doesn't mean I "should" do it...

ΣΧΟΛΙΟ 18

...εννοεις πιστευω να καταστρεψεις το Συστημα ... οχι τον κοσμο .. ο κοσμος ειναι μια χαρα απο την φυση του τελειος ...απλα ενα σαθρο Συστημα τον εκβιαζει και τον ταλαιπωρει ...να τα διακρινουμε αυτα ...αλλα απο την αλλη αυτο το συστημα διακυβερνησης ειναι κατι που ταιριαζει σε δισεκατομμυρια ψυχες, μη εξελιγμενες ...αυτο θα καταστραφει εξ αναγκης απο μονο του..καθως θα ωριμαζουν μεσα του οι συγκρουσιακες καταστασεις ...το ζητουμενο ειναι να δημιουργησουμε ενα νεο συστημα διαχειρισης της ανθρωπινης εξελιξης μας ...και τα πιλοτηρια υπαρχουν για αυτη την δημιουργια ..
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Ιούλ 2022, 19:22

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:ΣΧΟΛΙΟ 17

I will disagree with the first thing you say...<<Just because you can do something doesn't mean you should do it.>>...so...
if you can do something and you don't do it, you are responsible in front of Life ...
YOU ARE RESPONSIBLE
and you are COMPLICIT if you can do something but you don't do it

καρασωστότατο
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 15 Σεπ 2024, 08:45

..................................
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 15 Σεπ 2024, 11:12

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:..................................

Τι έγινε; Δεν είχα δει το νήμα και βλέπω το τίτλο και τσίμπησα. Ήρθα κατευθείαν στην τελευταία απάντηση και δεν έχω διαβάσω ακόμη το πρώτο ποστ. Νόμιζα ότι κάτι θα έχεις γράψει να απαντούσα είτε να διαφωνήσω είτε να συμφωνήσω. Απλά να εμπλακώ θέλω και με ευχαριστεί. Τι έγινε βρε; Γιατί το έσβησες;
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 15 Σεπ 2024, 19:09

Κλεομένης έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:..................................

Τι έγινε; Δεν είχα δει το νήμα και βλέπω το τίτλο και τσίμπησα. Ήρθα κατευθείαν στην τελευταία απάντηση και δεν έχω διαβάσω ακόμη το πρώτο ποστ. Νόμιζα ότι κάτι θα έχεις γράψει να απαντούσα είτε να διαφωνήσω είτε να συμφωνήσω. Απλά να εμπλακώ θέλω και με ευχαριστεί. Τι έγινε βρε; Γιατί το έσβησες;

σχόλιο 19

χαχα..δεν το εσβησα ... επανεφερα το θεμα στη πρωτη γραμμη της λιστας των δημοσιευσεων μου ... γιατι ειχα σκοπο να σε καλεσω να μιλησουμε απο εδω για τα φιλοσοφικα θεματα .. με προλαβες ...

το νημα αυτο το εχω ανοιξει εδω και χρονια δεν εχει ολοκληρωθει οπως κι αλλα νηματα μου οπου εχω ενα σχεδιο αναπτυξης ,,,διαβασε απο την αρχη ...η αναπτυξη του ειναι καπου στο μεσο...ακολουθει η παραθεση των φιλοσοφικων ρευματων που εχουν εμφανιστει ιστορικα και οι φιλοσοφικοι κλαδοι στους οποιους αναπτυχθηκαν...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ...ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ .... πολυ φιλοδοξο και μεγαλοπνοο σχεδιο θα μου πεις ..χμμμ...ναι ριξε μια ματια ..

αν θες μου λες καποια προγματα για σενα ..για να ξερω με ποιον μιλαω ...

... εγω ειμαι μια μεσηλικη "αντρογυναικα" ..χμμμ...μοναχικη ...που πλησιαζω τα 60...εχω σπουδασει φυσικος εκανα χρονα φροντιστηριακα μαθηματα και ζουσα με αυτα ...ζω τωρα με προγραμματα ανεργιας ...ειμαι φαινομενικα μια κοινωνικα αποτυχημενη ..χωρις σταθερο εισοδημα, χωρις οικογενεια, χωρις κοινωνικη αναγνωριση αλλα στην ουσια κι αφανως εχω καταφερει <<καλο>>φιλοσοφικο εργο κι οχι μονο..το οποιο διανεμω πανω απο 15 χρονια συστηματικα στο διαδικτυο ( φορουμς και τοπους κοινωνικης δικτυωσης. ) προς το παρον ...αυτα τα νηματα που βλεπεις εδω μεσα αριθμημενα ειναι μερος αυτης της προσπαθειας συστηματικης διανομης ιδεων ...

εσύ???
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”