Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Νοέμ 2019, 17:47

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:το εχω καταφερει κατα το ημισυ .....οσο ασχολειται κανεις με σοβαρα θεματα δεν μπορει να το τελειοποιηση

Εγώ όπως είπα αν και μου αρέσει η αφάνεια, δεν μου το επέτρεπε ο χαρακτήρας μου και πάντα ήμουν μπροστάρισσα.
Συνειδητά πλέον, παιδιά, από σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 5.34 κάνω στροφή και αυτό θα αλλάξει.
Κουράστηκα και κυρίως δεν αξίζει τον κόπο να είσαι ηγέτης.

δηλαδη καντο λιανά ..εγω
εχω κουρασθει να τα βαζω με ανθρωπους που δεν μπορουν να σκεφτουν επαγωγικα
αλλα δεν μπορω να βρω για πρωτη φορα μια λυση δεν ξερω σε τι σκατα εχω χωσει το κεφαλι
και δεν μπορω οπως αλλες φορες στο παρελθον να απεμπλακω
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Νοέμ 2019, 17:50

nemo έγραψε:δηλαδη καντο λιανά ..εγω
αλλα δεν μπορω να βρω για πρωτη φορα μια λυση δεν ξερω σε τι σκατα εχω χωσει το κεφαλι

Τίποτα φίλε μου.
Τόσο όσο σε όλους.
Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Πέρνα απαρατήρητος.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Νοέμ 2019, 18:00

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:δηλαδη καντο λιανά ..εγω

Τίποτα φίλε μου.
Τόσο όσο σε όλους.
Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Πέρνα απαρατήρητος.

καταλαβα και καλώς

εγω ειμαι σε φαση που δεν μπορω να το πω γιατι ανακατευομαι με πολλα αλλα καπου ολη αυτη η ενεργεια
που εδωσα και δινω αρχιζει και μου λειπει .......στην θεσσαλια υπαρχει ενα παλιο ρητο
-τφεκι και το κεφαλι στου ντορβα ....λεγοντας αυτο επαυε να υφισταται το οποιο προβλημα ξεχνωντας το
.....μαλλον βοηθαγε και το τσιπουρο ....οκ :-/
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Νοέμ 2019, 21:28

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:το εχω καταφερει κατα το ημισυ .....οσο ασχολειται κανεις με σοβαρα θεματα δεν μπορει να το τελειοποιηση

Εγώ όπως είπα αν και μου αρέσει η αφάνεια, δεν μου το επέτρεπε ο χαρακτήρας μου και πάντα ήμουν μπροστάρισσα.
Συνειδητά πλέον, παιδιά, από σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 5.34 κάνω στροφή και αυτό θα αλλάξει.
Κουράστηκα και κυρίως δεν αξίζει τον κόπο να είσαι ηγέτης.

Καποιες φορες αξιζει τον κοπο, μην το μετανιωνεις. Αλλες φορες παλι ειναι χασιμο χρονου και σπαταλη δυναμεων. Πολλες φορες χρειαζεται να γεμισουμε τις ψυχικες μας μπαταριες πριν φορτσαρουμε παλι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Νοέμ 2019, 21:33

Λαχουρένιος έγραψε:
Καποιες φορες αξιζει τον κοπο, μην το μετανιωνεις. Αλλες φορες παλι ειναι χασιμο χρονου και σπαταλη δυναμεων. Πολλες φορες χρειαζεται να γεμισουμε τις ψυχικες μας μπαταριες πριν φορτσαρουμε παλι.

Νομίζω Λαχούρ έχω πλέον φτάσει σε ηλικία που καταστάλαξα σε ποια πλευρά είναι προτιμότερο να είσαι.
επίκουρος και πάλι επίκουρος
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Νοέμ 2019, 21:34

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Νομίζω Λαχούρ έχω πλέον φτάσει σε ηλικία που καταστάλαξα σε ποια πλευρά είναι προτιμότερο να είσαι.

Ισως και γω εχω κατασταλαξει απλα δε θελω να παραδεχθω μεσα μου οτι ισως λυγισα ή κολωσα και θελω να πιστευω οτι απλα γεμιζω μπαταριες ή η αλλαγη μου ειναι προιον λογικης σκεψης. Πολλες φορες με βασανιζει αυτο το ερωτημα, δεν ξερω. Και γω αγαπω τον Επικουρο, θα τον εβαζα για αβαταρ (αντι του Ηρακλειτου) αλλα τον εχει βαλει αλλος χρηστης.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Νοέμ 2019, 21:40

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:

Ισως και γω εχω κατασταλαξει απλα δε θελω να παραδεχθω μεσα μου οτι ισως λυγισα ή κολωσα και θελω να πιστευω οτι απλα γεμιζω μπαταριες ή η αλλαγη μου ειναι προιον λογικης σκεψης. Πολλες φορες με βασανιζει αυτο το ερωτημα, δεν ξερω. Και γω αγαπω τον Επικουρο, θα τον εβαζα για αβαταρ (αντι του Ηρακλειτου) αλλα τον εχει βαλει αλλος χρηστης.

Τι δε θες να το παραδεχθείς;
Για κακό το χεις;
Άμα κάνεις βίωμα όσα λέει ο επίκουρος έχεις πιάσει το νόημα της ζωής.

Εγώ μετάνιωσα μόνο για τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσα.
Μαλακία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Νοέμ 2019, 21:48

bizeli έγραψε:Τι δε θες να το παραδεχθείς;
Για κακό το χεις;
Άμα κάνεις βίωμα όσα λέει ο επίκουρος έχεις πιάσει το νόημα της ζωής.

Εγώ μετάνιωσα μόνο για τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσα.
Μαλακία.

Μπορει υποσυνειδητα να θελω να κανω τον εαυτο μου να πιστεψει οτι υποχωρησα μετα απο λογικη σκεψη και οχι απο φοβο, κουραση κλπ. Δεν ξερω τι απο τα δυο ισχυει. Προσπαθω ομως να μην επικεντρωνομαι σε αυτες τις σκεψεις γιατι δεν εχουν καμια πρακτικη χρησιμοτητα και να κοιταω το μελλον. Ισως βρω τις απαντησεις καποια στιγμη αργοτερα.

Τον Επικουρο τον ανακαλυψα σχετικα προσφατα και τον αγαπω. Θελω να τον ψαξω, φαινεται πολυ μπροστα το ατομο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Νοέμ 2019, 21:56

Λαχουρένιος έγραψε:
Μπορει υποσυνειδητα να θελω να κανω τον εαυτο μου να πιστεψει οτι υποχωρησα μετα απο λογικη σκεψη και οχι απο φοβο, κουραση κλπ. Δεν ξερω τι απο τα δυο ισχυει. Προσπαθω ομως να μην επικεντρωνομαι σε αυτες τις σκεψεις γιατι δεν εχουν καμια πρακτικη χρησιμοτητα και να κοιταω το μελλον. Ισως βρω τις απαντησεις καποια στιγμη αργοτερα.

Σοβαρά μιλάς; Αυτές οι σκέψεις δεν είναι να σε βασανίζουν. Ανακάλυψες το φως.
Ακόμα και η υποχώρηση από φόβο, κούραση στη λογική σκέψη θα καταλήξει πάλι.
Επαναξιολογείς τι έκανες λάθος και αναδιατάσσεσαι.

Λαχουρένιος έγραψε:Τον Επικουρο τον ανακαλυψα σχετικα προσφατα και τον αγαπω. Θελω να τον ψαξω, φαινεται πολυ μπροστα το ατομο.

Και μετά αναρωτιέται ο διάδοχος γιατί να στραφεί κάποιος στη φιλοσοφία.
Άμα υπάρχουν τέτοια διαμάντια σαν τον επίκουρο ...κορυφή.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Νοέμ 2019, 22:02

bizeli έγραψε:Σοβαρά μιλάς; Αυτές οι σκέψεις δεν είναι να σε βασανίζουν. Ανακάλυψες το φως.
Ακόμα και η υποχώρηση από φόβο, κούραση στη λογική σκέψη θα καταλήξει πάλι.
Επαναξιολογείς τι έκανες λάθος και αναδιατάσσεσαι.

Κανω αντιφατικες σκεψεις μεταξυ τους που και οι δυο φαινονται αρκετα λογικες για αυτο βασανιζομαι. Σε αυτες τις περιπτωσεις βοηθαει να τα εκμυστηρευτεις σε καποιον ωστε να δεις πως το βλεπει ενα τριτο ματι. Το θεμα ειναι οτι καποια ζητηματα ειναι πολυ προσωπικα και δεν θελω να τα μοιραστω και επισης συχνα ειναι αρκετα μοναδικες εμπειριες που ενας μεσος ανθρωπος μπορει να μην εχει ζησει και να μην μπορει να καταλαβει τι λεω ακομα και αν θελει.

Σε ευχαριστω παντως για την οπτικη που μου εδωσες, δεν το ειχα σκεφτει ετσι.
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”