Η διαφορα εβραικου/ανατολικου πνευματος και ελληνικου/δυτικου μεσα απο δυο μυθους

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Η διαφορα εβραικου/ανατολικου πνευματος και ελληνικου/δυτικου μεσα απο δυο μυθους

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 27 Μαρ 2018, 12:58

nik_killthemall έγραψε:It's ok. Δεν θέλεις να απαντήσεις επομένως, ούτε με ΝΑΙ ούτε με ΟΧΙ ούτε με ΙΣΩΣ. Δεν απαντώ ουτε εγώ τότε στην δικιά σου ερώτηση.

:ciao5:

Σάμπως είχε ποτέ διάθεση να απαντήσεις, ρε Νικ;
Σου έχουμε γράψει 2 σελίδες με απαντήσεις κι ακόμα ψάχνεις να σφηνώσεις την εμμονή σου σε ένα "ναι" κι ένα "όχι".
Υποπτεύομαι ότι αυτό το κάνεις από σύστημα, δηλαδή επιμένεις αιώνια να ρωτάς και να κατηγορείς κάποιον ότι δεν απαντά, μόνο και μόνο για να μην απαντήσεις εσύ σε αυτά που σε ρωτούν, και τελικά να αποσυρθείς από τη συζήτηση "αλώβητος"... ;)

Ορίστε και το ερώτημα:
"Όμως, καλό θα ήταν να απαντήσεις κι εσύ από την πλευρά σου σε κάποιο ερώτημα:
όταν διαδίδεις τη θρησκεία ως δεινό δεν καταθέτεις ταυτόχρονα άποψη για την σχέση θρησκείας και κακού, και ταυτόχρονα την αθεΐα ως εργολάβο του καλού;"
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Η διαφορα εβραικου/ανατολικου πνευματος και ελληνικου/δυτικου μεσα απο δυο μυθους

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 27 Μαρ 2018, 13:17

Μαν είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που ΔΕΝ θέλει να συζητήσει, όπως εσύ.

Ο,τι και να απάνταγες στην ερώτησή μου ήσουν "χαμένος" και γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέγεις να ΜΗΝ απαντήσεις αλλά να αποφύγεις να απαντήσεις, ιδού :

- ΑΝ στην ερώτησή μου είχες απαντήσει ΝΑΙ (έχει η ηθική εργολαβία με το χριστιανικό δόγμα), τότε η απάντηση στην ερώτηση που μου είχες κάνει, είναι πως ΔΕΝ είναι ο λαχούρ αυτός που καταλογίζει δεινά στην θρησκεία, αλλά ΕΣΥ που σε πρώτο χρόνο ταυτίζεις με την ανηθικότητα κάθε άθρησκο, αφού την ηθική την δίνεις εργολαβικά και μόνο στον χριστιανισμό.

- ΑΝ στην ερώτησή μου είχες απαντήσει ΟΧΙ (δεν έχει η ηθική εργολαβία με το χριστιανικό δόγμα), τότε η απάντηση στην ερώτηση που μου είχες κάνει, είναι πως ΔΕΝ είναι ο λαχούρ αυτός που καταλογίζει δεινά στην θρησκεία, αλλά απλά αναρωτιέται ο άνθρωπος πως αφού η ηθική είναι ανεξάρτητη της θρησκείας, η τελευταία δεν βοηθά με κανέναν τρόπο τη συμβίωση των ανθρώπων αλλά τους δίνει εξτρα κίνητρα για να εναντιωθούν ο ένας στον άλλο.

Σε δυο γραμμές και οι δύο απαντήσεις μου για την κάθε περίπτωση, όταν εσύ σε 2 σελίδες δεν κατάφερες να δώσεις ούτε μια ;)

0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 27 Μαρ 2018, 21:11

nik_killthemall έγραψε:Μαν είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που ΔΕΝ θέλει να συζητήσει, όπως εσύ.

Ο,τι και να απάνταγες στην ερώτησή μου ήσουν "χαμένος" και γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέγεις να ΜΗΝ απαντήσεις αλλά να αποφύγεις να απαντήσεις, ιδού :

- ΑΝ στην ερώτησή μου είχες απαντήσει ΝΑΙ (έχει η ηθική εργολαβία με το χριστιανικό δόγμα), τότε η απάντηση στην ερώτηση που μου είχες κάνει, είναι πως ΔΕΝ είναι ο λαχούρ αυτός που καταλογίζει δεινά στην θρησκεία, αλλά ΕΣΥ που σε πρώτο χρόνο ταυτίζεις με την ανηθικότητα κάθε άθρησκο, αφού την ηθική την δίνεις εργολαβικά και μόνο στον χριστιανισμό.

- ΑΝ στην ερώτησή μου είχες απαντήσει ΟΧΙ (δεν έχει η ηθική εργολαβία με το χριστιανικό δόγμα), τότε η απάντηση στην ερώτηση που μου είχες κάνει, είναι πως ΔΕΝ είναι ο λαχούρ αυτός που καταλογίζει δεινά στην θρησκεία, αλλά απλά αναρωτιέται ο άνθρωπος πως αφού η ηθική είναι ανεξάρτητη της θρησκείας, η τελευταία δεν βοηθά με κανέναν τρόπο τη συμβίωση των ανθρώπων αλλά τους δίνει εξτρα κίνητρα για να εναντιωθούν ο ένας στον άλλο.

Σε δυο γραμμές και οι δύο απαντήσεις μου για την κάθε περίπτωση, όταν εσύ σε 2 σελίδες δεν κατάφερες να δώσεις ούτε μια ;)

Είδες λοιπόν πόσο μέσα έπεσα όταν σου έλεγα ότι "τα θέλεις όλα μονά ζυγά δικά σου"; ;)

Από την πλευρά μου σου εξήγησα ότι η ηθική έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ηθικό είναι και το ωφελιμιστικό, ηθικό είναι και το συνεπειοκρατικό ή το δεοντολογικό κλπ.
Όλα τα παραπάνω είναι ηθικές διαδρομές που φτάνουν μέχρις ενός ορίου στην ανθρώπινη ζωή. Επομένως, η χριστιανική ηθική ΔΕΝ έχει εργολαβία την ηθική γενικά.
Αυτό όμως που έχει η χριστιανική ηθική είναι το μεγαλύτερο βάθος στο οποίο φτάνει και το επίπεδο στο οποίο συγκλονίζει την ανθρώπινη ύπαρξη. Δεν σταματά σε βιολογικές επιταγές, κοινωνικές ανάγκες, περιβαλλοντικές συνθήκες ή ψευδή και παραπλανητικά διλήμματα.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι η χριστιανική ηθική δεν έχει καμία εργολαβική σχέση με την ηθική γενικότερα δεν αναλύεται με μαύρο ή άσπρο, αλλά με ποιοτική αξιολόγηση της ηθικής καθαυτής.

Σου καταθέτω ένα λινκ με πολύ όμορφα διαδραστικά μαθήματα φιλοσοφίας από αγγλικό πανεπιστήμιο για να διαπιστώσεις πόσες ηθικές απασχολούν την φιλοσοφία, και οι οποίες φυσικά δεν έχουν καμία εργολαβική σχέση με την ηθική γενικότερα. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για ανάλυση φιλοσοφικών ηθικών αρχών και είναι απλά για να προβληματιστείς γύρω από τα θέματα της ηθικής.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 28 Μαρ 2018, 14:01

Μονά ζυγά δικά μου επειδη σε 2 γραμμές έκανα κάτι που εσύ δεν κατάφερες σε 2 σελίδες, δείχνοντάς σου πως σε κάθε περίπτωση βγαίνεις "χαμένος" ? Νόουπ μαν, ο διάλογος δεν είναι διαπραγμάτευση εθελοτυφλισμού, διάλογος υφίσταται όταν υπάρχει στοιχειώδης ευθύτητα στις ερωταπαντήσεις των επιχειρημάτων. Διαφορετικά ο διάλογος παύει ...

0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 29 Μαρ 2018, 00:14

nik_killthemall έγραψε:Μονά ζυγά δικά μου επειδη σε 2 γραμμές έκανα κάτι που εσύ δεν κατάφερες σε 2 σελίδες, δείχνοντάς σου πως σε κάθε περίπτωση βγαίνεις "χαμένος" ?

Με την ως τώρα στάση σου ο μόνος χαμένος είναι ο διάλογος, Νικ. ;)
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”