Γιατί ζει ο άνθρωπος;

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
libre

Re: Γιατί ζει ο άνθρωπος;

Δημοσίευσηαπό libre » 18 Φεβ 2015, 14:29

Dante έγραψε:Δουλεύεις, για να ζεις, για να δουλεύεις.
Καλά αυτό είναι το στάνταρ σενάριο για τον περισσότερο κόσμο. Το ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Δύο λύσεις βλέπω για αυτό:
-Να έχεις δουλειά που να είναι βασικά χόμπι
-Να δουλέψεις κάποια χρόνια σε ένα απο τη φύση του επικερδές επαγγέλμα για να φτιάξεις καβάτζα και να δουλεύεις στη συνέχεια ελάχιστα και χαλαρά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 19 Φεβ 2015, 23:51

libre έγραψε:
Dante έγραψε:Δουλεύεις, για να ζεις, για να δουλεύεις.
Καλά αυτό είναι το στάνταρ σενάριο για τον περισσότερο κόσμο. Το ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Δύο λύσεις βλέπω για αυτό:
-Να έχεις δουλειά που να είναι βασικά χόμπι
-Να δουλέψεις κάποια χρόνια σε ένα απο τη φύση του επικερδές επαγγέλμα για να φτιάξεις καβάτζα και να δουλεύεις στη συνέχεια ελάχιστα και χαλαρά.

δεύτερο, μια ζωή σκλάβος θα είσαι με το πρώτο
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 27 Φεβ 2015, 21:19

libre έγραψε:Τρώμε τα νεανικά μας χρόνια στα θρανία και δεν μαθαινουμε και πολλά πράγματα περί ζωής.

Εδώ έχω κάποιες ενστάσεις...
Οι άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να μην έχουν την εμπειρία της ίδιας της ζωής, όπως έχει ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που κάνει τέτοιου τύπου ερωτήσεις (δε σε λέω παππού), έχουν όμως το πάθος και την ανεμελιά που δεν έχουμε πλέον εμείς...
Τότε νομίζω είναι η στιγμή που ο όλοι μας κάνουμε το μεγάλο άλμα απο το 0 στο 1.
Στο σχολείο παίρνεις τις πρώτες βάσεις και ξεκινάς την προσωπική σου εξερεύνηση...
Σε αυτές τις ηλικίες, κάνεις τα πρώτα σου όνειρα, αρχίζεις να σκέφτεσαι και να χτίζεις το μέλλον που θέλεις για σένα, γεύεσαι την πρώτη ερωτική, κοινωνική ή ακόμα και προσωπική σου απογοήτευση, η οποία όμως μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό μάθημα. Οτι πχ όταν κάποιος πέφτει.... μπορεί να σηκωθεί ξανά.
Αυτές οι ηλικίες, χτίζουν τις πρώτες αναμνήσεις που στο μέλλον πιθανόν να αναπολούν για τον τρόπο που έζησαν-διασκέδασαν και ίσως αυτό να είναι ένα ερέθισμα για να "το ζήσουν ξανά"...
υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

libre έγραψε:Πότε θα ζήσουμε; Για ποιον λόγο αξιζει πραγματικά να ζει κανείς;

Το πότε θα ζήσεις και το πώς, εξαρτάται απο σένα και τις επιλογές σου...
Όσο για το λόγο που αξίζει να ζεί κανείς... εσύ ο ίδιος, δεν είσαι ένας πολύ πολύ σοβαρός λόγος;;;
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 28 Φεβ 2015, 13:31

White έγραψε:Όσο για το λόγο που αξίζει να ζεί κανείς... εσύ ο ίδιος, δεν είσαι ένας πολύ πολύ σοβαρός λόγος;;;

Από μια απόψη κάθε άνθρωπος είναι ένας κόσμος ανεξερεύνητος που ίσως αξίζει να καταπιαστείς να τον εξερευνήσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
taksidiotis
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό taksidiotis » 18 Μαρ 2015, 03:29

ζει για να καταστρεφει καθε τι αλλο καλο που υπαρχει ως δωρο στο πλανητη αυτο.σκληρο μα αληθινο.
0 .

mistermax

Δημοσίευσηαπό mistermax » 24 Μαρ 2015, 01:25

libre έγραψε:Έχω κάνει αρκετά ταξίδια και πάντα παρατηρούσα με ποιον τρόπο ενεργούν οι άνθρωποι για να ρυθμίσουν τις δουλειές τους και γενικά να διαχειριστούν τη ζωή τους. Έχω γενικά διαπιστώσει πολύ ερασιτεχνισμό, σπατάλη ενέργειας και χρόνου και πολλές ψευδαισθήσεις. Τρώμε τα νεανικά μας χρόνια στα θρανία και δεν μαθαινουμε και πολλά πράγματα περί ζωής. Οι περισσότεροι καταλήγουμε να τρέχουμε απο το πρωί ως το βράδυ για την επιβίωση. Πότε θα ζήσουμε; Για ποιον λόγο αξιζει πραγματικά να ζει κανείς;

Ειναι φανερο πως δεν βρησκεις καμια ικανοποιηση στην ζωη. Τυπικες αστικες σκεψεις. Αφου υποταχθηκατε μετα αναρωτιέστε τι ειναι η ελευθερία....
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 24 Μαρ 2015, 02:04

mistermax έγραψε:
libre έγραψε:Έχω κάνει αρκετά ταξίδια και πάντα παρατηρούσα με ποιον τρόπο ενεργούν οι άνθρωποι για να ρυθμίσουν τις δουλειές τους και γενικά να διαχειριστούν τη ζωή τους. Έχω γενικά διαπιστώσει πολύ ερασιτεχνισμό, σπατάλη ενέργειας και χρόνου και πολλές ψευδαισθήσεις. Τρώμε τα νεανικά μας χρόνια στα θρανία και δεν μαθαινουμε και πολλά πράγματα περί ζωής. Οι περισσότεροι καταλήγουμε να τρέχουμε απο το πρωί ως το βράδυ για την επιβίωση. Πότε θα ζήσουμε; Για ποιον λόγο αξιζει πραγματικά να ζει κανείς;

Ειναι φανερο πως δεν βρησκεις καμια ικανοποιηση στην ζωη. Τυπικες αστικες σκεψεις. Αφου υποταχθηκατε μετα αναρωτιέστε τι ειναι η ελευθερία....

Είναι επισης φανερό οτι δεν διαβασες περα απο το πρωτο ποστ. Πληροφοριακά, είμαι απο τα λιγότερο υποταγμενα ατομα του πλανητη. Καποτε μπορει να διαβασεις και το βιβλιο μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 24 Μαρ 2015, 11:28

Έλα...
Είστε φοβεροί και οι δύο!
Το στήσατε πολύ καλά και για αρχή πίστεψα οτι έχετε λογομαχία.
Πολύ έξυπνος τρόπος να μας δείξετε οτι ο μέσος άνθρωπος ζει για να κατακρίνει το συνάνθρωπό του.

Μπράβο.
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 25 Μαρ 2015, 10:12

O Λίβρ πάντως μου φαίνεται ότι εκπέμπει μια εσωτερική διαύγεια, φαίνεται και στα γραπτά του και τις συμβουλές του. Σε αντίθεση με εμένα που απέχω ακόμη. :D
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Μαρ 2015, 13:49

δε ξέρω γιατί ζει ο άνθρωπος αλά ξέρω ότι μερικοί γεννιούνται πεθαμένοι.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”