Ζεστά ρούχα

Μόδα, life style, χόμπυ, διασκέδαση.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Ζεστά ρούχα

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Νοέμ 2022, 01:22

Τώρα που χειμωνιάζει πείτε.
Τι φοράτε για να προστατευτείτε από το κρύο;
Σοβαρές τοποθετήσεις παρακαλώ.
Το θέμα είναι σοβαρό.

Μας ενδιαφέρει κυρίως η λειτουργικότητα και δευτερευόντως η εμφάνιση.

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει τον συνδυασμό αυτό που να με κρατάνε τελείως ζεστή. Όλο και από κάπου μπάζει. Επίσης, δεν είμαι από τα άτομα που φοράνε 800 χιλ στρώσεις ρούχα. Δυσφορώ. Αλλά τέλος πάντων μη σας περιορίζω με τις ιδιοτροπίες μου.

Τώρα μου αρέσει που απευθύνομαι σε άντρες λες και φοράμε τα ίδια ρούχα αλλά τέλος πάντων.
Εσείς ίσως ξέρετε καλύτερα.
Γιατί άμα ρωτούσα και γυναίκες παίζει να μου λέγανε και σκέτο καλσόν και να μου γυρνούσε το μάτι.
Ξέρω κοπέλα που δεν φοράει καν καλσόν τον χειμώνα όταν φοράει φούστες. Με γυμνά πόδια. Καλά νταξει.

Και επειδή εμείς οι γυναίκες είμαστε ικανές να πάθουμε μέχρι και πνευμονία χάριν εμφάνισης, για πείτε εσείς.

Θέλουμε να μην περνάει το κρύο κύριοι.
Πείτε τρόπους.
Ακούω.

Πείτε πρώτα για καθημερινό ντύσιμο και μετά ίσως περάσουμε σε πιο hardcore καταστάσεις όπου απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ζεστά ρούχα

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Νοέμ 2022, 05:46

ολα τα ρουχα μου για τον χειμωνα ειναι σε στιλ -παμε για μια βολτα στο βουνο
ευκαιρια για να περιγραψω το θαυμα ενος μπουφαν ή κατι σαν τετοιο ..μου εφερε ο κουμπαρος απο την σουηδια
ενα μπουφαν που ειναι κατασκευασμενο για μειον εικοσι βαθμους αρκετα μακρυ ..πριν δυο χρονια αν το φορω με χοντρες καλτσες στα παπουτσια το κρυο απλα δεν υπαρχει -και το εχω δοκιμασει και μια νυχτα με αρκετο κρυο στην βεραντα οπου καθησα για δυο ωρες περιπου σε μια καρεκλα και μπορουσα να βγαλω την νυχτα χωρις να κρυώνω
-τα ρουχα που εχουμε στην ελλαδα ειναι για αστειο για τον χειμωνα
με τον καταλληλο ρουχισμο ο ανθρωπος αντεχει και 30 βαθμους κατω απο το μηδεν -και μια απο τις φαντασιωσεις μου
ειναι η χειμερινη κατασκηνωση σε βουνο οπου την μοναδικη φορα την ειχα κανει ηταν στον κορακα οπου τρια ατομα
ειχαμε γινει μια αγκαλια για να βγαλουμε την νυχτα στον παγετο -αν το ειχα τοτε δεν θα καταλαβαινα τιποτα
και σε αλπικο τοπιο δεν υπαρχει τιποτα σε καυσιμη υλη και την ειχαμε βγαλει σε μια σκηνουλα διπλα απο το καταφυγιο
με λαθος πληροφορηση οτι το καταφυγιο θα ηταν ανοιχτο και υποψιν πεσαμε σε θυελλα που ο αερας εφερνε
μικρα κομματακια παγου που τρυπουσε το δερμα του προσωπου -μου αρεσει πολυ το κρυο και εκεινο που δεν
υποφερω ειναι η παρατεταμενη βροχη και οι λασπες που κολλανε στα παπουτσια- ο χειμωνας ειναι η ζωη μου
και η απολαυση μου να περπατω και να τριζει το χιονι σε καθε βημα αναμεσα απο τους κερδους ή να αναψεις
μια φωτια και να βρασεις ενα καφε ή ενα τσαι του βουνου και τωρα με το κυνηγι θα τα ζω συνεχως
...αν εχετε προβλημα με το κρυο αξιζει να φερετε ρουχισμο απο σουηδια ή νορβηγια :s_mad
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 12 Νοέμ 2022, 06:05

bizeli έγραψε:Τώρα που χειμωνιάζει πείτε.
Τι φοράτε για να προστατευτείτε από το κρύο;
Σοβαρές τοποθετήσεις παρακαλώ.
Το θέμα είναι σοβαρό.

Μας ενδιαφέρει κυρίως η λειτουργικότητα και δευτερευόντως η εμφάνιση.

Το κρύο γενικά δεν με ενοχλεί. Ελαφρά ρούχα φοράω, δηλαδή κάνα πουκάμισο + φανελάκι με τζιν ή φόρμες και κάνα ελαφρύ τζιν μπουφάν.

Πιο χοντρό μπουφάν και γάντια ή σκούφο, αν έχει τίποτα χιόνια έξω.

Κάτι σαν αυτό ας πούμε:

Εικόνα
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 12 Νοέμ 2022, 06:16

Έχω κι ένα σκούφο σε αυτό το στυλ, που μου το έχουν κάνει δώρο. Μια φορά το φόρεσα κι άναψε το κεφάλι μου. Ούτε στους -20 δεν θα άντεχα να το φορέσω. :laugh1:

Εικόνα

Φτιάχνουν κι άλλα ρούχα από το ίδιο ύφασμα - στυλ πλεξιματος που φαντάζομαι θα είναι πολύ ζεστά, αλλά δεν ξέρω πού θα τα βρεις εδώ Ελλάδα.

Πχ

Εικόνα
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Νοέμ 2022, 19:21

Δε βλέπω να σας απασχολεί το θέμα ιδιαίτερα. Τόσο θερμόαιμοι είστε όλοι ή δε βγαίνετε καθόλου από το σπίτι σας;
Λοιπόν, το θέμα έχει ενδιαφέρον και χωρίζεται σε δυο σκέλη.

Καθημερινό ντύσιμο.
Ντύσιμο σε συνθήκες everest.

Κι εγώ στο καθημερινό μου ντύσιμο δεν μπορώ να φοράω πολλά. Συνήθως φοράω λεπτά από μέσα και μπουφάν όχι ιδιαίτερο χοντρό από έξω.
Θέλω το ιδανικό μπουφάν που να με κρατάει totally ζεστή και στεγνή. Γιατί είναι και οι βροχές ένα θέμα. Εννοείται μπουφάν με κουκούλα. Γιατί έχω και αυχενικό και θέλω να κόβει τον αέρα. Πείτε ρε σεις. Ποιο θεωρείτε ιδανικό μπουφάν;
Εννοείται ασφαλισμένα έχω κοιλιά και πόδια. Δεν μπορώ να περνάει αέρας από αυτά τα σημεία. Κρυώνει όλο μου το σώμα μετά.
Μετά μένουν κεφάλι και χέρια. Σκούφος και γάντια οκ. Αυτό εύκολο.

Πάμε συνθήκες everest. Guys δεν αστειεύομαι. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός ώστε να είσαι οκ; Πήγα σε ένα μαγαζί με ορειβατικά είδη. Μάγκες μια περιουσία κοστίζει να ντυθείς από πάνω ως κάτω. Κάτι σε πιο γενόσημο δεν υπάρχει να μας βγει πιο φτηνά;

Άλλο θέμα είναι τα παπούτσια. Σίγουρα αδιάβροχα. Υπάρχει αδιάβροχο παπούτσι; Δλδ άμα μπω σε λακκούβα με νερό ή σε 2 μέτρα χιόνι δε θα περάσει σταγόνα;

Εννοείται ότι θέλω να πάρω και ένα αδιάβροχο να έχω.
Γενικά πολλά θέλω να πάρω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Νοέμ 2022, 19:23

Adminović έγραψε:Έχω κι ένα σκούφο σε αυτό το στυλ, που μου το έχουν κάνει δώρο. Μια φορά το φόρεσα κι άναψε το κεφάλι μου. Ούτε στους -20 δεν θα άντεχα να το φορέσω. :laugh1:

Σιγά ρε συ.
Σκούφος είναι. Πώς άναψε το κεφάλι σου; Καλοκαίρι το φόρεσες;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Νοέμ 2022, 19:27

Adminović έγραψε:Το κρύο γενικά δεν με ενοχλεί. Ελαφρά ρούχα φοράω, δηλαδή κάνα πουκάμισο + φανελάκι με τζιν ή φόρμες και κάνα ελαφρύ τζιν μπουφάν.

Ναι αλλά ρε συ σκέψου ότι αυτά είναι ένα κομμάτι ύφασμα φόρμες και τζιν. Πώς στο καλό σε προστατεύουν από το κρύο;
Δε χρειάζεται να φοράς και τίποτα άλλο από μέσα σαν ισοθερμικό;

Εντάξει κι εγώ δεν μπορώ την αίσθηση όταν φοράω και κάτι κάτω από το παντελόνι αλλά σε πολικές θερμοκρασίες ρε συ δε γίνεται.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Νοέμ 2022, 19:31

nemo έγραψε:με τον καταλληλο ρουχισμο ο ανθρωπος αντεχει και 30 βαθμους κατω απο το μηδεν

Ακούω προτάσεις.
Επίσης, θέλω πρόταση για προστασία χεριών σε τέτοιες θερμοκρασίες. Τα μάλλινα γάντια δεν κάνουν. Και θέλω να είναι τέτοια που να μπορώ να κάνω δουλειά. Όχι τίποτα χοντροκομμένα.
Αδιάβροχα, ζεστά και για λεπτοδουλειά.

Γενικά θέλω προτάσεις για survivor ντύσιμο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 14 Νοέμ 2022, 19:35

Σκύλο έχεις οπότε κάτι παρεμφερές και κατά τι προσαρμοσμένο στυλιστικά στη βόρεια ενδυματολογική νοοτροπία θα σε κάλυπτε νομίζω. :fico:

Εικόνα
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Νοέμ 2022, 19:39

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σκύλο έχεις οπότε κάτι παρεμφερές και προσαρμοσμένο στυλιστικά στη βόρεια ενδυματολογική νοοτροπία θα σε κάλυπτε νομίζω. :fico:

Είναι πολύ βαρύ και δυσκίνητο όλο αυτό. Θέλω ελευθερία κινήσεων.
Παρόλα αυτά ο τύπος έχει ακάλυπτο πρόσωπο. Δεν του καίγεται το πρόσωπο από το κρύο;
0 .

Επιστροφή σε “Life Style”