Ζωή στην ύπαιθρο

Μόδα, life style, χόμπυ, διασκέδαση.

Αν είχατε την δυνατότητα, θα παρατούσατε την πόλη για την ύπαιθρο;

- Ναι
6
55%
- Όχι
5
45%

Σύνολο ψήφων: 11

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Ζωή στην ύπαιθρο

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 20 Φεβ 2015, 02:47

Έχω εκπονήσει μελέτες ΦΒ πάρκων. Tι δεν καταλαβαίνεις;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 02:59

Ότι μερικές μελέτες κατέστρεψαν ολόκληρα πάρκα. Σκέψου ακόμη και ένα καλώδιο που κρέμεται από στύλο της ΔΕΗ, μπορεί να μειώσει αρκετά την απόδοση ενός πάρκου ή να καταστρέψει τις κυψέλες των πανέλων, βέβαια είναι ευθύνη της ΔΕΗ, αλλά τις περισσότερες ευθύνες τις φέρνουν οι κατασκευαστές έργων. Τεσπα έχω δει τρελά προβλήματα από τα 600 πάρκα που είχα ευθύνη και μερικά δεν φαίνονται καθόλου, χωρίς πανάκριβα εργαλεία, ακόμη και ινβέρτερς έβγαιναν εκτός λειτουργίας λόγω υγρασίας ή λόγω αστοχίας υλικού, κεραυνοί να καταστρέφουν ολόκληρα πάρκα και χίλια δυο προβλήματα κοκ.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 20 Φεβ 2015, 03:02

Αγαπάμε Diadochos' project. Το σπιτάκι ίσως να μπορούσε να γίνει πιο φωτεινό πχ μια πλευρά να είναι τζαμαρία κλπ Για την κοστολόγηση δεν είμαι ειδικός. Αν όντως το budget αυτό αρκεί, πρόκειται για ένα ποσό ρεαλιστικό και συνεπώς για ένα viable project. Μακάρι!

Γιατί δεν βάζεις ΔΕΗ; movement ideology, έτσι;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 20 Φεβ 2015, 11:39

Metranion έγραψε:Ότι μερικές μελέτες κατέστρεψαν ολόκληρα πάρκα.

Shit happens. Τα δύο που έχω μελετήσει και επιβλέψει την κατασκευη τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια. Έχω μελετήσει πολύ πιο δύσκολα πράγματα.

libre έγραψε:Γιατί δεν βάζεις ΔΕΗ; movement ideology, έτσι;

Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος γίνεται. Ούτε ρεύμα ούτε νερό απο το δίκτυο, μόνο δικά μου.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 13:09

Καλά εδώ η μελέτη είναι του κώλου, ο αρχιμάστορας που είχαμε, ήταν αυτοματιστής και με 3 μήνες σεμιναρίων στην Γερμανία έστησε 20 πάρκα, αλλά όλα είναι ελαττωματικά, γιατί η εταιρία που προμήθευε υλικά ήταν άχρηστη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 14:11

Diadochos έγραψε:Δεν θέλω κανονικό τρακτέρ, να μπλέκω με συνεργεία και τέτοια

Εικόνα

Δυστυχώς όμως και λυπάμαι που σου το λέω θα χρειαστείς ένα μικρό τρακτεράκι για τα 20 στρέμματα που περιγράφεις είναι αρκετά, το χειροτρακτεράκι είναι μόνο για κήπο, τίποτα άλλο, άντε το πολύ ένα στρέμμα, αλλά είναι ταλαιπωρία. Και δεν χρειάζεσαι συνεργεία, γιατί δεν θα το πολυχρησιμοποιείς, άντε να αλλάξεις τσαπιά από την φρέζα, σιγά το πράγμα 3 ώρες δουλειά είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Φεβ 2015, 01:22

Metranion έγραψε:Καλά εδώ η μελέτη είναι του κώλου, ο αρχιμάστορας που είχαμε, ήταν αυτοματιστής και με 3 μήνες σεμιναρίων στην Γερμανία έστησε 20 πάρκα, αλλά όλα είναι ελαττωματικά, γιατί η εταιρία που προμήθευε υλικά ήταν άχρηστη.

Αυτό είναι άλλη ιστορία.

Metranion έγραψε:Δυστυχώς όμως και λυπάμαι που σου το λέω θα χρειαστείς ένα μικρό τρακτεράκι για τα 20 στρέμματα που περιγράφεις είναι αρκετά, το χειροτρακτεράκι είναι μόνο για κήπο, τίποτα άλλο, άντε το πολύ ένα στρέμμα, αλλά είναι ταλαιπωρία. Και δεν χρειάζεσαι συνεργεία, γιατί δεν θα το πολυχρησιμοποιείς, άντε να αλλάξεις τσαπιά από την φρέζα, σιγά το πράγμα 3 ώρες δουλειά είναι.

Μα δεν θα οργώνω 20 στρέμματα, δλδ την συνολική έκταση, 4 στρέμματα μόνο. Έχω δει πως δουλεύει στην πράξη, είναι υπολογισμένα όλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 21 Φεβ 2015, 01:37

πολλά είναι, θα σε φάει η ταλαιπωρία, αν έχεις οργώσει ποτέ σου
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Φεβ 2015, 03:24

Η γη θα ποτιστεί με τον τίμιο ιδρώτα μου.

Ο προπάππους μου όργωνε 160 στρέμματα με αλέτρι και βόδι. Το αλέτρι το έχουμε ακόμη στο χωριό, αν μου την καρφώσει αγοράζω και βόδι.

ΥΓ
Η οικογενειακές ιστορίες λένε ότι κάποια στιγμή που το βόδι άρχισε να γερνάει, πήρε ένα άλλο νεαρό για να το αντικαταστήσει. Το νεαρό βόδι όμως πήγε να κάνει μαγκιές σε ένα άλλο νταβραντισμένο του χωριού, μονομάχησαν, και δέχτηκε θανατηφόρο πλήγμα απο τα κεράτά του. Ο προπάππους μετά έκανε το νεκρό νεαρό βόδι παστό και η φαμίλια λύσσαξε να τρώει αλμυρό για τους επόμενους πολλούς μήνες :D
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 21 Φεβ 2015, 18:18

Diadochos έγραψε:
libre έγραψε:Γιατί δεν βάζεις ΔΕΗ; movement ideology, έτσι;

Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος γίνεται. Ούτε ρεύμα ούτε νερό απο το δίκτυο, μόνο δικά μου.

Μήπως είσαι και survivalist? https://en.wikipedia.org/wiki/Survivalism
Η αυτάρκεια είναι ουσιώδες κεφάλαιο του συρβιβαλισμού.
Είχα ενθουσιαστεί για ένα διάστημα από αυτό το κίνημα, αλλά μετά εγκατέλειψα γιατί είχα άλλες προτεραιότητες.
0 .

Επιστροφή σε “Life Style”