Ζωή στην ύπαιθρο

Μόδα, life style, χόμπυ, διασκέδαση.

Αν είχατε την δυνατότητα, θα παρατούσατε την πόλη για την ύπαιθρο;

- Ναι
6
55%
- Όχι
5
45%

Σύνολο ψήφων: 11

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Ζωή στην ύπαιθρο

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 00:41

libre έγραψε:Γαλλική ριβιέρα, εσύ Deutschland?

Ναι Ντοιτσλανδ, είναι καλύτερα τα πράγματα εκεί; Από θέμα εργασίας κλπ; Σκέφτομαι να ξαναμεταναστέψω, ευτυχώς με την βοήθεια κάποιων συμφορουμητών (να ναι καλά οι άνθρωποι) ψάχνω για κάτι καλύτερο, γιατί πραγματικά δεν μου φερθήκανε και πολύ καλά εδώ, απ' ότι ξέρω Γαλλία είναι χειρότεροι από Γερμανία σε θέμα με την γλώσσα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 20 Φεβ 2015, 01:05

Metranion έγραψε:
libre έγραψε:Γαλλική ριβιέρα, εσύ Deutschland?

Ναι Ντοιτσλανδ, είναι καλύτερα τα πράγματα εκεί; Από θέμα εργασίας κλπ; Σκέφτομαι να ξαναμεταναστέψω, ευτυχώς με την βοήθεια κάποιων συμφορουμητών (να ναι καλά οι άνθρωποι) ψάχνω για κάτι καλύτερο, γιατί πραγματικά δεν μου φερθήκανε και πολύ καλά εδώ, απ' ότι ξέρω Γαλλία είναι χειρότεροι από Γερμανία σε θέμα με την γλώσσα.

Κόιτα, ξέρω λίγο από Γερμανία, αλλά όχι πολύ. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω για δύο λόγους. Πρώτον το κλίμα και δεύτερον η νοοτροπία, τους θεωρώ αρκετά άκαμπτους σαν λαό. Στο Νότο της Γαλλίας, όπου ζω εγώ, το κλίμα είναι θαυμάσιο και οι άνθρωποι πιο χαλαροί. Στη ριβιέρα και στο Παρίσι η ζωή είναι γενικά ακριβή, αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι εντάξει. Η ανεργία είναι 10% και ο βασικός καθαρός μισθος 1050 ευρώ. Το κράτος έχει καλό συστημα υγείας και πρόνοιας και καλό επίπεδο ζωής. Το σημαντικότερο είναι ότι το κράτος είναι φιλικό πρός τον πολίτη σε αντίθεση με Ελλάδα που είναι εχθρικό. Τώρα για διασκέδαση ελληνικού στυλ μόνο στις μεγάλες πόλεις θα βρείς Παρίσι, Μασσαλία, Λυών κλπ. Αν κι έχει κάποια κοινωνικά προβλήματα, γενικά είναι ήρεμο κράτος.
Ναι η γαλλική γλώσσα είναι αρκετά σπαστική. Ίσως περισσότερο από τα γερμανικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 01:12

libre έγραψε:
Κόιτα, ξέρω λίγο από Γερμανία, αλλά όχι πολύ. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω για δύο λόγους. Πρώτον το κλίμα και δεύτερον η νοοτροπία, τους θεωρώ αρκετά άκαμπτους σαν λαό. Στο Νότο της Γαλλίας, όπου ζω εγώ, το κλίμα είναι θαυμάσιο και οι άνθρωποι πιο χαλαροί. Στη ριβιέρα και στο Παρίσι η ζωή είναι γενικά ακριβή, αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι εντάξει. Η ανεργία είναι 10% και ο βασικός καθαρός μισθος 1050 ευρώ. Το κράτος έχει καλό συστημα υγείας και πρόνοιας και καλό επίπεδο ζωής. Το σημαντικότερο είναι ότι το κράτος είναι φιλικό πρός τον πολίτη σε αντίθεση με Ελλάδα που είναι εχθρικό. Τώρα για διασκέδαση ελληνικού στυλ μόνο στις μεγάλες πόλεις θα βρείς Παρίσι, Μασσαλία, Λυών κλπ. Αν κι έχει κάποια κοινωνικά προβλήματα, γενικά είναι ήρεμο κράτος.
Ναι η γαλλική γλώσσα είναι αρκετά σπαστική. Ίσως περισσότερο από τα γερμανικά.

Τα ίδια με Γερμανία μου περιγράφεις, ο βασικός εδώ είναι χαμηλότερος 987€, τα ενοίκια εξαρτάται που θα ζήσεις, καλό επίπεδο ζωής για τον εργάτη στην γερμανία είναι χάλια και η γλώσσα είναι δύσκολη, για να συνηθήσεις θα χρειαστείς να συναναστρέφεσαι μόνο με Γερμανούς ή να βρεις μια γκόμενα και ίσως τα πρώτα 2 χρόνια θα είσαι σε πολύ καλό στάδιο.

Η γαλλική γλώσσα είναι πιο εύκολη από την γερμανική, μην το ψάχνεις. Εννοώ πως οι γάλλοι είναι υπερβολικά απαιτητικοί με την γλώσσα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 20 Φεβ 2015, 01:19

Metranion έγραψε:Περίφραξη αναλόγως αν την φτιάξεις μόνος σου, θα σου πάρει, 1000€ μαζί με το μπετόν,

Νομίζω 1000 ευρώ για να περιφράξεις 20 στρέμματα είναι εξαιρετικά αισιόδοξος προϋπολογισμός.

τρακτέρ μικρών διαστάσεων 5 - 6 χιλιάρικα, βρίσκεις και μεταχειρισμένο με 2 - 3 χιλ,

Δεν θέλω κανονικό τρακτέρ, να μπλέκω με συνεργεία και τέτοια, ένα τέτοιο θέλω

Εικόνα

πέτρινη καλύβα, στέγαστρα και αποθηκευτικούς χώρους, 100 χιλ, μαζί με τις άδειες, εξαρτάται την περιοχή.

Όχι ρε συ. Καλύβα-αποθήκη 15 τετραγωνικά σε δηλωμένο αγρόκτημα χτίζεις χωρίς άδεια. Αποθηκευτικούς χώρους εννοώ στέγαστρα, πλάκα μπετό κάτω, κολώνες απο σίδερο, σκεπή, και τοίχους λαμαρίνα. Για να βάζω τα μηχανήματα, τα εργαλεία, και τα σιτηρά μου που θα έχω για ζωοτροφές.

Τώρα αν θέλεις να γκαρίζουν οι γαμιόπαπιες ή χήνες και να μην μπορείς να ρίξεις ύπνο κάντο, αλλά αν θέλεις να μην βγάζουν άχνα και να βλέπεις κάτι όμορφο χωρίς γκαρίσματα, πάρε χηνόπαπιες σε διάφορα πολύχρωμα σχέδια.

Δεν με ενοχλούν τα γκαρίσματα, μου αρέσουν. Πάπιες πεκίνου θέλω να βάλω. Σκέφτομαι και φραγκόκοτες γιατί δρουν ως φυσική αποπαρασίτωση, τρώνε τα τσιμπούρια κλπ, αλλά αυτές είναι τελείως ανάρχια, κάνουν τρελό θόρυβο με απόκοσμες κραυγές, τρέχουν όλες μαζί σαν συμμορία και το πιθανότερο αν δεν τις έχεις περιφραγμένες να το σκάσουν κιόλας. Επίσης κάνουν μανούρες με τα άλλα ζώα :D
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 01:26

Diadochos έγραψε:
Metranion έγραψε:Περίφραξη αναλόγως αν την φτιάξεις μόνος σου, θα σου πάρει, 1000€ μαζί με το μπετόν,

Νομίζω 1000 ευρώ για να περιφράξεις 20 στρέμματα είναι εξαιρετικά αισιόδοξος προϋπολογισμός.

Αν θυμάμαι καλά, 50€ η κουλούρα συρματόπλεγμα τα 25μ, μπορεί και λιγότερο, αλλά τα πασάλια γαλβανισμένα θα τα αγοράσεις με το κιλό και καλό είναι να τα πάρεις σωληνωτά 1 ίνσας.
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 20 Φεβ 2015, 01:53

Diadochos έγραψε:Όχι ρε συ. Καλύβα-αποθήκη 15 τετραγωνικά σε δηλωμένο αγρόκτημα χτίζεις χωρίς άδεια. Αποθηκευτικούς χώρους εννοώ στέγαστρα, πλάκα μπετό κάτω, κολώνες απο σίδερο, σκεπή, και τοίχους λαμαρίνα. Για να βάζω τα μηχανήματα, τα εργαλεία, και τα σιτηρά μου που θα έχω για ζωοτροφές.

-Πού θα μένεις;
-Έχεις κάνει μια, έστω και πρόχειρη, κοστολόγηση του πρότζεκτ σου;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 20 Φεβ 2015, 02:09

H αποθήκη των 15 τμ δεν θα είναι αποθήκη αλλά σπίτι :s_cool

Εικόνα
Εικόνα

στα πρώτυπα του small house movement.

Το πρότζεκτ το κοστολογώ στα 50.000, με πολύ προσωπική εργασία φυσικά. Τα μισά λεφτά βέβαια είναι το αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης ( συνδυασμός φβ πάνελς, ιδιοκατασκευών αναμογεννητριών, μηχανών στίρλινγκ με ηλιακά κάτοπτρα). Δεν μιλάμε για 5 φβ πάνελ για να ανάβω 5 λάμπες, αλλά για τέτοια ισχύ που θα μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ μοτέρ κ.α. ενεργοβόρες συσκευές.
Επίσης θα χρειαστώ καλά φίλτρα για να πίνεται το νερό της παρακείμενης γεώτρησης.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 02:19

Diadochos έγραψε:H αποθήκη των 15 τμ δεν θα είναι αποθήκη αλλά σπίτι :s_cool

Εικόνα
Εικόνα

στα πρώτυπα του small house movement.

Το πρότζεκτ το κοστολογώ στα 50.000, με πολύ προσωπική εργασία φυσικά. Τα μισά λεφτά βέβαια είναι το αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης ( συνδυασμός φβ πάνελς, ιδιοκατασκευών αναμογεννητριών, μηχανών στίρλινγκ με ηλιακά κάτοπτρα). Δεν μιλάμε για 5 φβ πάνελ για να ανάβω 5 λάμπες, αλλά για τέτοια ισχύ που θα μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ μοτέρ κ.α. ενεργοβόρες συσκευές.
Επίσης θα χρειαστώ καλά φίλτρα για να πίνεται το νερό της παρακείμενης γεώτρησης.

Πάει το κατοστάριο έφυγε σε μπαταρίες, πάνελς, ινβέρτερ κλπ. Δεν είναι πάντως έτσι όπως το σχεδιάζεις στο μυαλό σου με τα πάνελ, πρέπει να υπολογίσεις άλλα τόσα.

Όσο για το σπίτι, αν έχεις όρεξη και μεράκι μπορείς να το κάνεις με ακόμη λιγότερα χρήματα, ή ακόμη πιο όμορφο, από αυτή την παπαριά που έβαλες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 20 Φεβ 2015, 02:22

Metranion έγραψε:Πάει το κατοστάριο έφυγε σε μπαταρίες, πάνελς, ινβέρτερ κλπ. Δεν είναι πάντως έτσι όπως το σχεδιάζεις στο μυαλό σου με τα πάνελ, πρέπει να υπολογίσεις άλλα τόσα.

Αχέμ, Μελετητής Διπλωματούχος ΗΜΜΥ είμαι, ξέρω να διαστασιολογώ και να κοστολογώ, έχω ήδη μελετήσει μικρά πάρκα στην Ελλάδα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 02:27

Diadochos έγραψε:
Metranion έγραψε:Πάει το κατοστάριο έφυγε σε μπαταρίες, πάνελς, ινβέρτερ κλπ. Δεν είναι πάντως έτσι όπως το σχεδιάζεις στο μυαλό σου με τα πάνελ, πρέπει να υπολογίσεις άλλα τόσα.

Αχέμ, Μελετητής Διπλωματούχος ΗΜΜΥ είμαι, ξέρω να διαστασιολογώ και να κοστολογώ, έχω ήδη μελετήσει μικρά πάρκα στην Ελλάδα.

Έχεις εργαστεί πάνω σε αυτό το θέμα, εκτός από κοστολόγημα;
0 .

Επιστροφή σε “Life Style”