Ζωή στην ύπαιθρο

Μόδα, life style, χόμπυ, διασκέδαση.

Αν είχατε την δυνατότητα, θα παρατούσατε την πόλη για την ύπαιθρο;

- Ναι
6
55%
- Όχι
5
45%

Σύνολο ψήφων: 11

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Ζωή στην ύπαιθρο

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Φεβ 2015, 13:41

Εγώ ήδη ζω στην ύπαιθρο. Δεν έχω βέβαια καμία φάρμα ή μεγάλα κτήματα όπως αυτά που περιγράφετε, αλλά έχω ελιές, λεμονιές, ροδακινιές, βερυκοκιές, ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές και εχω δικό μου λαχανόκηπο.
Οι κατσίκες είναι μεγάλος μπελάς, τα γουρούνια θα σου βρωμίζουν το σπίτι. Οι κότες είναι το πιο απλό, οικονομικό και αποδοτικό.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Φεβ 2015, 20:58

Κουνέλια, περιστέρια, κλπ?

Σε απάντηση στο ερώτημα, ναι, αν μπορούσα θα το έκανα.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Φεβ 2015, 01:26

libre έγραψε:Διάδοχε, σε ποια χώρα μιλάμε ότι θα γίνουν αυτά; Αφού ειπες ότι θες να το χαρείς όσο είσαι ακόμα νεος, φαντάζομαι ότι θα είσαι ακόμα σε ηλικία που θα δουλεύεις. Από ό,τι κατάλαβα είσαι εξω. Αν πας Ελλάδα ας πούμε, δεν είναι ένα θέμα η δουλειά;

Για Ελλάδα λέμε.

Φυσικά και είναι θέμα η δουλειά, διαφορετικά θα το έκανα αύριο κιόλας.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Φεβ 2015, 01:46

Admin έγραψε:Εγώ ήδη ζω στην ύπαιθρο. Δεν έχω βέβαια καμία φάρμα ή μεγάλα κτήματα όπως αυτά που περιγράφετε, αλλά έχω ελιές, λεμονιές, ροδακινιές, βερυκοκιές, ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές και εχω δικό μου λαχανόκηπο.
Οι κατσίκες είναι μεγάλος μπελάς, τα γουρούνια θα σου βρωμίζουν το σπίτι. Οι κότες είναι το πιο απλό, οικονομικό και αποδοτικό.

Να δηλώσω κατ αρχήν ότι δεν είμαι τελείως άσχετος με ύπαιθρο, και οι δύο γονείς μου είναι απο χωριό και έχω πολλές εργατοώρες στην πλάτη μάζεμα βαμβάκι, τσάπισμα, ξεχορτάριασμα, κοκ. Άνθρωπος της υπαίθρου σίγουρα δεν είμαι αλλά έχω μια σαφή εικόνα του τι εμπλέκεται.

Δεν αναφέρομαι σε κατσίκες, αλλά σε κατσίκα, μία. Το ίδιο και για γουρούνι, ένα, θα το αγοράζω μωρό κάθε χρόνο, θα το νταχτιρντίζω, θα το ταϊζω αποφάγια και κριθάρι, και μόλις αφρατέψει θα το σφάζω και θα το κάνω μπριτζόλες, πανσέτες, λουκάνικα, λαρδί.
Ξέρω ανθρώπους σε χωριό που έχουν μία κατσίκα ή ένα γουρούνι, και απ ότι μου λένε είναι διαχειρίσιμο.
Οι κότες σίγουρα είναι το πιο εύκολο. Ειδικά αν τις έχεις σε chicken tractor να σε σκαλίζουν στοχευμένα και τον κήπο

Εικόνα

Kauldron έγραψε:Κουνέλια, περιστέρια, κλπ?

Σε απάντηση στο ερώτημα, ναι, αν μπορούσα θα το έκανα.

Με περιστέρια δεν θέλω να ασχοληθώ, με κουνέλια όμως σίγουρα. Είναι σχετικά εύκολο, η κοπριά τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν αχώνευτη στον κήπο, πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να προσφέρουν σε σταθερή βάση κρέας. Είναι όμως ευαίσθητα στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες και αρρωσταίνουν εύκολα αν δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αυτό λύνεται με την κατάλληλη στέγασή τους.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο λέει κότες (για αυγά) και κουνέλια (για κρέας). Μετά προσθέτω κατσίκα (για γάλα, τυρί) και γουρούνι (για κρέας). Αργότερα ίσως πάπιες και ορτύκια.
Κορωνίδα θα είναι το σύστημα ακουαπόνικς με ψάρια τιλάπια

Εικόνα

να τρώμε και κανένα ψαράκι, για όταν δεν θα μπορώ να ψαρεύω στην παρακείμενη θάλασσα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 18 Φεβ 2015, 14:20

Diadochos έγραψε:
libre έγραψε:Διάδοχε, σε ποια χώρα μιλάμε ότι θα γίνουν αυτά; Αφού ειπες ότι θες να το χαρείς όσο είσαι ακόμα νεος, φαντάζομαι ότι θα είσαι ακόμα σε ηλικία που θα δουλεύεις. Από ό,τι κατάλαβα είσαι εξω. Αν πας Ελλάδα ας πούμε, δεν είναι ένα θέμα η δουλειά;

Για Ελλάδα λέμε.

Φυσικά και είναι θέμα η δουλειά, διαφορετικά θα το έκανα αύριο κιόλας.

Καλά είναι μεγάλο συν το ότι έχεις στρέμματα και δη κοντα στη θάλασσα. Αλλά θέλει πολύ κουράγιο να ζήσει κανείς στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μπει σε μεγάλο τουνελ και θα πάρει δεκαετίες να φτιαχτεί. Το σκέφτηκες καλά; Πάντως αν είσαι αποφασισμένος, σου εύχομαι να τα καταφέρεις. Εγώ δε γυρίζω πίσω ακόμα και να με πληρώνανε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 19 Φεβ 2015, 01:37

Καλά, δεν είναι κιόλας ότι αύριο-μεθαύριο επαναπατρίζομαι :D

Πρώτα πρέπει να μαζέψω λεφτά, αρκετά. Μόνο για να περιφράξεις 20 στρέμματα θέλεις κάποια χιλιάρικα ευρω. Μετά βάλε μηχανήματα και εργαλεία (δίτροχo χειροδηγούμενο τρακτέρ κλπ), την πέτρινη καλύβα, στέγαστρα και αποθευτικούς χώρους, αλλά κυρίως το off-grid σύστημα ενέργειας σχετικά μεγάλης ισχύος.

Το σίγουρο είναι ότι όταν αποκτήσω την δυνατότητα και το αποφασίσω, θα έχω τα πάντα μελετήμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

ΥΓ
Κότες δεν βάζω, να πάνε να γαμηθούν, θα βάλω μόνο πάπιες, συμφέρουν πιο πολύ. Πρέπει όμως να διαλέξω τι ράτσα, δύσκολη η επιλογή.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 00:19

Καλά τα όνειρα, αλλά Χάϊρ μάλλον δεν έζησες την οικονομική κρίση για τα καλά στην Ελλάδα, λυπάμαι που σου το λέω, αλλα είναι έτσι όπως τα λέει ο Λιβρέ και χωρίς εργασία ή έστω και σκεφτείς να επιστρέψεις να επενδύσεις καταστράφηκες. Εγώ τα έζησα ήδη όλα αυτά που αναφέρεις, όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω ή αν θα πάρω θα είναι ένα σπίτι λίγο έξω από την πόλη ας πούμε 5 χιλ, με ένα μικρό κηπάκο, μου αρέσει πραγματικά όμως η ηρεμία εδώ, βοηθάει πολύ τον άνθρωπο και φυσικά έτσι ζω, αλλά σαν ενοικιαστής η μαλακία είναι πως θέλω 4 ώρες πήγαινε έλα για την εργασία.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 00:23

Diadochos έγραψε:Καλά, δεν είναι κιόλας ότι αύριο-μεθαύριο επαναπατρίζομαι :D

Πρώτα πρέπει να μαζέψω λεφτά, αρκετά. Μόνο για να περιφράξεις 20 στρέμματα θέλεις κάποια χιλιάρικα ευρω. Μετά βάλε μηχανήματα και εργαλεία (δίτροχo χειροδηγούμενο τρακτέρ κλπ), την πέτρινη καλύβα, στέγαστρα και αποθευτικούς χώρους, αλλά κυρίως το off-grid σύστημα ενέργειας σχετικά μεγάλης ισχύος.

Το σίγουρο είναι ότι όταν αποκτήσω την δυνατότητα και το αποφασίσω, θα έχω τα πάντα μελετήμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

ΥΓ
Κότες δεν βάζω, να πάνε να γαμηθούν, θα βάλω μόνο πάπιες, συμφέρουν πιο πολύ. Πρέπει όμως να διαλέξω τι ράτσα, δύσκολη η επιλογή.

Περίφραξη αναλόγως αν την φτιάξεις μόνος σου, θα σου πάρει, 1000€ μαζί με το μπετόν, τρακτέρ μικρών διαστάσεων 5 - 6 χιλιάρικα, βρίσκεις και μεταχειρισμένο με 2 - 3 χιλ, πέτρινη καλύβα, στέγαστρα και αποθηκευτικούς χώρους, 100 χιλ, μαζί με τις άδειες, εξαρτάται την περιοχή.

Τώρα αν θέλεις να γκαρίζουν οι γαμιόπαπιες ή χήνες και να μην μπορείς να ρίξεις ύπνο κάντο, αλλά αν θέλεις να μην βγάζουν άχνα και να βλέπεις κάτι όμορφο χωρίς γκαρίσματα, πάρε χηνόπαπιες σε διάφορα πολύχρωμα σχέδια.

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Φεβ 2015, 00:30

libre έγραψε: Εγώ δε γυρίζω πίσω ακόμα και να με πληρώνανε.

Ούτε και γώ ποτέ ξανά, μόνο για διακοπές πλέον. Αλήθεια σε ποια χώρα βρίσκεσαι λιβρέ;
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 20 Φεβ 2015, 00:35

Metranion έγραψε:
libre έγραψε: Εγώ δε γυρίζω πίσω ακόμα και να με πληρώνανε.

Ούτε και γώ ποτέ ξανά, μόνο για διακοπές πλέον. Αλήθεια σε ποια χώρα βρίσκεσαι λιβρέ;

Γαλλική ριβιέρα, εσύ Deutschland?
0 .

Επιστροφή σε “Life Style”