Intel ή AMD?

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Re: Intel ή AMD?

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 21:16

Metranion έγραψε:δεν μπορώ να μπω στο BIOS πως να στο πω, βλέπω μόνο μαύρη οθόνη

Την οθονη την εχεις συνδεδεμενη με την καρτα γραφικων ή με την μητρικη; Πρεπει να την συνδεσεις με μητρικη.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:19

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ταιριάζει η συχνότητα του BUS της μητρικής με την συχνότητα της RAM; Aν η RAM είναι πιο γρήγορη απο το BUS, και δεν είναι backward-compatible, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Κοίταξε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο.

Τα κοίταξα, δεν μου βγάζει πρόβλημα ή ένδειξη μνήμης, αλλά πρόβλημα στο VGA και αργότερα που βάζω την κάρτα γραφικών στο boot και στο GPU, ότι να ναι.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:21

ВладимирВладимирович έγραψε:
Metranion έγραψε:δεν μπορώ να μπω στο BIOS πως να στο πω, βλέπω μόνο μαύρη οθόνη

Την οθονη την εχεις συνδεδεμενη με την καρτα γραφικων ή με την μητρικη; Πρεπει να την συνδεσεις με μητρικη.

εννοείται την έχω πάνω στην μητρική, ακόμη και την κάρτα γραφικών που βάζω την έξοδο την παίρνω από την μητρική, γιατί κάπου διάβασα ότι ότι έχεις κόκκινο λαμπάκι στο VGA, τότε λέει σημαίνει ότι δεν έχεις τοποθετήσει την κάρτα γραφικών. Ωραία, τότε τοποθετώ την κάρτα γραφικών και μου βγάζει πρόβλημα στο GPU kai sto Boot.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 21:22

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Metranion έγραψε:και να θέλει πως θα το κάνω? Πάντως απ ότι διάβασα σε αυτές τις περιπτώσεις το στέλνεις πίσω και σου κάνουν αυτοί την αναβάθμιση. Οι μνήμες είναι 3200MHz αλλά όχι OC, δηλαδή overclocked, η μητρική γράφει DDR4 3200(OC)+/ 2933(OC)/ 2667(OC)/ 2400/ 2133/ 1866 * 7th Gen A-series/ Athlon processors support up to 2400 MHz.

Νομίζω τα 3200, 2933, 2667, τα στηρίζει μόνο με overclocking, χωρίς απο 2400 και κάτω.
Ίσως το (κανονικό) 3200 της ραμ είναι ασύμβατο με το 3200 overclocked.
Το άλλο, πιο πιθανό ενδεχόμενο,είναι ότι δεν υποστηρίζει την ραμ ο επεξεργαστής σου. Γενικά, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται η συχνότητα του επεξεργαστή με αυτή της μνήμης, απλά να είναι συμβατή, κάτι το οποίο προκύπτει απο τα τεχνικά στοιχεία, όπως παραπάνω, μάλλον λέει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα 3200.

Δεν παιζει ρολο, θα τρεχει στο 2400 ή ποσο αλλο ειναι συμβατο με το bios που εχει τωρα. Αφου η μητρικη του ειναι συμβατη με DDR4.
Μηπως μπερδευε την σειρα, γιατι η μνημη δεν βαζεις οπου νανε, υπαρχει μια σειρα.
Δες εδω
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:26

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Metranion έγραψε:και να θέλει πως θα το κάνω? Πάντως απ ότι διάβασα σε αυτές τις περιπτώσεις το στέλνεις πίσω και σου κάνουν αυτοί την αναβάθμιση. Οι μνήμες είναι 3200MHz αλλά όχι OC, δηλαδή overclocked, η μητρική γράφει DDR4 3200(OC)+/ 2933(OC)/ 2667(OC)/ 2400/ 2133/ 1866 * 7th Gen A-series/ Athlon processors support up to 2400 MHz.

Νομίζω τα 3200, 2933, 2667, τα στηρίζει μόνο με overclocking, χωρίς απο 2400 και κάτω.
Ίσως το (κανονικό) 3200 της ραμ είναι ασύμβατο με το 3200 overclocked.
Το άλλο, πιο πιθανό ενδεχόμενο,είναι ότι δεν υποστηρίζει την ραμ ο επεξεργαστής σου. Γενικά, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται η συχνότητα του επεξεργαστή με αυτή της μνήμης, απλά να είναι συμβατή, κάτι το οποίο προκύπτει απο τα τεχνικά στοιχεία, όπως παραπάνω, μάλλον λέει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα 3200.

Το πιο πιθανό αυτό είναι, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είχα κόκκινη ένδειξη, ότι οι μνήμες δεν λειτουργούν, πχ δοκιμάζω την μητρική χωρίς μνήμες και όντως μου βγάζει κόκκινο λαμπάκι. Μετά όμως γιατί μου βγάζει κόκκινη ένδειξη στο BIOS και GPU?

Δύσκολο να λυθεί έτσι από εμένα αν δεν έχω τα κατάλληλα εργαλεία.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 21:28

Ετσι εβαλες την μνημη;

Εικόνα
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:30

ВладимирВладимирович έγραψε:Δεν παιζει ρολο, θα τρεχει στο 2400 ή ποσο αλλο ειναι συμβατο με το bios που εχει τωρα. Αφου η μητρικη του ειναι συμβατη με DDR4.
Μηπως μπερδευε την σειρα, γιατι η μνημη δεν βαζεις οπου νανε, υπαρχει μια σειρα.
Δες εδω

Το ξέρω ότι πρέπει να μπούνε με μια σειρά οι μνήμες το διάβασα στο εγχειρίδιο, πάντα μπαίνει στα Slots 2 + 4 (για τις διπλές που έχω), αλλά και με μια ο κατασκευαστής λέει πρέπει να την τοποθετήσω στο Slot 2. Έκανα πείραμα πχ έβαλα μόνο μια μνήμη στην θέση 1 και μου έβγαζε κόκκινη ένδειξη την μνήμη. Επομένως αναγνωρίζει τις μνήμες η μητρική.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:31

ВладимирВладимирович έγραψε:Ετσι εβαλες την μνημη;

Εικόνα

ναι λέω είναι μια χαρά η μνήμη, έτσι όπως τις τοποθέτησα, δεν έχει θέμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 04 Μάιος 2017, 21:35

Αλλα αναβει το κοκκινο λαμπακι για το RΑΜ; Ή μονο για GPU;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Μάιος 2017, 21:39

όχι καμία ένδειξη για ΡΑΜ, όπως είπα στην μια περίπτωση που δεν έχω την κάρτα γραφικών κουμπωμένη πάνω μου βγάζει ένδειξη στο VGA, στην δεύτερη περίπτωση που κουμπώνω την κάρτα γραφικών πάνω μου βγάζει ένδειξη το boot και το GPU. Να προσθέσεις ότι 2 φορές έκανα καθάρισμα το CMOS στην περίπτωση που το BIOS δεν ήταν στα καλά του.

Όπως είπα 2 είναι οι περιπτώσεις, η μια οι μνήμες, η δεύτερη η μητρική είναι για τα σκουπίδια.
0 .

Επιστροφή σε “Πληροφορική”