Intel ή AMD?
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Intel ή AMD?
Μάλλον οι μνήμες που παράγγειλα δεν είναι συμβατές με την μητρική, μάλλον είναι υπερμπόμπα αυτές που αγόρασα, θα τα στείλω να εξετάσουν την μητρική και τις μνήμες, αν είναι η μητρική τουλάχιστον θα έχω τις υπερμπόμπα μνήμες να κάνω την δουλειά μου.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Διάδοχος
- Danchō

Ταιριάζει η συχνότητα του BUS της μητρικής με την συχνότητα της RAM; Aν η RAM είναι πιο γρήγορη απο το BUS, και δεν είναι backward-compatible, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Κοίταξε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Metranion έγραψε:Μάλλον οι μνήμες που παράγγειλα δεν είναι συμβατές με την μητρική, μάλλον είναι υπερμπόμπα αυτές που αγόρασα, θα τα στείλω να εξετάσουν την μητρική και τις μνήμες, αν είναι η μητρική τουλάχιστον θα έχω τις υπερμπόμπα μνήμες να κάνω την δουλειά μου.
Κατσε λιγο, μηπως απλα η μητρικη θελει μια αναθαμηση λογισμικου; Ψαξε στο σαϊτ του παραγωγου της μητρικης αν υπαρχει ανανεωμενο bios για την μητρικη σου.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Να, εδω ειμαστε https://www.msi.com/Motherboard/support ... #down-bios
το κατεβαζεις σε ενα φλας, μπαινεις στο bios και ψαχνεις την αναβαθμηση λογισμικου.
Δοκιμα αυτο και δινω 99% οτι το προβλημα θα λυθει. Γιατι οι μητρικες MSI ειναι πολυ καλες, εγω εχω βαζει καμια εκατονταδα τουλαχιστον και δεν εχω πετυχει ουτε μια χαλασμενη.
το κατεβαζεις σε ενα φλας, μπαινεις στο bios και ψαχνεις την αναβαθμηση λογισμικου.
Δοκιμα αυτο και δινω 99% οτι το προβλημα θα λυθει. Γιατι οι μητρικες MSI ειναι πολυ καλες, εγω εχω βαζει καμια εκατονταδα τουλαχιστον και δεν εχω πετυχει ουτε μια χαλασμενη.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

και να θέλει πως θα το κάνω? Πάντως απ ότι διάβασα σε αυτές τις περιπτώσεις το στέλνεις πίσω και σου κάνουν αυτοί την αναβάθμιση. Οι μνήμες είναι 3200MHz αλλά όχι OC, δηλαδή overclocked, η μητρική γράφει DDR4 3200(OC)+/ 2933(OC)/ 2667(OC)/ 2400/ 2133/ 1866 * 7th Gen A-series/ Athlon processors support up to 2400 MHz. Επομένως οι μνήμες χωρίς overclocking είναι μέχρι τα 2400 μέγιστο. Όμως κάπου διάβασα αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά το ρυθμίζεις από το BIOS αργότερα. Εμένα η μητρική δεν μου έβγαζε ένδειξη για τις μνήμες, αλλά ένδειξη για την VGA έξοδο που δοκίμασα την οθόνη. Στην συνέχεια βάζω την κάρτα γραφικών πάνω και μου βγάζει ένδειξη κόκκινο λαμπάκι ότι δεν μπορεί να κάνει Boot και το GPU LED ήταν συνεχώς αναμμένο.
Δυο εκδοχές υπάρχουν η η μητρική ή οι μνήμες είναι για τον π@@σο.
Δυο εκδοχές υπάρχουν η η μητρική ή οι μνήμες είναι για τον π@@σο.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Metranion έγραψε:και να θέλει πως θα το κάνω?
Updating BIOS
Updating BIOS with M-FLASH
Before updating:
Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from MSI
website. And then save the BIOS file into the USB flash drive.
Updating BIOS:
1. Press Del key to enter the BIOS Setup during POST.
2. Insert the USB flash drive that contains the update file into the computer.
3. Select the M-FLASH tab and click on Yes to reboot the system and enter the flash
mode.
4. Select a BIOS file to perform the BIOS update process.
5. After the flashing process is 100% completed, the system will reboot
automatically.
Updating the BIOS with Live Update 6
Before updating:
Make sure the LAN driver is already installed and the internet connection is set
properly.
Updating BIOS:
1. Install and launch MSI LIVE UPDATE 6.
2. Select BIOS Update.
3. Click on Scan button.
4. Click on Download icon to download and install the latest BIOS file.
5. Click Next and choose In Windows mode. And then click Next and Start to start
updating BIOS.
6. After the flashing process is 100% completed, the system will restart
automatically.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

δεν μπορώ να μπω στο BIOS πως να στο πω, βλέπω μόνο μαύρη οθόνη
δεν μπορώ να το κάνω και πάλι, γιατί πρώτα θα πρέπει να έχω μικρότερη μνήμη και στην συνέχεια να βάλω τις καινούργιες και αυτό μόνο που στην περίπτωση που οι μνήμες είναι μη συμβατές.
Η έξοδος του VGA στην οθόνη δεν βγάζει απολύτως τίποτα, μόνο μαυρίλα.
δεν μπορώ να το κάνω και πάλι, γιατί πρώτα θα πρέπει να έχω μικρότερη μνήμη και στην συνέχεια να βάλω τις καινούργιες και αυτό μόνο που στην περίπτωση που οι μνήμες είναι μη συμβατές.
Η έξοδος του VGA στην οθόνη δεν βγάζει απολύτως τίποτα, μόνο μαυρίλα.
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

Σε όσα φόρουμ και τεχνικούς (γερμανικά ή αγγλικά) και ζήτησα βοήθεια, τα ίδια που σου λέω μου είπαν. Οπότε τα στέλνω πίσω και βλέπουμε τι είναι.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Metranion έγραψε: Οι μνήμες είναι 3200MHz αλλά όχι OC, δηλαδή overclocked, η μητρική γράφει DDR4 3200(OC)+/ 2933(OC)/ 2667(OC)/ 2400/ 2133/ 1866 * 7th Gen A-series/ Athlon processors support up to 2400 MHz. Επομένως οι μνήμες χωρίς overclocking είναι μέχρι τα 2400 μέγιστο. Όμως κάπου διάβασα αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά το ρυθμίζεις από το BIOS αργότερα.
Αυτο ναι, το ρυθμιζεις απο το menu bios.
Metranion έγραψε: Στην συνέχεια βάζω την κάρτα γραφικών πάνω και μου βγάζει ένδειξη κόκκινο λαμπάκι ότι δεν μπορεί να κάνει Boot και το GPU LED ήταν συνεχώς αναμμένο.
Κοιτα να δεις, η καρτα γραφικων για να τρεχει πρεπει να ειναι εγκαταστημενο το OS και το driver. Με αυτο που περιγραφεις υποθετω οτι στο bios σου η προτεριοτητα για loading δινεται στην εξωτερικη καρτα γραφικων, που υπαρχει μεν στο συστημα (και συστημα την βλεπει) αλλα επειδη δεν υπαρχει driver η καρτα δεν φορτωνεται. Δεν ξερω, ισως το εγραψα καπως ακαταλαβιστικα αλλα πρεπει να κανεις το εξης:
να βρεις στο bios που ρυθμιζεται ποια καρτα γραφικων εχει προτεριοτητα
να αλλαξεις ετσι για να εχει την προτεραιοτητα η ενσωματομενη καρτα
(προσωχη, η καρτα πρεπει να ειναι μεσα στο συστημα!)
κανεις boot, φορτονεις OS και ανοιγεις το προγραμμα που κανει εγκατασταση του driver
μετα κανεις reboot, παλι μπαινεις στο bios και αλλαζεις ξανα την προτεριοτητα γραφικων.
Καπως ετσι, αν θα χεις καλοιες ερωτησεις - γραψε εδω.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Διάδοχος
- Danchō

Metranion έγραψε:και να θέλει πως θα το κάνω? Πάντως απ ότι διάβασα σε αυτές τις περιπτώσεις το στέλνεις πίσω και σου κάνουν αυτοί την αναβάθμιση. Οι μνήμες είναι 3200MHz αλλά όχι OC, δηλαδή overclocked, η μητρική γράφει DDR4 3200(OC)+/ 2933(OC)/ 2667(OC)/ 2400/ 2133/ 1866 * 7th Gen A-series/ Athlon processors support up to 2400 MHz.
Νομίζω τα 3200, 2933, 2667, τα στηρίζει μόνο με overclocking, χωρίς απο 2400 και κάτω.
Ίσως το (κανονικό) 3200 της ραμ είναι ασύμβατο με το 3200 overclocked.
Το άλλο, πιο πιθανό ενδεχόμενο,είναι ότι δεν υποστηρίζει την ραμ ο επεξεργαστής σου. Γενικά, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται η συχνότητα του επεξεργαστή με αυτή της μνήμης, απλά να είναι συμβατή, κάτι το οποίο προκύπτει απο τα τεχνικά στοιχεία, όπως παραπάνω, μάλλον λέει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα 3200.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»