Linux

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Linux

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 19:59

sys3x έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:Επιτέλους, παίζει και το πολυμηχάνημα EPSON. Δεν ήταν plug-and-play κατάσταση, χρειάστηκε λίγο απο δω, λίγο απο κει.. :nono:

Με ποια διανομή παίζεις;
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
μην με πεις Ρεντ σταρ ΟΣ ...

Mint 18.3 Xfce
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 20:04

vallon έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:Το αστείο είναι ότι unix/linux χρησιμοποιείται ελάχιστα στην βιομηχανία. Παντού βλέπεις windows. Δεν είναι μόνο στα γραφεία η κυριαρχία τους αλλά και στις βιομηχανικές συσκευές και μηχανές

:-/

το centos είναι το επίσημο λειτουργικό στο support της ιβμ

Συνήθως το τρέχουν και συστήματα ΑΤΜ τραπεζών. Γι αυτό λέω, δεν μπορεί, καλό θα ναι.

Γενικά θα ήθελα να ειδικευτώ σε κάποια στιβαρή βιομηχανική έκδοση.

Παράλληλα θέλω να κοιτάξω και κάποιες εμπέντηντ εκδόσεις.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Μάιος 2018, 20:11

τα ατμ τα έχω αφήσει στα ncr ibm diebold με pc 586...
της ιωνικής της εθνικής της τράπεζας κρήτης και της χίος
πολύ παλιές ιστορίες
πάντως ο κουμπάρος που έχει παραμείνει ιβμ ssr με centos δουλεύει
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 20:18

vallon έγραψε:τα ατμ τα έχω αφήσει στα ncr ibm diebold με pc 586...
της ιωνικής της εθνικής της τράπεζας κρήτης και της χίος
πολύ παλιές ιστορίες
πάντως ο κουμπάρος που έχει παραμείνει ιβμ ssr με centos δουλεύει

Φίλος μηχανικός που δουλεύει στην Diebold εδώ μου πρότεινε το CentOS :D
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Μάιος 2018, 20:23

λογικό το βρίσκω
πάντως το cnetos δεν είναι και ιδιαίτερα στιφνό, άσε που έχει πολύ υλικό στο νετ,
ρε
κάνα manual με εντολές λινουξ έχεις; αλλά να είναι κάτι απλό
φαντάσου ότι δουλεύω,s36, os400, ιβμ rsik , kolomicrosoft
το cent μου μοιάζει φιλικό και με εξυπηρετεί πολύ σε αυτά που θέλω να κάνω
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 20:46

Πλέον η όλη φάση δεν είναι θέμα δυνατοτήτων μου (δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν μπορώ να πετύχω τεχνικά), αλλά καθαρά διαχείρισης χρόνου. Επιλογή του βελτιστου συστήματος το οποίο μπορώ να αξιοποιήσω το συντομότερο δυνατό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 01 Μάιος 2018, 22:52

Οι gentooάδες μεταφράσανε τίποτα; Το hantbook δεν το πάλευα θυμάμαι.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 23:56

Μήπως και τα Linux είναι φλωριές; Nα πάω BSD; :D
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 02 Μάιος 2018, 10:41

sys3x έγραψε:
stavmanr έγραψε:Το έζησα και το έψαξα. Δεν υπάρχει 3d υποστήριξη με οδηγούς από την εταιρία (fglrx). Μόνο open source 2d οδηγοί είναι διαθέσιμοι στις περισσότερες περιπτώσεις.

"For an AMD/ATI video card you have to stick to the default open source driver. Because the closed AMD Catalyst (fglrx) drivers are not compatible with Linux Mint 18.x.

These closed fglrx drivers are proprietary and so their code is not available. AMD indicated they no longer wanted to support them and urged their customers to use open-source drivers instead."

Μια χαρά μπορείς να περάσεις στα καινούργια ομπούντου & ντερίβατιβς τους ιδιοταγής οδηγούς ρε, τις περισσότερες φορές βέβαια δεν χρειάζεται αλλά γίνεται.

Δεν ισχύει για παλαιότερα μοντέλα AMD. Μόνο τα σχετικά καινούργια μοντέλα GPU υποστηρίζονται από όσα γνωρίζω.

Τα mint είναι από τα πιο windows-like συστήματα που έχω δει. Και τα χρησιμοποιώ σχετικά συχνά.
Απλά είναι δύσκολο να κάνεις επαγγελματική δουλειά γραφείου από Linux.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 02 Μάιος 2018, 14:47

ezgif.com-video-to-gif.gif

Το έβαλα για να σου δείξω οι ανταποκρίνεται μια χαρά το kde. Κι εγώ αυτήν την εντύπωση είχα ότι είναι πιο βαρύ, όμως πάντα πιο ικανοποιητικό το έβρισκα. Υπόψιν ότι ο επεξεργαστής μου είναι διπύρηνος μικρός παλιός. Πριν δέκα χρόνια έκανε 40 ευρώ να σκεφτείς και η κάρτα γραφικών μία nvivia επίσης φτηνιάρικη (Αλλά πρόκειται να αγοράσω άλλο μηχάνημα. :D Ακόμα το επεξεργάζομαι).

Το τζιφάκι δεν χωράει όλο το βίντεο και youtube δεν έχω. Γενικά δεν είμαι εξοικειωμένος με ανέβασμα βίντεο.
Έδειχνα το μενού, τα εφέ της επιφάνειας εργασίας (έχει μπόλικα και λειτουργικά, όχι μόνο για το τζέτρτζελο) και την εφαρμογή kdeconnect όπου το κινητό σου είναι αφημένο στη τσέπη σου (με ανοιχτό wifi και την εφαρμογή) και στο desktop σου βλέπεις το sms που ήρθε, στέλνεις απάντηση, βλέπεις όλες τις ειδοποιήσεις του κινητού, εκτελείς εντοές από το κινητό - ανοίγεις τον firefox και οποιοδήποτε πρόγραμμα του PC από το κινητό καθώς και σκριπτάκια που έχεις γράψει, στέλνεις αρχεία κάνεις μπρόουσιγκ της μιας συσκευής από την άλλη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Επιστροφή σε “Πληροφορική”