Γερμανικές αποζημιώσεις

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Γερμανικές αποζημιώσεις

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Φεβ 2015, 22:01

Ρε σεις, χθες ήμουν σε μια αίθουσα αναμονής και έπεσε στα χέρια μου το περιοδικό Stern (σχετικά σοβαρό). Είχε άρθρο για την Ελλάδα, κρίση, αστρο του Τσίπρα, κλπ, επίσης μια αναφορά που με ξένισε, πρώτη φορά άκουσα το παρακάτω.

Έγραφε ότι το 1960 υπήρξε συμφωνία διευθέτησης Ελλάδας-Γερμανίας με την Ελλάδα να λαμβάνει 140.000.000 Μάρκα και το θέμα να λήγει επίσημα εκεί.
Επίσης έγραφε ότι ο μόνος τρόπος να διεκδικηθούν λεφτά σήμερα είναι να ζητηθεί αποπληρωμή του κατοχικού δανείου με τόκους, το οποίο όμως καλύφθηκε ήδη απο την συμφωνία του 1960 και τώρα μόνο με ακραίους και απίθανους νομικίστικους τρόπους μπορεί να προταθεί κάτι τέτοιο, δλδ να πληρωθεί 2η φορά σε 2ο πλαίσιο.

Ξέρει κανείς για τέτοια συμφωνία το 1960; Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο, απο την άλλη δεν νομίζω πάλι το Stern να σκαρφίστηκε κάτι τέτοιο απο την κούτρα του. Δεν ξέρω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Re: Γερμανικές αποζημιώσεις

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 25 Φεβ 2015, 22:05

Η καλύτερη ανάλυση που έχω διαβάσει για το θέμα, βρίσκεται εδώ.

Για το συγκεκριμένο που ρωτάς:

Εδώ επίσης θα πρέπει να αναφερθεί και μία ξεχωριστή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας, στις 18 Μαρτίου 1960, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία ανέλαβε να καταβάλλει σε ιδιώτες θύματα το ποσό των 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων.

Αξίζει να διαβαστεί όλο.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Φεβ 2015, 22:09

Α ρε, που είναι εκείνες οι εποχές που δανείζαμε την Γερμανία να έχουν να βάλουν μπετζίνα στα πάνζερ και να ταϊσουν την Βέρμαχτ οι μπατιρημένοι :(
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 25 Φεβ 2015, 22:13

Ντουντ, έτσι είναι το μπλίτζγκριγκ, έχει έξοδα. Δεν είναι μονοήμερη στη λούτσα με το κτελ.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Φεβ 2015, 22:17

Δεν μου κανει εντυπωση παιδια,εγω το φανταστηκα οτι θα χε γινει κατι τετοιο.Ψυχρος πολεμος ηταν,λογικο να δωσαμε βοηθεια στη Δ.Γερμανια,η οποια ειχε ιδρυθει μολις καμια 5ετια πριν.
Πουσαρισμα της δωσαν και οι υπολοιποι δυτικοι με τις διαγραφες των χρεων της.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Φεβ 2015, 22:19

Mε δανεικά ήθελαν να αναπτύξουν το λέμπενσράουμ τους , μετά τον ΕΛ λένε ρε γμτ που απλά ήθελε να βάλει λίγη βενζινούλα στο Golf GTi και να πάει με την βλάχα του να φάει μοριακή κουζίνα στο happy hour :nono:
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Φεβ 2015, 22:21

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Ντουντ, έτσι είναι το μπλίτζγκριγκ, έχει έξοδα. Δεν είναι μονοήμερη στη λούτσα με το κτελ.

Ουτιδανέ Ολλανδέ ,εσύ για τον λούτσο είσαι , αποχαιρέτα την λούτσα που χάνεις.
0 .

Buster Keaton
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Buster Keaton » 25 Φεβ 2015, 22:24

Σχετικα με τις αποζημιωσεις του 1960: Αυτες αφορουν τους Ελληνες κρατουμενους σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως.

Δεν εχει υπαρξει διαπραγματευση για το κατοχικο δανειο.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Φεβ 2015, 22:26

Diadochos έγραψε:Ρε σεις, χθες ήμουν σε μια αίθουσα αναμονής και έπεσε στα χέρια μου το περιοδικό Stern (σχετικά σοβαρό). Είχε άρθρο για την Ελλάδα, κρίση, αστρο του Τσίπρα, κλπ, επίσης μια αναφορά που με ξένισε, πρώτη φορά άκουσα το παρακάτω.

Έγραφε ότι το 1960 υπήρξε συμφωνία διευθέτησης Ελλάδας-Γερμανίας με την Ελλάδα να λαμβάνει 140.000.000 Μάρκα και το θέμα να λήγει επίσημα εκεί.
Επίσης έγραφε ότι ο μόνος τρόπος να διεκδικηθούν λεφτά σήμερα είναι να ζητηθεί αποπληρωμή του κατοχικού δανείου με τόκους, το οποίο όμως καλύφθηκε ήδη απο την συμφωνία του 1960 και τώρα μόνο με ακραίους και απίθανους νομικίστικους τρόπους μπορεί να προταθεί κάτι τέτοιο, δλδ να πληρωθεί 2η φορά σε 2ο πλαίσιο.

Ξέρει κανείς για τέτοια συμφωνία το 1960; Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο, απο την άλλη δεν νομίζω πάλι το Stern να σκαρφίστηκε κάτι τέτοιο απο την κούτρα του. Δεν ξέρω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει.

Εδώ γελάμε ή το γαμήσαμε και ψόφησε
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Φεβ 2015, 22:30

Αυτά έγραφε. Απο ότι όμως φαίνεται έγραφε πίπες.

Ήταν το τεύχος Ιανουαρίου, πριν τις εκλογές.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”