(Υπο)λογισμοί των ηλιθίων

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

(Υπο)λογισμοί των ηλιθίων

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 17 Φεβ 2016, 13:36

Ισως το πιο «πολυφορεμένο» επιχείρημα όσων πολεμούν τη μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που φέρνει η κυβέρνηση είναι ότι «ο αριθμός των τεσσάρων αδειών θα έχει συνέπεια 15.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους». Το ακούσαμε κατά κόρον, τις τελευταίες μέρες, από τα τηλε-παράθυρα.

http://left.gr/news/psema-ton-kanalarhon-gia-tin-apoleia-15000-theseon-ergasias

Ας κάνουμε ένα τεστ.

Διαβάστε προσεκτικά το εν λόγω δημοσιογραφικό πόνημα (όλο το κείμενο είναι στο link που ανέβασα, βρίσκω κουραστικά τα σεντόνια) και πείτε τις απόψεις σας.

Έτσι, από περιέργεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: (Υπο)λογισμοί των ηλιθίων

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Φεβ 2016, 14:16

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν τα νουμερα της μιας ή της αλλης πλευρας.

Εγω στεκομαι σε αυτο

Μάλιστα, από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει τους τελευταίους μήνες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκύπτει ότι και η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια είναι, πολύ συχνά, προβληματική. Διαπιστώνονται, συστηματικά, η μη καταβολή δεδουλευμένων, υπερωριών και επιδομάτων, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, περιπτώσεις απασχόλησης ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας (συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις δανεισμού, εργολαβίας και μπλοκάκια).

που μου ειναι 100% πιστευτο.

Το ερωτημα ειναι οτι γιατι δεν κανει η κυβερνηση τιποτα για τους εργαζομενους στα καναλια?

Το left.gr το καταγραφει και το αναφερει,λες και δεν ειναι κυβερνητικο μεσο,αλλα ενα οποιοδηποτε ΜΜΕ που απλως ενημερωνει τον κοσμο. :LoL: :LoL:

Φυσικα,ετσι ειναι η κατασταση σε ολο τον ιδιωτικο τομεα,αλλα η κυβερνηση εχει σοβαροτερα προβληματα να λυσει φαινεται :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Φεβ 2016, 14:25

Κατι αλλο.

Αναμφιβολα,αδειες θα παρουν 2 απο τους Λαμπρακης,Κυριακου,Κοντομηνας,και Αλαφουζος.
Πιθανον και οι 4 απο τους 4 αν αυξηθει ο αριθμος των αδειων.

Οταν αυτοι οι ιδιοι κυριοι λοιπον θα ξαναγινουν μεγαλοκαναλαρχες,αυτη τη φορα με την ευλογια της ιδιας της κυβερνησης,θα σταματησουν να ναι βαρονοι,φοροφυγαδες,νταβατζηδες κλπ?
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 17 Φεβ 2016, 14:25

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν τα νουμερα της μιας ή της αλλης πλευρας.

Ούτε κι εγώ τα ξέρω αλλά έστω (τονίζω έστω) ότι ισχύουν τα νούμερα που γράφει το νούμερο.

Σ' αυτά που αναφέρει θέλω να δω τις απόψεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Φεβ 2016, 14:33

Η αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο αντεπιχειρημα,περι θεσεων εργασιας,ειτε ειναι 15.000 ειτε 150.000,ειναι χαζο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Φεβ 2016, 14:34

οι καναλάρχες σαν κοινωνικά ευαίσθητα παιδιά που είναι υπολογίζουν και τους δορυφορικά εργαζόμενους όπως καφετζήδες τυροπιτάδες πιτσατζήδες σουβλατζήδες ντελιβεράδες σεκιουριτάδες καθαρίστριες μπράβους κλπ. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 17 Φεβ 2016, 14:50

Ρεκ_ _μας έγραψε:οι καναλάρχες σαν κοινωνικά ευαίσθητα παιδιά που είναι υπολογίζουν και τους δορυφορικά εργαζόμενους όπως καφετζήδες τυροπιτάδες πιτσατζήδες σουβλατζήδες ντελιβεράδες σεκιουριτάδες καθαρίστριες μπράβους κλπ. :D

Δεν θέλω πλακίτσες στο θέμα.

Αναφορικά λοιπόν με αυτό που λες, έχει μια δόση αλήθειας για τις δορυφορικές υπηρεσίες. Απλώς δεν είναι σημαντικές (σε αριθμό εργαζόμενων πάντα) αυτές που αναφέρεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Φεβ 2016, 13:16

δεν κάνω πλάκα. βάλε στους παραπάνω και τις εξωτερικές παραγωγές τους ηθοποιούς τεχνικούς στούντιο και δεν ξέρω πόσοι άλλοι τρώνε από αυτούς και θα δεις το νουμερο να φτάνει ψηλά. μέχρι και η αεπι παίρνει ποσοστά από την μετάδοση μουσικής.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

JVarvatos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό JVarvatos » 18 Φεβ 2016, 14:30

Διαβάστε το νήμα του Γιαννόπουλου και συνδυάστε το με το γεγονός ότι οι καναλάρχες με τους δημοσιογράφους τους δεν έχουν βγει στα κάγκελα (πλην της κλασσικής κριτικής υποκειμενικής ή μη).

Δεν θα περιμένατε απεργείες, λάσπη (πέρα από τα συνηθισμέμα), εκτενή ρεπορτάζ, συναισθηματικές εκπομπές για τη ζωή στα κανάλια, στο control room, συνεντεύξεις από φροντιστές, κάμεραμέν. Κάποια συγκινητική ιστορία. Ιστορική αναδρομή στην Ιδιωτική τηλεόραση.

Τίποτε δεν πρόκειται να γίνει.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 18 Φεβ 2016, 14:49

Ρεκ_ _μας έγραψε:δεν κάνω πλάκα. βάλε στους παραπάνω και τις εξωτερικές παραγωγές τους ηθοποιούς τεχνικούς στούντιο και δεν ξέρω πόσοι άλλοι τρώνε από αυτούς και θα δεις το νουμερο να φτάνει ψηλά. μέχρι και η αεπι παίρνει ποσοστά από την μετάδοση μουσικής.

Αυτούς τους τομείς εννοούσα κι εγώ. Δηλαδή τις υπηρεσίες και τα καλλιτεχνικά/τεχνικά επαγγέλματα, που υπάρχουν ούτως ή άλλως και δεν έχουν άμεσα σχέση με τη διαπλοκή του ενός ή του άλλου μεγαλοδημοσιογράφου.

Το πιο ωραίο πάντως είναι ότι ο αρθρογράφος προσπαθώντας να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων που θίγονται, παραδέχεται εμμέσως ότι οι εργαζόμενοι σε 8 ιδιωτικά κανάλια είναι περίπου όσοι εργάζονται μόνον στην ερτ, που κατέχει ένα ελάχιστο ποσοστό της διαφημιστικής πίτας.

Πάντα τέτοια.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”