Η στρατευμένη Τέχνη

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Η στρατευμένη Τέχνη

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 19 Δεκ 2015, 09:49

Εικόνα
Η Παναγία σε μορφή αιδοίου που ανέβασε η Δ.Ματσούκα

Η στρατευμένη τέχνη είναι μια κομμουνιστική πρακτική και δη στην Ελλάδα από τον εμφύλιο και εντεύθεν.
Παραταύτα έχω την εντύπωση ότι το ΚΚΕ σήμερα δεν συμφωνεί. Υπάρχουν άλλα κέντρα που την προωθούν
Ανοίγω ξεχωριστό νήμα στην πολιτική διότι πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα με αξιόλογη άποψη και γιατί δεν αφορά μόνο τη Θρησκεία αλλά και τις υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Re: Η στρατευμένη Τέχνη

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 19 Δεκ 2015, 10:59

Εγώ δεν βλέπω ούτε Παναγία ούτε αιδοίο, σ' αυτήν τη φωτογραφία.

Αλλά πέρα από αυτό, δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει η Ματσούκα ή ο οποιοσδήποτε ανεβάζει ό,τι θυμάται κι ό,τι χαίρεται με την στρατευμένη τέχνη.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 19 Δεκ 2015, 11:35

ΓΑΛΗ έγραψε:Εγώ δεν βλέπω ούτε Παναγία ούτε αιδοίο, σ' αυτήν τη φωτογραφία.

Αλλά πέρα από αυτό, δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει η Ματσούκα ή ο οποιοσδήποτε ανεβάζει ό,τι θυμάται κι ό,τι χαίρεται με την στρατευμένη τέχνη.

Κι εγώ επίσης :s_cool , επιπροσθέτως αυτός ο στολισμός της Θεσ/νικης απεικονίζει σύμφωνα με κάποιους τον δυσώνυμο αριθμό 666 ..ου ου βλέπω τη Λουκά να πετάγεται από καμιά γωνία και να τα κάνει πτάνα όλα

Στρατευμένη τέχνη ήταν του Οράτιου π.χ όταν έγλυφε πατόκορφα τον Μαικήνα και τον Οκταβιανό
0 .

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 19 Δεκ 2015, 11:50

To διόρθωσα
0 .

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 19 Δεκ 2015, 11:54

Εικόνα

Ο Γεωργιάδης που τσακώνεται με άλλον ένα Νεοταξίτη έχει δίκιο ή άδικο;
Νομίζω υπάρχει ανοικτή κόντρα και μεταξύ Λαζόπουλου-ΚΚΕ...
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 19 Δεκ 2015, 12:09

Σικελιώτης έγραψε:

To διόρθωσα

Το ερώτημα συνεχίζει να ισχύει.

Τι σχέση έχει η οποιαδήποτε αντιδραστική έκφραση με την στρατευμένη τέχνη;

Η στρατευμένη τέχνη είναι διαχρονική έκφραση πολιτιστικής διαφοροποίησης (ανεξαρτήτως με το αν συμφωνεί κάποιος με την ιδεολογία ή πολιτισμό που πρεσβεύει) και έχει προσφέρει αριστουργήματα και όχι βλακείες.
Γιατί το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις κάτι που προσφέρει αισθητική απόλαυση. Εννοώ, ότι ακόμη και η βλασφημία μπορεί να εμπεριέχει το στοιχείο της αρμονίας. Το ότι σήμερα φτάσαμε να λατρεύουμε ως "τέχνη" την οποιαδήποτε καταστροφή της αισθητικής επειδή απλώς θεωρείται "πρόκληση", είναι άλλο θέμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 19 Δεκ 2015, 12:16

ΓΑΛΗ έγραψε:Το ερώτημα συνεχίζει να ισχύει.

Η στρατευμένη τέχνη είναι διαχρονική έκφραση πολιτιστικής διαφοροποίησης (ανεξαρτήτως με το αν συμφωνεί κάποιος με την ιδεολογία ή πολιτισμό που πρεσβεύει) και έχει προσφέρει αριστουργήματα και όχι βλακείες.
Γιατί το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις κάτι που προσφέρει αισθητική απόλαυση. Εννοώ, ότι ακόμη και η βλασφημία μπορεί να εμπεριέχει το στοιχείο της αρμονίας. Το ότι σήμερα φτάσαμε να λατρεύουμε ως "τέχνη" την οποιαδήποτε καταστροφή της αισθητικής επειδή απλώς θεωρείται "πρόκληση", είναι άλλο θέμα.

Αυτό θα προσπαθήσω να εξηγήσω στη συνέχεια
Η στρατευμένη τέχνη δεν είναι πολιτιστική διαφοροποίηση, είναι πολιτική προπαγάνδα κυρίως (θα βάλω βιβλίο για την τακτική του ΚΚΕ από το 1955), το Γκανζούφ αναφέρεται στη Θρησκεία (π.χ ο Ιησούς πίθηκος) κλπ
Μια πρώτη αναφορά
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 19 Δεκ 2015, 12:24

Αγαπητή Γαλή ως προς τη θρησκεία δεν είναι μόνο το Γκανζούφ που αναφέρω, υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι, που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες. Ένα βιβλιαράκι( με 2-3 Ευρώ κόστος) που μπορείτε να διαβάσετε είναι το

Εικόνα

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος αναδίπλωσης αυτών των δυνάμεων της Νέας Τάξης
Σε βγάζουν για αρχή Συνωμότη, έπειτα συκοφάντη για να κάνουν τη δουλειά τους ελεύθερα.
Αν φαν τα μούτρα τους απλά δεν είσαι καλός Χριστιανός...
Ο Πούτιν έχει στα χέρια του τέτοια έγγραφα, από το Κέντρο Ινδοθιβετιανής ιατρικής...και την εποχή Γιέλτσιν
Θα βάλαω αρκετά ντοκουμέντα στα νήματα της Θρησκειολογίας, από Πράβδα και αλλού
Κοίταξε μια μορφή αντίδρασης από το κόμμα του
http://free.bbfοrum.co/topic2304-22.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 19 Δεκ 2015, 12:46

Τέχνη που να μην είναι στρατευμένη (δηλαδή να εκφράζει κάποια ιδεολογία έστω ακόμα και μια ιδεολογία της τέχνης π.χ πγια την τέχνη ) δεν υπάρχει.
Ακόμα και μια επανάσταση στην ίδια την τέχνη θα φέρει πάντα και ένα πολιτικό - κοινωνικό αποτέλεσμα.
Συνήθως ένα έργο εκφράζει την ιδεολογία του καλλιτέχνη που την προβάλει μέσα από τα μηνύματα του έργου του .
Ο όρος στρατευμένη τέχνη είναι ένας ατυχής όρος ,στην πραγματικότητα είναι ο όρος που δημιουργήθηκε για να ξεχωρίσει ή να χαρακτηρίσει ή να εστιάσει στην προσπάθεια κάποιων να προπαγανδίσουν ολοφάνερα μέσα από την τέχνη.
Στην πορεία εκφράστηκαν πολλές αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις για το τι είναι στρατευμένη τέχνη.
Π.Χ Όταν ένας καλλιτέχνης ανεξάρτητα αν είναι διαφορετικής ιδεολογίας ο ίδιος προπαγανδίζει μέσα από την τέχνη του κάτι διαφορετικό π.χ Εποχή Χίτλερ ή ΕΣΣΔ ή Αμερική Χόλυγουντ Αμερικανικός τρόπος ζωής κ.λ.π .
Εγώ τον όρο αυτό τον θεωρώ ατυχή.
.
Γιατί έτσι θα μπορούσε να πει κάποιος ότι στην ουσία ο όρος στρατευμένη τέχνη είναι η τέχνη επί πληρωμής.
Όμως ούτε αυτό είναι σωστό και ούτε τόσο απλό , είναι πολύ πιο πολύπλοκο γιατί έτσι θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε τα περισσότερα έργα τέχνης από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι στις Σέρρες θέλουν να βάλουν ένα άγαλμα για τον Καραμανλή και προκηρύσσουν ένα διαγωνισμό δεν σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης που θα πάρει τον διαγωνισμό και φτιάξει το άγαλμα του Καραμανλή συμφωνεί με την πολιτική του Καραμανλή η με το πιθανόν πολιτικό αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει η τοποθέτηση του αγάλματος στην περιοχή.

Ή παράδειγμα κάποιος καλλιτέχνης που έφτιαξε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν σημαίνει ότι συμφωνούσε με τον πολιτικό στόχο η αποτέλεσμα που είχε το άγαλμα.
Έτσι δεν υπάρχει τελειωμός.
Στρατευμένη τέχνη είναι όλα γύρω μας ακόμα και τα έργα της ίδιας της φύσης .
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 19 Δεκ 2015, 12:59

Eδώ βλέπουμε τον χριστό Ρότσιλντ, θα βάλω και τον χριστό Τζώρτζωγλου

Εικόνα

Όταν λένε χριστό οι Νεοταξίτες εννοούν άλλο, από αυτό που εμείς εννοούμε
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”