Σημερα μπορουμε να πουμε οτι ηταν η πρωτη μερα που ισως μπορει να φυγει η μεγαλη αγωνια ολων αυτων των μηνων, και να παρει ολος ο κοσμος μια βαθεια ανασα.
Το Γιουρογκρουπ ενεκρινε συμφωνια υψους 86 δις κατ αρχας για τρια χρονια με πολυ χαμηλο επιτοκιο.
Η πρωτη δοση υψους 26 δις θα περιλαμβανει πληρωμες δοσεων αλλων δανειων , και ενα ποσο 10 δις για ανακεφαλοποιησεις Τραπεζων εαν χρειαστουν.
Απο οτι ειπαν τωρα μεχρι τις 20 Αυγουστου θα δωθουν ολα οσα χρειαζονται για αποπληρωμες μεχρι και την ημερα αυτη αλλα και μισο δις για τρεχοντα εξοδα πληρωμων της χωρας σε κοσμο της.
Επισης αλλο 1,5 δις τον σεπτεμβρη και αλλο ενα 1,5 δις τον Οκτωμβρη , το ιδιο για εσωτερικες πληρωμες της χωρας.
Το Χρεος οπως και να γενει εληφθει αποφαση να αναδιαρθροθει με οποιο τεχνικο μεσο σε πολυ μεγαλο ποσστο ,ετσι ωστε οι αποπληρωμες να ειναι ελαχιστες η να περικοπει σε μεγαλο παλι βαθμο.
Θα υπαρξει και μεχρι το 2020 το Εμπροσθοβαες Αναπτυξιακο Πακετο υψους 35 δις που θα δωθει για να αναδιαρθρωθει το εργασιακο περιβαλλον με νεες θεσεις εργασιας.
Αρκετα καλη μερα αφου δεν περασε αυτο που ετοιμαζε η Γερμανια για μικρο δανει γεφυρα.
Τελικα ο Τσακαλωτος κανει καλα την εργασια του και δεν πολυβγαινει σε ΜΜΕ.
Ο Νταισεμπλουμ απεκλεισε πλεν οιοδηποτε κουρεμα καταθεσεων, και οι Τραπεζες επανερχονται στην απολυτη κανονικοτητα τους.
Ο Αλεξης πετυχε τον δυσκολο στοχο.
Μια συμφωνια μεγαλη και οχι μικρη με πολλα προαπαιτουμενα ,αλλα μια και καλη με οτι αυτο συναδει.
Το ειχε πει και ειχε αποκλεισει συμφωνιες γεφυρες και ανα τοσο και διαφορετικες εκτιμησεις .
Σφραγιστηκε η συμφωνια, 26 δις η πρωτη δοση.
-
exomotis
- Chiprleader

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Σφραγιστηκε η συμφωνια, 26 δις η πρωτη δοση.
με νέες θέσεις εργασίας, γενικά μερικοί πολιτικοί στην Ελλάδα θέλουν εκτέλεση
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
AZUREUS
- Crazy poster

exomotis έγραψε:Τελικα ο Τσακαλωτος κανει καλα την εργασια του και δεν πολυβγαινει σε ΜΜΕ.
Και τι πάει να πει αυτό. Ενας υπουργός οικονομικών δεν κρίνεται απο το αν βγαίνει συχνά ή όχι στα διεθνή ΜΜΕ. Αυτό σημαίνει οτι προσελκύει το ενδιαφέρον τους. Και η δημοσιότητα του Ελληνικού οικονομικού ζητήματος δεν νομίζω οτι έβλαψε αλλά αντίθετα ωφέλησε... Γνωρίζεις καλύτερα απο μένα για ποιο λόγο. Ευχομαι ο Βαρουφάκης να επιστρέψει κάποια στιγμή σε κάποιο κυβερνητικό πόστο είναι χρησιμότερος απο πολλους άλλους στο συριζα.
Μόνο η επιθέσεις που δέχτηκε και ακόμα δέχεται απο τους ξένους αποικιοκράτες και τους ντόπιους παρακρατικούς δείχνει οτι ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό πολλούς. Και οι ξένοι οικονομικοί ευρωφασίστες είχαν τους λόγους τους να το κάνουν αυτό γιατί τους ενοχλούσαν οι γνώσεις και ο τσαμπουκάς του βαρουφάκη απέναντί τους.
Εκαναν οτι μπορούσαν για να τον αποδομήσουν και συγχρόνως τα ντόπια σκυλιά είχαν ξαμολυθεί εναντίον του ενώ ταυτοχρονα αγιοποιούσαν τον Σόιμπλε. Γερμανοτσολιαδάρεεεεεες . Ας μη ρίχνουν κάποιοι νερό στο μύλο τους.
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.
Ελευθερία ή φασισμός.
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.
Ελευθερία ή φασισμός.
-
exomotis
- Chiprleader

Συμφωνω απολυτα με το θεμα Βαρουφακης.
Κατα την αποψη μου επαιξε σωστα οπως ακριβως το αναλυεις, στην διεθνοποιηση της τραγωδιας.
Τα εδωσε ολα , αλλα ηταν λογικο οτι η μαχη μπορουσε και να χαθει, οπως και χαθηκε, αλλα οχι ο πολεμος κατα την αποψη μου.
Μαθε και κατι, γνωριζω προσωπικα τον τσακαλωτο και μπορω να σου γραψω οτι ειναι απο τους πολυ δυνατους Μαρξιστες οικονομολογους.
Ειναι πολυ φιλος του βαρουφακη αλλα πηρε σαφη εντολη για τον χειρισμο μετα το χασιμο της μαχης, και φυσικα εχει αλλο υφος που ειναι ας πουμε πιο Βρετανικο , πως να το πω, ευγενικο και σοβαρο.
Γενικα νομιζω οτι η αριστερη πλατφορμα καλα κανει και αντιδρα, αλλα δεν κανει καλα στην αντιδραση στα ακρα αυτη την στιγμη.
Αζουρεα, με την πλατφορμα ειμαι και ημουν , οπως και πολυ συντροφοι απο τοτε που ειμαστε 3% , και τωρα μη νομιζεις οτι συμφωνουμε ολοι σε αυτη την ακραια αντιδραση.
Αλλα ειναι πολιτικη γελοιοτητα να λες οτι δεν θελεις να ριξεις την κυβερνηση αλλα θα την ριξεις.
Τους το ειπα , και γνωριζουν την θεση μου, και γνωριζουν , ολοι γνωριζουμε , οτι απο τοτε που το ΚΚΕ διασπαστηκε και καναμε αυτο το εγχειρημα ο καθενας μας εχει απολυτη ελευθερια κινησεων αντιδρασεων και αποφασεων , ειναι αποδεκτο αυτο στην πλατφορμα.
Με αυτη την εννοια διαχωρισα την θεση μου και οχι μονο εγω.
Γνωριζω προσωπικα σαν συντροφους και φιλους και τον Σκουρλετη και τον Ησυχο και τον Τσακαλωτο.
Ολοι εντιμοι και με αποψη, εχω στεναχωρηθει δε με τον Κωστα τον Ησυχο, πολυ.
Τεσπα, πρεπει να υπαρχει πολιτικη κουλτουρα διαφορετικη σε στιγμες απολυτες και ακραιες, η εντιμοτητα ειναι καλη αλλα η πολιτικη πρακτικη παραειναι σκληρη και μονο με δαυτη μπορει και να τελειωσεις αδοξα.
Κατα την αποψη μου επαιξε σωστα οπως ακριβως το αναλυεις, στην διεθνοποιηση της τραγωδιας.
Τα εδωσε ολα , αλλα ηταν λογικο οτι η μαχη μπορουσε και να χαθει, οπως και χαθηκε, αλλα οχι ο πολεμος κατα την αποψη μου.
Μαθε και κατι, γνωριζω προσωπικα τον τσακαλωτο και μπορω να σου γραψω οτι ειναι απο τους πολυ δυνατους Μαρξιστες οικονομολογους.
Ειναι πολυ φιλος του βαρουφακη αλλα πηρε σαφη εντολη για τον χειρισμο μετα το χασιμο της μαχης, και φυσικα εχει αλλο υφος που ειναι ας πουμε πιο Βρετανικο , πως να το πω, ευγενικο και σοβαρο.
Γενικα νομιζω οτι η αριστερη πλατφορμα καλα κανει και αντιδρα, αλλα δεν κανει καλα στην αντιδραση στα ακρα αυτη την στιγμη.
Αζουρεα, με την πλατφορμα ειμαι και ημουν , οπως και πολυ συντροφοι απο τοτε που ειμαστε 3% , και τωρα μη νομιζεις οτι συμφωνουμε ολοι σε αυτη την ακραια αντιδραση.
Αλλα ειναι πολιτικη γελοιοτητα να λες οτι δεν θελεις να ριξεις την κυβερνηση αλλα θα την ριξεις.
Τους το ειπα , και γνωριζουν την θεση μου, και γνωριζουν , ολοι γνωριζουμε , οτι απο τοτε που το ΚΚΕ διασπαστηκε και καναμε αυτο το εγχειρημα ο καθενας μας εχει απολυτη ελευθερια κινησεων αντιδρασεων και αποφασεων , ειναι αποδεκτο αυτο στην πλατφορμα.
Με αυτη την εννοια διαχωρισα την θεση μου και οχι μονο εγω.
Γνωριζω προσωπικα σαν συντροφους και φιλους και τον Σκουρλετη και τον Ησυχο και τον Τσακαλωτο.
Ολοι εντιμοι και με αποψη, εχω στεναχωρηθει δε με τον Κωστα τον Ησυχο, πολυ.
Τεσπα, πρεπει να υπαρχει πολιτικη κουλτουρα διαφορετικη σε στιγμες απολυτες και ακραιες, η εντιμοτητα ειναι καλη αλλα η πολιτικη πρακτικη παραειναι σκληρη και μονο με δαυτη μπορει και να τελειωσεις αδοξα.
0 .
-
AZUREUS
- Crazy poster

exomotis έγραψε:
Δεν νομίζω να έχασε ο Βαρουφάκης καμιά μάχη. Το αντίθετο θα έλεγα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Το οτι παραιτήθηκε ή τον εξανάγκασαν να παραιτηθεί ήταν μέρος του μεγάλου συνολικού εκβιασμου που δέχτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα απο τους ευρωπαίους οικονομικούς νεοφασίστες.
Ο Τσακαλώτος συνεχίζει τη δουλειά του Βαρουφάκη και τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα. Ειλικρινά εύχομαι να επιστρέψει ο Βαρουφάκης στην κυβέρνηση έστω και με αυτά τα πουκάμισα που φοράει. Και άσε τα κομπλεξικά φασιστοειδή να λένε.
Τέλος πάντων καμιά άλλη Ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τέτοιο πόλεμο απο τόσους πολλούς. Μέσα και έξω.Το έχω ξαναπεί μπορεί να γίναν και να γίνονται ακόμα λάθη αλλά ο κόσμος παρόλες τις αμαρτιες του δεν είναι μαλάκας. Απλά αργεί να πάρει μπροστά, είναι ευκολόπιστος αλλά δίνει τις ευκαιρίες του σ αυτούς που καλώς ή κακώς νομίζει οτι θα του λύσουν τα ζητήματα και τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια καινούρια ευκαιρία να παρακάμψει την παρακμή των προηγούμενων καθεστώτων. Ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει. Οι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης Τσίπρα νομίζω οτι επιτεύχθηκαν. Το ζήτημα είναι πως θα τα διαχειριστούν όλα αυτά στο μέλλον. Εγώ δεν είμαι τόσο σύριζα όσο είμαι αντιδεξιός και αντιφασίστας . Αλλά αν κάνει δυο τρία απλά πράγματα οπως στήριξη στους αδύναμους, χτύπημα της διαφθοράς σε δημόσιο και φοροδιαφυγής στον ιδιωτικό, όσα δηλαδή έλεγαν όλοι αλλά δεν έκαναν ποτέ γιατί ήταν μέρος τους, θα τα πάει καλά. Τα προηγούμενα καθεστώτα σάπισαν τα ίδια αλλά κατέστρεψαν και ένα πλήθος κόσμου που το έκαναν συνένοχο στην διαφθορά τους και στη σαπίλα τους.
Για την πλατφόρμα έχω να πω καλός ο ρομαντισμός αλλά πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία με τον ρεαλισμό. Δεν νομίζω πάντως οτι θα δημιουργηθούν περαιτέρω ζητήματα μαζί τους ουτε οτι θα πάει ο Τσίπρας σε εκλογές. Αυτου του ειδους οι εσωτερικές διαμάχες είναι το ψωμοτύρι του συριζα.
Πάντως δεν τους απέκλεισε απο τα κυβερνητικά πόστα ωστε να έχουν λόγο τετοιας οξύτατης αντίδρασης. Αλλο αν οι ίδιοι δεν μπόρεσαν απο μόνοι τους να διαχωρίσουν τον πολιτικο ρομαντισμό ή και τις ξεπερασμένες πιστεύω ιδεοληψίες τους απο τον κυβερνητισμό και την σκληρή πραγματικότητα μέσα σε ενα ιδιαίτερα εχθρικό μαφιόζικου τύπου καθεστώς που ας μη ξεχνάμε τους θεωρούσε απλώς παρένθεση.
Ο Τσίπρας έχει πολλές δυνατότης και προς το παρον έχει τον πολύ κόσμο με το μέρος του. Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτός που τα οικονομικά φασιστοειδή της Ευρώπης και οι ντόπιοι μπουμπουκοι τους θεωρούσαν σαν μια αριστερή κυβερνητική παρένθεση που θα άνοιγε (και τον άνοιξε τελικά) τον ασκό του αιόλου για την οικονομική νεοφασιστικης διακυβέρνησης ευρώπη.
Ο Τσίπρας μέσα στην αριστερή του μούρλα οταν τον εκβίαζαν τα μογγόλια οι ντόπιοι δωσίλογοι και δυστυχώς οι πλατφόρμες που πίεζαν για έξοδο και δραχμούλες στο μεζεδοπωλείο σκέφτηκε και γιατί στο κάτω κάτω να χαρισω την ευρώπη στους φασίστες?
Γιαυτο τον στηρίζουμε προς το παρόν τουλάχιστον.
ΥΓ
ωρε σεντόνι... και χωρίς διορθωτήρι έτσι?

0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.
Ελευθερία ή φασισμός.
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.
Ελευθερία ή φασισμός.
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

Λαχουρένιος έγραψε:Κερδαμε-νικαμε
Με πρόλαβες!
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
exomotis
- Chiprleader

AZUREUS έγραψε:exomotis έγραψε:
Δεν νομίζω να έχασε ο Βαρουφάκης καμιά μάχη. Το αντίθετο θα έλεγα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Το οτι παραιτήθηκε ή τον εξανάγκασαν να παραιτηθεί ήταν μέρος του μεγάλου συνολικού εκβιασμου που δέχτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα απο τους ευρωπαίους οικονομικούς νεοφασίστες.
Ο Τσακαλώτος συνεχίζει τη δουλειά του Βαρουφάκη και τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα. Ειλικρινά εύχομαι να επιστρέψει ο Βαρουφάκης στην κυβέρνηση έστω και με αυτά τα πουκάμισα που φοράει. Και άσε τα κομπλεξικά φασιστοειδή να λένε.
Τέλος πάντων καμιά άλλη Ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τέτοιο πόλεμο απο τόσους πολλούς. Μέσα και έξω.Το έχω ξαναπεί μπορεί να γίναν και να γίνονται ακόμα λάθη αλλά ο κόσμος παρόλες τις αμαρτιες του δεν είναι μαλάκας. Απλά αργεί να πάρει μπροστά, είναι ευκολόπιστος αλλά δίνει τις ευκαιρίες του σ αυτούς που καλώς ή κακώς νομίζει οτι θα του λύσουν τα ζητήματα και τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια καινούρια ευκαιρία να παρακάμψει την παρακμή των προηγούμενων καθεστώτων. Ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει. Οι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης Τσίπρα νομίζω οτι επιτεύχθηκαν. Το ζήτημα είναι πως θα τα διαχειριστούν όλα αυτά στο μέλλον. Εγώ δεν είμαι τόσο σύριζα όσο είμαι αντιδεξιός και αντιφασίστας . Αλλά αν κάνει δυο τρία απλά πράγματα οπως στήριξη στους αδύναμους, χτύπημα της διαφθοράς σε δημόσιο και φοροδιαφυγής στον ιδιωτικό, όσα δηλαδή έλεγαν όλοι αλλά δεν έκαναν ποτέ γιατί ήταν μέρος τους, θα τα πάει καλά. Τα προηγούμενα καθεστώτα σάπισαν τα ίδια αλλά κατέστρεψαν και ένα πλήθος κόσμου που το έκαναν συνένοχο στην διαφθορά τους και στη σαπίλα τους.
Για την πλατφόρμα έχω να πω καλός ο ρομαντισμός αλλά πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία με τον ρεαλισμό. Δεν νομίζω πάντως οτι θα δημιουργηθούν περαιτέρω ζητήματα μαζί τους ουτε οτι θα πάει ο Τσίπρας σε εκλογές. Αυτου του ειδους οι εσωτερικές διαμάχες είναι το ψωμοτύρι του συριζα.
Πάντως δεν τους απέκλεισε απο τα κυβερνητικά πόστα ωστε να έχουν λόγο τετοιας οξύτατης αντίδρασης. Αλλο αν οι ίδιοι δεν μπόρεσαν απο μόνοι τους να διαχωρίσουν τον πολιτικο ρομαντισμό ή και τις ξεπερασμένες πιστεύω ιδεοληψίες τους απο τον κυβερνητισμό και την σκληρή πραγματικότητα μέσα σε ενα ιδιαίτερα εχθρικό μαφιόζικου τύπου καθεστώς που ας μη ξεχνάμε τους θεωρούσε απλώς παρένθεση.
Ο Τσίπρας έχει πολλές δυνατότης και προς το παρον έχει τον πολύ κόσμο με το μέρος του. Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτός που τα οικονομικά φασιστοειδή της Ευρώπης και οι ντόπιοι μπουμπουκοι τους θεωρούσαν σαν μια αριστερή κυβερνητική παρένθεση που θα άνοιγε (και τον άνοιξε τελικά) τον ασκό του αιόλου για την οικονομική νεοφασιστικης διακυβέρνησης ευρώπη.
Ο Τσίπρας μέσα στην αριστερή του μούρλα οταν τον εκβίαζαν τα μογγόλια οι ντόπιοι δωσίλογοι και δυστυχώς οι πλατφόρμες που πίεζαν για έξοδο και δραχμούλες στο μεζεδοπωλείο σκέφτηκε και γιατί στο κάτω κάτω να χαρισω την ευρώπη στους φασίστες?
Γιαυτο τον στηρίζουμε προς το παρόν τουλάχιστον.
ΥΓ
ωρε σεντόνι... και χωρίς διορθωτήρι έτσι?
Συμφωνω στο μεγιστο και ετσι δεν γραφω κατι αλλο.
Απλα συντροφε πρεπει να τα βλεπουμε καθαρα.
Υπηρξε μια ηττα που ισως δεν ειχε υπολογισθει οπως επρεπε και αυτο το δεχτηκαν και οι δυο, και ο Γιανης και ο Αλεξης.
Απλα δεν χαθηκε ο πολεμος.
Υπηρξε δυναμη και κοντρα και πηρε φωτια το σκηνικο γιατι κανενας δεν ηταν φοβισμενος και φυσικα ελαμψε ο Γιανης που εδωσε και την πρωτη μαχη. Πολλα εχουν αλλαξει και οι πλεον απολιτικ ηλιθιοι θα το δουν αλλα αργοτερα γιατι τωρα ειναι φανατισμενοι, πως αλλιως δεν θα ηταν και ηλιθιοι.
Τα ΜΜΕ τους εκαναν και κανουν την εργασια τους αλλα ολο και απαξιωνονται και περισσοτερο απο τον κοσμο με τις φασιτικες επιθεσεις τους στην Ζωη και τον Γιανη και την πλατφορμα, δεν μας απασχολουν αυτα πιστευω και τους δυο μας.
Ο Γιανης θα παιξει.
Πρεπει να καταλαγιασουν και οι αλλοι και να ξαναμπουν στο παιχνιδι.
0 .