Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 15461
Τοποθεσία: F.R. Liberland

Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό Adminović » 31 Ιούλ 2015, 12:34

Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος στενός συνεργάτης του Σαμαρά

Κατάθεση κλήθηκε να δώσει ο ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παπασταύρου ενεπλάκει με τη λίστα Λαγκάρντ που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, οποίος φαίνεται κάτοχος λογαριασμού μαζί με τη μητέρα του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας πως είναι διαχειριστής του λογαριασμού, ο οποίος ανήκει στον επιχειρηματία Μιωνή.

Ο κ. Παπασταύρου ζήτησε και πήρε προθεσμία να δώσει εξηγήσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο.



Λόγια αντρίκια και σταράτα ναούμ, από ένα και πολύ άντρα άμα λαχ' ναούμ.

(στο 0:40)



ΥΓ 1: Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου, να σωθούμε! :s_crazy

ΥΓ 2: Μαζί τα φάγαμε!
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 9706
Τοποθεσία: ГуляйПоле

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 31 Ιούλ 2015, 12:49

Σιγα τα νεα, στη χειροτερη θα φαει ισοβια και θα ξεμπουκαρει μετα απο τα 2 χρονια max
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1947

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό paralo » 31 Ιούλ 2015, 12:59

εμετος μ αυτα τα χωριάτικα της νουδουλας.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 11127
Τοποθεσία: Thessaloniki

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 31 Ιούλ 2015, 14:20

Θα βγεί κι αυτός με καμιά αναπηρία 69%.

Ού να χαθούν οι βρωμιάρηδες...
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 11127
Τοποθεσία: Thessaloniki

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 31 Ιούλ 2015, 20:57

Βγάζουν και γλώσσα οι θρασύδειλοι αλήτες της ΝΔ:

ΝΔ: Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου πέφτει στο κενό.
31/7/2015 7:42:10 μμ | Πολιτική

«Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ για την υπόθεση εμπλοκής του ονόματος του στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ

«Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό. Ο έλεγχος της υπόθεσής του, ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό το παραλείπουν. Τώρα απλώς εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας.

Βάσει του οποίου κανείς από τους ελεγκτές δεν βρήκε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή στοιχείο φοροδιαφυγής και δεν προτείνει την επιβολή οποιουδήποτε προστίμου. Και αυτό το παραλείπουν.

Ζητήθηκαν πρόσθετες διευκρινήσεις και αυτές τις διευκρινήσεις κλήθηκε να παράσχει. Σε κάθε περίπτωση, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση στους συκοφάντες. Την ώρα μάλιστα που προκύπτουν τεράστια πραγματικά σκάνδαλα σε βάρος μελών πρώην και νυν της σημερινής κυβέρνησης. Συκοφαντώντας τους άλλους δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες.»


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 17&catID=1

Eεεεε, να μωρέ, κάτι πρόσθετες διευκρινίσεις ζητήθηκαν, σιγά τώρα...
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club
Δημοσιεύσεις: 3388

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 31 Ιούλ 2015, 21:59

Μετά τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπαγεωργόπουλο, να σου και τρίτος που θα τη βγάλει καθαρή με τους ανυριζαίους. Άντε, γιατί περιμένουν στην ουρά να ξεπλυθούν και άλλοι (ΓΑΠ, Παπαντωνίου και δε συμμαζεύεται).
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2469

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 02 Αύγ 2015, 03:03

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 11127
Τοποθεσία: Thessaloniki

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 11 Αύγ 2015, 22:15

0 Αυγούστου 2015 12:41
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Newsbomb
Δίχως τέλος τα σκάνδαλα για τον άμεσο συνεργάτη του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου

Διακίνηση εκατομμυρίων, περίεργες αγορές και εγγυήσεις σε ακίνητα των πρωταγωνιστών της λίστας Λαγκάρντ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά κ. Σταύρο Παπασταύρου.

Ο έμπιστος και εξ απορρήτων σύμβουλος του – «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» - Αντώνη Σαμαρά είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ το όνομά του εμπλέκεται και με τη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι σίγουρα ο άνθρωπος που κατείχε εξίσου κορυφαία θέση τόσο στο Μαξίμου όσο και στη λίστα Λαγκάρντ – είτε ως «διαχειριστής», είτε ως κάτοχος τουλάχιστον ενός λογαριασμού 5,397 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Ο «συνέταιρος» και η ύποπτη διακίνηση χρήματος

Πρωτοφανή διακίνηση 65.750.000 δολαρίων από την Ελβετία και διεθνείς φορολογικούς παραδείσους προς τις ΗΠΑ πραγματοποίησε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Άγγελος Μεταξάς με σκοπό με την επένδυσή τους σε αγορές, επισκευές, εγγυήσεις, υποθήκες και μεταπωλήσεις ακριβών ακινήτων.

Άμεσοι συνεργοί των κινήσεων Μεταξά ήταν μέλη της επενδυτικής ομάδας του συνεταίρου του (και συμβούλου του Α. Σαμαρά) Στ. Παπασταύρου ο οποίος θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ως ύποπτος τέλεσης των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», οι κύριοι Μεταξάς και Παπασταύρου ήταν συνδιαχειριστές hedge funds που ήλεγχαν περίπου το 55% των συνολικά 2,2 δις δολαρίων της Λίστας Λαγκάρντ.

Ο καταζητούμενος επιχειρηματίας είχε προλάβει, τον Δεκέμβριο του 2014, να κλείσει άρον άρον μια offshore εταιρεία με έδρα τον Παναμά, η οποία είχε αποστείλει νωρίτερα στον κ. Παπασταύρου 2.600.000 δολάρια μέσω άλλης offshore στις βρετανικές Παρθένους Νήσους και από εκεί στη Γενεύη.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις αποκαλύψεις των δράσεων του κ. Παπασταύρου, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε αναφωνήσει στη Βουλή «μακάρι να είχαμε κι άλλους Παπασταύρου», ενώ και επί προεδρίας Μεϊμαράκη η ΝΔ χαρακτήρισε συκοφαντίες τις κατηγορίες για τον σύμβουλο της ΝΔ.
Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία», προκύπτει ότι:

1. Η ενασχόληση του Άγγ. Μεταξά με την αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη ξεκινά τον Μάρτιο του 2011, ταυτόχρονα δηλαδή με το κλείσιμο των εταιρειών στις οποίες ήταν συνδιαχειριστής ο Στ. Παπασταύρου και οι οποίες αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Το συγκεκριμένο μήνα καταβάλλονται συνολικά 31.750.000 δολάρια για δύο ακίνητα στις διευθύνσεις 140 west 86th street και 350 east 81st street, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 πληρώνονται ακόμη 34.000.000 δολάρια για ακίνητο στη 232east 59th street.

2. Σε όλες τις περιπτώσεις η κυριότητα των ακινήτων εμφανίζεται να περνά σε εταιρείες που ιδρύθηκαν ελάχιστο διάστημα πριν από τις υψηλής αξίας συναλλαγές, χωρίς να διαθέτουν κανέναν περιουσιακό στοιχείο ή καμία δραστηριότητα. Ο Άγγελος Μεταξάς εμφανίζεται ως «secured party», δηλαδή ως έχων πρώτη απαίτηση επί του ακινήτου της εταιρείας κατόπιν παροχής εκ μέρους του εγγύησης ή υπογραφής σύμβασης υποθήκευσης. Το καλοκαίρι του 2014 (ενώ η έρευνα της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ ήταν σε εξέλιξη) ο κ. Μεταξάς αποχωρεί από το επενδυτικό σχήμα των δύο από τα τρία ακίνητα που μεταβιβάζονται πλέον σε άλλα σχήματα για τα οποία υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ελέγχονται από τον ίδιο και συνεταίρους του.

3. Ουσιαστική ανάμειξη στις συναλλαγές έχει ο Αμερικανός δικηγόρος Andrew Steinvurzel ο οποίος είχε προσληφθεί από τον κ. Μεταξά στη θυγατρική της εταιρείας του στη Νέα Υόρκη και συνεργαζόταν στενά με τον κ. Παπασταύρου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2012, όταν η λίστα Λαγκάρντ απεστάλη ξανά από τις γαλλικές Αρχές στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Παπασταύρου ισχυρίζεται ότι είχε μόνο σχέση εξωτερικού δικηγόρου και όχι συνεταίρου του κ. Μεταξά ή διαχειριστή στο επενδυτικό fund που ήλεγχε τεράστια ποσά μέσω της HSBC Γενεύης και δεκάδων offshore σε διεθνείς φορολογικούς παραδείσους.

Ωστόσο, σειρά εγγράφων αποδεικνύει ότι ο κ. Παπασταύρου έχει ψευδορκήσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, καθώς ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις offshore στις Βερμούδες, συνδικαιούχος εταιρικού λογαριασμού 5.390.000 σε άλλη offshore στις Παρθένους Νήσους και νομικός σύμβουλος σε άλλες εταιρείες του ομίλου παγκοσμίως.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalyps ... z3iXGOxEEV
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49425
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Αύγ 2015, 15:54

Ο κυριος Παπασταυρου
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 10724

Re: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ο Παπασταύρου

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 30 Ιουν 2021, 23:01

Τι νεα παιδια αυτο το υπεροχο σουρουπο;
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας


Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”