Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου - μπορούσε να είχε βγει κάτι ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
wooded glade
Rookie poster
Rookie poster

Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου - μπορούσε να είχε βγει κάτι ;

Δημοσίευσηαπό wooded glade » 10 Ιουν 2015, 15:24

Εδώ και έξη μήνες η Ελλάδα έχει μπει στον αστερισμό του τσίρκου Μεντράνο.
Ο τσιπρο-ποταμίσιος, πλέον, πρωθυπουργός μας ως νεώτερος Γκαίμπελς των τελευταίων ημερών επικαλείται στρατειές-φαντάσματα και μυστικά όπλα, όταν ο εχθρός έχει πλέον φτάσει στην κουζίνα και αδειάζει τα μίλκο από το ψυγείο μας.
Θα μπορούσε όμως να είχε κάνει κάτι ;
Είναι γεγονός ότι όπως είχε γίνει η δουλειά το 2012, ζωγράφισαν στον Αντωνάκι κάτι μαίανδρους και του είπαν υπέγραψε από κάτω. Και ενώ ο Αντωνάκις τουλάχιστον υπέγραψε, οι σύμμαχοι του στην κυβέρνηση μετά την επιστροφή μας είπαν "δεν το διαβάσαμε καν αλλά το ψηφίσαμε".
Θα μπορούσε, αντικειμενικά, κάποιος να ορθώσει το ανάστημα του και να πει "επ, εδώ είναι Ελλάς, η χώρα των Γραμμού-Δομάζου-Αντωνιάδη, για προσέξτε" ;
Λίγο δύσκολο μου φαίνεται εμένα.
Για τους ψηφοφόρους είναι απλό. Φεύγει ο τρισκατάρατος Σαμαράς, ο λαός τρώει με χρυσά κουτάλια. Ομοίως φεύγει ο τρισκατάρατος Καραμανλής και με Γιώργο στο πηδάλιο πάλι τρώει με χρυσά κουτάλια.
Όμως εγώ επειδή συμβαίνει να έχω αντιληφθεί ότι είμαστε σε διαπραγμάτευση με την κα Μέρκελ και τον κύριο Σόϊμπλε και όχι μεταξύ μας, το θεωρώ λιγάκι δύσκολο.

Αρχίσαμε λοιπόν με ζουρνάδες-νταούλια, τώρα τον ήπιαμε όμως.
Τι θα έκανα εγώ, αν έπρεπε να το κάνω αυτό ;
Κατ' αρχάς θα είχα πλαν-μπι τη δραχμή. Θα έλεγα κύριοι πλαν-μπι είναι η δραχμή. Αλλοιώς απλά δεν παίζει αυτό το παιχνίδι.
Μπορεί να γίνουμε Βόρειος Κορέα με τη δραχμή και ως εκ τούτου το όλο σκηνικό να είναι απορριπτέο εξ αρχής, ωστόσο από τη στιγμή που τίθεται σε εφαρμογή πλαν-μπί είναι η δραχμή. Πατ-κιούτ.

Δεν θα έβγαζα ποτέ όμως κόκκινες σημαίες.
Δεν θα σπορτάριζα μπλουζάκια με τον Τσε Γκουεβάρα.
Δεν θα επανίδρυα την ΕΡΤ, σαν σύμβολο του τεμπελχανόβιου Ελληναριστάν.
Δεν θα δήλωνα "αριστερά".
Δεν θα έστελνα τον σπαρταριστό κλόουν Γιάνης με τις ενδυμασίες γελωτοποιού που φοράει.

Όλα αυτά τα επιδεικνύουμε στους αρχικαπιτάλερ γκερμάνιεν μάλιστα !
Έλα παναζία μου, που θα έλεγε και ο συχωρεμένος κροκόδειλος της Κρήτης.

Θα κατέβαινα σαν κυβέρνηση εθνικής ενότητος.

Σαν αποτέλεσμα:

Θα πετύχαινα ένα μικρό ποσοστό έστω από τους στόχους της επαναδιαπραγμάτευσης, λίγο καλύτερα έως καλύτερα από το η-μαίηλ Χαρδούβελη.
Τίποτα δεν θα κατάφερνα ίσως πείτε μερικοί ; Ας είναι. Θα πετύχαινα το "χι".

Το αποτέλεσμα του Τσίπρα, σε πλαν-έϊ πάντα, είναι πάρτε τα Λίζα και κάντε τα κορνίζα. Μνημόνιο Σαμαρά επί δυόμιση.
0 .
Γερούν γερά

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”