Συζητώντας προεκλογικά με διάφορους πολίτες, σε αυτές αλλά και σε προηγούμενες εκλογές, κάποιοι μου έχουν καταγγείλει το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι κατά τον προεκλογικό τους "αγώνα" στοχεύουν προς τους Ρομά τους οποίους τους εξαγοράζουν μοιράζοντάς τους 50ευρα μέσα σε φακελάκια.
Αμέσως μετά μου εκφράζουν την υποτιθέμενη αγανάκτησή τους για την ανηθικότητα και των δύο πλευρών.
Όταν όμως αυτός που μου το λέει προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς του εξηγώ ότι και ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη συνομοταξία άσχετα με το αν το καταλαβαίνει ή όχι.
Δε λέω ότι η ύλη δεν παίζει κι αυτή σοβαρό ρόλο στη ζωή μας, όμως όταν όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτή κι όταν επιλέγεις να τη βάζεις στο κέντρο της κρίσης σου η οποία μάλιστα στο τέλος θα καθορίσει και την πολιτική σου τοποθέτηση τότε δεν έχεις καμια διαφορά με τον Ρομά που παίρνει το 50ευρω για να ψηφίσει, απλώς εσύ ζητάς περισσότερα. Δηλαδή η διαφορά δεν είναι στην ποιότητα, αλλά στην ποσότητα.
Σε αυτό τον κόσμο λοιπόν θα είσαι ή άνθρωπος ή ζώο. Θα είσαι με το Πνεύμα ή με την ύλη.
Με τον Heidegger ή με τον Feuerbach. Δε γίνεται να τα έχεις και τα δύο.
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ