Το κείμενο αυτό αποτελεί σκόρπιες σκέψεις του μέλους σχετικά με όσα βλέπει αυτή την περίοδο
α)Προκαλεί εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση η ... κλαψομουνίαση των Νδημοκρατών μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας της εξουσίας.Να σταματήσουν να κλαψουρίζουν και να δεχθούν την ήττα τους "σαν Ρωμαιοι απο Ρωμαιους ηττημενοι". Αλήθεια, κανείς τους ποτέ δεν έχει διαβάσει Καβάφη;
β)Επίσης, στο ίδιο μοτίβο, ο τρόπς αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ, με κινδυνολογίες και καταστροφολογίες, προκαλεί έντονα ερωτηματικά για την ευφυία των μελών της παράταξης και της σχέσης τους με την πραγματικότητα.Δεν αντιλαμβάνονται σε τι κατάσταση βρίσκεται η μεσαία τάξη και πόση οργή έχει μαζέψει; Πραγματικά πιστεύουν πως θα την αγγίξει η όλη ρητορική φόβου;
γ)Ο Κ.Μαρξ έγραψε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται δύο φορές, την πρώτη (συμβαίνει )ως τραγωγδία, την δεύτερη επαναλαμβάνεται ως φάρσα (αναφερόμενος στην ρητορική του Ναπολέοντα του ΙΙΙου και των εκτάσεων δυτικά του Ρήνου).Βλέπω το ίδιο να συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ και τον Σύριζα.Ο χώρος έχει μαζέψει τους πλέον ακραιφνείς παπανδρεικούς, απο τον Λιβάνη έως τον Φωτόπουλο.Δεν έχω καμία ελπίδα ή εμπιστοσύνη στις ικανότητες αυτών των ανθρώπων.Και αναμένω να δω ατελείωτες κωλοτούμπες.
δ)Απειλή η ΕΚΤ πως δεν θα αγοράσει ομόλογα του ελληνικού κράτους μέσω της ποσοτικής διευκόλυνσης.Η απειλή είναι κούφια: Αν ο Τσίπρας απειλήσει έστω δημόσια πως θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, όσες ποσοτικές διευκολύνσεις και να κάνει ο Ντράγκι, θα πάνε άπατες. Η αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές θα είναι αρκετή να θάψει κάθε κουβέντα περί ποσοτικής διευκόλυνσης.
ε)Προσωπικά προτιμώ διαγραφή μέρους του χρέους σε σχέση με αγορά ομολόγων ενός σάπιου κράτους. Αν η διαγραφή χρέους συνοδευτεί απο μείωση φορολογίας ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας και κατώτερης τάξης θα ανασάνει. Αν απλά αγοράσει η ΕΚΤ ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δίνοντας λεφτά στην κυβέρνηση, τα λεφτά αυτά θα πάνε σε ημετέρους και Σύλβιες Κλιμάκες (συγχωρέστε μου τον σολοικισμό).
ps. Food for thought:
http://www.zerohedge.com/news/2015-01-0 ... t-writeoff
Σκέψεις μου για την παρούσα εκλογική περίοδο
-
Diego
- Crazy poster

Σκέψεις μου για την παρούσα εκλογική περίοδο
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.
-
exomotis
- Chiprleader

Re: Σκέψεις μου για την παρούσα εκλογική περίοδο
Τιποτ μονομερως δεν θα κανει ο συριζα. Θα υπαρξει προοδος για πρωτη φορα με αναγωγη στο χρεος γιατι ετσι οπως ειναι δεν βγαινει και τερμα.
Αυτο θενε δεν θενε θα κατσουν και θα το συζητησουν τωρα στην ΕΕ πριν καν θεσουν ζητηματα για μετρα και κλπ που δεν εχουν πλεον τυχη.
Η αντιδραση σε ολα αυτα τα παρελθοντα ειναι μεγαλη και μαγκιες του Σοιμπλε πλεον δεν περνανε.
ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
Αυτη ειναι η θεση του συριζα και εκει θα χυθει αιμα.
Οχι πρωτα συμφωνιες με τροικες και μαλακιουλες τοσων χρονω που μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν.
Οχι μαλακες μου, τερμα αυτα τα λιγουρικα.
Αυτο θενε δεν θενε θα κατσουν και θα το συζητησουν τωρα στην ΕΕ πριν καν θεσουν ζητηματα για μετρα και κλπ που δεν εχουν πλεον τυχη.
Η αντιδραση σε ολα αυτα τα παρελθοντα ειναι μεγαλη και μαγκιες του Σοιμπλε πλεον δεν περνανε.
ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
Αυτη ειναι η θεση του συριζα και εκει θα χυθει αιμα.
Οχι πρωτα συμφωνιες με τροικες και μαλακιουλες τοσων χρονω που μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν.
Οχι μαλακες μου, τερμα αυτα τα λιγουρικα.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

O κόσμος δεν τρομοκρατείται πλέον, παίδες...
Τρομοκρατούνται πλέον μόνο οι γερμανοτσολιάδες τρομοκράτες.

Ούστ, βρωμόσκυλα από 'δω.
Τρομοκρατούνται πλέον μόνο οι γερμανοτσολιάδες τρομοκράτες.

Ούστ, βρωμόσκυλα από 'δω.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

8 χρόνια μετά, η ανάλυση του Ντιέγο ως επί το πλείστον ευστοχότατη, ο δε συραζαϊσμός, ίδιος και απαράλαχτος.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts