Το τέλος των Αδώνιδων

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Το τέλος των Αδώνιδων

Δημοσίευσηαπό paralo » 08 Μάιος 2015, 11:06

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/ ... -adonidon/

Εδώ που κατάντησε την πολιτική ζωή η νεοσυντηρητική παράταξη, ό,τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης – συνήθως δε και ο τρόπος που το λέει - είναι το μέτρο της αντιπολίτευσης, φανερώνει δηλαδή πώς σκέφτονται σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν την τελευταία πενταετία και άρα αυτό πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται στη βασική αντιπολιτευτική όχθη - μην σας πω και στο Ποτάμι
Τι μας λέει ο Άδωνις λοιπόν και μαζί του οι παλιοί κυβερνητικοί, αλλά και οι νεόκοποι ποταμίσιοι; Ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα μας οδηγήσει είτε στην καταστροφή, αρνούμενη μία συμφωνία (υποταγή στην πραγματικότητα) με τους δανειστές, είτε σε μία συμφωνία χειρότερη, λέει, από το email Χαρδούβελη. Τρίτος δρόμος, άλλη περίπτωση δεν υπάρχει.

Οι «αδώνιδες» δηλαδή, με θράσος χιλίων πιθήκων και αφού ισοπέδωσαν την κοινωνία, υποστηρίζουν ακόμα ότι έσωζαν τη χώρα και άλλη λύση δεν υπήρχε ποτέ, ούτε υπάρχει από τη δική τους. Θα καθίσουν λοιπόν με τη μεζούρα τώρα και θα μετρούν το ένα μέτρο, το άλλο μέτρο και θα συγκρίνουν στατικά και αυθαίρετα το email Χαρδούβελη με τη νέα συμφωνία. Για την ακρίβεια το …κάνουν ήδη κι ας μην έχουν δει τη συμφωνία!!! Κυκλοφορούν με νούμερα, άσχετα με την πραγματικότητα και τα εμφανίζουν ως… σκιάχτρο, λέγοντας ότι τα πράγματα θα είναι καταστροφικά, ενώ εκείνοι μας οδηγούσαν στη… γη της Επαγγελίας.

Κραυγάζουν μάλιστα… αντιμνημονιακά, υποστηρίζοντας τώρα ότι το μνημόνιο ήταν κακό και άρα κακώς μας οδηγεί, όπως λένε, σε νέο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε, εν ολίγοις για κανονική παράκρουση – όπως αυτή που προκαλούν οι τσιρίδες του Άδωνι Γεωργιάδη σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

Τι «ξεχνούν» οι αδώνιδες κάθε είδους λοιπόν; Ενδεικτικά:

Πρώτον, ότι μέτρα και μάλιστα σκληρά θα έρχονταν με το email Χαρδούβελη. Και η ζωή είχε αποδείξει ότι οι προηγούμενοι κυβερνώντες άρχιζαν τον λογαριασμό των μέτρων από πέντε, ας πούμε και τον έφταναν στο δέκα, λόγω ανικανότητας και άδικων επιλογών.

Δεύτερον, εάν η νέα συμφωνία προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και όχι 3% που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι, τα μέτρα είναι αυτομάτως κατά 3 δις λιγότερα. Κάποιο από το κενό δε λόγω της στασιμότητας αυτών των μηνών καλύπτεται από τις ρυθμίσεις χρεών.

Τρίτον, ότι μπορεί – λέω μπορεί και ελπίζω να είναι έτσι – τα όποια μέτρα αυτή τη φορά να είναι στοχευμένα στις κοινωνικές ομάδες, που μπορούν και πρέπει να πληρώσουν περισσότερα και όχι οριζόντια.

Τέταρτον ότι οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό θα είναι σίγουρα μικρότερες εάν όχι ανεπαίσθητες, ως προς τις συντάξεις και πάντως δεν θα εφαρμοστούν οι οριζόντιες μειώσεις που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι.

Πέμπτο, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα είναι ξεπούλημα, αλλά θα προβλέπεται ένας πιο ισχυρός ρόλος του δημοσίου και περισσότερα έσοδα.

Και το πιο σημαντικό, που δεν αφορά αυτή καθαυτή τη συμφωνία: Ότι το μείγμα της πολιτικής που λέει ότι θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό και στα άλλα μέτωπα θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είδαμε μέχρι τώρα: Όλο και κάποιοι μεγαλοφοροφυγάδες θα πιαστούν αυτή τη φορά, όλο και κάποιες αλλαγές θα γίνουν στο ολιγαρχικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα επί δεκαετίες. Και όλο και πιο προοδευτικές πολιτικές θα εφαρμοστούν από την ακροδεξιά ατζέντα που είχε επικρατήσει.

Προσθέτω το εξής: εάν όντως η κυβέρνηση διατηρήσει κάποιες από τις κόκκινες γραμμές και δεν πάει σε άδικα μέτρα, τότε θα εξασφαλίσει και κοινωνική ανοιχή και πολιτική ηρεμία και σταθερότητα. Δύο στοιχέια που μπορούν να απογειώσουν την προσπάθεια στην οικονομία.

Η συμφωνία λοιπόν, εάν έλθει τελικά και εφόσον βέβαια τηρεί κάποια βασικά πράγματα, που να ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα «τελειώσει» πολιτικά τους «αδώνιδες» και την αντιπολίτευση αυτού του είδους. Και αυτό ασφαλώς και πρέπει να προσμετρηθεί επίσης στα θετικά της συμφωνίας…

Για να γράφει το Πρώτο Θέμα τετοια άρθρα...
Υπερ Πίστεως και Πατρίδας Συντρόοοοοοφια! Εμπρός αδερφές μου, στη Μόσχα (του ΔΝΤ).
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Re: Το τέλος των Αδώνιδων

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 08 Μάιος 2015, 11:08

Δεν κατάλαβα, ποιο έιναι το πόιντ;
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 08 Μάιος 2015, 11:10

Γλείψιμο του Θέμου στους ανύριζα. Δηλαδή έρχεται τεράστιο ροζ αγγούρι για το πόπολο. Όπου υπήρξε νταβατζιλίκι του, είδαμε να έρχονται ολετήρες (σκληρό προμοτάρισμα σε ΓΑΠ, απίστευτη στήριξη σε αβγά, ποτάμι και σαμαροβενιζέλους).
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 08 Μάιος 2015, 11:12

Ότι το Πρώτο Θέμα έγραψε κάτι θετικό για ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως λέει αλήθειες το άρθρο. Αν ο Σύριζας τα πάει έστω και λίγο καλύτερα από τους προηγούμενους, η νουδούλα μας τελείωσε (καλά η πασοκάρα ήδη έχει τελειώσει).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 08 Μάιος 2015, 11:13

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Δεν κατάλαβα, ποιο έιναι το πόιντ;

το πρωτο θέμα επουδενί δεν στηριζε ανυριζα. Ας κανουμε τώρα το λινκ.

Προσωπικά θα το κρατησω σαν άρθρο...μου αρεσει που τα γράφει απλά και κατανοητά. Ειδικά εκεινο το "θα εχουμε κερδος 3 δις" που πετάει για το πλεόνασμα....πολύ μου άρεσε! Θα το λεω κι εγώ!
3 δις κέρδος! 3 δις κέρδος!
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Μάιος 2015, 11:18

σε δυο τρεις μήνες τα ίδια θα γράφει ο μπάμπης και ο πρετεντέρης. ο πορτοσάλτες βγήκε κιόλας στα αριστερά κάγκελα. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 08 Μάιος 2015, 11:29

Alejandro έγραψε:Ότι το Πρώτο Θέμα έγραψε κάτι θετικό για ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως λέει αλήθειες το άρθρο. Αν ο Σύριζας τα πάει έστω και λίγο καλύτερα από τους προηγούμενους, η νουδούλα μας τελείωσε (καλά η πασοκάρα ήδη έχει τελειώσει).

Αυτό που γράφεις λεγεται απο ανθρώπους που ψηφισαν συριζα σαν αντίδραση στο ΝΔΠΑΣΟΚ (δεν αναφερομαι οτι ψηφισες εσυ προσωπικα, δεν εχω τετοια πρόθεση ).
Η δική μου απορία σχετικά με τη διαχείρηση του Μνημονίου ειναι πώς στο καλό κάνουν αυτό το συσχετισμό ("καλυτερη" ή "φιλολαϊκή" ή "κοινωνικά δικαιη" διαχειρηση ) ενός πράγματος (του μνημονιου) που εξ ορισμού αντιβαίνει της εγχώριας πολιτικης-οικονομικής οργάνωσης; Δηλαδή πώς πριν τις εκλογές οι ψηφοφόροι της Κυβέρνησης ΗΞΕΡΑΝ και πόνταραν στα ανθρώπινα συναισθηματα και κοινωνικά ΔΙΚΑΙΑ (απο το Δικαιο-Νομος) των ΑΝΥΡΙΖΑ.
Εγώ γιατί να ΜΗΝ το ξέρω (δεν αναφερομαι σε εμενα, τρόπος του λεγειν).;

Δλδ ρε παιδι μου (...) πού το ειδατε γραμμενο οτι η Αριστερα ειναι Δικαιη και οι ΝΔΠΑΣΟΚΟΙ ειναι άδικοι;
Μα οι δομες ειναι οι ίδιες! Ο Σαμαρας προεκλογικα προσελαβε δημοτικη αστυνομία !! Δλδ η Απολυτη Εξαγορά! Δημοτικη αστυνόμευση των...700 ευρώ δλδ. Οσο και οι καθαρίστριες.
Ποιά η διαφορά; Παρακαλώ όποιος εχει απαντηση (γιατι μαλλον το gap μου βρισκεται χαμενο μεσα στις προηγουμενες δεκαετίες. Πραγματικά ίδια μου φαίνονται εμενα αυτά τα πράγματα).

εντιτ: δεν εχω προθεση να φανει οτι "εσυ ψηφισες ΣΥΡΙΖΑ". Μπορει να "φαινεται" ήδη αυτές τις πρώτες 100 ημέρες οτι όντως υπάρχει καλύτερη διαχείριση. Δλδ, μην γίνεται literal reading στα σημεια του β ενικού.
0 .
#ccc

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 08 Μάιος 2015, 11:31

Τιποτα δεν λεει.
Μια μαλακια ,που εχει σκοπο να πεσει μαλακα αφου μαλλον ετοιμαζεται αγγουρι στα ραδιοτηλεοπτικα και στις εφημεριδες που εχουν χρεη.
Δεν ειναι δυσκολο, καποιος με μετρια ευφυια να κατανοησει το συνεχιζομενο χαλι της ΝΔ και που αυτο οφειλεται.

Τα ιδια και τα ιδια, και ονομα εχουν ολα αυτα τα ακροδεξια κατακαθια που ο σαμαρας ειναι αρχηγος τους, και πρωτα τα ειχε και τα εχει στην πινακοθηκη του.
Οταν εγραφα παντα οτι ειναι πολυ λιγος πολιτικα , και οτι θα θαψει με το φασιστικο υποστρωμα του το κομμα αυτο που ο ΚΚ απεφευγε οπως ο διαολος το λιβανι , αυτο εννοουσα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Μάιος 2015, 11:34

προβλέπω μέχρι τέλος του χρόνου η πλουτοκρατία να εκφράζεται πολιτικά μέσα από το σύριζα. :s_crazy
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 08 Μάιος 2015, 11:45

Νομίζω ότι για το ίδιο θέμα, πολύ πιο σοβαρό (και ουχί γλυψιματικό, όπως του κομιστή που μάλλον διαβλέπει κανα αγγούρι στον ορίζοντα και είπε να βγάλει τη γλώσσα και να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει τόσο καλά) είναι το παρακάτω άρθρο:

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail ... 96&srv=275
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”