Ποιοι εδω μεσα εχουν μια πολιτικη κουλτουρα.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Ποιοι εδω μεσα εχουν μια πολιτικη κουλτουρα.

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Απρ 2015, 13:13

Δεν εχω αμφιβολια οτι οι περισσοτεροι εδω και στο προηγουμενο φορουμ , ηταν εντελως οφ στο πολιτικο γιγνεσθαι απο πλευρας ικανοτητας να δουν κατι και να προβλεψουν το παραμικρο.
Ισως ακομα και εξυπνοι ανθρωποι να ειναι τοσο παγιδευμενοι στην θεωρητικη παγιδα μιας ιδεολογιστικης προκαταληψης , που μπερδευουν το γινεσθαι σημερα με αυτο που αυτοι θα ηθελαν να υπαρξει.
Καθολου περιεργο εφοσον υπαρχει πεισμα και φανατισμος επι του πρακτεου.
Αυτο ομως δεν απασχολει τους περισσοτερους που δεν βλεπουν μεσα , απο ιδεολογικα σκετα ματογυαλια , μια πραγματικοτητα που δεν αλλαζει με ουτοπικα ονειρα.
Μπορω να γραψω ποιους ανθρωπους μπορω να δω οτι εχουν δειξει την ικανοτητα να δουν καθαρα οσο μπορουν και να αναλυσουν πολιτικα θεματα δυσκολα, αλλα δυστυχως ειναι ελαχιστοι και φυσικα τους εκτιμω ασχετα με τις θεωρητικες ιδεολογικες τους θεσεις, λογω του οτι ειναι σπανιο να βρεις κοινο τοπο στην πολιτικη χροια του θεματος.
Αυτο δεν με απασχολει, με απασχολει ομως μια πραγματικη αναλυση σε ενα τοπιο που μπορει να υπαρξουν συγκεκριμμενες <<λυσεις>>.
Με αυτη σαν εννοια γενικη, μπορω να πω οτι ο Αρχελαος ας πουμε ειναι προσεκτικος αναλυτης και μπορει με επιτυχια να γραψει κατι περισσοτερο απο μια απλη πληροφορηση.
Επισης ο Μητσος-Κολλιας εχει λογω πολιτικης κουλτουρας αυτη την ικανοτητα αν και τον εχω νευριασει αλλα αυτο δεν επηρεαζει την κριση μου.
Νομιζω οτι φοβαται υπερβολικα το μελλον, ενω θα επρεπε να ειναι λιγο πιο συγκρατημενος.
Ο Αλκιβιαντες ειναι επισης ικανος και εχει την πληροφορηση του, κανει ομως καμμια φορα επιφανειακη επιπολαια αναλυση, οχι παντα, αλλα γενικα ειναι δυνατος.
Επισης ο Καρχερ που ηταν κατα την αποψη μου , στο προηγουμενο φορουμ ε, ο πλεον δυνατος και ψυχραιμος αναλυτης με πολλες δυνατοτητες.
Κατα τα αλλα δυνατοτητες που ομως τις καλυπτει ενας φανατισμος ιερος , οπως δειχνουν τα πραγματα, εχει και ο Διαδοχος και ο Πηξε που γραφουν σε μια ορισμενη κατευθυνση κανοντας να αδυνατιζει η εξυπνη ισως τοποθετηση τους σε αρκετα θεμματα.
Ο Ποντικος εχει εμφυτη εξυπναδα , αλλα δεν εχει πολιτικη κουλτουρα που ειναι δυσκολο να αποκτηθει ετσι απο μια ικανοτητα σκεψης μονο.
Ασε που ειναι φανατικος πασοκος της παλιας σχολης και αυτο τον κανει λιγο, ενω θα μπορουσε να μην ειναι ετσι.
Αυτα οπως βλεπω εγω τις προσπαθειες ολων , μεσα απο την γραφη τους.
Επισης ο Αλιεχιν εχει δομημενη σκεψη πολιτικη ασχετα τι στηριζει ανα περιοδο που μπορει πραγματικα να εχει διαφορετικη αποψη.
Ο Λορδος χιονιας εχει και αυτος δυνατοτητες και μαλιστα σε σκληρο υφακι.
Γενικα υπαρχουν ανθρωποι που θεωρω πολιτικα οτι μπορουν να σταθουν, και θα μπορουν περισσοτερο εαν ελαττωσουν ενα ιερο φανατισμο.

Ισως μου ξεφυγε κανενας αλλα το θεμα φυσικα δεν κλεινει, και δεν βλεπω ποτε τιποτα μονοδιαστατα.
Οπως ο Μαρκουζε δεν εβλεπε.
0 .

mitsokollias

Re: Ποιοι εδω μεσα εχουν μια πολιτικη κουλτουρα.

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 20 Απρ 2015, 13:21

Χαρά στην όρεξη σου ρε Βαγγέλη.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Απρ 2015, 13:24

Ετσι ειναι Μητσο.
Πρεπει να γαφουμε αυτο που εμεις θεωρουμε μια δικη μας εστω αξιολογηση και <<αληθεια>>.
Ας ειναι και σχετικη.

Δεν βλεπεις το γενικο επιπεδο?
0 .

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 20 Απρ 2015, 13:27

Το γενικό επίπεδο εδώ μέσα ,είναι το καλύτερο που έχω πετύχει ως τώρα σε φόρουμ και μακάρι να κρατήσει το ίδιο. Πλέον δεν είμαι σε φάση για κόντρες και καφριλίκια. Μπορεί να γέρασα.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Απρ 2015, 14:05

Το οτι ειναι καλυτερο εδω δεν αναιρει τον κανονα.
Αυτο με στενοχωρει.
Τι να πεις και πιο καφριλικι ενδιαφερει?
Το θεμα ειναι να κατανοει και ο αλλος τι ακριβως γραφεις και να μη παρανοει τα παντα.
Το καφριλικι στο κατω κατω το αγνοεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Απρ 2015, 14:44

exomotis έγραψε:Οπως ο Μαρκουζε δεν εβλεπε.

ο μαρκούζε ρόκο έβλεπε και θεωρούσε τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, αυτούς που σκίζεσαι σαν συριζαίος να υποστηρίζεις, όργανα για την καταστολή των ριζοσπαστικών διαθέσεων των λαών. και επέμενε στην ριζοσπαστική άρνηση των νόμιμων μέσων πάλης της κάθε πρώτης φοράς αριστεράς που υποστηρίζει το κοινοβουλευτικό παιχνίδι. και έβλεπε ότι δεν είναι η αριστερή αριστοκρατία τύπου σύριζα που θα φέρει τις όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές αλλά το λούμπεν προλεταριάτο. γι αυτό άσε το μαρκούζε και την κριτική των δυνατοτήτων πολιτικής ανάλυσης των μελών του κάθε διαδικτυακού καφενείου και άρχισε να φτιάχνεις το πλάνο υποστήριξης της οικουμενικής που έρχεται γιατί μετά τον ιούνιο σε βλέπω να πλησιάζεις ιδεολογικά τον άδωνι.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Απρ 2015, 15:07

Αριστερη αριστοκρατια?

Γεματη ντατσες ε?

Σοβαρεψου , και μαθε περι εξουσιας σημερα και ποιος την κατεχει, δεν εχουν νοημα ολα αυτα που αντιγραφεις περι Μαρκουζε σε ενα τοπιο σαν το σημερινο.
Αυτη ειναι η μονοδιαστατη αποψη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Απρ 2015, 15:32

όχι ρε, τι νόημα να έχουν. τι ήξερε ο μαρκούζε, δεν έβλεπε.
άλλωστε το νόημα το έχουν πιάσει καλά και πολυδιάστατα οι αριστεροί διαχειριστές της εξουσίας του σημερινού πολιτικοοικονομικού τοπίου .
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 20 Απρ 2015, 15:40

Ευχαριστώ τον Ρόκο για τον καλό του λόγο, έστω και συνοδευόμενο με τη γνωστή του κριτική :D
Περιμένω τοποθετήσεις για Χελώνο, Σπίριτη, Λαμόγιο και Φίντιτε :D
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Απρ 2015, 16:01

Δικες μου?
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”