Φρέσκο άρθρο μου στην ιστοσελιδα του Σταυρου Λυγερου...
Κλικ στο λινκ για τη συνεχεια.
Lockdown στην αγορά, αλλά ο κόσμος στον δρόμο...
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
To βλέπω καθημερινά στις διάφορες μετακινήσεις μου και μου το επιβεβαιώνουν φίλοι σε τηλεφωνικές επικοινωνίες. Η καραντίνα που ξεκίνησε από το φθινόπωρο αντί να λιγοστεύει τους συνωστισμούς δημιουργεί περισσότερους. Πολλές χιλιάδες Αθηναίοι συνωστίζονται καθημερινά σε εξοχές, σε πάρκα και πλατείες και έξω από κάθε καφέ.
Ακόμη και μπροστά από εκκλησίες δεν βλέπει κανείς μόνο συνταξιούχους σε παγκάκια όπως παλιά. Τώρα έρχονται και παρέες νέων καθώς και μαμάδες μαζί με δεκάδες παιδιά που κάνουν σκέιτ. Μου διηγούνται φίλοι μου σκηνικά όπου μεγάλες παρέες παραγγέλνουν πλέον πακέτα με φαγητά και μπύρες σε πάρκα!
Είδα ο ίδιος με τα μάτια μου σε βόλτα στους πρόποδες γειτονικού βουνού, δεκάδες παρέες την περασμένη Κυριακή να έχουν οργανώσει πικνίκς με τα παιδιά τους (δύο και τρεις οικογένειες μαζί με παιδιά), ενώ μεγάλες παρέες νέων ανεβοκατέβαιναν τα μονοπάτια του βουνού με φραπέδες στο χέρι. Άλλοι φίλοι μου λένε πως καθημερινά σε στίβο Άλσους που επισκέπτονται, βλέπουν το λιγότερο 70-100 άτομα να συνωστίζονται και να αθλούνται κι αυτό κάθε ώρα της ημέρας.
https://slpress.gr/politiki/lockdown-st ... ton-dromo/
.
-
Αρίστος
- Prediction Guru

1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Re: Lockdown στην αγορά, αλλά ο κόσμος στον δρόμο...
Το αρθρο μου λεει το πολυ απλο, οτι αντι να συνωστιζεται ο κοσμος σε παρκα και εξοχες θα ηταν πιο ασφαλης αν δουλευε.
.
.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.