Χαρδαλιας Τιτανας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Χαρδαλιας Τιτανας

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2020, 13:08

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα περιστατικά σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

https://www.cnn.gr/news/politiki/story/ ... -xardalias

:enamorado: :enamorado:

Αν φερει και τα εμβολια με τσιπακια θα το σκεφτω σοβαρα να ψηφισω ΝΔ
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Χαρδαλιας Τιτανας

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Απρ 2020, 14:10

Λαχουρένιος έγραψε:
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα περιστατικά σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

..τους αλλους χαρακτηριζεις ζουλου και φασισταρια και συ απο οτι βλεπω δεν χανεις ευκαιρια
να ριξεις την χολη σου σε οτι δεν σου αρεσει ...πχ την επομενη φορα που θα την πεις θα στην εχω φυλαγμενη
παρεμβαση σε θεματα γυφτων και μεταναστων του εισαγγελεα δεν ζητησες ακομη!
αλλα παρεμβαση σε κληρικους κανει κραχ ο κωλος ! :s_no :madwoman:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Απρ 2020, 14:16

Κέρκυρα - κορωνοϊός: Η δήμαρχος που πήγε στην εκκλησία... πρωταγωνιστεί σε καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

https://www.protothema.gr/greece/articl ... ume-spiti/

Τag Όργι
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 13 Απρ 2020, 21:59

Λαχουρένιος έγραψε:

τι εχει ο εγκεφαλος ενος κομμουνιστη; μαλλον τιποτα :thuuumbsup:
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Απρ 2020, 07:13

denplirono έγραψε:τι εχει ο εγκεφαλος ενος κομμουνιστη; μαλλον τιποτα :thuuumbsup:

Καλυτερα τιποτα παρα σκατα οπως των ναζι :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Απρ 2020, 10:40

Λαχουρένιος έγραψε:
denplirono έγραψε:τι εχει ο εγκεφαλος ενος κομμουνιστη; μαλλον τιποτα :thuuumbsup:

Καλυτερα τιποτα παρα σκατα οπως των ναζι :D

εχει πλακα ο λαχου ..

ο ναζι για αυτον προσωποποιει το μεγαλυτερο κακο της ανθρωπινης ιστοριας

ουτε για ενα ρωσο ή εβραιο δεν παιζει κατι τετοιο ..αντε σε εναν επιζωντα του ολοκαυτωματος
να παιζει λιγο ξεθωριασμενα φυσικα οταν καποιος εχει τοση μεγαλη εμμονη δεν ειναι χρησιμος σε κανεναν :-/
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Απρ 2020, 10:49

για τον λαχουρ- απο ενα φιλο που οποιος θελει τα στοιχεια του θα του τα δωσω
να το διαβασει καλα μηπως και κατανοησει καλυτερα τον εαυτο του
και να κοιταξει καλα μεσα του

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟΣ

Μέχρι τα 30 μου από την θρησκεία είχα αντιληφθεί τρία πράγματα: ο Θεός μας αγαπάει, αλλά δεν θα διστάσει να μας κάψει στην κόλαση· ο έρωτας είναι κάτι βρόμικο και πρέπει να το φυλάμε για όποιον αγαπήσουμε αληθινά· και το γνωστό «πίστευε και μη ερεύνα». Έπρεπε να πιάσω τα 40 για να καταλάβω ότι η θρησκεία αντιμετωπίζεται όπως η τέχνη - όχι όπως η επιστήμη. Όπως ένας ζωγραφικός πίνακας δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, αλλά αντικατοπτρίζει την «πραγματικότητα» που έχουμε στο μυαλό μας· έτσι και στην θρησκεία, δεν έχει τόσο νόημα να εξετάσεις ορθολογικά (δηλαδή μικρονοϊκά) τους μύθους και τις ποιητικές αναφορές, όσο να νιώσεις τους συμβολισμούς και το κάλλος τους. Το κάλλος μάλιστα δεν οδηγεί ποτέ στην αμφισβήτηση του Θεού.

Στα 50+ μου συνεχίζω να πηγαίνω στην Εκκλησία μόνο σε γάμους και βαφτίσια — όμως δεν το θεωρώ πλέον κατόρθωμα και ζηλεύω τους πιο πιστούς από εμένα. Παρηγοριά μου είναι τα λόγια του Ισαάκ του Σύρου, Πατέρα της Εκκλησίας, ο οποίος έλεγε (με δικά μου λόγια): αυτός που στην ερώτηση αν «πιστεύει ή όχι;», απαντάει «δεν ξέρω», είναι πιο κοντά στην αλήθεια από την απάντηση «ναι» ή «όχι», διότι ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει την έννοια του θείου. Στην θρησκεία δεν βρίσκεις απαντήσεις για τον Θεό, αλλά ερωτήματα για τον άνθρωπο. Και στο ερώτημα για την σχέση πίστης και λογικής κατέληξα πως πίστη και λογική είναι οι δύο όχθες του ποταμού της ζωής.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η αποστροφή απέναντι στην δική τους θρησκεία έχει συνήθως τις ρίζες της στην τυφλή πίστη προς κάτι άλλο. Πίστη στην «αντικειμενικότητα» μιας επιστήμης (ένδειξη μικρόνοιας), στην «ανωτερότητα» μιας ιδεολογίας (ένδειξη φανατισμού), στην «προοδευτικότητα» κάποιου ανθρωπισμού (ένδειξη ευήθειας), στον ακτιβισμό της «ζωοφιλίας» (ένδειξη απόγνωσης), στο αόρατο χέρι της «αγοράς» (ένδειξη ανωριμότητας), στην «εξίσωση» των πολιτισμών (ένδειξη υποκρισίας) κοκ. Αυτού του είδους οι πίστες —καθ’ ότι δεν εντάσσονται στο πολιτισμικό πλαίσιο αιώνων των γνωστών θρησκειών— συχνά καταλήγουν σε αφελείς εκδηλώσεις θρησκευτικού πρωτογονισμού.

Δεν υπάρχει άνθρωπος άπιστος, δεν γίνεται. Όταν ο πιστός δεν έχει αίσθηση της πίστης του, αλλά θεωρεί εαυτόν ως «ορθολογιστή», τείνει να αγιοποιεί ό,τι πιστεύει σε μεγαλύτερο βαθμό από τους αυθεντικά και υγιώς θρησκευόμενους, στους οποίους η αμφιβολία συνήθως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωντανής πίστης τους. Και —το χειρότερο— θέλει να επιβάλλει την άποψή του με την ηθική αύρα της μεγάλης αλήθειας την οποία οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν, γι’ αυτό και αντιδρούν.

Συναντώ συχνά ένθεους που ενίοτε αμφιβάλλουν για την ύπαρξη του Θεού – αντιθέτως, ακόμα δεν έχω συναντήσει άθεο που να αμφιβάλλει για την αθεΐα του και αυτό λέγεται . . . αλαζονεία.

Το πρόβλημα δεν είναι η πίστη — είναι οι βεβαιότητες
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 14 Απρ 2020, 11:06

Ωραίο το παραπάνω κειμενάκι, αλλά άλλο πράγμα οι μεταφυσικές ανησυχίες που μπορεί να έχουν θεολογικές και θρησκευτικές προεκτάσεις και άλλο το να ακολουθείς τυφλά ένα θρησκευτικό δόγμα. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μερίδα του κλήρου που είναι αγκυλωμένος με τις διδαχές του δόγματος και θέτουν κίνδυνο το ποίμνιό τους. Ευτυχώς και προς τιμήν τους, δεν είναι όλοι οι κληρικοί έτσι.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Απρ 2020, 11:34

itteithe έγραψε:Ωραίο το παραπάνω κειμενάκι, αλλά άλλο πράγμα οι μεταφυσικές ανησυχίες που μπορεί να έχουν θεολογικές και θρησκευτικές προεκτάσεις και άλλο το να ακολουθείς τυφλά ένα θρησκευτικό δόγμα. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μερίδα του κλήρου που είναι αγκυλωμένος με τις διδαχές του δόγματος και θέτουν κίνδυνο το ποίμνιό τους. Ευτυχώς και προς τιμήν τους, δεν είναι όλοι οι κληρικοί έτσι.

σε μενα αρεσε ιδιαίτερα σε κεινο το σημειο που λεει για τον ποταμο της ζωης και για τις δυο οχθες
της πιστης και της λογικης ...με ξεπερασε!
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Απρ 2020, 14:58

nemo έγραψε:Δεν υπάρχει άνθρωπος άπιστος, δεν γίνεται.

Γιατι, επειδη το λεει αυτος?

Συναντώ συχνά ένθεους που ενίοτε αμφιβάλλουν για την ύπαρξη του Θεού – αντιθέτως, ακόμα δεν έχω συναντήσει άθεο που να αμφιβάλλει για την αθεΐα του και αυτό λέγεται . . . αλαζονεία.

Το πρόβλημα δεν είναι η πίστη — είναι οι βεβαιότητες

Και γω συνανταω συχνα ανθρωπους που πιστευουν στις νεραιδες και ενιοτε αμφιβαλλουν για την υπαρξη τους, αντιθετως δεν εχω συναντησει κανενα α-νεραιδωτο που να αμφιβαλλει για την α-νεραιδοσυνη του. Αυτο λεγεται λογικη.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”