Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18110

Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιαν 2020, 16:26

Latinopoulou‏ @latinopoulou

Σαν σήμερα 25/1/2015 ψηφίσαμε:
Πως οι γάιδαροι πετάνε.
Πως υπάρχουν λεφτόδεντρα.
Θα μας παρακαλάνε για να μας δανείσουν.
Το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ούτε μία στο δις να μην μας δανείσει η Μέρκελ.
Θα βαράμε τα νταούλια & οι αγορές θα χορεύουν.
Ποτέ ξανά Αριστερά.






Νίκος Βούτσης: Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε


https://www.youtube.com/watch?v=v4VGaEM ... =emb_title

https://www.pagenews.gr/2019/10/10/poli ... soume-vid/




Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru
Δημοσιεύσεις: 22553

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 25 Ιαν 2020, 16:52

Σήμερα κλείνουμε μια 5ετία από τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Τότε δημιουργήθηκε η πρώτη ΛΑΙΚΗ κυβέρνηση της χώρας, μακριά από την επιρροή των αστικών και πολιτικων τζακιών, βασισμένη στην τριπλή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και της λαικής δεξιάς των ΑΝΕΛ.

Ευχομαστε να ξαναγινει και να αφησει στην πεινα τους κοτζαμπασηδες για περισσοτερο απο 4,5 χρονια την επομενη φορα.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18110

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιαν 2020, 18:30

Αρίστος έγραψε:Σήμερα κλείνουμε μια 5ετία από τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Τότε δημιουργήθηκε η πρώτη ΛΑΙΚΗ κυβέρνηση της χώρας, μακριά από την επιρροή των αστικών και πολιτικων τζακιών, βασισμένη στην τριπλή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και της λαικής δεξιάς των ΑΝΕΛ.

Ευχομαστε να ξαναγινει και να αφησει στην πεινα τους κοτζαμπασηδες για περισσοτερο απο 4,5 χρονια την επομενη φορα.

.



Το ερώτημα είναι απλό " Ήσασταν ή όχι έτοιμοι" να κυβερνήσετε;

Δεν σε ρωτάει κανείς αν μας άρεσε η παράσταση τσίρκου που είδαμε επί πέντε χρόνια με το χειρότερο μνημόνιο από υπάρξεως κόσμου.


Εικόνα

Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Διότι μετά πέντε χρόνια βγαίνουν οι πρωτοκλασάτοι σας και λένε ότι ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ... καταλαβαίνεις τι εβερέστεια απάτη ήταν οι διαβεβαιώσεις σας την 25η Ιανουαρίου 2015;

Ή ακόμα δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι τι συνέβει την 25 Ιανουαρίου 2015;

Εικόνα

Αυτός ήταν επαναστάτης ή φασουλής;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18110

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιαν 2020, 18:43

Εικόνα

Ο Τσίπρας με έρπη στα χείλη .... :D :D :D

Μιλάμε για εποχή καραγκιόζ μπερτέ. :D

Εικόνα

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18110

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιαν 2020, 15:32

https://www.newsbreak.gr/editorial/3835 ... vernisate/

Δεν ανακάλυψαν, ούτε την Αμερική ούτε τον τροχό το 2019! Απλά ομολόγησαν (πρωτίστως στον εαυτό τους) το αυτονόητο…


Το ερώτημα λοιπόν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν -ή όχι- έτοιμος να κυβερνήσει το 2015 επανήλθε σαν… φάρσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου (θεωρητικά) όλοι, πλην του κυρ Αλέκου, ομολογούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι είναι αναγκαίο κάποια στιγμή να γίνει σκληρή και ουσιαστική αυτοκριτική για τα αίτια της τριπλής εκλογικής ήττας και να μην συνεχίσουν να κρύβουν τα «σκουπίδια κάτω από το χαλί».



Εικόνα


Και το ερώτημα δεν είναι σημερινό, αλλά έχει ρίζες βαθιές, μια και τέθηκε για πρώτη φορά πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια. Όταν το κόμμα της –τότε- αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε από το 3% στο 30 και όλοι αναρωτιόντουσαν «μα καλά, μπορούν να κυβερνήσουν;».

Δηλαδή πολύ πριν Βούτσης, Δραγασάκης και Κούλογλου ομολογήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, χωρίς να αναφερθούμε σε αυτούς που κατά κόρον το ψιθυρίζουν στους διαδρόμους.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο κύριος Λαφαζάνης και οι «σύντροφοί του» έχουν δεχθεί επιθέσεις όταν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε τα… ταλέντα για να κυβερνήσει.

Εκείνη δε, την εποχή οι κ. Βούτσης και Δραγασάκης όχι μόνο δεν προβληματίζονταν αν το κόμμα και τα στελέχη ήταν έτοιμα να κυβερνήσουν αλλά με «όπλο» την τιμωρητική ψήφο του Ελληνικού λαού έγιναν «Λουδοβίκοι» κάνοντας σημαία το περίφημο «L’ etat c’ est moi» (ελληνιστί «το κράτος είμαι εγώ»).


Το απογοητευτικό είναι ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, ήταν υπεύθυνος για τη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού, που σημαίνει ότι γνώριζε από πρώτο χέρι τις μεγάλες ελλείψεις και τις πολλές αδυναμίες που υπήρχαν.

Και τώρα οι δύο βετεράνοι της Αριστεράς επιχειρούν να κάνουν τη αυτοκριτική τους έχοντας παράπλευρους λόγους, δηλώνοντας «παρόντες» στην οργάνωση της επόμενης μέρας του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να προσφέρουν… υπηρεσίες στον Αλέξη Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί μετατοπίζουν τη συζήτηση, αναφορικά με την αποτυχία, πολύ πίσω, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» και μη εστιάζοντας τη σχετική συζήτηση αποκλειστικά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα πολλά και μεγάλα λάθη που έγιναν κατά την τετραετία, με πρωταγωνιστές κυρίως, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα αλλά και προσωπικά του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Τελικά δεν κατάλαβαν τίποτα…

Με αυτά και με εκείνα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην έχει καταλάβει γιατί έχασε στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, αναπαράγοντας εικόνες προς τα έξω που δεν παραπέμπουν σε σοβαρό κόμμα εξουσίας.

«Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε» δήλωσε αρχικά ο κ. Βούτσης, προκαλώντας θύελλα αρνητικών σχολίων, αν και μετά πήγε να τα μαζέψει.

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν, κακεντρεχώς, να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε: Και σοβαρή προετοιμασία είχαμε κάνει και πάντα υπάρχουν θέματα και καταστάσεις πέρα από την όποια προετοιμασία. Ο Νίκος Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία και όχι την ατάκα» έσπευσε να σημειώσει στο twitter ο Γιάννης Δραγασάκης, υπερασπιζόμενος τον πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Το ερώτημα, πάντως, που βρίσκεται στα χείλη όσων δεν ζουν στους κομματικούς διαδρόμους αλλά στην πραγματική ζωή είναι το εξής απλό: «Αφού δε είσασταν έτοιμοι για να κυβερνήσετε τότε, γιατί κυβερνήσατε;», διαψεύδοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ελπίδες του ελληνικού λαού για έξοδο από τη μέγκενη της λιτότητας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18110

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιαν 2020, 20:01

Κούλογλου: Δεν έπρεπε να ρίξουμε τον Σαμαρά, δεν είμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3289

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό denplirono » 27 Ιαν 2020, 01:47

Ποτε ξανα αριστερα. Και στα σκυλια μας ονομα θα δινουμε ή Κεμαλ ή Αλεξη
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49425
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Ιαν 2020, 08:06

Κυκλους κανουν αυτα, την μια βγαινει ο ενας, την αλλη ο αλλος. Αυτα τα ποτε ξανα, τα χρονοντουλαπα κλπ ειναι γραφικοτητες για κομματοσκυλα, λες και υπαρχει περιπτωση να κυβερνησει ο ενας ή ο αλλος πανω απο 1 ή αντε 2 τετραετιες. Μεχρι να τελειωσει η δεκαετια θα ξαναβγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρις Τσιπρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster
Δημοσιεύσεις: 843

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 27 Ιαν 2020, 08:12

Οι υπηρεσίες όμως που πρόσφερε στην αστική τάξη με την αποχαύνωση του λαού που είχε ανησυχίες ήταν πιο βαρύνουσες από την επιτελική λειτουργία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover
Δημοσιεύσεις: 13629
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Ήσασταν ή όχι έτοιμοι;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Ιαν 2020, 12:39

mister spooky έγραψε:Οι υπηρεσίες όμως που πρόσφερε στην αστική τάξη με την αποχαύνωση του λαού που είχε ανησυχίες ήταν πιο βαρύνουσες από την επιτελική λειτουργία.


Το ίδιο πράγμα κάνει η σοσιαλδημοκρατία από την εποχή του Λασσάλ και του Μπερνστάιν.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.


Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”