Άλλο ένα hoax που σπαμάρουν οι ακροδεξιοί

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Άλλο ένα hoax που σπαμάρουν οι ακροδεξιοί

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 19:53

Εικόνα

Τις τελευταίες μέρες παίζεται στο διαδίκτυο, από γνωστές εφημερίδες, το περίφημο «Δόγμα Οζάλ» , όπου όπως θα δείτε παρακάτω, αποτελεί το «διαβόητο Σατανικό σχέδιο της Τουρκίας για την άλωση της Ελλάδας».

Το Δόγμα Οζάλ το συναντάμε σε 2 εκδοχές. Η μία είναι η πιο μετριοπαθής εκδοχή όπου παίζεται από το 2011 και αναφέρει ως λόγια του πρώην Προέδρου της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, τα εξής «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». Η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης φράσης έχει γίνει από το Taxydromos.gr, Zougla.gr και από την Εφημερίδα Εστία.

Αρχικά, το ψάξαμε στα ελληνικά και βρήκαμε το συγκεκριμένο «απόφθεγμα» λίγο αλλαγμένο και προφανώς αρκετά πιο εριστικό. Έκπληξη μας προκάλεσε πως τόσο η αγγλική Wikipedia όσο και πολλές γνωστές εφημερίδες όπως Το Θέμα και η Capital.gr παραθέτουν ως αληθινά τα υποτιθέμενα εριστικά λόγια του Οζάλ «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς».

Όσο και να ψάξαμε ακόμα και σε Αγγλόφωνα sites, όλες οι πηγές (πραγματικά όλες, ακόμα και το βιβλίο The European Migrant Crisis του Riley M.Townsend ) κατέληγαν σε άρθρο του Κυρίου Θεόδωρου Κατσανέβα στην εφημερίδα Παρόν της Κυριακής και ποτέ δεν μας παρείχαν μία πρωτογενή πηγή. Το άρθρο γράφτηκε το 2009 και είχε ως τίτλο «ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!» . Πραγματικά ψάξαμε να βρούμε την οποιαδήποτε αναφορά στη συγκεκριμένη φράση πριν το 2009, αλλά μάταια! Δεν βρήκαμε απολύτως τίποτα.

Δύο ενδεχόμενα λοιπόν υπάρχουν (έχουμε μάθει το μάθημά μας)

1ον Το συγκεκριμένο γνωμικό να μην ειπώθηκε ποτέ από τον Τουργκούτ Οζάλ, κάτι ιδιαίτερα πιθανό, καθώς ο Τουργκούτ Οζάλ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήδη από το 1988 και τη γνωστή συνάντησή τους στο Νταβός προσπαθούσαν με ιδιαίτερη μετριοπάθεια να εξομαλύνουν τις σχέσεις των δύο χωρών (σχετικό ρεπορτάζ του 1988). Είναι αρκετά περίεργο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος να εκφράζει τέτοιες εριστικές απόψεις

2ον Ένα από τα 2 αυτά «γνωμικά» (πιθανότατα το πιο μετριοπαθές που είναι και το πιο πρόσφατο) να μην ειπώθηκε ποτέ και απλά με τον καιρό να «μεταλλάχτηκε» (ναι η αλλαγή στο νόημα είναι τεράστια) για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Παρόλα αυτά θα πούμε ότι η συγκεκριμένη φράση χαρακτηρίζεται Ανεπιβεβαίωτη (για να μην πούμε ότι είναι εντελώς ανυπόστατη), καθώς πουθενά, τουλάχιστον στα όσα άρθρα καταφέραμε να βρούμε, δεν μας παρουσιάζεται η πρωτότυπη πηγή.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/10/1 ... h-or-myth/
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: Άλλο ένα hoax που σπαμάρουν οι ακροδεξιοί

Δημοσίευσηαπό itteithe » 11 Νοέμ 2019, 09:49

Είναι λάθος η κατηγοριοποίηση σε hoax τέτοιου είδους δημοσιεύσεων. Hoax είναι ψεύτικες ειδήσεις που διασκορπίζονται στο διαδίκτυο για χαβαλέ, ή είναι αστικοί μύθοι. Οι παραπάνω δημοσιεύσεις κατηγοριοποιούνται σε προπαγάνδα γιατί υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα από πίσω τους. Πες πες, κάτι θα μείνει και η αλήθεια είναι οτι δυστυχώς μένει.
2 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Νοέμ 2019, 10:01

Κρίνοντας με βάση τα σημερινά δεδομένα και αποτολμώντας μια υποθετική μελλοντική πρόβλεψη είμαι ο μόνος που βλέπει κάποια αλήθεια στο ψευδές κατά τα άλλα δημοσίευμα; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 11 Νοέμ 2019, 11:00

Ο Κατσανεβας παντως εχει επιχειρηματα.

Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας

https://www.capital.gr/me-apopsi/138700 ... -tis-xoras

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Νοέμ 2019, 11:05

Ραν ταν πλαν έγραψε:Κρίνοντας με βάση τα σημερινά δεδομένα και αποτολμώντας μια υποθετική μελλοντική πρόβλεψη είμαι ο μόνος που βλέπει κάποια αλήθεια στο ψευδές κατά τα άλλα δημοσίευμα; :fico:

υπαρχουν πεντε -δεκα τυποι στα φορα που προσπαθουν να μας πεισουν το μαυρο για ασπρο
υπαρχουν σε αναλογια και αλλα εικοσι ατομα με μυαλο αχιβαδας και με δεκαδες ψυχολογικα προβλημα
που τους σιγονταρουν καπως αθωα -αυτη ειναι η κατασταση σημερα \υποψιν δεν διαβασα το κειμενο

δυστυχως υπαρχουν γεννητικοι λογοι που φτασαμε σημερα καποιοι να καλωσορίζουν απεριοριστο αριθμο
μεταναστων και μαλιστα τελευταιων σε κλιμακα ανθρωπινης νοημοσυνης και συμπεριφορων

και να εχουν το θρασος να μας την λενε και απο πανω ....ειναι η απορροια του ωχ δεν βαριεσαι αδελφε
που μας χαζεψε ομαδικα στα χρονια του πασικισμου αλλα φτανει στο τελος αυτοι οι ιδιοι τυποι σε λιγο
δεν το εχουν σε τιποτα να βρεθουν απεναντι στα μεχρι πρότινος πιστευω τους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 11 Νοέμ 2019, 11:06

Ο Κατσανέβας αναπαράγει το ίδιο hoax περί δόγματος Οζάλ, καθώς επίσης και οτι οι μετανάστες κάνουν κατά μέσο όρο πέντε παιδιά. Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να βασιστεί στα επιχειρήματά του.
1 .

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Νοέμ 2019, 11:36

itteithe έγραψε:Ο Κατσανέβας αναπαράγει το ίδιο hoax περί δόγματος Οζάλ, καθώς επίσης και οτι οι μετανάστες κάνουν κατά μέσο όρο πέντε παιδιά. Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να βασιστεί στα επιχειρήματά του.

πες μου ενα λογο να πιστεψω καποιον με τις δικες σου αποψεις; γιατι αυτο που ακουσα ειναι δεν πιστευω
στον κατσανεβα οχι οτι δεν πιστευω στα επιχειρηματα του
δηλαδη δεν κανουν παραπανω απο πεντε παιδια;
θα μειωσουν τον βαθμο της πιστης τους;
θα αφομοιωθουν τοσες πολλες φυλες που μαζευτηκαν γιατι το λες εσυ;
θα μας διδαξουν τιποτα που δεν το ξερω και το εχω αναγκη;
τι δεν ξερουμε δηλαδη; ή θα εργαστουν στα πολλα εργοστασια που διαθετουμε
και αν εσυ γνωριζεις πως θα διοχετευτει αυτος ο υποβαθμισμενος ανθρωπινος αχταρμας
στην ηδη υποβαθμισμενη ελλαδα να μας το πεις και ο διαδοχος φυσικα
για να μας φυγει καθε ανησυχια για τα επιχειρηματα του κατσανεβα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Νοέμ 2019, 11:40

Μα αφου η γερμανια η αγγλια η γαλλια εχει πολλους μεταναστες εμεις γιατι δεν εχουμε για να γινουμε ευρωπη;
οχι βρε δεν θελω να γινω ευρωπη για αυτους τους λογους αμα θελετε εσεις να πατε εκει
απλα και κατανοητα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Νοέμ 2019, 11:54

αυτο που γινεται ειναι πρωτογνωρο ειναι πολλες οι φυλες που ερχονται και το νιωθουν
οτι ειμαστε ξοφλημενοι ηδη λιγο καιρο ακομη μεχρι να ξεσπασουν οι πρωτες ταραχες
που ειτε θα φταινε οι ντοπιοι ειτε καποιος ψυχολογικα ανευθυνος μεταναστης
δεν ειναι απο το ειδος των μεταναστων που ερχονται για να βρουν μια δουλεια στα χωραφια
ολοι εσεις που σιγοντάρετε την μεταναστευση θα πρεπει να σκεφτειτε και τι θα πειτε

το δεν ηξερα δεν θα πιανεται σαν απαντηση
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 11 Νοέμ 2019, 12:07

nemo έγραψε:πες μου ενα λογο να πιστεψω καποιον με τις δικες σου αποψεις; γιατι αυτο που ακουσα ειναι δεν πιστευω
στον κατσανεβα οχι οτι δεν πιστευω στα επιχειρηματα του
δηλαδη δεν κανουν παραπανω απο πεντε παιδια;
θα μειωσουν τον βαθμο της πιστης τους;
θα αφομοιωθουν τοσες πολλες φυλες που μαζευτηκαν γιατι το λες εσυ;
θα μας διδαξουν τιποτα που δεν το ξερω και το εχω αναγκη;
τι δεν ξερουμε δηλαδη; ή θα εργαστουν στα πολλα εργοστασια που διαθετουμε
και αν εσυ γνωριζεις πως θα διοχετευτει αυτος ο υποβαθμισμενος ανθρωπινος αχταρμας
στην ηδη υποβαθμισμενη ελλαδα να μας το πεις και ο διαδοχος φυσικα
για να μας φυγει καθε ανησυχια για τα επιχειρηματα του κατσανεβα

Και ποιος σε πιέζει να με πιστέψεις; Δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν, άλλοι έχουν και αρθρογραφούν επ' αμοιβή.

Ναι δεν κάνουν πάνω από πέντε παιδιά, υπάρχουν δημογραφικά στοιχεία γι αυτό. Για την ακρίβεια κάνουν σχεδόν δύο, δηλαδή διατηρούν σταθερό τον πληθυσμό τους. Ο Κατσανέβας που το στηρίζει αυτό; Υποθέτω εκεί που στηρίζει την αλήθεια του δόγματος Οζάλ.

Κοίταξε, το έχω ξαναγράψει, αλλά θα το επαναλάβω. Υπάρχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό και με όλο αυτόν τον κόσμο που τον στοιβάζουν στην καταρρακωμένη χώρα μας. Αναπόδραστα το να φέρνεις πιο φτωχούς ανθρώπους σε μια χώρα με ήδη φτωχούς ή στα όρια της φτώχειας, όχι απλώς δεν βοηθάει, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Η ένστασή μου έγκειται στο οτι όλος αυτός ο κόσμος έρχεται εδώ βάση οργανωμένου σχεδίου και πως θα μας κάνουν επίτηδες κακό. Αυτή η δημιουργία ενός μπαμπούλα που θρέφει τον φανατισμό, το μίσος και τον ρατσισμό.
1 .

Habemus filium

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”