denplirono έγραψε:διαφωνω μαζι σου. κατα τη γνωμη μου ειναι περιθοριοποιημεοι λογω του οτι δυστυχως ειναι αμεα. το να τους βαλεις στο δημοσιο απλα κατασπαταλας δημοσιο χρημα. φαντασου να ειχες μια επιχειρηση πχ να εκανες πίτσες ή καφεδες ή να ειχες μια μοναδα παραγωγης πχ σφολιατας. θα προσλαμβανες εναν αμεα? οχι . γιατι να το κανει το δημοσιο? αυτο ειναι κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος. οσο αδικο και αν ειναι που φυσικα ειναι, οσο κριμα και αν ειναι, παραμενει κατα τη γνωμη μου κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος και αδικια εναντι των αλλων που δεν ειναι αμεα. αυτη τη γνωμη εχω. θα ηταν προτιμοτερο αν οντως ενδιαφερεσαι για τα αμεα να μην δωσεις λεφτα για διορισμους αμεα που δεν εχουν παραγογικοτητα ετσι και αλλιως, τα ιδια λεφτα να τα βαλεις να κανεις κατι για εκεινα τα αμεα που οταν πεθανουν οι γονεις τους ή τα αδερφια τους να υπαρχει ενα συστημα να τους προσεχει. αλλα που, αυτο δεν ειναι πιασαρικο δεν πουλαει συγκινηση αλλα ουσια
Δεν ολα τα ΑμΕΑ το ιδιο, υπαρχουν διαφορετικες αναπηριες και ποσοστα αναπηριας. Για παραδειγμα καποιος με κινητικα προβληματα μπορει να ειναι εξισου παραγωγικος σε μια πνευματικη δουλεια αρκει να υπαρχουν οι καταλληλες υποδομες πχ ραμπες ή ασανσερ.
Ειναι ομως και η κοινωνικη διασταση του θεματος, δεν γινεται εν ετει 2019 να πετας στον Καιαδα τους πιο αδυναμους. Ο πολιτισμος φαινεται στο πως αντιμετωπιζεις αυτους τους ανθρωπους και μπορουν να ενσωματωθουν στην κοινωνια αν υπαρξει βουληση.
Αλλα ακομα και σε επιπεδο παραγωγικοτητας το θεμα δεν ειναι τα ΑμΕΑ. Ειναι οι υπεραριθμοι και τα διαφορα βυσματα της ΝΔΣΟΚ και των ΣΑΝΕΛ.
Στον ΙΤ συνηθως τα πιο αντιπαραγωγικα ατομα ειναι οι ιδιοκτητες των επιχειρησεων που δεν πληρωνουν φορους και εισφορες και κερδιζουν τα πολλαπλασια απο οσα προσφερουν ενω οι υπαλληλοι που κρατανε τις επιχειρησεις φυτοζωουν με 500 και 700 ευρω.