492 -Ἐξουσία, Κράτος καὶ Ὀρθόδοξος ἀντικοινοβουλευτισμός: Περὶ ἀνάγκης Ἡ τυραννία τῆς ἀνάγκης καὶ ἡ ἀνάγκη ὡς ἐξουσία

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
'71
Crazy poster
Crazy poster

492 -Ἐξουσία, Κράτος καὶ Ὀρθόδοξος ἀντικοινοβουλευτισμός: Περὶ ἀνάγκης Ἡ τυραννία τῆς ἀνάγκης καὶ ἡ ἀνάγκη ὡς ἐξουσία

Δημοσίευσηαπό '71 » 18 Απρ 2019, 14:05

492 -Ἐξουσία, Κράτος καὶ Ὀρθόδοξος ἀντικοινοβουλευτισμός:
Περὶ ἀνάγκης
Ἡ τυραννία τῆς ἀνάγκης καὶ ἡ ἀνάγκη ὡς ἐξουσία
(σχετικὰ μὲ τὴν λέξι ποὺ πρωτοστατεῖ στὸ μυθιστόρημα τοῦ Βίκτωρος Οὐγκώ, «Ἡ παναγία τῶν Παρισίων»)

Εικόνα

Εικόνα
"Ὁ ἀγαπημένος Στἀλιν εἶναι ἡ εὐτυχία τοῦ λαοῦ"
Ἡ «ἀνάγκη» ποὺ ἐπεβλήθη ἀπὸ τὴν εἱμαρμένη τῆς ἀρχαίας Ἑλλάδος καὶ ἀπὸ τὴν ὁποία μᾶς ἀπηλευθέρωσε ὁ Χριστός

Ὁ Στάλιν ἔζησε ὅλην του τὴν ζωὴ ὡς ἀσκητής, ὡς ἁπλὸς στρατιώτης, μὲ μόνιμη σκέψη τὸν λαό του καὶ τὴν παγκοσμία ἐπανάσταση τοῦ σοσιαλισμοῦ, σὲ πλήρη ἀντίθεση μὲ τοὺς πολιτικοὺς τοῦ κοινοβουλευτισμοῦ ποὺ μόνο τους μέλημα εἶναι ὁ προσωπικός τους ἐμπλουτισμός. Ποτὲ δὲν προώθησε μέλος τῆς οἰκογενείας του, σὲ πλήρη ἀντίθεση μὲ τὶς οἰκογενειακὲς δυναστεῖες τῶν βουλευτῶν ὅπως τῶν Μητσοτάκηδων, τῶν Καραμανλήδων καὶ τῶν Παπανδρέου ποὺ ἀντεκατέστησαν τοὺς βασιλεῖς, γι'αὐτὸ καὶ εἶναι σφόδρα ἀντιβασιλικοί!

Ἄν καὶ προσωπικὰ ἄθεος, ὁ Στάλιν ὑπεραμύνθη τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καταπολεμῶντας τὸν οὐνιτισμὸ καὶ τὸν ῥωμαιοκαθολικισμό, σὲ σημεῖο μάλιστα ποὺ ὀρθόδοξοι Ῥῶσοι νὰ τὸν θεωροῦν ἅγιο ὅπως τὸν ἐπίσης μὴ χριστιανὸ Μέγα Κωνσταντῖνο.

Ὑπῆρξε ἀπηνὴς ἐχθρὸς τοῦ χρήματος καὶ τοῦ βολέματος, γι'αὐτὸ καὶ οἱ συνεργάτες του, ἐπιρρεπεῖς στὴν διαφθορά, τὸν ἐφοβοῦντο ἐνῷ ὁ λαὸς τὸν ἐλάτρευε. Μέγας ἐγκληματίας ὅπως ὅλοι οἱ ἡγέτες αὐτοκρατοριῶν, ὅπως ἦταν καὶ ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος καὶ οἱ Ὀρθόδοξοι μονάρχες τοῦ Βυζαντίου, ἦταν δίκαιος ἀλλὰ ὄχι εὔσπλαγχνος. Τοῦ ἄρεσε νὰ παρομοιάζεται μὲ τὸν τσάρο Ἰβὰν τὸν Τρομερό.

Οἱ νᾶνοι τῆς ἐξουσίας ποὺ τὸν διεδέχθησαν καὶ ὕβρισαν τὴν μνήμη του, ὅπως οἱ Χρουστσώβ, Γκορμπατσώβ καὶ Γιέλτσιν, ἁπλῶς ηὔξησαν τὸ ἀνάστημά του καὶ ἄξιος συνεχιστὴς του ἐμφανίζεται σήμερα ὁ Βλαδίμηρος Πούτιν. Ὡς ἐγκόσμιος ἀσκητής, ὁ Στάλιν ἔθεσε τὸ θέμα τῆς σχέσεως τοῦ ἀσκητοῦ μὲ τὴν ἐξουσία. Γιὰ μία γενικὴ θεώρηση τῆς σχέσεως ἐξουσίας, κράτους καὶ Ὀρθοδοξίας, παραπέμπουμε στὸ βιβλίο μου, Τὸ Βυζαντινὸ πρότυπο διακυβερνήσεως καὶ τὸ τέλος τοῦ κοινοβουλευτισμοῦ, Ἀθήνα, Ἔσοπτρον, 2001, 261 σελίδες .

Δημήτρης Κιτσίκης

(Ἐνδιάμεση Περιοχή-Τριμηνιαῖο περιοδικὸ γεωπολιτικῆς— Τεῦχος 46 – 2007)
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: 492 -Ἐξουσία, Κράτος καὶ Ὀρθόδοξος ἀντικοινοβουλευτισμός: Περὶ ἀνάγκης Ἡ τυραννία τῆς ἀνάγκης καὶ ἡ ἀνάγκη ὡς ἐξουσί

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Απρ 2019, 16:30

Αυτον τον καιρό εχω γίνει οπαδός της άποψης που..
όταν μιλούν οι διανοούμενοι και γράφουν οι συγγραφείς και ποιητές
βγάζουν τα κακάκια από τον πισινό τους που έχουν σφηνώσει από καιρό

εξαιρέσεις στον κανόνα πάντα θα υπάρχουν
αλλά αυτό που περιέγραψα πιο πάνω ισχύει στην πλειοψηφία τους

Για το ερώτημα του νήματος τρεις μόνο παρατηρήσεις
1)Αν το διαβάσουμε σαν αριστεροί και πιστοί θα κάμουμε τον σταυρό μας
2)Αν το διαβάσουμε σαν αντικομμουνιστές θα το περιγελάσουμε με ηχηρά χαχανητά
3)Αν όμως το διαβάσουμε με αντικειμενικά κριτήρια και με αμφιβολία
για τον συγγραφέα, το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης συρρίκνωση
της περιέργειας και των ερωτημάτων μας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

'71
Crazy poster
Crazy poster

Re: 492 -Ἐξουσία, Κράτος καὶ Ὀρθόδοξος ἀντικοινοβουλευτισμός: Περὶ ἀνάγκης Ἡ τυραννία τῆς ἀνάγκης καὶ ἡ ἀνάγκη ὡς ἐξουσί

Δημοσίευσηαπό '71 » 18 Απρ 2019, 16:44

Βασικά ο συγγραφεύς είναι δεξιός,που προέρχεται από κοσμοπολίτικη αριστερή οικογένεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Απρ 2019, 17:29

'71 έγραψε:Βασικά ο συγγραφεύς είναι δεξιός,που προέρχεται από κοσμοπολίτικη αριστερή οικογένεια.

βρε συ 71 είναι ο ίδιος συγγραφέας που έχεις αναρτήσει πάλι
και που έβγαζε τον τσίπρα για σοφό;Αν ναι διάβασα ξανά το βιογραφικό του
και το βλέπω γεμάτο από έργα, αλλά γμτ μου, μου έβαλες δυο αποσπάσματα
που μου τον βγάζουν για τελείως ηλίθιο, και μάλλον τον αδικείς και τον αδικώ και εγώ
Αν σου ειναι εύκολο βάλε μου οτιδήποτε άλλο για να αποκτήσω μια ιδέα για το άτομο του
(ίσως κατι απο ελληνιστική περίοδο που την κατέχω καλά
γιατί δεν έχω χρόνο να ψάξω περισσότερο και δεν γνωρίζω βέβαια
Επίσης το άτομο είναι αριστερός και σταλινικός μεχρι το μεδούλι
(Από την παιδική του ηλικία, ο Δημήτρης Κιτσίκης είχε μία έμμονη ιδέα. Ήθελε να συμφιλιώσει όχι μόνον τους Έλληνες με τους Τούρκους αλλά και να τους ενώσει σε μία ελληνοτουρκική συνομοσπονδία και να επανιδρύσει με τον τρόπο αυτό, υπό σύγχρονη μορφή, την Οθωμανική Αυτοκρατορία.[14] Ως ορθόδοξος χριστιανός, μελέτησε την τουρκική θρησκεία του μπεκτασισμού-αλεβισμού[15] και επιδίωξε να στήσει γέφυρα με την Ορθοδοξία, για να σχηματιστεί μία βάση μελλοντικής ενώσεως Αγκύρας και Αθηνών. Ο Κιτσίκης πιστεύει στη δυνατότητα συνεργασίας διαφόρων θρησκειών, όπως τα μιλλέτια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, και γι’ αυτό συνεργάστηκε στενά με τους σιΐτες του Ιράν,[16] τους εβραίους του Ισραήλ[17] και τους βαϊσνάβους ινδουϊστές της Ινδίας.[18.[19])
Συμφωνω σε μια συνομοσπονδία αλλά με προυποθέσεις υπέρ ελληνων
στο θέμα της συνεργασίας των θρησκειών δεν συμφωνώ γιατί είναι αδύνατον
να επιτευχθεί και είναι βλάκας κάποιος που το πιστεύει
Πόσο μαλλον να είναι και αναλυτής ο ιδιος
Συνεργασία θρησκειών δεν μπορεί να υπάρξει
αυτό που κατορθώνεται με την συνεργασία είναι ο υποβιβασμός της κάθε θρησκείας
ξεχωριστά μεχρι να ανακάμψει μια παλιά ή μια καινούργια

( Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο του περί Κίνας. Είναι το μόνο βιβλίο σε οιαδήποτε γλώσσα που ασχολείται, όχι απλώς με την αρχαιότητα, αλλά με όλη την πορεία των δύο αυτών πολιτισμών μέχρι σήμερα. Η μελέτη επικεντρώνεται σε δύο μόνον έννοιες - α) στον πλανητικό ελληνοκινεζικό πολιτισμό και β) στην πολιτική του έκφραση, επί δυόμισυ χιλιετίες, την οικουμενική αυτοκρατορία, ως ιδανικό οργανωτικό πρότυπο.[51])

Αυτο το βιβλιο θα ηθελα να το διαβασω

υσ..τωρα μου έβγαλε το μάτι και ένα άλλο διαμάντι
(..την οικουμενική αυτοκρατορία, ως ιδανικό οργανωτικό πρότυπο.[51])
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ή είναι συνειδητός ψεύτης 'η δεν ξέρει τι του γίνεται
επειδη είναι θαυμαστής του σταλιν σημερα αύριο θα ειναι και του χιτλερ
είναι είπαμε θιασώτης του ιδανικου οργανωτικού προτύπου και αυτοι οι δυο το ειχανε
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 18 Απρ 2019, 18:01

Δεν είναι κομμουνιστής ο Κιτσίκης,νέμο.Μπορείς ενδεικτικά να δεις ότι έχει γράψει και για το Μεταξά και ίσως τον εκτιμήσεις περισσότερο.
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Απρ 2019, 18:28

Εχεις κατι ετοιμο; σε ηλεκτρονική μορφή να μου στείλεις;
επίσης σαν άτομο τον χαρακτηρίζω ήρεμο και πραο Αυτό όμως δεν μου λέει κάτι
ξανα επισης το να ασχολείται κάποιος με σύνθετα πράγματα δεν τον κατατάσσουν
αυτομάτως σε ειδικό σε καποιο από αυτά. Δηλαδή....
Δεν φτάνει να γράψουμε για κάτι και να το αναδείξουμε με την δική μας ματιά
αλλά αυτό που έχει σημασία με το γράψιμο είναι να ξεσκεπάζουμε
στην περίπτωση που έχουμε εδώ τι ακριβώς ξεσκεπάζει ο αρθρογράφος;
τίποτα! και απλώς έχουμε μια απλοική και αφηρημενη περιγραφή
από την γενική εντυπωση που επικρατούσε εκείνη την εποχή
Εγώ αυτο που βλέπω είναι μια συγκάλυψη προς τα πραγματικά αίτια μιας απόφασης του
και είναι σαν να διαβάζω ...μια περιγραφή ενός αγίου
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 18 Απρ 2019, 18:35

Ο Κιτσίκης κατά βάση είναι εμιγκρές του εξωτερικού που πετάει καμιά ροχάλα προς τα μέρη μας.Βασικό του χαρακτηριστικό είναι να λέει ότι είναι με όλους και με όλα,αλλά ένας έμπειρος αναγνώστης με πολιτική παιδεία και κριτική ικανότητα είναι σε θέση να καταλάβει ότι πρόκειται για άτομο δεξιό.Βασικά παίζει το ρόλο του σύγχρονου Γεννάδιου και μιλάει μια δήθεν ελληνοτουρκική συμμαχία που θα ταράξει τις παγκόσμιες ισορροπίες.Άλλες φορές συγκεκαλυμμένα εκφράζει θέσεις που υπηρετούν τη ρώσσικη πολιτική,άλλες φορές εμφανίζεται ως θαυμαστής της συμμαχίας με τους Αμερικανούς και πάει λέγοντας.Αν δεις το ιστολόγιό του έχει εκφραστεί θετικά και για τη Χρυσή Αυγή και για το ΚΚΕ.

Εγώ όπως θα έχεις παρατηρήσει δεν ανεβάζω δικά μου άρθρα ή νήματα γιατί δεν έχω όρεξη να το κάνω.Αποφάσισα τώρα τελευταία να ανεβάζω κάποια άρθρα τρίτων τους οποίους παρακολουθώ.Προσωπικά έχω φτάσει σε σημείο να περιφρονώ τους περισσότερους Έλληνες και κυρίως αυτούς του εξωτερικού.Δε σημαίνει ότι ασπάζομαι τις απόψεις όσων τα άρθρα μοιράζομαι.

Με τον Κιτσίκη για παράδειγμα διαφωνώ ότι ο Στάλιν υπήρξε μέχρι το τέλος άθεος.Αυτό είναι μια άλλη ιστορία όμως.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 18 Απρ 2019, 18:55

Στύγιος έγραψε:Βλέπεις τον μεγαλεπήβολο τίτλο σε πολυτονικό και καθαρεύουσα , βλέπεις τα μη αναλογούντα στον τίτλο παρακάτω " πονήματα" - εκ του πόνου ,πονάς και μόνο που τα διαβάζεις- και λες... δε βγάζω καμιά βόλτα τον σκύλο* ;

* και δεν έχω σκύλο
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Απρ 2019, 18:59

Μα και βεβαια μια ελ-τουρκ συμμαχια θα ταράξει τα νερά
δημιουργωντας εναν κεντρικο πυλώνα μεταξυ δύσης και ανατολής
αυτο όμως επαφίεται στην ικανότητα και των ελ και των ελτουρκ
να το κατορθώσουν κάποια στιγμή Τωρα αν ειναι δεξιος ή οχι εχω επιφυλάξεις
κανένας δεξιός δεν θα έγραφε βιογραφία αγίου για τον στάλιν
επίσης και δεν είναι κριτήριο το ότι εργάσθηκε με τον Καραμανλή
γιατι αυτός είχε ολόκληρο επιτελείο απο καθαρόαιμους κκεκέδες
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”