44 χρόνια από την πτώση της φασιστικής χούντας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: 44 χρόνια από την πτώση της φασιστικής χούντας

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Αύγ 2018, 09:47

Παντως Πλουτονα, αν εσυ που εισαι χουντικος ψηφιζεις....ΚΚΕ, εγω που ειμαι κομμουνιστης θα ψηφισω και γω ΚΚΕ :fico: Ευχαριστω που επιβεβαιωνεις την σωστη επιλογη μου. Να σαι καλα :D
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Αύγ 2018, 10:09

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Απάντησα με την μεγαλύτερη σαφήνεια και ειλικρίνεια που δεν σου έχει μιλήσει ποτέ κανένας.

:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Εισαι και ανθρωπος της εκκλησιας ρε, μαζεψου. Ο πνευματικος σου τι σου λεει? Οτι ειναι θεμιτο να λες ψεματα για τα πολιτικα? :D

Δεν ψηφίζω κόμματα εξουσίας (διότι δεν πιστεύω στον κοινοβουλευτισμό ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ εξ άλλου) και ρίχνω ψήφο διαμαρτυρίας σε μικρά κόμματα, έτσι για χαβαλέ, επειδή η αποχή λειτουργεί υπέρ του κοινοβουλευτισμού.

Δεν ειναι ειλικρινης απαντηση να μου λες οτι ησουν ψηφοφορος του ΚΚΕ επι πολλα χρονια οταν συνεχως γραφεις υπερ της χουντας. Δηλαδη ειλικρινα, θεωρεις οτι πιστευει εστω και ενα ατομο οτι ησουν ποτε αριστερος ή ησουν απο αριστερη οικογενεια? :laugh1: :laugh1: Στα ψεματα το λες.

Εκτος των αλλων εισαι και αφελης και για ενα αλλο λογο, γιατι στην προσπαθεια σου να κρυψεις την πραγματικη πολιτικη σου ταυτοτητα (που ολοι ξερουμε ουτως ή αλλως ποια ειναι) αποδυναμωνεις τα επιχειρηματα σου. Λες οτι στην χουντα ηταν τελεια, ομως αν και την εζησες για πολλα χρονια μετα ψηφιζες...ΚΚΕ εσυ και η οικογενεια σου που ειναι το εντελως αντιθετο απο την χουντα :ohno:

Τοσο καλα περναγες στην χουντα τελικα :laugh1: :laugh1:

Για τελευταία φορά θα στο πω, δεν μου αρέσουν τα ψέματα και η παραπληροφόρηση, έχω πολλές γνώσεις ιστορίας και αυτό με κάνει να κρίνω κόμματα και πράγματα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να έμενα σε ένα κόμμα με έντονη ιστορία σε προδοσίες κατά της πατρίδας. και αν θες να συζητήσουμε γιατί θεωρώ ότι συμμετείχε σε προδοσίες το ΚΚΕ πες μου να σου ανοίξω νήμα να τα πούμε.

Σοφουλάκι μου,
Τώρα που σου γράφω είμαι πάρα πολύ καλά. Εβασανίσθηκα, εβασανίσθηκα πολύ, πάρα πολύ. Αγάπη μου, μην ανησυχείς είμαι εντελώς καλά. Να προσπαθήσεις να εξυπηρετήσεις τον φέροντα το σημείωμα, είναι πολύ καλό παιδί.
Με απέραντη αγάπη και αξιοπρέπεια, Τάσος”.

Άκουσε ήταν μια πολύ ήπια δικτατορία.... ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ το καταλαβαίνεις; ΗΠΙΑ όμως (γενικά στην Ελλάδα όλες οι δικτατορίες ήταν ήπιες), η δικτατορία του Ιωαννίδη ήταν πιο σκληρή και εγώ δεν την θεωρώ μια καλή δικτατορία.

Όταν λέω ήπια δικτατορία δες από μόνος σου τα στοιχεία.

Την 21η Απριλίου 1956 συνελήφθησαν 6.509 άτομα. Στην συνέχεια ο αριθμός των κρατούμενων έβαινε μειούμενος.

Την 1/1/1968 εκτοπισμένοι 2.625
Την 1/1/1969 εκτοπισμένοι 1.889
Την 20/8/1970 εκτοπισμένοι 649
Την 31/12/1970 εκτοπισμένοι 353
Την 20/12/1971 εκτοπισμένοι 7
Την 5/9/1973 εκτοπισμένοι 0

Μια ερώτηση ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Αύγ 2018, 10:12

pluton έγραψε:Για τελευταία φορά θα στο πω, δεν μου αρέσουν τα ψέματα και η παραπληροφόρηση, έχω πολλές γνώσεις ιστορίας και αυτό με κάνει να κρίνω κόμματα και πράγματα.

Ενταξει Πλουτονα, αρα εμπιστευομαι την κριση σου και την ειλικρινεια σου και θα συνεχισω να ψηφιζω ΚΚΕ οπως εκανες και εσυ επι τοσα χρονια. :D

Σε ευχαριστω για τις διευκρινησεις και καλο ΣΚ.
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 04 Αύγ 2018, 10:27

Αθλητικές ειδήσεις

Εικόνα

...Από τις πρώτες μέρες στελέχη του Εργοτέλη κλήθηκαν να απολογηθούν, ενώ άκουσαν απειλές για κατάσχεση του γηπέδου τους! Το σωματείο καταγγέλθηκε ως κομμουνιστικό από κάποιους...

...το αίτημα του Εργοτέλη για επιστροφή στη Β' εθνική απορρίφθηκε, δείχνοντας ότι το σωματείο βρισκόταν στο στόχαστρο. Μετά τον τελικό υποβιβασμό του στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 1967, η ομάδα κλήθηκε να συμμετάσχει στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα....
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Αύγ 2018, 10:58

pan έγραψε:Αθλητικές ειδήσεις

Εικόνα

...Από τις πρώτες μέρες στελέχη του Εργοτέλη κλήθηκαν να απολογηθούν, ενώ άκουσαν απειλές για κατάσχεση του γηπέδου τους! Το σωματείο καταγγέλθηκε ως κομμουνιστικό από κάποιους...

...το αίτημα του Εργοτέλη για επιστροφή στη Β' εθνική απορρίφθηκε, δείχνοντας ότι το σωματείο βρισκόταν στο στόχαστρο. Μετά τον τελικό υποβιβασμό του στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 1967, η ομάδα κλήθηκε να συμμετάσχει στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα....

Δες είναι γνωστό ότι τον Μ Θεοδωράκη δεν τον ήθελαν, ένα αντικομμουνιστικό καθεστώς ήταν όπως πολλά άλλα ανά την γη. Ο Μ Θεοδωράκης ήταν αρχηγός των Λαμπράκηδων, αλλά όμως ο Μ Θεοδωράκης όπως και πολλοί άλλοι πήρε προσωπικά από τον Γ Παπαδόπουλο χάρη και του επέτρεψαν να πάει όπου ήθελε.

Γενικά είχε μια πολιτική μεγαλόψυχη η δικτατορία δες στοιχεία:

Το καθεστώς του Γ Παπαδόπουλου έδωσε δύο (2) Γενικες Αμνηστείες

Την 23/12/1967 προς όσους πήραν μέρος το κίνημα του Βασιλιά Κωνσταντίνου, τα στελέχη του ΑΣΠΙΔΑ, της υποθέσεως ΕΛΙΚΩΝ και όλα τα πολιτικά αδικήματα που έγιναν μέχρι τότε.
Την 20/8/1973 όλα τα αδικήματα από την 21η Απριλίου 1967 μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ειδική χάρη έδωσε προσωπικά ο Γ Παπαδόπουλος στον επίδοξο δολοφόνο του Αλ Παναγούλη και απελευθέρωσε όλους τους κύριους αντιπάλους του Α Παπανδρέου, Μίκη Θεοδωράκη, Ομπρόπουλο, Γ. Α. Μαγκάκη κα

Στις 9/4/1969 επαναπρσλήφτηκαν όλοι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από 6ο βαθμό και κάτω.

Στις 28/8/1969 καταργήθηκαν τα στρατοδικεία για πολιτικά εγκλήματα.

Στις 28/8/1971 καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια.

Στις 31/12/1971 έκλεισαν η Γυάρος και η Λέρος.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 04 Αύγ 2018, 11:12

Εικόνα
Από την χουντική προπαγάνδα, που και ο Γκαίμπελς θα ζήλευε δεν λείπουν φυσικά και οι μαρτυρίες των «ικανοποιημένων» ή και «ενθουσιασμένων» κρατουμένων.

Είμαι καλά, πολύ καλά, για σας το ίδιο επιθυμώ.
Σ’ όσους ρωτούν, δώστε φιλιά, δώστε θερμό χαιρετισμό.

Το δέμα το `λαβα προχτές, μα μην ξοδεύεστε πολυ.
Σαν πόρτες ήταν ανοιχτές κοντά σας όλη μου η ζωή.

Αύριο φεύγουν οι μισοί κι εμείς πηγαίνουμε γι’ αλλού
μπορεί στεριά, μπορεί νησί, ας γίνει θέλημα Θεού.

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Αύγ 2018, 11:34

Παν ο Πλουτονας ειναι συντροφος, να τον παρεις με το μαλακο.

Απο αντικειμενικη σκοπια τα λεει οχι γιατι ειναι ακροδεξιος. ΚΚΕ ειναι ο ανθρωπος, μην τον φαμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Αύγ 2018, 11:05

pan έγραψε:Εικόνα
Από την χουντική προπαγάνδα, που και ο Γκαίμπελς θα ζήλευε δεν λείπουν φυσικά και οι μαρτυρίες των «ικανοποιημένων» ή και «ενθουσιασμένων» κρατουμένων.

Είμαι καλά, πολύ καλά, για σας το ίδιο επιθυμώ.
Σ’ όσους ρωτούν, δώστε φιλιά, δώστε θερμό χαιρετισμό.

Το δέμα το `λαβα προχτές, μα μην ξοδεύεστε πολυ.
Σαν πόρτες ήταν ανοιχτές κοντά σας όλη μου η ζωή.

Αύριο φεύγουν οι μισοί κι εμείς πηγαίνουμε γι’ αλλού
μπορεί στεριά, μπορεί νησί, ας γίνει θέλημα Θεού.

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Aυτό που κάνεις εσύ είναι Γκεμπελισμός, τι δείχνεις; Την Γυάρο και λοιπόν;

Η Γυάρος το 1947 ξεκίνησαν οι πρώτες οικοδομικές εργασίες στο νησί που περιελάμβαναν εκβραχισμούς και διαμορφώσεις του εδάφους, διάνοιξη δρόμων, κτίσιμο ειδικών κτιρίων φυλακών, αποθηκών, κατοικιών φυλάκων, πυροβολείων, κ.α. ποιος σου αρνήθηκε ότι τον πρώτο καιρό υπήρχαν εκτοπισμένοι σου έγραψα και τους αριθμούς δεν τους βλέπεις;

Την 21η Απριλίου 1956 συνελήφθησαν 6.509 άτομα. Στην συνέχεια ο αριθμός των κρατούμενων έβαινε μειούμενος.

Την 1/1/1968 εκτοπισμένοι 2.625
Την 1/1/1969 εκτοπισμένοι 1.889
Την 20/8/1970 εκτοπισμένοι 649
Την 31/12/1970 εκτοπισμένοι 353
Την 20/12/1971 εκτοπισμένοι 7
Την 5/9/1973 εκτοπισμένοι 0

Τι σχέση έχει η Γυάρος που ούτε βασανιστήρια γινόντουσαν, ούτε εκτελέσεις, ούτε τίποτα.... θες να συγκρίνεις την Γυάρο με τα γκούλαγκ του σοβιετικού παραδείσου; Αν θες μπορώ να σου βάλω αριθμούς και συνθήκες διαβίωσης .... θες να κάνουμε σύγκριση; Αν θες ευχαρίστως ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ.

Παν ο Πλουτονας ειναι συντροφος, να τον παρεις με το μαλακο.

Απο αντικειμενικη σκοπια τα λεει οχι γιατι ειναι ακροδεξιος. ΚΚΕ ειναι ο ανθρωπος, μην τον φαμε.

Αχ βρε Λαχουρένιε όλοι οι άνθρωποι δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη, όπως είναι γνωστό οι μόνοι που δεν κάνουν λάθος είναι οι κομισάριοι των ΚΚ, αυτοί παραμένουν στην ίδια κατάσταση όπως τα όστρακα. Μη ανησυχείς για μένα έχω κάνει την αυτοκριτική μου "...και τα ανομήματά μου γιγνώσκω...".
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Αύγ 2018, 11:16

pluton έγραψε:Αχ βρε Λαχουρένιε όλοι οι άνθρωποι δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη, όπως είναι γνωστό οι μόνοι που δεν κάνουν λάθος είναι οι κομισάριοι των ΚΚ, αυτοί παραμένουν στην ίδια κατάσταση όπως τα όστρακα. Μη ανησυχείς για μένα έχω κάνει την αυτοκριτική μου "...και τα ανομήματά μου γιγνώσκω...".

Ε πες μου τοτε ποιο ειναι το σωστο να το ψηφισω.

Εσυ ξερεις τοσα, εμπιστευομαι την αποψη σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Αύγ 2018, 11:21

Παντως εσυ περασες τοσο καλα επι χουντας που ψηφιζες...ΚΚΕ. Φαντασου να μην περνουσες καλα δηλαδη, θα χες γινει αναρχικος :giggle02:

Aλλα οχι δεν εισαι ψευτης
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”