Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 20 Νοέμ 2015, 19:48

Μάντης έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Όχι, το πρόβλημα δεν είναι οι μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι οι μουσουλμάνοι που θεωρούν δικαίωμα τους να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο ζωής στις δυτικές κοινωνίες, πράγμα που θεωρείται αδιανόητο για τον οποιονδήποτε δυτικό στα μουσουλμανικά κράτη.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει αμφίδρομη/ισότιμη σχέση στην όποια διαφορετικότητα, απλώς θα υπερασπιστώ τη δική μου χωρίς κανένα ενοχικό σύνδρομο.

Ναι αλλά έτσι υπερασπίζεσαι κάτι ανούσιο και κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Μπορείς να το πείς κατά μια ορολογία την δική μου διαφορετικότητα και τον δικό μου τρόπο ζωής.
Αλλά στην πραγματικότητα βυθίζεσαι στο χάος αυτού που πραγματικά θέλεις να πολεμήσεις.
Εξηγούμαι.
Αυτοί είναι τρελοί και δημιούργησαν ένα κατά ουσία εγκληματικό καθεστώς και κατά φαντασία θεοκρατικό
και πολεμάνε ομοθρήσκους τους , αλλόθρησκους με σκοπό να τους υποτάξουν -ακολουθήσουν.
Ένω θέλεις να υπερασπιστείς την διαφορετικότητα σου και τον πολιτισμό σου από την απειλή αυτού του εγκληματικού καθεστώτος πισωγυρίζεις τον πολιτισμό σου και τον φέρνεις 1000 χρόνια πίσω για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα ;
Θεμέλιοι λίθοι στον τρόπο ζωής σου είναι η ελευθερία , η ισότητα ,ή διαφορετικότητα.(υπάρχουν και άλλα πολλά και όσο πιο αριστερά τόσο περισσότερα )
Αν κάποιος τα βάλει με τους Αθίγγανους ή κάποιος άλλος με τους ομοφυλόφιλους και επικαλεστεί π.χ ότι φιλιούνται σε δημόσιο χώρο και προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους στα παιδιά μου ....κ.λ.π αυτό δεν έχει τελειωμό κάποιος άλλος θα πεί ότι τα μουσικά ακούσματα αυτά είναι του Σατανά και στο τέλος θα βρεθείς όμηρη σε ένα αντίστοιχο καθεστώς που στην ουσία θα είναι εγκληματικό αλλά κατά φαντασία θεοκρατικό.

Τότε ναι θα είστε ίσοι .

Αν αυτοί δεν σέβονται την ισότητα και την διαφορετικότητα ο τρόπος και ο δρόμος για να σεβαστούν αυτοίτην διαφορετικότητα και την ισότητα δεν είναι να γίνουμε εμείς εγκληματίες για να είμαστε ίσοι.

Y.Γ.
Τροφή για σκέψη.
Ζείς σε ένα ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο που ίσως δεν το έχεις ασπαστεί στην πραγματικότητα μέχρι το μεδούλι;
Έχεις αποδεχτεί μόνο τον αφρό;
Είσαι έτοιμη αν έρθουν πρωτόγονοι να φορέσεις προβιά για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα;(ερωτήσεις λογοπαίγνια)

Ναι αλλά τα αποτελέσματα της δικής σας (μη) λύσης τα έχουμε δει πολλάκις. Λες να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την πλάνη του 'αυτήν την φορά θα είναι διαφορετικά'; Γιατί δεν θα είναι.

Ο διεθνισμός απέτυχε (σιγά την έκπληξη, όλα τα αφύσικα πράγματα αποτυγχάνουν) καιρός για αλλαγή και μεταρρυθμίσεις (για να χρησιμοποιήσω και ορολογία που είναι της μόδας). Είμαι όμως σχεδόν βέβαιος ότι οι αλητοελίτ δεν αλλάζουν γραμμή αν δεν πάρεις μερικά κεφάλια δικών τους. Μετά το πρώτο σοκ θα επιστρέψουμε στον γνώριμο καρκίνο της πολιτικής ορθότητας (ευρωπουστισμού).
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 20 Νοέμ 2015, 19:50

Μάντης έγραψε:
Αρχέλαος έγραψε:Aρκετοί αριστεροί βουλευτές είναι πάμπλουτοι.
Με λίγα λόγια στην πράξη έχουν "δεξιά" λογική.
Δεν λέει κάποιος ότι θα έπρεπε να ζούν σαν ασκητές,αλλά δεν νοείται αριστερός με εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις γιατι αυτο σημαίνει πως δεν έχει βοηθήσει όσο κόσμο θα μπορούσε.
.

Έτσι συμφωνώ.

Eίναι και ένας από τους λόγους που πέρασα από πολλά αριστερά κόμματα αλλά δεν στέριωσα σε κανένα.
Πρέπει να παραδεχόμαστε την αλήθεια exomoti αν αγαπάμε την ιδεολογία μας και πιστεύουμε σε αυτή θα θέλουμε οι δήθεν αριστεροί να ξεμπροστιάζονται.
Δεν αλλάζουν τα πράγματα στην αριστερά αν κάνουμε και εμείς αυτό που κάνουν οι δεξιοί δηλαδή να τα κουκουλώνουμε.

Ναι έχει 1000 δίκια ο Αρχέλαος.
Δεν νοείτε αριστερός με εκατομμύρια καταθέσεις γιατί αυτό σημαίνει πως δεν έχει βοηθήσει όσο κόσμο θα μπορούσε.

Μπράβο σου Αρχέλαε καλλίτερα δεν μπορεί κανείς να το διατυπώσει.
Αυτό είναι κάτι σαν ευαγγέλιο για την αριστερά.
Όπως έγραψα Αρχέλαε πιο πάνω ψήφισα Συριζα πρώτα για να φύγουν οι κλέφτες τα λαμόγια οι προδότες και μετά γιατί ήτανε το μοναδικό κόμμα που πλησιάζει στην ιδεολογία μου και συνάμα διεκδικούσε την διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Σύριζα με εκφράζει απόλυτα , από ιδεολογικής άποψης είτε σαν κόμμα είτε ...είτε ...είτε.

Αυτό δεν με απαλλάσσει σαν ψηφοφόρο από την ευθύνη που έχω που το ψήφισα αλλά θα του δώσω εύλογο χρόνο να δω τι θα κάνει.

Δεν έχει δίκιο ο Αρχέλαος. Το να μοιράσει τα λεφτά του στους φτωχούς είναι η αδιέξοδη λύση (σαν τα τρόφιμα που στέλνουν στην Αφρική). Τα λεφτά δίνουν δύναμη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 20 Νοέμ 2015, 19:51

Λαχουρένιος έγραψε:Εγω κανω διακριση μονο μεταξυ κομμουνιστων και απατεωνων της σοσιαλδημοκρατιας

Διαφορετικά είδη απατεώνων :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Νοέμ 2015, 00:26

Μάντης έγραψε:Λαχουρένιε μην με κάνεις να γράφω τζάμπα , το 1840 ο Κολοκοτρώνης δεν ήξερε τι είναι αριστερά και γενικά στον πλανήτη γή δεν υπήρχε διαδεδομένη η καταγεγραμμένη άποψη αριστερής ιδεολογίας υπήρχαν φυσικά διανοητές που άρχισαν να φιλοσοφούν να γράφουν δειλά δειλά σε καμιά φυλλάδα για την αδικία που επέβαλε η άρχουσα τάξη εκμεταλλευόμενη την υπεραξία της παραγωγής του εργάτη δίνοντας στους εργάτες ξεροκόμματα. Αλλά δεν υπήρχε σε θεωρητικό επίπεδο , καταγεγραμμένη πολύ-επίπεδη λύση στο πρόβλημα .
Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό ;

Υπηρχαν διαφοροι διανοητες απο αστικα στρωματα αλλα και πιο λαικα με δεκαδες αν οχι εκατονταδες σοσιαλιστικες και κομμουνιστικες θεωριες.Ο μαρξισμος μεχρι τις τελευταιες δεκαετιες του 19ου αι. δεν ειχε καποια πρωτοκαθεδρια απεναντι στις αλλες θεωριες.Την απεκτησε μολις το 1917 με την Οκτωβριανη Επανασταση επειδη οι Μπολσεβικοι ηταν μαρξιστες.

Πάμε τώρα στο το άλλο που έγραψες ότι μιλάω αόριστα για την αριστερά. Δεν μιλάω καθόλου αόριστα τόνισα ότι είμαι αριστερός άρα αποδέχομαι τις απόψεις τις πλειοψηφίας δηλαδή δεν ξεκινάω τις συζητήσεις για την αριστερά με τις όποιες διαφωνίες μου. [...]
Αν το έδειχναν οι αριστεροί όλα αυτά τα χρόνια, τώρα θα είχαμε κομουνισμό σε όλο τον πλανήτη.
Σταματάω γιατί έχω δουλειά .

Απο την μια θετεις σωστα το προβλημα,οτι δηλ. το θεμα ειναι η καταργηση του καπιταλισμου και η αντικατασταση του,αλλα αφ'ενος μετα πας το θεμα στο προσωπικο,δηλ. στη σταση ζωης του καθενος,δινοντας ηθικιστικη χροια στο θεμα*,και αφ'ετερου ο ιδιος στηριζεις φανατικα το αστικο κομμα που ειναι σημερα κυβερνηση.

Πραγμα που σημαινει οτι εισαι πολυ μπερδεμενος.

*Αυτα που γραφεις για τους αριστερους θα μπορουσαν ανετα να ανηκουν στο εγχειριδιο του καλου χριστιανου
0 .

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 21 Νοέμ 2015, 00:47

O Ένγκελς που αναφέρθηκε απο τον εξωμότη,εξόσων θυμάμαι διακινδύνευσε τη ζωή του και είχε και τρεχάματα.
Γενικότερα,δεν γίνεται κάποιος,έστω π.χ. ένας ικανός ιδιώτης γιατρός(τυχαίο παράδειγμα) να παρέχει ακριβές υπηρεσίες στους απλούς ασθενείς,να διαθέτει μεγάλη περιουσία και πολυτελή βίο και να διατείνεται πως είναι σοσιαλιστής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 21 Νοέμ 2015, 09:45

Αρχέλαος έγραψε:π.χ. ένας ικανός ιδιώτης γιατρός(τυχαίο παράδειγμα) να παρέχει ακριβές υπηρεσίες στους απλούς ασθενείς,να διαθέτει μεγάλη περιουσία και πολυτελή βίο και να διατείνεται πως είναι σοσιαλιστής.

Καλημέρα. Πάλι συμφωνώ με τον Αρχέλαο.

Αυτό που γράφει ο Αρχέλαος θα το γράψω με τα λόγια του Καρλ Μαρξ από το κομμουνιστικό Μανιφέστο.Εικόνα(.Προλετάριοι και κομμουνιστές...)

....Μ' αυτή την έννοια, οι κομμουνιστές μπορούν να συνοψίσουν τη θεωρία τους σ' αυτή τη μοναδική διατύπωση: κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας....
Το να είσαι καπιταλιστής δεν σημαίνει να κατέχεις μονάχα μια καθαρά προσωπική θέση, αλλά μια κοινωνική θέση στην παραγωγή
........Για τον κομμουνιστή λοιπόν το κεφάλαιο, , δεν μπορεί να είναι μια προσωπική δύναμη, αλλά μια κοινωνική δύναμη.......

Έτσι απαντώ σε όλους.

Για πείτε μας τώρα ,ο Καρλ Μαρξ δεν είναι κομμουνιστής ;

Για το ίδιο πράγμα κάνει και μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στο ΚΚΕ εσ. ο Λεωνίδας Κύρκος το 1983 ψάχνω να σας βρώ και αυτό το δημοσίευμα.

Θα το γράφω συνέχεια Αριστερός με δεξιά τσέπη δεν είναι αριστερός , θέλει η π@τ@ν@ να κρυφτεί μα δεν μπορεί μα δεν μπορεί......

Δεν έχει νόημα πλέον να σας γράφω δικές μου απόψεις θα σας απαντώ με γραπτά του Μαρξ.
Περιμένω την τοποθέτηση σας.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Νοέμ 2015, 10:40

Μάντης έγραψε:Για πείτε μας τώρα ,ο Καρλ Μαρξ δεν είναι κομμουνιστής ;

σιγά τον κομμουνιστή. :D
στόχος του ήταν να βάλει την εργατική τάξη σε τυχοδιωκτικές περιπέτειες με επαναστάσεις δικτατορίες του προλεταριάτου και κατάκτηση της εξουσίας που δεν θα μπορεί στο φινάλε να διαχειριστεί. :fico:
αν ήταν πραγματικός κομμουνιστής, όπως οι συριζαίοι, θα μπορούσε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας του ότι ο καπιταλισμός θα πέσει από μόνος του όταν ωριμάσουν οι ιστορικές και κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης, και ότι χρέος των κομμουνιστών είναι να τον παλέψουν δημοκρατικά από μέσα ασκώντας αριστερό κυβερνητισμό κάνοντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και κάποια στιγμή, αφού ο καπιταλισμός δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατική επίθεση, θα παραχωρήσει οικειοθελώς την εξουσία. :s_crazy
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 12:01

Μάντης έγραψε:
....Μ' αυτή την έννοια, οι κομμουνιστές μπορούν να συνοψίσουν τη θεωρία τους σ' αυτή τη μοναδική διατύπωση: κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας....

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί ο Μαρξ.

Οι μέχρι τον Καπιταλισμό ταξικές κοινωνίες, είχαν ομοιότυπη βάση-την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής-. Και η δουλοκτησία και η φεουδαρχία και ο Καπιταλισμός.

Ο Σοσιαλισμός-Κομουνισμός, έρχεται να το αλλάξει αυτό, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία η έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας αντικαθίσταται με την έννοια της κοινωνικής ιδιοκτησίας.

Αυτό δε μεταφράζεται στο "όλοι φτωχότεροι" ή "κανένας πλούσιος" όπως αφελώς νομίζεις. Αλλά περιγράφει μια μακρά και επίπονη μεταβατική περίοδο, την οικοδόμηση της Σοσιαλιστικής εξουσίας.

Μάντης έγραψε:Το να είσαι καπιταλιστής δεν σημαίνει να κατέχεις μονάχα μια καθαρά προσωπική θέση, αλλά μια κοινωνική θέση στην παραγωγή
........Για τον κομμουνιστή λοιπόν το κεφάλαιο, , δεν μπορεί να είναι μια προσωπική δύναμη, αλλά μια κοινωνική δύναμη.......
.

Έτσι απαντώ σε όλους

Για πείτε μας τώρα ,ο Καρλ Μαρξ δεν είναι κομμουνιστής ;.

Είναι βλακεία να ποστάρεις πράγματα που εμφανώς δεν καταλαβαίνεις. Τι σημαίνει πχ ότι το Κεφάλαιο είναι κοινωνική δύναμη; Ξέρεις να εξηγήσεις;

Μη γκουγκλάρετε ρε γνώσεις που δεν έχετε, για να κάνετε αίσθηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 21 Νοέμ 2015, 12:32

Namrail έγραψε:
Μάντης έγραψε:

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί ο Μαρξ.

Οι μέχρι τον Καπιταλισμό ταξικές κοινωνίες, είχαν ομοιότυπη βάση-την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής-. Και η δουλοκτησία και η φεουδαρχία και ο Καπιταλισμός.

Ο Σοσιαλισμός-Κομουνισμός, έρχεται να το αλλάξει αυτό, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία η έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας αντικαθίσταται με την έννοια της κοινωνικής ιδιοκτησίας.

Αυτό δε μεταφράζεται στο "όλοι φτωχότεροι" ή "κανένας πλούσιος" όπως αφελώς νομίζεις. Αλλά περιγράφει μια μακρά και επίπονη μεταβατική περίοδο, την οικοδόμηση της Σοσιαλιστικής εξουσίας.

Μάντης έγραψε:Το να είσαι καπιταλιστής δεν σημαίνει να κατέχεις μονάχα μια καθαρά προσωπική θέση, αλλά μια κοινωνική θέση στην παραγωγή
.

Έτσι απαντώ σε όλους

Για πείτε μας τώρα ,ο Καρλ Μαρξ δεν είναι κομμουνιστής ;.

Είναι βλακεία να ποστάρεις πράγματα που εμφανώς δεν καταλαβαίνεις. Τι σημαίνει πχ ότι το Κεφάλαιο είναι κοινωνική δύναμη; Ξέρεις να εξηγήσεις;

Μη γκουγκλάρετε ρε γνώσεις που δεν έχετε, για να κάνετε αίσθηση.

Λοιπόν φίλε , έγραψα πρίν ότι θα έβρισκα το δημοσίευμα του Κύρκου.
Αλλά δεν μου χρειάζεται.
Θα σου γράψω ΄δυό λόγια ξεκάθαρα.
Το βιβλίο το άνοιξα για να σου βρώ ακριβώς πώς το γράφει.
Εγώ δεν έχω πλέον ανάγκη το βιβλίο .
Κάποτε έπινα καφέ με τον Κύρκο στα Εξάρχεια.
Ξέρεις τι έλεγε;
Ο αριστερός κάνει μπάμ με τον τρόπο ζωής του.
Δεν μπορείς να αποδέχεσαι να βλέπεις ένα να κατεβαίνει από μια λιμουζίνα και να σου λέει ότι είναι αριστερός.
Ο μακαρίτης ο Κύρκος έζησε λιτά δεν μάζεψε χρήμα δεν το κυνήγησε και πέθανε μέσα στην φτώχια από υλικής πλευράς αλλά πλούσιος σε πνευματική κληρονομιά.
Αυτός είναι και ο μέντορας μου.
Αν και αυτός δεν είναι κομμουνιστής τότε καλλίτερα να σταματήσουμε να συζητάμε.
Μας έφερε η τέχνη πιο κοντά αν και τον ακολουθούσα πολιτικά χρόνια η τέχνη μας έφερε πιο κοντά.
Με τίμησε με την παρουσία του σε έκθεση μου .
Είδα με την σειρά μου τα κολαζ που έκανε με τα γραμματόσημα.
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του σύχναζε αρκετά συχνά στην πλατεία Εξαρχείων.(κάτοικος Εξαρχείων λογικό )
Έγινε μέντορας σε πολλούς πιτσιρικάδες.
Ο Λεωνίδας Κύρκος για μένα ήτανε διάνοια.
Είχε φτάσει τον κομμουνισμό σε άλλο επίπεδο.
Την εποχή εκείνη όποιος ήθελε να συζητήσει μαζί του δεν είχε παρά να πάει να κάτσει δίπλα του.
Σε μια από τις πολύ καλές του στιγμές είχε πεί.
Ο κομμουνισμός δεν θα εξαπλωθεί με την βία.
Θα εξαπλωθεί ειρηνικά όπως ο Χριστιανισμός με την εμπράγματη απόδειξη του αριστερού τρόπου ζωής.
Ο Χριστιανισμός όσο ήτανε ειρηνικός και στηριζόταν στην αλληλεγγύη και στην αλληλοβοήθεια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Όταν μετά πήρε την καθοδήγηση του η οργανωμένη εκκλησία και προσπάθησε να τον εξαπλώσει με την βία και τους θρησκευτικούς πολέμους συρρικνώθηκε.

Έχω βαρεθεί την υποκρισία.
Ό καθένας να παρουσιάζει την αριστερά όπως τον βολεύει.

Όταν έβγαινε ο Μητρόπουλος στον Αυτιά για να δικαιολογηθεί για τα εκατομμύρια που έκρυψε έλεγε .... κύριε Αυτιά εσείς ειδικά γνωρίζετε πόσο κόσμο που μου έχετε στείλει τον έχω εξυπηρετήσει αφιλοκερδώς λόγω πολιτικής ιδεολογίας .
Εκείνη την ώρα το έπαιζε καλός αριστερός ; Η καλός χριστιανός ;

Nαι μπορώ να σου εξηγήσω τι σημαίνει το κεφάλαιο είναι κοινωνική δύναμη και πολλά άλλα , αλλά δεν έχει νόημα.

Οι απόψεις σας μόνο ζημιά κάνουν στην αριστερά.

<<Αριστεροί πολλοί >> σαν τον Κύρκο πολύ λίγοι.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 15:02

Μάντης έγραψε:
Κάποτε έπινα καφέ με τον Κύρκο στα Εξάρχεια.

Φίλε μη μου γράφεις εμένα για τον Κύρκο. Πιο άθλιος οπορτουνιστής από αυτόν, δύσκολα βρίσκεται στην ιστορία του ελληνικού κινήματος.

Μάντης έγραψε:Ο αριστερός κάνει μπάμ με τον τρόπο ζωής του.
Δεν μπορείς να αποδέχεσαι να βλέπεις ένα να κατεβαίνει από μια λιμουζίνα και να σου λέει ότι είναι αριστερός.

Αυτές οι οπτικές είναι μικροαστικού χαρακτήρα. Προσεγγίζουν απλοικά, άσχημα απλοικά, την έννοια του αριστερού και του αγωνιστή.

Μάντης έγραψε: Ο μακαρίτης ο Κύρκος έζησε λιτά δεν μάζεψε χρήμα δεν το κυνήγησε και πέθανε μέσα στην φτώχια από υλικής πλευράς αλλά πλούσιος σε πνευματική κληρονομιά.
Αυτός είναι και ο μέντορας μου.

Να τον χαίρεσαι το μέντορά σου. Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Δυστυχώς.

Μάντης έγραψε:Αν και αυτός δεν είναι κομμουνιστής τότε καλλίτερα να σταματήσουμε να συζητάμε.

Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση ο Κύρκος. Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση ο τρισάθλιος οπορτουνισμός. Ο Κύρκος είναι παράδειγμα εκφυλισμού της επαναστατικής θεωρίας. Παράδειγμα του πως ένας Κομουνιστής καταλήγει στον αστικό απόπατο, παράδειγμα προς αποφυγή.

Μάντης έγραψε: Έχω βαρεθεί την υποκρισία.
Ό καθένας να παρουσιάζει την αριστερά όπως τον βολεύει.

Οι αγωνιστές αδερφέ δεν κρίνονται ανάλογα με το τι έχει ο καθένας στην κούτρα του. Είναι αδιάφορο τι πιστεύεις εσύ και οποιοσδήποτε άλλος. Κρίνονται από το αν με τη δράση τους και τη θεωρία τους υπηρετούν, αντικειμενικά, τα καταπιεσμένα στρώματα.

Και αυτό εξακριβώνεται.

Αγωνιστής που ψηφίζει μνημόνια, δεν υπάρχει. Αγωνιστής που στηρίζει κυβερνήσεις που ψηφίζουν αντιλαικά μέτρα, δεν υπάρχει. Αγωνιστής που θεωρεί τον Καπιταλισμό που σάπισε, "αναγκαίο κακό", δεν υπάρχει.

Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις. Είστε απέναντι, υποστηρίζετε μια αντιδραστική ιδεολογία, αντίθετη προς τα λαικά συμφέροντα, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διεκδικείτε αγωνιστικές δάφνες, δεν δικαιούστε να ομιλείτε.

Και οι Κομουνιστές δεν υπάρχουν για να σας χαιδέυουν τις αυταπάτες, ούτε για να διακηρύσσουν αφηγήματα του στυλ "έλα μωρέ να τα βρούμε", "έλα να συναντηθούμε κάπου στη μέση", " ας αφήσουμε τις διαφορές και ας δούμε τι μας ενώνει" και άλλες τέτοιες μαλακίες.

Δεν υπάρχουν αυτά. Η με το Κεφάλαιο, ή με τους εργάτες. Διαλέξτε.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”