Βουλευτικές εκλογές 2023

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Βουλευτικές εκλογές 2023

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 16:36

Προέλλην έγραψε:Xωρίς ναι και αλλά. Το ΑΕΠ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, της ευμάρειας και της κοινωνικής ανάπτυξης ενός λαού.
Η χώρα θα πάει μπροστά (μείωση ανεργίας, αυξήσεις μισθών, ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, κοινωνική ανάπτυξη, εκπολιτισμός γενικότερα) μόνο εφόσον μεγεθυνθεί η οικονομία. Όσο μεγαλώνει η οικονομία, θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτεροι μισθοί. Όσο μένει στάσιμη ή μειώνεται, δεν θα υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν αλλά ο λαϊκισμός δανείζεται για να δίνει, θα έρχεται χρεοκοπία και υποτιμήσεις επιπέδου ζωής.
Η διαλεκτική παρακμή είναι πλέον τέτοια, που δυστυχώς μεγάλες μάζες πιστεύουν στ αλήθεια ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα. Αυτό, ανατροφοδοτούμενο απο τον λαϊκισμό, με την σειρά του δημιουργεί προϋποθέσεις φρεναρίσματος ή και μείωσης του ΑΕΠ, των μισθών, αύξησης της ανεργίας. Τα μάτια βγαίνουν μόνα τους δηλαδή, πρόκειται για ένα αυτοκαταστροφικό σπιράλ.
Χωρίς αντίληψη ότι 1 + 1 = 2, δεν υπάρχει περίπτωση σημαντικής και βιώσιμης αύξησης επιπέδου ζωής. Το αντίθετο, θα έρθει και άλλη χρεοκοπία, και άλλη μείωση βιοτικού επιπέδου, έως και δικτατορία, ακρωτηριασμός της χώρας, κατάντια failed state δίκην Λιβερίας και Κονγκό.

Δλδ το μέτρο σύγκρισής μας είναι η Λιβερία, το Κονγκό και η Ουγκάντα και δόξα τω θεώ να λέμε;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 16:40

Προέλλην έγραψε:Νομίζω δεν έχεις καταλάβει ακόμη το πνεύμα. Και δυστυχώς κατά την άποψή μου βγάζεις προς τα έξω έναν στείρο κομματικό φανατισμό.

Εγώ προσπαθώ απλά να είμαι αντικειμενικός και ρεαλιστής. Η χώρα, οι κάτοικοί της, έχουν αρκετά χαμηλό ταβάνι ως προς τις δυνατότητες συνειδητοποίησης καταστάσεων, οργάνωσης και εκτέλεσης. Δεν πρόκειται να γίνει η Ελλάδα Ελβετία ούτε Νορβηγία. Ακόμη και απο χώρες του Νότου ή της Α. Ευρώπης η Ελλάδα απέχει αρκετά. Αυτό έχει να κάνει με ιστορικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς λόγους.

Δεν είχα καμία σοβαρή προσδοκία απο την ΝΔ (την οποία δεν ψήφισα κιόλας το 19 ή ποτέ άλλοτε). Η στήριξή μου είναι απόρροια αυτού του γεγονότος, δηλαδή ότι το έργο της αποδείχθηκε πολύ, εντυπωσιακά ανώτερο αυτών που θα περίμενε κανείς. Αυτό επ ουδενί δεν σημαίνει ότι δούλεψε ρολόι.
Εγώ δηλώνω ενθουσιασμένος λοιπόν με την απόδοση της κυβέρνησης ΝΔ , τα πάει εξαιρετικά δεδομένων των συνθηκών. Αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, η κεντρώα φιλελεύθερη εκσυγχρονιστική του Μητσοτάκη, και όχι γενικά η ΝΔ ως κόμμα η οποία είναι ένα κλασσικό ελληνικό κόμμα, δλδ πανηγυρτζίδικο.

Θα μπορούσε να υπάρξει μια καλύτερη κυβέρνηση στην Ελλάδα; Φυσικά. Όχι δραματικά καλύτερη όμως. Παρ όλα αυτά, εγώ θα στήριζα την προοπτική μιας άλλης τέτοιας κυβέρνησης (πχ ένα ισχυρό εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ τελών 90ς-αρχών 00ς).

Το ζήτημα εδώ όμως είναι ότι η εναλλακτική αυτή τη στιγμη είναι ένα μάτσο παθητικών λαϊκιστών ημιπιτσιρικάδων εκτός τόπου και χρόνου αλμπάνηδων . Οπότε στηρίζω το κούτσα-κούτσα στην σωστή κατεύθυνση, το οποίο δεν είναι το μικρότερο κακό, αλλά το μικρότερο και μοναδικό καλό.

Έχω καταλάβει πολύ καλά το πνεύμα σου. Και κανείς λάθος. Δεν βγάζω κανέναν στείρο κομματισμό.
Ούτε ονειρεύομαι λεφτόδεντρα ούτε τρώω σανό.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει ψιλό γαζί τον κόσμο και έχει αρχίσει να γίνεται αδίστακτη και επικίνδυνη.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Φεβ 2023, 17:15

Ραν ταν πλαν έγραψε:
bizeli έγραψε:Δεν ξέρω ποιος θα έρθει. Ξέρω ποιος θέλω να φύγει.

Ο ίδιος πηγαινοέρχεται αλλά μια αφήνει μούσι μια το ξυρίζει για να σε μπερδεύει. :fico:

Μπιζέλι μη σε μπερδέψει, ο Κούλης είναι με το καινούργιο λουκ του.

FB_IMG_1675782456218.jpg

Το ζιβάγκο του Ανδρέα και η αξυρισια του κνίτη... Δοκιμασμένες συνταγές για εκλογική επιτυχία (το μυαλό του και μια λίρα)...

Εκλογές έρχονται μέχρι και τον Αλ6 και τον Πολακη με γραβάτα μπορεί να δούμε.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Φεβ 2023, 18:00

ότι και να κάνει ο κούλης δεν θα μας μπερδέψει
έχουμε καταλάβει όλοι πόσο μας εξαπάτησε
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Φεβ 2023, 18:32

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Xωρίς ναι και αλλά. Το ΑΕΠ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, της ευμάρειας και της κοινωνικής ανάπτυξης ενός λαού.
Η χώρα θα πάει μπροστά (μείωση ανεργίας, αυξήσεις μισθών, ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, κοινωνική ανάπτυξη, εκπολιτισμός γενικότερα) μόνο εφόσον μεγεθυνθεί η οικονομία. Όσο μεγαλώνει η οικονομία, θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτεροι μισθοί. Όσο μένει στάσιμη ή μειώνεται, δεν θα υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν αλλά ο λαϊκισμός δανείζεται για να δίνει, θα έρχεται χρεοκοπία και υποτιμήσεις επιπέδου ζωής.
Η διαλεκτική παρακμή είναι πλέον τέτοια, που δυστυχώς μεγάλες μάζες πιστεύουν στ αλήθεια ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα. Αυτό, ανατροφοδοτούμενο απο τον λαϊκισμό, με την σειρά του δημιουργεί προϋποθέσεις φρεναρίσματος ή και μείωσης του ΑΕΠ, των μισθών, αύξησης της ανεργίας. Τα μάτια βγαίνουν μόνα τους δηλαδή, πρόκειται για ένα αυτοκαταστροφικό σπιράλ.
Χωρίς αντίληψη ότι 1 + 1 = 2, δεν υπάρχει περίπτωση σημαντικής και βιώσιμης αύξησης επιπέδου ζωής. Το αντίθετο, θα έρθει και άλλη χρεοκοπία, και άλλη μείωση βιοτικού επιπέδου, έως και δικτατορία, ακρωτηριασμός της χώρας, κατάντια failed state δίκην Λιβερίας και Κονγκό.

Δλδ το μέτρο σύγκρισής μας είναι η Λιβερία, το Κονγκό και η Ουγκάντα και δόξα τω θεώ να λέμε;

Μα δεν γράφω αυτό. Νομίζω είναι σαφές αυτό που γράφω. Δεν είμαστε ούτε Λιβερία ούτε Ελβετία, αλλά κάπου στην μέση. Το που θα τείνουμε, εξαρτάται απο το αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός στην χώρα.
Πάντως τα τι μας νοιάζει το ΑΕΠ ρε, οι αριθμοί, ντώσε λεφτα μπάρμπα τώρα που σε λέω, γέρνει πολύ προς Λιβερία μεριά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Φεβ 2023, 18:36

vallon έγραψε:ότι και να κάνει ο κούλης δεν θα μας μπερδέψει

Που σε εξαπάτησε ρε Βαλλον για πες μας να μάθουμε.

Δεν σου εφάρμοσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

:D :D :D

Αυτά που γράφει ο Προελληνας στα δύο ποστ που του έβαλα λαϊκ είναι όλα τα λεφτά Μπιζέλι.

Πάντως λέγε λέγε το κοπέλι, Μπιζέλι σε βλέπω να το ρίχνεις στην Κεραμεως.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Φεβ 2023, 19:13

pluton έγραψε:
vallon έγραψε:ότι και να κάνει ο κούλης δεν θα μας μπερδέψει

Φυσικά και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εφάρμοσε τακτικές που μόνο ο Μακιαβέλι στο βιβλίο του Ηγεμόνας έχει καταγράψει.
Το να λέει ένας πολιτικός ψέματα, το να λειτουργεί εν κρυπτό με δολοπλοκίες και ίντριγκες φανερώνει εκτός των άλλων και το ηθικό ανάστημα κάποιου.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Φεβ 2023, 19:40

vallon έγραψε:
pluton έγραψε:

Φυσικά και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εφάρμοσε τακτικές που μόνο ο Μακιαβέλι στο βιβλίο του Ηγεμόνας έχει καταγράψει.
Το να λέει ένας πολιτικός ψέματα, το να λειτουργεί εν κρυπτό με δολοπλοκίες και ίντριγκες φανερώνει εκτός των άλλων και το ηθικό ανάστημα κάποιου.

Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 20:04

Προέλλην έγραψε:Μα δεν γράφω αυτό. Νομίζω είναι σαφές αυτό που γράφω. Δεν είμαστε ούτε Λιβερία ούτε Ελβετία, αλλά κάπου στην μέση. Το που θα τείνουμε, εξαρτάται απο το αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός στην χώρα.
Πάντως τα τι μας νοιάζει το ΑΕΠ ρε, οι αριθμοί, ντώσε λεφτα μπάρμπα τώρα που σε λέω, γέρνει πολύ προς Λιβερία μεριά.

Γιατί εγώ αυτό γράφω;
Αυτό που σου λέω είναι ότι οκ ως ένα σημείο έπαιξαν ρόλο οι διεθνείς συγκυρίες ή η περίοδος της πανδημίας (που κι εκεί τα σκάτωσαν) αλλά από κάποιο σημείο και μετά κάτι αρχίζει και βρομάει ρε αδερφέ.
Δε γίνεται κάθε μέρα που πάμε στο σούπερ μάρκετ να βλέπουμε νέες τιμές όταν στις υπόλοιπες χώρες έχει πέσει κάποιου είδους φρένο σε αυτό.
Και εδώ να σου λέει πάρε το καλάθι της νοικοκυράς. Σοβαρά τώρα;

Καταλαβαίνω ότι ηδονίζεσαι με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών (το οποίο δεν είναι απαραίτητο κακό) αλλά οι συγκεκριμένοι έχουν μετατρέψει το κράτος σε μια τεράστια μπίζνα τα συμφέροντα των οποίων δεν ξέρω ποιον εξυπηρετούν.
Κράτος διοικείς ρε φίλε όχι επιχείρηση.

Κι, επίσης, σχετικά με τον λαϊκισμό που λες και ξαναλές γιατί εσύ τι νομίζεις ότι η ΝΔ δεν λαϊκίζει; Απλά προς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και ανάλογα το παραμύθι που θέλει να περάσει κάθε φορά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Φεβ 2023, 21:14

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Μα δεν γράφω αυτό. Νομίζω είναι σαφές αυτό που γράφω. Δεν είμαστε ούτε Λιβερία ούτε Ελβετία, αλλά κάπου στην μέση. Το που θα τείνουμε, εξαρτάται απο το αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός στην χώρα.

Γιατί εγώ αυτό γράφω;
Αυτό που σου λέω είναι ότι οκ ως ένα σημείο έπαιξαν ρόλο οι διεθνείς συγκυρίες ή η περίοδος της πανδημίας (που κι εκεί τα σκάτωσαν) αλλά από κάποιο σημείο και μετά κάτι αρχίζει και βρομάει ρε αδερφέ.
Δε γίνεται κάθε μέρα που πάμε στο σούπερ μάρκετ να βλέπουμε νέες τιμές όταν στις υπόλοιπες χώρες έχει πέσει κάποιου είδους φρένο σε αυτό.
Και εδώ να σου λέει πάρε το καλάθι της νοικοκυράς. Σοβαρά τώρα;

Καταλαβαίνω ότι ηδονίζεσαι με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών (το οποίο δεν είναι απαραίτητο κακό) αλλά οι συγκεκριμένοι έχουν μετατρέψει το κράτος σε μια τεράστια μπίζνα τα συμφέροντα των οποίων δεν ξέρω ποιον εξυπηρετούν.
Κράτος διοικείς ρε φίλε όχι επιχείρηση.

Κι, επίσης, σχετικά με τον λαϊκισμό που λες και ξαναλές γιατί εσύ τι νομίζεις ότι η ΝΔ δεν λαϊκίζει; Απλά προς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και ανάλογα το παραμύθι που θέλει να περάσει κάθε φορά.

Kι εδώ που είμαι έχουν ανεβεί ανάλογα οι τιμές. Μητσοτάκη έχουμε;

Kατά τα άλλα, τόσο μια επιχείρηση, όσο και ένα κράτος, μπορεί να διοικηθεί επιτυχώς μόνο τεχνοκρατικά. Τα παραμάγαζα, νομοτελειακά κλείνουν.

Η ΝΔ φυσικά και λαϊκίζει προεκλογικά. Πολλά από αυτά που δίνει επιδοματικά, δεν θα έπρεπε να τα δίνει, το κάνει μόνο για τις εκλογές και ντροπή της.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”