bizeli έγραψε:Αρίστος έγραψε:bizeli για πολλους θρησκευομενους αντικοινωνικη συμπεριφορα εχουν ο Χρυσοχοιδης και ο Χαρδαλιας που εκλεισαν τις εκκλησιες που δεν εκλεισαν ουτε επι Κατοχης και Τουρκοκρατιας.
Πολλοι μαλιστα κανουν λογο για θρησκευτικο διωγμο.
Εγω προσυπογραφω και λεω οτι η κυβερνηση με αφορμη τον κορονοιο επιβαλει αντιθρησκευτικη, αντεθνικη, αντιεργασιακη και αντικοινωνικη χουντα.
.
Οι εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ, γιατί οι παπάδες ήταν μονίμως μέσα στην αντίδραση και πέρασε το δικό τους.
Μόνο μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και παρακαλετά έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους και δέχθηκαν έστω αριθμητικό περιορισμό στους πιστούς.
Σε αντίθεση με το υπόλοιπο μέρος της κοινωνίας που δεχθήκαμε στωικά όλα τα μέτρα.
Όχι απλά δεν υπήρχε θρησκευτικός διωγμός αλλά όλοι χορεύουμε στον ρυθμό της εκκλησίας.
Η εκκλησία είναι η μόνη που θεωρεί ότι είναι σε θέση να βάζει όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά τη συμμόρφωσή της στους νόμους και στις διατάξεις του κράτους.
Τα σχολεία και τα μαγαζιά έκλεισαν, αρίστο, όχι οι εκκλησίες.
Και μάλιστα τα 6χρονα και τα 10χρονα επέξειξαν εκπληκτική ωριμότητα και προσαρμογή στα νέα δεδομένα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε αντίθεση με τους παπάδες που έχουν χειρότερη συμπεριφορά και από τρίχρονο.
Εγώ, λοιπόν, κάνω λόγο όχι για θρησκευτικό διωγμό αλλά για εκκλησιαστικό εκβιασμό.
ΚΑΚΩΣ υποχωρησαν οι παπαδες. Οι πραγματικοι πιστοι τους κραζουν για ξεπουλημα και προδοσια των θρησκευτικων τους πιστευω.
Δεν υπηρχε απολυτως κανενας λογος να μην γινονται εκκλησιασμοι αν τηρουνται οι αποστασεις.
Στην Κυπρο ο Μορφου ειπε στην κυβερνηση οτι εγω θα λειτουργησω κι εσεις αν θελετε ελατε να με συλλαβετε.
Οποτε η κυπριακη κυβερνηση εκανε κωλοτουμπα και γυρισε και ειπε, πως δεν βλεπει κατι κακο αν γινουν λειτουργιες σε καποιες περιοχες.
Σε πολλες χωρες της Ανατολικης Ευρωπης επισης οι εκκλησιες δεν εκλεισαν και εδικα σε ορθοδοξες χωρες.
Ουτε εκλεισαν στις ΗΠΑ οπου υπηρξε θετικη αποφαση στο να μην κλεισουν εκκλησιες και συναγωγες απο το Ανωτατο Δικαστηριο.
.