Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Δεκ 2020, 20:03

bizeli έγραψε:Επίσης, αυτό το "δε νόσησαν" ως επιχείρημα δεν τον καταλαβαίνω.
Ο ιός έχει πολύ ύπουλη και ανεξήγητη συμπεριφορά.

Κι εγώ δουλεύω μέσα σε σχολεία που είχαμε κρούσματα κάποιοι κόλλησαν και κάποιοι δεν κόλλησαν.
Τι πάει να πει αυτό;
Ότι έγινε κάποιο θαύμα ή ότι ο ιός είναι ψέματα;

Στα νοσοκομεία δουλεύουν γιατροί που έρχονται σε άμεση επαφή με κρούσματα και κάποιοι νοσούν και κάποιοι δεν νοσούν.
Μέσα στην ίδια οικογένεια υπάρχει κρούσμα και κάποια μέλη νοσούν και κάποια δεν νοσούν.

Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό αλλά έχει παρατηρηθεί.

Θα τα διαβάσω αυτά που γράφεις, όχι τώρα έχω κάποια εργασία.

Δες υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ο αδιάφορος, πολύ περισσότερο ο άθεος βλέπουν στην Θεία Κοινωνία ψωμί και κρασί, αυτός που κοινωνά πιστεύει ότι μεταλαμβάνει "Σώμα και Αίμα Χριστού" ... δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά (ρώτησε και την μητέρα σου η οποία έχει επαφή με την Εκκλησία).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Δεκ 2020, 20:06

pluton έγραψε:
Θα τα διαβάσω αυτά που γράφεις, όχι τώρα έχω κάποια εργασία.

Δες υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ο αδιάφορος, πολύ περισσότερο ο άθεος βλέπουν στην Θεία Κοινωνία ψωμί και κρασί, αυτός που κοινωνά πιστεύει ότι μεταλαμβάνει "Σώμα και Αίμα Χριστού" ... δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά (ρώτησε και την μητέρα σου η οποία έχει επαφή με την Εκκλησία).

Μα δε διαφωνούμε επί αυτού.
Κι εγώ το ίδιο λέω.
Ότι ο καθένας πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 27 Δεκ 2020, 20:07

bizeli έγραψε:
micro έγραψε:
Η ιερά σύνοδος αποφάσισε για τη λειτουργία των εκκλησιών, αλλά για τη θεία κοινωνία δεν είπε κάτι. Το κράτος τώρα δεν ξέρω αν όφειλε να τοποθετηθεί.

Εικόνα

Ναι τι, θεωρείς πως έπρεπε να βγει ξέρω-γω ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και να πει: "ο ιος μεταδίδεται και με τη θεία κοινωνία, ως εκ τούτου, αυτή απαγορεύεται ρητά μέχρι νεωτέρας";
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Δεκ 2020, 20:20

micro έγραψε:Ναι τι, θεωρείς πως έπρεπε να βγει ξέρω-γω ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και να πει: "ο ιος μεταδίδεται και με τη θεία κοινωνία, ως εκ τούτου, αυτή απαγορεύεται ρητά μέχρι νεωτέρας";

Ναι, πού σου φαίνεται το περίεργο;
Αφού και για να αναπνεύσουμε περιμένουμε οδηγίες πρώτα μπας και δεν κάνει.
Πέφτουμε να κοιμηθούμε με άλλα δεδομένα και ξυπνάμε την άλλη μέρα και ισχύουν άλλα δεδομένα.
Είναι μια δυναμική διαδικασία που όλα ανατρέπονται από στιγμή σε στιγμή.

Και "επιτρέπεται" να έλεγε δεν θα είχα πρόβλημα αλλά πάρε μια θέση. Τι ισχύει;
Είναι ασφαλές ή δεν είναι ασφαλές να κοινωνούν οι πιστοί;

Για όλα τα άλλα θέματα λένε "ακούμε τις γνώμες των ειδικών και αποφασίζουμε...".
Για το θέμα της θείας κοινωνίας δεν υπάρχει κάποιος ειδικός να βγει και να μας πει;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Δεκ 2020, 20:38

Ρε παιδιά για να το τελειώνουμε, γιατί κι εγώ κουράστηκα.
Δεν τα βάζω ούτε με τον πλούτωνα ούτε με τον δενπληρώνω ούτε τους μέμφομαι για τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Καταλαβαίνω και σέβομαι απόλυτα ότι για αυτούς είναι σώμα και αίμα κυρίου.

Άλλο πράγμα δεν καταλαβαίνω εγώ και κάτι δεν μου στέκει.
Πώς το ίδιο το κράτος σου λέει κράτα αποστάσεις και φόρα μάσκα μην εκτοξευθεί κανένα σταγονίδιο και κολλήσεις αλλά στην περίπτωση της θείας κοινωνίας που έρχεσαι σε άμεση επαφή με τα σάλια του άλλου γίνεται κάτι μαγικό και δεν κολλάει;

Υιοθετεί και η πολιτεία την άποψη της εκκλησίας; Αυτό δεν έχω καταλάβει.
Μπορεί να ζούμε σε μια θεοκρατική χώρα κι εγώ να μην το έχω πάρει χαμπάρι όπου ισχύουν οι νόμοι και οι βουλές της εκκλησίας.
Αν είναι έτσι πείτε μου να το ξέρω.
Κράτος και εκκλησία είναι ταυτόσημες έννοιες;

Άλλο να σου λέει ένας πιστός για σώμα και αίμα κυρίου και άλλο το ίδιο το κράτος.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Δεκ 2020, 20:52

Εντάξει τα διάβασα (τροχάδειν, είναι και πολλά).

Α. Τα καλύτερα με διαφορά είναι του Ραν ταν πλαν εξ άλλου πάντα μου αρέσει να τον διαβάζω.

Β. Οι Χριστιανοί εκ της φύσεώς τους είναι νομοταγείς, εφάρμοσαν από την πρώτη στιγμή αυτά που ζήτησε η πολιτεία, ούτε Πάσχα κάναμε, ούτε Χριστούγεννα, ούτε λιτανείες, ούτε εορτασμοί του Αγ Γεωργίου, Αγ Νικολάου κλπ και να σου πω μου παραξενοφαίνεται κάθε Κυριακή πρωί, λέω βρε παιδί μου τι σόι Κυριακή είναι αυτή χωρίς εκκλησιασμό;

Οι Εκκλησίες μέσα τηρούν όλες τις προδιαγραφές που ζήτησε η πολιτεία, ποτέ δεν βλέπεις πολύ κόσμο μέσα, φέτος τα Χριστούγεννα η ενορία μου έκανε δύο λειτουργίες η πρώτη μέχρι τις 9πμ μόνο όσοι πήγαν το πρωί μετά έκλεισε ο περίβολος, δηλαδή μπορούσες να πλησιάσεις μόνο στα 30-40 μέτρα και η δεύτερη από 9.30πμ μέχρι 11 παρά πάλι περιορισμένος αριθμός.

Γ. Έβαλες θέμα ανυπακοής σε ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας (κάπου το πήρε το μάτι μου) αν ναι πες μου να σου απαντήσω.

Δ. Αν είχαμε αποφασίσει ανυπακοή, τότε θα έβλεπες τι σημαίνει ανυπακοή... αλλά ακολουθήθηκε μετριοπαθής στάση. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση με τον κόσμο έξω από δικαστήρια και πρωτομαγιά και πολυτεχνείο και όλα αυτά τα θέματα.... θα μπορούσα να σου βάλω πλήθος φωτογραφίες να δεις τι σημαίνει μη σεβασμός στην υγεία του άλλου.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Δεκ 2020, 21:11

pluton έγραψε:Εντάξει τα διάβασα (τροχάδειν, είναι και πολλά).

Α. Τα καλύτερα με διαφορά είναι του Ραν ταν πλαν εξ άλλου πάντα μου αρέσει να τον διαβάζω.

Β. Οι Χριστιανοί εκ της φύσεώς τους είναι νομοταγείς, εφάρμοσαν από την πρώτη στιγμή αυτά που ζήτησε η πολιτεία, ούτε Πάσχα κάναμε, ούτε Χριστούγεννα, ούτε λιτανείες, ούτε εορτασμοί του Αγ Γεωργίου, Αγ Νικολάου κλπ και να σου πω μου παραξενοφαίνεται κάθε Κυριακή πρωί, λέω βρε παιδί μου τι σόι Κυριακή είναι αυτή χωρίς εκκλησιασμό;

Οι Εκκλησίες μέσα τηρούν όλες τις προδιαγραφές που ζήτησε η πολιτεία, ποτέ δεν βλέπεις πολύ κόσμο μέσα, φέτος τα Χριστούγεννα η ενορία μου έκανε δύο λειτουργίες η πρώτη μέχρι τις 9πμ μόνο όσοι πήγαν το πρωί μετά έκλεισε ο περίβολος, δηλαδή μπορούσες να πλησιάσεις μόνο στα 30-40 μέτρα και η δεύτερη από 9.30πμ μέχρι 11 παρά πάλι περιορισμένος αριθμός.

Γ. Έβαλες θέμα ανυπακοής σε ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας (κάπου το πήρε το μάτι μου) αν ναι πες μου να σου απαντήσω.

Δ. Αν είχαμε αποφασίσει ανυπακοή, τότε θα έβλεπες τι σημαίνει ανυπακοή... αλλά ακολουθήθηκε μετριοπαθής στάση. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση με τον κόσμο έξω από δικαστήρια και πρωτομαγιά και πολυτεχνείο και όλα αυτά τα θέματα.... θα μπορούσα να σου βάλω πλήθος φωτογραφίες να δεις τι σημαίνει μη σεβασμός στην υγεία του άλλου.

Ναι, αλλά ρε φίλε για όσα αναφέρεις στο Β συμμορφωθήκατε μεν αλλά λες και μας κάνατε τη χάρη κιόλας. Και αυτό είναι το πρόβλημα ... ότι ΑΜΑ θέλετε συμμορφώνεστε υπό πολλούς όρους και προϋποθέσεις. Ποιος άλλος το κάνει αυτό;

Για το Γ όχι δεν έχω αναφερθεί καν σε ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας.

Για το Δ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ήμουν κατά οποιασδήποτε συγκέντρωσης εν μέσω πανδημίας και μου είχε προκληθεί ο ίδιος εκνευρισμός είτε στη μαζική συγκέντρωση στη δίκη της ΧΑ είτε στο πολυτεχνείο είτε οπουδήποτε αλλού.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Δεκ 2020, 21:17

bizeli έγραψε:
pluton έγραψε:Εντάξει τα διάβασα (τροχάδειν, είναι και πολλά).

Ναι, αλλά ρε φίλε για όσα αναφέρεις στο Β συμμορφωθήκατε μεν αλλά λες και μας κάνατε τη χάρη κιόλας. Και αυτό είναι το πρόβλημα ... ότι ΑΜΑ θέλετε συμμορφώνεστε υπό πολλούς όρους και προϋποθέσεις. Ποιος άλλος το κάνει αυτό;

Για το Γ όχι δεν έχω αναφερθεί καν σε ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας.

Για το Δ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ήμουν κατά οποιασδήποτε συγκέντρωσης εν μέσω πανδημίας και μου είχε προκληθεί ο ίδιος εκνευρισμός είτε στη μαζική συγκέντρωση στη δίκη της ΧΑ είτε στο πολυτεχνείο είτε οπουδήποτε αλλού.

Ποιους όρους βάλαμε; Με ότι μας υπόδειξαν συμμορφωθήκαμε, αν και μας έπεσε βαρύ το ρύζι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Δεκ 2020, 23:06

pluton έγραψε:
Ποιους όρους βάλαμε;

Έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις ανάμεσα στην πολιτική και θρησκευτική ηγεσία και συζητήσεις επί συζητήσεων για τα μέτρα. Εσύ τι λες να συζητάνε όταν συναντιούνται; Τι θέματα θα βάλουν στις πανελλήνιες;

Με ποιους άλλους έχει συναντηθεί το κράτος; Όλοι οι υπόλοιποι από την τηλεόραση μαθαίνουμε για τα μέτρα και κάνουμε μόκο.
Παρασκευή μας τα ανακοινώνουν ... Δευτέρα τα εφαρμόζουμε.

Δλδ τι να πει και ο χώρος της εστίασης που πρώτη την κλείνουν και τελευταία την ανοίγουν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταστραφεί τελείως οικονομικά και δεν έχουν βγάλει κουβέντα.

pluton έγραψε: Με ότι μας υπόδειξαν συμμορφωθήκαμε, αν και μας έπεσε βαρύ το ρύζι.

Συμμορφωθήκατε έπειτα από πολλές ιαχές και προτροπές κληρικών προς τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα.
Σε κάποια φάση μπήκε στη μέση ο Ιερώνυμος και κάπως μετριάστηκε το πράγμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 28 Δεκ 2020, 00:31

bizeli έγραψε:
denplirono έγραψε:σωπα κουμπαρα.....προσβαλεις τα θρηκσευτικα μου πιστευω. σοβαρα τωρα. ανεξηθρησκεια εχουμε, το να προσβαλουμε την θρησκεια του αλλου ομως, ΔΕΝ εχουμε. Μπορεις να πιστευεις ο,τι θελεις αρκει να μην προσβαλεις τη δικη μου θρησκεια.

Άκου κουμπάρε ... αυτό που εξετάζουμε εδώ είναι το κατά πόσο τα θρησκευτικά σου πιστεύω έχουν αντίκτυπο και στους υπόλοιπους όπως θα συζητούσαμε το ίδιο και για οποιαδήποτε άλλη αντικοινωνική συμπεριφορά.
Εφόσον δεν βγαίνει κάποιος υπεύθυνα να μας πει τι ισχύει και τι δεν ισχύει και το αφήνουν στον αέρα είναι λογικό να υπάρχει αυτή η διχογνωμία στον κόσμο.

Κι εσύ μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις αρκεί να μην προσβάλλεις τη δική μου υγεία.

Όλοι εσείς που πιστεύετε κάπου δεν είστε ούτε στο απυρόβλητο ούτε είστε οι εκλεκτοί του θεού που δεν τολμάει να σας αγγίξει κανείς ούτε ειδική κατηγορία πολιτών.

Και οι τζιχάντ πιστεύουν στις επιθέσεις αυτοκτονίας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε να ανατινάξουν όλον τον κόσμο για να μην προσβάλλουμε τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Κατανοητό;

ακου κουμπαρα. αφου ταυτησες την Κοινωνια με τα Τζιχαντια και το καταφερες αυτο, θα πρεπει:
1)να σε παρει ο Κουγιας για βοηθο
2)να σου αφιερωσω αυτο

-----------
ΥΓ:κλαψε κυρία μου....
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”