Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Δεκ 2020, 19:33

pluton έγραψε:Μη το δεις καλόπιστα τα βίντεο που σου έβαλα, δες τα κριτικά.

Ο παπά Χρύσανθος της Σπιναλόγκας είναι υπαρκτό πρόσωπο, κοινωνούσε λεπρούς και μετά κατέλυε το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας. Αυτό είναι γεγονός δεν θέλω να το δεις καλόπιστα. Γεγονός είναι ότι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ιερείς σε νοσοκομεία με λοιμώδεις ασθένειες πχ στην ΣΩΤΗΡΙΑ που περιέθαλπε φυματικούς, πριν τον πόλεμο η φυματίωση θεωρείτο μεταδοτική ασθένεια υπήρχαν ιερείς...

Επίσης γεγονός είναι ότι η Θεία Κοινωνία ΠΟΤΕ δεν σταμάτησε, χιλιάδες άνθρωποι σ όλη την Ελλάδα κοινωνούν κάθε βδομάδα, σ όλη την διάρκεια της πανδημίας και χιλιάδες ιερείς κάθε βδομάδα καταλύουν την Θεία Κοινωνία, πχ στις φυλακές στους φορείς του ΕΙΤΖ γίνεται κοινωνία και ο ιερέας μετά καταλύει (έχω στενό συγγενή ιερέα στις Κάτω Χώρες που ασχολείται με φυλακισμένους, νομίζεις ότι δεν κοινωνά ανθρώπους με μεταδοτικές ασθένειες;).

Γεγονός είναι ότι ΠΑΝΤΑ οι ιερείς σε οποιαδήποτε περίοδο κοινωνούσαν στα νοσοκομεία ανθρώπους και μετά κατέλυαν το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας. Ένα παράδειγμα έχω φίλο γιο ιερέα που κοινωνούσε σε νοσοκομείο ασθενείς πέθανε 94 ετών από γεροντική ανία, όχι από μεταδοτικό ιό.

Λυπάμαι πλούτωνα αλλά δεν μπορώ να το δω όπως εσύ.
Όλα αυτά που μου βάζεις στηρίζονται απλά σε αφηγήσεις, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του δόγματος όλων των θρησκειών του κόσμου.
Δεν αμφισβητώ αν τα πρόσωπα αυτά ήταν υπαρκτά ή αν λένε ψέματα αλλά οι αφηγήσεις τους έχουν την ίδια βαρύτητα με κάποιον που θα μου έλεγε ότι του παρουσιάστηκε η Παναγία μπροστά του ή για την τελετή του Αγίου Φωτός ή μαρτυρίες για τον Άγιο Παϊσιο ή αν μιλάει σε σαύρες και ακρίδες ή για οποιοδήποτε άλλο θαύμα κτλ
Το ίδιο το πρόσωπο αισθάνεται ότι λέει την αλήθεια και ότι είδε όντως την Παναγία αλλά επίτρεψέ μου να πιστεύω κι εγώ ότι υπάρχουν πολλές λογικές εξετάσεις πίσω από αυτό.
Το ίδιο ισχύει και για την θεία κοινωνία που πολλοί κληρικοί ισχυρίζονται ότι κοινωνούν άρρωστους ανθρώπους και δεν κολλούν.
Ούτε είμαι μπροστά να βλέπω ακριβώς τι γίνεται ούτε μπορώ να στηριχθώ στα λεγόμενά τους.
Που δεν αμφισβητώ ότι τους κοινωνούν αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές εξηγήσεις πίσω από αυτό ή ακόμα και από καθαρή τύχη να μην κόλλησαν.
Δυστυχώς, όλες αυτές οι πληροφορίες, ότι η θεία κοινωνία δεν αποτελεί μέσο μετάδοσης, προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τον χώρο της εκκλησίας ή χώρους φιλικά προσκείμενους με αυτήν. Όσο και να έψαξα να βρω πληροφορίες από πιο ανεξάρτητους χώρους δεν βρήκα απολύτως τίποτα από αυτά που ισχυρίζεσαι.
Δύο επιστήμονες μόνο (Γιαμαρέλλου/Λίνου) βγήκαν και τάχθηκαν δημόσια υπέρ της θείας κοινωνίας αλλά αυτές επέλεξαν να μιλήσουν με την ιδιότητα της πιστού και όχι με την ιδιότητα του επιστήμονα. Η Λίνου μάλιστα το προχώρησε ακόμα παραπέρα (και ανεύθυνα κατά τη γνώμη μου) και ισχυρίστηκε ότι όσοι πιστεύουν ας προσέρχονται ... οι υπόλοιποι ας μην προσέρχονται.
Λες και είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός που θα προσέλθει και κολλήσει τον ιό θα αποτελέσει εστία μετάδοσης και για τους υπόλοιπους ... δε θα κολλήσει τον ιό μόνο για πάρτη του.

Πάντως και οι δυο υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά μελέτη που να υποστηρίζει ότι κολλάς ιό από τη θεία κοινωνία.
Για το τονισμένο έχω μια απορία.
Έχουν γίνει μελέτες επί αυτού και αποδείχθηκε ότι δεν κολλάς ή δεν έχουν γίνει καθόλου μελέτες οπότε δεν έχουμε στοιχεία; Τι εννοεί ακριβώς γιατί έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο.

Κάτι άλλο που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι όταν τίθεται ευθέως δημόσια το ερώτημα σε διάφορους επιστήμονες για τη θεία κοινωνία ελάχιστοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις) και οι περισσότεροι προτιμούν να μην απαντήσουν για να μην έχουν "μπλεξίματα" με την εκκλησία ή φανατισμένους πιστούς.Λες και έχουν δώσει κάποιον όρκο omerta. Κανείς δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση και απαντούν με διφορούμενες απαντήσεις.
Και αυτό ειδικά στον ελλαδικό χώρο που ξέρουμε ποιες είναι οι σχέσεις κράτους/εκκλησίας.
Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες όπως πχ Γερμανία ανάλογα μυστήρια απαγορεύθηκαν.

Όλο αυτό το θολό τοπίο θα μου επιτρέψεις να με κάνει και μένα να έχω αμφιβολίες όπως κι εσείς αμφισβητείτε τόσα και τόσα επιστημονικά δεδομένα από τη θέση σας. Και για αυτό το θολό τοπίο φταίει η πολιτεία που δεν βγαίνει να πάρει επίσημη θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς αλλά αφήνει την εκκλησία να παίρνει θέση σε θέματα που δεν την αφορούν όπως είναι η δημόσια υγεία. Φυσικά γιατί φοβάται τον πέλεκυ από την εκκλησία και να μην χάσει ψηφοφόρους οπότε το αφήνει στον αέρα το θέμα.
Θα μου πεις δεν έχει δικαίωμα να πάρει θέση η εκκλησία; Άντε και έχει το δικαίωμα.
Αλλά η θέση που παίρνει αφορά συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού και όχι όλη την κοινωνία. Αν για σένα είναι σώμα και αίμα κυρίου για μένα είναι απλά μια μεταλλική λαβίδα, άρτος και κρασί ικανά να μεταδώσουν κάποια ασθένεια όπως κάθε άλλη κοινόχρηστη επιφάνεια ή αντικείμενο.Ένα και ένα κάνουν δυο.
Ο μεταφυσικός συμβολισμός που θες να αποδώσεις εσύ και μάλιστα να υποχρεώσεις και τους άλλους να το δουν έτσι (αλλιώς είναι βλάσφημοι) είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, γιατί η διασπορά αφορά όλην την κοινωνία και όχι μόνο αυτούς που θα κοινωνήσουν.

Επίσης, σχετικά με την επίσημη θέση της εκκλησίας και αρκετών μητροπολιτών που εκφράζονται δημόσια και παροτρύνουν τους πιστούς να πάνε να κοινωνήσουν άφοβα ... έχουν βάλει και έναν μεγάλο αστερίσκο για να είναι ταυτόχρονα και καλυμμένοι που μάλλον δεν τον πρόσεξες.
Ναι μεν καλούν όλους τους πιστούς να κοινωνήσουν αλλά κλείνουν το μάτι σε αυτούς που είναι ευπαθείς ομάδες ή παρουσιάζουν συμπτώματα κόβιντ και τους λένε στα ίσια εσείς καλού κακού να μην προσέρχεστε και να ακολουθείτε τις οδηγίες της πολιτείας και τέτοια.
Εφόσον, λοιπόν, καλείς μόνο τον υγιή πληθυσμό ή αυτόν που θα τον περάσει ήπια ή ασυμπτωματικά είναι λογικό να επαληθεύονται οι ισχυρισμοί της εκκλησίας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας.
Επίσης, ο ιός δυστυχώς έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Δε σου λέει από πού και πώς τον κόλλησες. Αν κάποιος έχει νοσήσει από κόβιντ δεν αποκλείεται να τον κόλλησε και από τη θεία κοινωνία. Αυτό δεν μπορεί να το αποδείξει κανείς.

Θα μου πεις ότι αν 100 άτομα πήγαν να κοινωνήσουν και ανάμεσα τους υπήρχε ένας θετικός θα έπρεπε και οι υπόλοιποι 99 να είναι θετικοί. Ναι αλλά στην πράξη δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό.
Γιατί δε γίνεται καμιά σπουδαία ιχνηλάτηση ούτε καμιά καταγραφή ποιοι είναι αυτοί οι 100, πότε πήγαν και κοινώνησαν και από ποια εκκλησία. Αυτά δεν καταγράφονται πουθενά.
Έχουμε μεν αριθμητική καταγραφή κρουσμάτων πανελλαδικώς αλλά δεν ξέρουμε ο καθένας πώς και από πού κόλλησε. Αυτοί οι 100 θα διαχυθούν. Μετά την εκκλησία ο άλλος θα πάει στην τράπεζα, άλλος στη δουλειά του, άλλος στο σούπερ. Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν άπειρα μέρη να ενοχοποιηθούν εκτός από την εκκλησία. Ούτε θα εμφανίσουν όλοι ταυτόχρονα συμπτώματα, κάποιοι μπορεί και καθόλου... για να μπορείς να το αποδώσεις ότι κόλλησαν από το τάδε μέρος την τάδε στιγμή.
Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια τέτοια "ταυτοποίηση" ειδικά τώρα που έχει χαθεί η μπάλα.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Δεκ 2020, 19:36

pluton έγραψε:Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους έγχρωμους, τους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο, τους πτωχούς που ζητούν εργασία κλπ .... πρόβλημα έχω με τον εποικισμό και την αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα. Πρόβλημα έχω με την αλλοίωση του πολιτισμού μας και επιβολή του ισλαμισμού μέσω πονηρών μεθοδεύσεων.

Το αν θα συμμετείχα στην περίθαλψη των αναξιοπαθούντων δεν ξέρω αυτό θέλει κότσια, υπάρχουν όμως άνθρωποι που προσφέρουν και εγώ προσφέρω σε κάποιους τομείς εργασία.... για να δεις σου βάζω το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αυτό γίνεται με οικονομική συμβολή των πιστών και κυρίως με προσωπική εργασία.

Δες τι γίνεται στην Αθήνα

https://www.faneromenihol.gr/index.php/ ... lanthropia

Δες τι γίνεται σ όλη την Ελλάδα

http://www.ecclesia.gr/greek/koinonia/koinonia.asp

Αυτά δεν γίνονται μόνα τους, χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν εθελοντικά και χιλιάδες άνθρωποι προσφέρουν χρήματα.

Τώρα που είδες αυτά για δείξε μου το φιλανθρωπικό έργο των κομμάτων.

Δεν είμαι πολέμιος της εκκλησίας και οτιδήποτε θετικό της το αναγνωρίζω όπως και αναγνωρίζω και επικροτώ το όποιο φιλανθρωπικό της έργο.
Αυτό, όμως, που με θλίβει είναι το γεγονός ότι όπως εσείς ζητάτε να σεβόμαστε τα θρησκευτικά σας πιστεύω, το ίδιο ζητάω κι εγώ. Κάτι που βλέπω να μη συμβαίνει από την πλευρά σας. Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δε συμμερίζονται τις δικές σας πεποιθήσεις. Και αυτό δυστυχώς έχει προέκταση και σε άλλα θέματα όπως πχ πολιτικά, εθνικά κτλ. Για ό,τι δε συμφωνείτε περνάτε σε ad hominem χαρακτηρισμούς και προσβολές. Και δεν το λέω για σένα αυτό. Εσύ είσαι ευγενικός συνομιλητής. Αλλά το έχω παρατηρήσει σε αρκετούς και εδώ αλλά και στην έξω ζωή.

Όταν εγώ εκφράζω κάποιες αμφιβολίες στο πλαίσιο ενός διαλόγου και χαρακτηρίζομαι ως βελζεβούλ, αντίχριστη, βλάσφημη, μωαμεθανή … και παρουσιάζομαι λες και είμαι καμιά που παίρνει στο κυνήγι τους χριστιανούς … δλδ δεν ξέρω τι να πω; Πραγματικά. Για αυτό τις περισσότερες φορές αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις.
Εγώ δηλώνω απλά αγνωστικίστρια. Ούτε άθεη ούτε ένθεη. Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Δεν ξέρω. Θα ήθελα να υπάρχει κάποιο ανώτερο και δίκαιο ον και πιστεύω θα ήμουν κι εγώ πολύ ευτυχισμένη να είχα πίστη σε κάτι αλλά δεν μπορώ να το δω έτσι προς το παρόν τουλάχιστον.

Στο θέμα της φιλανθρωπίας, αυτό που σε ρώτησα πλούτωνα είναι κάτι διαφορετικό. Είναι άλλο να συμμετέχεις στο κάλεσμα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης και να δίνεις τον οβολό σου για κάποιον άγνωστο που δεν θα τον δεις ποτέ ή τέλος πάντων να συμμετέχεις σε κάτι μαζικό και οργανωμένο και έτσι να μοιράζεται κάπως η δυστυχία που βλέπεις μαζί με άλλους ανθρώπους. Είναι λίγο πιο απρόσωπη αυτή η διαδικασία.
Και άλλο να σηκώνεις το βάρος μόνος σου. Να παίρνεις τον πόνο και τη δυστυχία που αισθάνεται ο άλλος μέσα σου και να μην σε πιάνει ο ύπνος τα βράδια, γιατί γνώρισες από κοντά δυστυχισμένους ανθρώπους. Το πρόβλημά τους το έκανες και δικό σου.

Ξέρεις τι; Δεν έχει τόσο σημασία το μέγεθος της βοήθειας οικονομικής ή υλικής. Σημασία έχει πόσο στα αλήθεια τους πονάς. Μπορεί να έχεις 50 λεπτά στην τσέπη σου και να είναι η μόνη βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις αλλά αυτά τα 50 λεπτά θα τα δώσεις επειδή όντως το αισθάνεσαι και είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Και τίποτα να μην έχεις και μόνο μια κουβέντα προς αυτούς ότι κάποιος τους σκέφτεται, ότι δεν είναι εκτός κοινωνίας.
Μπορεί και ο Λάτσης να έχει τη δυνατότητα να δίνει εκατομμύρια ευρώ αλλά η πράξη είναι ισάξια και με αυτόν που δίνει 50 λεπτά.

Το λέει και η διδασκαλία σας αυτό.
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Στο ναό των Ιεροσολύμων ήταν μια φτωχή χήρα, η οποία όταν ήρθε έβαλε δύο λεπτά – τα πιο μικρά κέρματα, και ο Κύριός μας της δίνει υψηλό έπαινο.
Ο Κύριος θεωρεί την ελεημοσύνη της χήρας πιο πολύτιμη απ’ αυτή που έβαλαν όλοι μαζί και απ’ αυτή που έβαλαν οι πλούσιοι, επειδή «πάντες γὰρ ἐκ τοῦ περισσεύοντος αὐτοῖς ἔβαλον, αὕτη δὲ ἐκ τῆς ὑστερήσεως αὐτῆς πάντα ὅσα εἶχεν ἔβαλεν, ὅλον τὸν βίον αὐτῆς» (Τα κατά Μάρκον Ευαγγέλιον 12, 44).

Οι πλούσιοι που ήρθαν στο ναό, δώρισαν τεράστια ποσά, αλλά το δώρο τους ήταν μικρό, προσεκτικό. Δεν κινδύνευαν με τίποτα. Ρίχνοντας χρυσά κέρματα στο θησαυροφυλάκιο δεν ξεχνούσαν να μετρήσουν προσεκτικά πόσο τους θα μείνει για καλή ζωή. Αλλά ο Θεός λέει: «ὃς γὰρ ἐὰν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι ἀπολέσει αὐτήν: ὃς δ' ἂν ἀπολέσει τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου σώσει αὐτήν» (Τα κατά Μάρκον Ευαγγέλιον 8, 35).

Πού είναι το πλεόνασμά μας; Πού είναι το αναγκαίο για την ζωή μας; Αυτό είναι το ερώτημα, επειδή μπροστά στο πρόσωπο του Θεού η ποιότητα της ζωής μας μετριέται από την ποιότητα των δώρων μας. Το να δώσεις από το περίσσιο, είναι σαν να μην έδωσες τίποτα. Ένα τέτοιο δώρο δεν εντυπωσιάζει τον Θεό. Αλλά το πιο σεμνό δώρο γίνεται σημαντικό όταν δίνουμε αυτά που έχουμε ανάγκη, αυτά χωρίς τα οποία, πιθανόν, δεν θα μπορέσουμε να επιζήσουμε, όταν δίνουμε ένα μέρος του εαυτού μας και ολόκληρο τον εαυτό μας.

Τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητο να στα προστάζει κάποια θρησκεία για να τα κάνεις. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι «άπιστοι» που φέρονται περισσότερο χριστιανικά από εσάς και έχουν τα απαραίτητα κότσια, όπως είπες, να πάρουν τη δυστυχία του κόσμου μέσα τους και να σταθούν δίπλα σε ανθρώπους κατατρεγμένους. Όχι γιατί το λέει κάποια θρησκεία αλλά γιατί όντως το αισθάνονται.

Τέσπα, όλα αυτά τα λέω όχι για να μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη αλλά για να καταλήξουμε τι είναι τελικά ουσιώδες στη ζωή. Να λαμβάνεις μόνο τη θεία κοινωνία και να φιλάς εικόνες ή να είσαι μέσα στον κόσμο και στα προβλήματά του;
Όταν αφιερώνεις τη ζωή σου στα προβλήματα του κόσμου δεν έχεις χρόνο να πας εκκλησία φίλε. Είναι πολυτέλεια.
Το να είσαι στην πράξη φιλάνθρωπος συνεπάγεται σωματική και ψυχική φθορά, γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις.

Οι περισσότεροι από αυτούς που πηγαίνουν εκκλησία και το έχουν ρίξει στις προσευχές έχουν περίσσευμα κουράγιου, γιατί δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου πέρα από τον μικρόκοσμό τους.

Εγώ δεν στο παίζω καμιά αγία. Κι εγώ τα ίδια σκατά είμαι. Από όλα τα παραπάνω ανάθεμα αν μπορώ να ανταποκριθώ στο 1% από αυτό που θα ήθελα.
Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω, όμως, ότι υπάρχουν και άνθρωποι (χριστιανοί ή μη για μένα αδιάφορο) που έχουν κάνει σπουδαίο έργο με τρομερές αυτοθυσίες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Δεκ 2020, 20:10

pluton έγραψε:

Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία αλλά οργανώσεις που εκφράζουν τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων.
Και αν εξαιρέσουμε τα κομμουνιστικά κόμματα όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν τις προϋποθέσεις που καθιστούν αναγκαιότητα τη φιλανθρωπία μέσα από την κοινωνική ανισότητα που επιφέρουν οι πολιτικο-οικονομικές επιλογές τους.
Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ ότι η φιλανθρωπία είναι ντροπή για τις κοινωνίες από τη μια και αποενοχοποίηση των φιλανθρώπων από την άλλη.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Δεκ 2020, 20:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία αλλά οργανώσεις που εκφράζουν τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων.
Και αν εξαιρέσουμε τα κομμουνιστικά κόμματα όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν τις προϋποθέσεις που καθιστούν αναγκαιότητα τη φιλανθρωπία μέσα από την κοινωνική ανισότητα που επιφέρουν οι πολιτικο-οικονομικές επιλογές τους.
Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ ότι η φιλανθρωπία είναι ντροπή για τις κοινωνίες από τη μια και αποενοχοποίηση των φιλανθρώπων από την άλλη.

Σωστό αυτό.
Κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχε καν ανάγκη για φιλανθρωπία αλλά ας είμαστε ρεαλιστές.
Οι κοινωνικές ανισότητες δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Δεκ 2020, 20:57

Εγώ δεν καταλαβαίνω και το εξής ρε παιδιά.
Για το εμβόλιο λένε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για τις εγκύους και τα παιδιά, οπότε συνίσταται να μην το κάνουν.

Αλλά για τη θεία κοινωνία δεν ισχύει αυτό.Ναι μεν λένε ότι δεν υπάρχουν μελέτες αλλά σου λένε δεν υπάρχει φόβος.
Πώς στη μια περίπτωση είμαστε επιφυλακτικοί ενώ στην άλλη περίπτωση το ρισκάρουμε;
Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Δεκ 2020, 21:07

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Μα αυτό λέω και εγώ Ραν ταν πλάν, τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλισταράδες, και όλο αυτό το συνάφι τέλος πάντων είναι από την πάρω (Πάρο) :D και όχι από την δώσε.

Έτσι λοιπόν το αποκούμπι του φτωχού, του ανήμπορου, του μεροκαματιάρη, του απόκληρου, του κατατρεγμένου, του αδικημένου είναι η Εκκλησία. Εκεί καταφεύγει πάντα, οι άλλοι (τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλισταράδες, και όλο αυτό το συνάφι) είναι αρπακτικά, ύαινες, παράσιτα, από αυτούς δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα παρά μόνο να σε εκμεταλλευτούν.

Κα bizeli λόγω εργασίας δεν μπόρεσα να διαβάσω όλη την παράθεση που έβαλες, πιο άνετα θα το δω αργότερα όλο το κείμενο.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Δεκ 2020, 21:42

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Σωστό αυτό.
Κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχε καν ανάγκη για φιλανθρωπία αλλά ας είμαστε ρεαλιστές.
Οι κοινωνικές ανισότητες δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψουν.

Σε αυτό που είναι σύντομο να σου δώσω μια γρήγορη απάντηση:

Στην ελληνική παράδοση ο θεσμός των ενώσεων (αυτό που σήμερα λέγονται πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ενώσεις κλπ) υπήρχε λεγόντουσαν

Συντεχνίες.
Ισνάφια ή Σινάφια
Μπουλούκια
Κομπανίες κλπ

Αυτά συμμετείχαν ενεργά στην επισκευή ή ανέγερση ναών, την περίθαλψη των φτωχών και των ασθενών, στην δημιουργία κοινωφελών έργων, μέχρι απέκτησαν δικαστικές δικαιοδοσίες, οι συντεχνίες πρόσεξαν ιδιαίτερα το θέμα της παιδείας.

Από το βιβλίο του Μιχ Καλινδέρη "Αι συντεχνίαι και η Εκκλησία επί τουρκοκρατίας" διαβάζουμε:

"Τα σχολεία της Τουρκοκρατίας εκ πόρων των Συντεχνιών μέγα μέρος συνεστήθησαν και προήχθησαν..."

Στο θέμα αυτό ο αριστερός Σαρ Ι Καργάκος αναφέρεται σε ιδιαίτερο κεφάλαιο στο βιβλίο του Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

Αυτά που συμβαίνουν με τα πολιτικά κόμματα τους συνδικαλλισταράδες κλπ είναι εισαγωγές από τον σκοτεινό μαρξιστικό κόσμο.

Οι επαγγελματικές οργανώσεις των Ελλήνων ουδέποτε λειτούργησαν σαν βδέλλες, σαν αρπαχτικά που επιζούν στην δυστυχία του λαού, απεναντίας προσέφεραν (όπως κάνει η Εκκλησία) στο να επουλωθούν πληγές και να μειωθεί η δυστυχία του λαού.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Δεκ 2020, 22:25

pluton έγραψε:
Σε αυτό που είναι σύντομο να σου δώσω μια γρήγορη απάντηση:

Στην ελληνική παράδοση ο θεσμός των ενώσεων (αυτό που σήμερα λέγονται πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ενώσεις κλπ) υπήρχε λεγόντουσαν

Συντεχνίες.
Ισνάφια ή Σινάφια
Μπουλούκια κλπ

Αυτά συμμετείχαν ενεργά στην επισκευή ή ανέγερση ναών, την περίθαλψη των φτωχών και των ασθενών, στην δημιουργία κοινωφελών έργων, μέχρι απέκτησαν δικαστικές δικαιοδοσίες, οι συντεχνίες πρόσεξαν ιδιαίτερα το θέμα της παιδείας.

Από το βιβλίο του Μιχ Καλινδέρη "Αι συντεχνίαι και η Εκκλησία επί τουρκοκρατίας" διαβάζουμε:

"Τα σχολεία της Τουρκοκρατίας εκ πόρων των Συντεχνιών μέγα μέρος συνεστήθησαν και προήχθησαν..."

Στο θέμα αυτό ο αριστερός Σαρ Ι Καργάκος αναφέρεται σε ιδιαίτερο κεφάλαιο στο βιβλίο του Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

Αυτά που συμβαίνουν με τα πολιτικά κόμματα τους συνδικαλλισταράδες κλπ είναι εισαγωγές από τον σκοτεινό μαρξιστικό κόσμο.

Οι επαγγελματικές οργανώσεις των Ελλήνων ουδέποτε λειτούργησαν σαν βδέλλες, σαν αρπαχτικά που επιζούν στην δυστυχία του λαού, απεναντίας προσέφεραν (όπως κάνει η Εκκλησία) στο να επουλωθούν πληγές και να μειωθεί η δυστυχία του λαού.

Εγώ γενικά δεν είχα ποτέ κακή άποψη για τις επαγγελματικές ενώσεις ή τα συνδικάτα που προασπίζονται τα συμφέροντα του κλάδου τους ή και για το υπόλοιπο έργο που προσφέρουν. Αν και ο συνδικαλισμός σήμερα είναι αρνητικά χρωματισμένος, εγώ ωστόσο ποτέ δεν κατάφερα να διακρίνω αυτά τα μελανά σημεία για τα οποία στοχοποιείται. Ίσως και από άγνοια ή και από αφέλεια.
Όπως είπα και για τις δωρεές = καλό έτσι λέω και για τον συνδικαλισμό = καλό.

Σε εμένα στο μυαλό μου ο συνδικαλισμός είναι συνυφασμένος με το εργατικό κίνημα, την επανάσταση, τον αγώνα... έτσι όπως ήταν από τα σπάργανά του. Αθώα και όμορφα.

Αυτό που δε μου αρέσει σήμερα στον συνδικαλισμό είναι που συνδέεται με τα κόμματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μια ομάδα με κοινά συμφέροντα διαφοροποιείται κομματικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Δεκ 2020, 22:40

Ξεκινούν στην Ελλάδα, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 Νοσοκομεία της Αττικής: στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο ΠΓΝ «Αττικόν», στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η πρώτη νοσηλεύτρια ΜΕΘ που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα κατάγεται από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας.

Ο λόγος για την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η οποία θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό στη 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων αυριανών εμβολιασμών, έχει ως εξής:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν
14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν
15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/11 ... t7X2UI1TpE

:clap: :clapping34: :bingo: :campeon_23: :partytime: :metal:

0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 26 Δεκ 2020, 22:47

στηνεται ενα ανευ προηγουμενου show για να πεισουν οι ειδικοι τον κοσμο να κανει το εμβολιο. εδω τα ψεμματα τελειωνουν. ο καθενας μας εχει μια ζωουλα. δεν υπαρχουν αλλα χρωματα παρα μονον 2 ασπρο ή μαυρο. λεβεντες να ξερετε, οτι η μεθοδος της εξαπατησης βασιζετα στην θεωρια οτι εσυ βλεπεις αυτο που αναμενεις να δεις αλλα στην πραγματικοτητα γινεται κατι αλλο και ετσι εξαπατασαι. Την εξαπατηση την καταλαβαινεις οταν τελειωσει το κολπο αυτος που κανει τον μαγο. Εγω παλι λεω θα κανουν ολοι οι επωνυμι το εμβολιο, αλλα εγω δεν εχω την δυνατοτητα να γνωριζω αν θα κανουν το εμβολιο ή απλα θα τους βαλουν ορο. Δηλαδη κινδυνευω να εξαπατηθω, βλεποντας οτι κανυν το εμβολιο αλλα μην γνωριζοντας οτι αυτο που κανουν ειναι εμβολιο και οχι ορος για να με πεισουν εμενα τον αδαη να παω να το κανω το εμβλολιο. Γιατι αφου ειναι καλο υπογραφω πρωτα οτι εχω λαβει γνωση των κινδυνων; Δηλαδη θα μου εξηγησει καποιος γιατρος τους κινδυνουν; Και γιατι να υπογραψω; Εχω κανει δεκαδες εμβολια δεν υπεγραψε ποτε. Για ολα αυτα και για πολλα αλλα, επιφυλασσομαι ΩΣ προς τι ΤΙ ΒΛΕΠΩ απο την εικονα που θα μου μεταδιδουν αφου παρουν τα 15 μυρρια. Δηλαδη εγω θα ξερω οτι αλλο θα βλεπω και αλλο θα ειναι. Εσεις;
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”