Βουλευτικές εκλογές 2023

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Βουλευτικές εκλογές 2023

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Φεβ 2023, 07:42

πάει
μπιζέλι όπως καταλαβαίνεις η αξιολόγησή σου θα είναι.....αστα να πάνε
:D
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Φεβ 2023, 12:30

bizeli έγραψε:Αν όχι σε αυτές τις εκλογές σίγουρα στις επόμενες θα πέσει η ταφόπλακα στην δεξιά.

Πάλι;
Δέκα ταφόπλακες έχει φάει μεταπολιτευτικά η δεξιά και όλο εδώ είναι.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Φεβ 2023, 12:37

Ραν ταν πλαν έγραψε:
bizeli έγραψε:Αν όχι σε αυτές τις εκλογές σίγουρα στις επόμενες θα πέσει η ταφόπλακα στην δεξιά.

Πάλι;

Μπα αυτή την φορά η δεξιά θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εξ άλλου απέτυχε, ούτε ένα Κάπιταλ κοντρόλ δεν είναι σε θέση να κάνει.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Φεβ 2023, 12:39

bizeli έγραψε:Δεν ξέρω ποιος θα έρθει. Ξέρω ποιος θέλω να φύγει.

Ο ίδιος πηγαινοέρχεται αλλά μια αφήνει μούσι μια το ξυρίζει για να σε μπερδεύει. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Φεβ 2023, 12:52

bizeli έγραψε:
Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου αλλά ότι η ΝΔ είναι λύκος με αμφίεση προβάτου.

Η ορίτζιναλ δεξιά δεν έκρυψε ποτέ τι σόι πράμα είναι.
Αυτό το κάνουν αυτοί που έχει για να τη βγάζουν από τα δύσκολα όταν η ίδια τα βρίσκει μπαστούνια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Φεβ 2023, 12:57

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Πάλι;

Μπα αυτή την φορά η δεξιά θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εξ άλλου απέτυχε, ούτε ένα Κάπιταλ κοντρόλ δεν είναι σε θέση να κάνει.

Ρε Πλούτωνα εσύ που είσαι παλιά καραβάνα για πες μας κάτι
Κάθε φορά που πέφτει η δεξιά παίρνουν την εξουσία οι κουμμουνιστές; :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Φεβ 2023, 13:16

bizeli έγραψε:Έλα πες τώρα... ναι αλλά το ΑΕΠ.
:laugh1:

Xωρίς ναι και αλλά. Το ΑΕΠ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, της ευμάρειας και της κοινωνικής ανάπτυξης ενός λαού.
Η χώρα θα πάει μπροστά (μείωση ανεργίας, αυξήσεις μισθών, ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, κοινωνική ανάπτυξη, εκπολιτισμός γενικότερα) μόνο εφόσον μεγεθυνθεί η οικονομία. Όσο μεγαλώνει η οικονομία, θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτεροι μισθοί. Όσο μένει στάσιμη ή μειώνεται, δεν θα υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν αλλά ο λαϊκισμός δανείζεται για να δίνει, θα έρχεται χρεοκοπία και υποτιμήσεις επιπέδου ζωής.
Η διαλεκτική παρακμή είναι πλέον τέτοια, που δυστυχώς μεγάλες μάζες πιστεύουν στ αλήθεια ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα. Αυτό, ανατροφοδοτούμενο απο τον λαϊκισμό, με την σειρά του δημιουργεί προϋποθέσεις φρεναρίσματος ή και μείωσης του ΑΕΠ, των μισθών, αύξησης της ανεργίας. Τα μάτια βγαίνουν μόνα τους δηλαδή, πρόκειται για ένα αυτοκαταστροφικό σπιράλ.
Χωρίς αντίληψη ότι 1 + 1 = 2, δεν υπάρχει περίπτωση σημαντικής και βιώσιμης αύξησης επιπέδου ζωής. Το αντίθετο, θα έρθει και άλλη χρεοκοπία, και άλλη μείωση βιοτικού επιπέδου, έως και δικτατορία, ακρωτηριασμός της χώρας, κατάντια failed state δίκην Λιβερίας και Κονγκό.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Φεβ 2023, 13:25

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Η χώρα προχωράει μπροστά, με μικρά βήματα ομολογουμένως, αλλά σταθερά.

Προέλλην έγραψε:Φυσικά και η όποια κυβέρνηση έχει φθορά.

Βρε συ Προέλληνα γιατί δεν το παραδέχεσαι και το φέρνεις από δω κι από κει;
Αφού ούτε και για σένα η ΝΔ είναι αυτή που θα ήθελες.
Αλλιώς την περίμενες και αλλιώς σου βγήκε
Διακρίνω μια πίκρα. :laugh1:

Νομίζω δεν έχεις καταλάβει ακόμη το πνεύμα. Και δυστυχώς κατά την άποψή μου βγάζεις προς τα έξω έναν στείρο κομματικό φανατισμό.

Εγώ προσπαθώ απλά να είμαι αντικειμενικός και ρεαλιστής. Η χώρα, οι κάτοικοί της, έχουν αρκετά χαμηλό ταβάνι ως προς τις δυνατότητες συνειδητοποίησης καταστάσεων, οργάνωσης και εκτέλεσης. Δεν πρόκειται να γίνει η Ελλάδα Ελβετία ούτε Νορβηγία. Ακόμη και απο χώρες του Νότου ή της Α. Ευρώπης η Ελλάδα απέχει αρκετά. Αυτό έχει να κάνει με ιστορικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς λόγους.

Δεν είχα καμία σοβαρή προσδοκία απο την ΝΔ (την οποία δεν ψήφισα κιόλας το 19 ή ποτέ άλλοτε). Η στήριξή μου είναι απόρροια αυτού του γεγονότος, δηλαδή ότι το έργο της αποδείχθηκε πολύ, εντυπωσιακά ανώτερο αυτών που θα περίμενε κανείς. Αυτό επ ουδενί δεν σημαίνει ότι δούλεψε ρολόι.
Εγώ δηλώνω ενθουσιασμένος λοιπόν με την απόδοση της κυβέρνησης ΝΔ , τα πάει εξαιρετικά δεδομένων των συνθηκών. Αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, η κεντρώα φιλελεύθερη εκσυγχρονιστική του Μητσοτάκη, και όχι γενικά η ΝΔ ως κόμμα η οποία είναι ένα κλασσικό ελληνικό κόμμα, δλδ πανηγυρτζίδικο.

Θα μπορούσε να υπάρξει μια καλύτερη κυβέρνηση στην Ελλάδα; Φυσικά. Όχι δραματικά καλύτερη όμως. Παρ όλα αυτά, εγώ θα στήριζα την προοπτική μιας άλλης τέτοιας κυβέρνησης (πχ ένα ισχυρό εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ τελών 90ς-αρχών 00ς).

Το ζήτημα εδώ όμως είναι ότι η εναλλακτική αυτή τη στιγμη είναι ένα μάτσο παθητικών λαϊκιστών ημιπιτσιρικάδων εκτός τόπου και χρόνου αλμπάνηδων . Οπότε στηρίζω το κούτσα-κούτσα στην σωστή κατεύθυνση, το οποίο δεν είναι το μικρότερο κακό, αλλά το μικρότερο και μοναδικό καλό.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Φεβ 2023, 13:54

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Ρε Πλούτωνα εσύ που είσαι παλιά καραβάνα για πες μας κάτι
Κάθε φορά που πέφτει η δεξιά παίρνουν την εξουσία οι κουμμουνιστές; :D

Εγώ ξέρω ότι δεν πάμε καθόλου καλά.

Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Η ελληνική οικονομία έχει γίνει πολύ πιο δυναμική και ανθεκτική

Economist: Η Ελλάδα ανεβαίνει 9 θέσεις στον «δείκτη δημοκρατίας» - Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών

Eurostat: Στο 7,2% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Ελλάδα - Στο 8,5% στην ευρωζώνη

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,6% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2022

Και σε ρωτώ, με τέτοια νούμερα πως θα πάρει η αριστερά την εξουσία;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 16:31

Ραν ταν πλαν έγραψε:Πάλι;

Μέχρι να ξανάρθουν εννοώ
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”