«Έσβησε» τα πρόστιμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο δικηγόρος Μπαμπάνης! (video

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: «Έσβησε» τα πρόστιμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο δικηγόρος Μπαμπάνης! (video

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Απρ 2020, 00:11

micro έγραψε:Ωραία τα λες, αλλά δεν πάει έτσι. Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί θα κοιτάξουν να σώσουν το τομάρι τους δείχνοντας άλλους. Τα ΜΜΕ θα παίξουν καθοριστικό βέβαια ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, κάνοντας προπαγάνδα. Ήδη ο Τραμπ κατηγορεί τους κυβερνήτες των πολιτειών και τα νοσοκομεία που δε φρόντισαν να έχουν επάρκεια νοσοκομειακού εξοπλισμού, ενώ αυτοί ένα μήνα τώρα τον παρακαλούσαν να τους στείλει, κι οι τραμπικοί τον υποστηρίζουν.

Θα συμβεί αυτό δυστυχώς.
Πρέπει να φιλτράρουμε το τι θα ακουστεί και να μη βιαστούμε να καταδικάσουμε.
Ελπίζω να συσταθεί κάποιο διεθνές ανεξάρτητο όργανο που να αναλάβει την υπόθεση "κόβιντ-19" και να έχουμε ένα επίσημο αντικειμενικό πόρισμα.
Όχι απαραίτητα μόνο για "τιμωρία" των υπευθύνων, αλλά έστω και για την ιστορία.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Re: «Έσβησε» τα πρόστιμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο δικηγόρος Μπαμπάνης! (video

Δημοσίευσηαπό micro » 06 Απρ 2020, 00:12

Οι ενδείξεις και αποδείξεις μικρή σημασία (θα) έχουν. Γιατί, χρειάστηκαν αποδείξεις οι αμερικάνοι για να εισβάλουν στο Ιράκ, τότε που έλεγαν πως ο Χουσεϊν έχει πυρηνικά ή χημικά; Τελικά τίποτε δε βρήκαν, είπαν μετά πως έκαναν λάθος, αλλά έστρεψαν την οργή του αμερικανικού λαού εκεί που ήθελαν μετά τους δίδυμους πύργους. Και τότε μιλάγαμε για μερικές χιλιάδες νεκρούς, τώρα ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει. Προς το παρόν ο κόσμος είναι φοβισμένος και καραντινιασμένος, με τη λήξη, θα γίνει της πουτάνας!
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Απρ 2020, 00:15

bizeli έγραψε:
micro έγραψε:Αφού λήξει κι επίσημα η πανδημία, και η ανθρωπότητα θα μετρά μερικές εκ. χιλιάδες ή ακόμη εκατομμύρια θύματα, όλη η οργή πού θα στραφεί λες; Στις κυβερνήσεις που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα; Ίσως, οι κυβερνήσεις όμως θα κοιτάξουν να στρέψουν την οργή του κόσμου προς τους κινέζους. Κι έτσι λοιπόν, δικαίως ή αδίκως, θα απομονωθούν, ή χειρότερα ακόμα.

Όχι δε θέλω αδικίες.
Δε θέλω κανείς να μου στρέψει την οργή κάπου για να απαλλαγεί από τις δικές του ευθύνες.
Όλοι θα αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Σε καμιά χώρα δεν θα κρατηθεί κανείς υπεύθυνος, απο τη στιγμή που όλες με την Α ή Β καθυστέρηση πήραν μέτρα μετά απο γνωματεύσεις επιστημόνων.

Έπειτα, μετά το καλμάρισμα του ιού, που δεν θα έρθει ούτε γρήγορα ούτε τελειωτικά, όλες οι οικονομίες θα είναι λες και βγαίνουν απο παγκόσμιο πόλεμο.

Πέρα του ότι δεν στέκει ούτε νομικά αλλά ούτε και ηθικά να κρατηθεί υπεύθυνος κάποιος για μια πανδημία την οποία δεν προκάλεσε με δόλο, μια οικονομική διαμάχη μεταξύ δύσης και Κίνας θα ρήξει τον πλανήτη τουλάχιστον 1000 χρόνια πίσω.

Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα όμως, σε άλλο πλανήτη ζείτε;

Την επόμενη μέρα, που θα πουλήσουν αυτοκίνητα και βιομηχανικές μηχανές οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία κλπ, και απο που θα βρούν σπάνια ορυκτά κλπ φθηνές πρώτες ύλες για να πάρει μπρός η οικονομία;

Αυτή την στιγμή, πέρα του ότι η μπίζνα με την Κίνα συνεχίζεται ακόμη και υπό την παρούσα κατάσταση σε σημαντικό βαθμό, όλοι περιμένουν την ημέρα που θα ξαναρχίσει να κυλάει το πράγμα.

Η Κίνα, δεν είναι εχθρός, αλλά ο δεύτερος πόλος στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η οποία ουσιαστικά καθορίζει την σύγχρονη ζωή.

Τίποτε απο αυτά που τόσο παιδικά διατυπώνετε δεν θα συμβεί.

Συνέλθετε.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Απρ 2020, 00:18

micro έγραψε:Οι ενδείξεις και αποδείξεις μικρή σημασία (θα) έχουν. Γιατί, χρειάστηκαν αποδείξεις οι αμερικάνοι για να εισβάλουν στο Ιράκ, τότε που έλεγαν πως ο Χουσεϊν έχει πυρηνικά ή χημικά; Τελικά τίποτε δε βρήκαν, είπαν μετά πως έκαναν λάθος, αλλά έστρεψαν την οργή του αμερικανικού λαού εκεί που ήθελαν μετά τους δίδυμους πύργους. Και τότε μιλάγαμε για μερικές χιλιάδες νεκρούς, τώρα ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει. Προς το παρόν ο κόσμος είναι φοβισμένος και καραντινιασμένος, με τη λήξη, θα γίνει της πουτάνας!

Δεν πειράζει οι καλοί Κινέζοι μάς έστειλαν μάσκες και γιατρούς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Ας τους συγχωρήσουμε μωρέ.
Περασμένα ξεχασμένα.

Τώρα πέρα από την πλάκα ότι θα γίνει της πτνας θα γίνει.
Εγώ δε θέλω κυνήγι μαγισσών. Να λάμψει η αλήθεια θέλω.
Ξέρω ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο και θα πέσουν πολλές αλληλοκατηγορίες και κάθε χώρα θα προσπαθήσει να καλύψει τον γκώλο της αλλά μιλάμε για ένα κοσμοιστορικό γεγονός που αν μη τι άλλο οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν να ασχολούνται.
Ίσως τότε να λάμψει η αλήθεια έστω κι αργά.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 06 Απρ 2020, 00:19

Ένα πρώτο μέτρο για παράδειγμα που μπορεί να εφαρμόσει η αμερική είναι η κατάσχεση όλων των κινεζικών άσσετ στην αμερικανική επικράτεια, να κατασχέσει δηλαδή όλους τους λογαριασμούς κινέζικων επιχειρήσεων, ομολόγων κλπ, ως αποζημίωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Απρ 2020, 00:23

Σαν να διαβάζεις χριστιανούς να συζητάνε για την ΘΚ που σκοτώνει τους ιούς και μικρόβια :dunno:
0 .
Ich bereue nichts

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 06 Απρ 2020, 00:28

Ήδη στις αρχές του '19, ο Τραμπ είχε εκδιώξει τον κινεζικό κολοσό Huawei από την αμερική και όχι μόνο, που πάει να πει πως δε μασά να έρθει σε ρήξη με την κινέζικη οικονομία. Από την άλλη, κι αυτό που λέει ο Προέλλην είναι ορθό, υπάρχει μεγάλη εξάρτηση της Δύσης από την Κίνα. Θα δούμε τι θα γίνει, πάντως δε νομίζω πως θα αφήσουν τους κινέζους σε χλωρό κλαρί, αν μη τι άλλο, θα είναι και ένα άλλοθι ο κορονοϊος για να τους υποτάξουνε, από τη στιγμή που όλη η κοινή γνώμη της Δύσης θα είναι ή μπορεί να διαμορφωθεί να είναι εναντίον τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Απρ 2020, 00:38

micro έγραψε:Ήδη στις αρχές του '19, ο Τραμπ είχε εκδιώξει τον κινεζικό κολοσό Huawei από την αμερική και όχι μόνο, που πάει να πει πως δε μασά να έρθει σε ρήξη με την κινέζικη οικονομία. Από την άλλη, κι αυτό που λέει ο Προέλλην είναι ορθό, υπάρχει μεγάλη εξάρτηση της Δύσης από την Κίνα. Θα δούμε τι θα γίνει, πάντως δε νομίζω πως θα αφήσουν τους κινέζους σε χλωρό κλαρί, αν μη τι άλλο, θα είναι και ένα άλλοθι ο κορονοϊος για να τους υποτάξουνε, από τη στιγμή που όλη η κοινή γνώμη της Δύσης θα είναι ή μπορεί να διαμορφωθεί να είναι εναντίον τους.

Είπαμε, μάλλον σε άλλο πλανήτη ζείτε. Δεν εξηγείται αλλιώς.
0 .
Ich bereue nichts

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 06 Απρ 2020, 00:38

bizeli έγραψε:
micro έγραψε:Οι ενδείξεις και αποδείξεις μικρή σημασία (θα) έχουν. Γιατί, χρειάστηκαν αποδείξεις οι αμερικάνοι για να εισβάλουν στο Ιράκ, τότε που έλεγαν πως ο Χουσεϊν έχει πυρηνικά ή χημικά; Τελικά τίποτε δε βρήκαν, είπαν μετά πως έκαναν λάθος, αλλά έστρεψαν την οργή του αμερικανικού λαού εκεί που ήθελαν μετά τους δίδυμους πύργους. Και τότε μιλάγαμε για μερικές χιλιάδες νεκρούς, τώρα ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει. Προς το παρόν ο κόσμος είναι φοβισμένος και καραντινιασμένος, με τη λήξη, θα γίνει της πουτάνας!

Δεν πειράζει οι καλοί Κινέζοι μάς έστειλαν μάσκες και γιατρούς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Ας τους συγχωρήσουμε μωρέ.
Περασμένα ξεχασμένα.

Τώρα πέρα από την πλάκα ότι θα γίνει της πτνας θα γίνει.
Εγώ δε θέλω κυνήγι μαγισσών. Να λάμψει η αλήθεια θέλω.
Ξέρω ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο και θα πέσουν πολλές αλληλοκατηγορίες και κάθε χώρα θα προσπαθήσει να καλύψει τον γκώλο της αλλά μιλάμε για ένα κοσμοιστορικό γεγονός που αν μη τι άλλο οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν να ασχολούνται.
Ίσως τότε να λάμψει η αλήθεια έστω κι αργά.

Ναι, δε νομίζω να ενδιαφερθεί κανείς για την αλήθεια και το δίκαιο. Η κάθε χώρα και ο καθένας θα κοιτάξει να επωφεληθεί των καταστάσεων όσο καλύτερα μπορεί.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 06 Απρ 2020, 00:42

Προέλλην έγραψε:
micro έγραψε:Ήδη στις αρχές του '19, ο Τραμπ είχε εκδιώξει τον κινεζικό κολοσό Huawei από την αμερική και όχι μόνο, που πάει να πει πως δε μασά να έρθει σε ρήξη με την κινέζικη οικονομία. Από την άλλη, κι αυτό που λέει ο Προέλλην είναι ορθό, υπάρχει μεγάλη εξάρτηση της Δύσης από την Κίνα. Θα δούμε τι θα γίνει, πάντως δε νομίζω πως θα αφήσουν τους κινέζους σε χλωρό κλαρί, αν μη τι άλλο, θα είναι και ένα άλλοθι ο κορονοϊος για να τους υποτάξουνε, από τη στιγμή που όλη η κοινή γνώμη της Δύσης θα είναι ή μπορεί να διαμορφωθεί να είναι εναντίον τους.

Είπαμε, μάλλον σε άλλο πλανήτη ζείτε. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τη δυναμική και πόσο εύκολα αλλάζουν όλα αυτά. Η αντίδραση των ιταλών ήταν πιο πολύ για να την πούνε στην ΕΕ που δεν ενέκρινε το κορονοϊομόλογο, παρά να ευχαριστήσουν τους κινέζους. Σαν να φλερτάρεις τη γκόμενα, για να ζηλέψει η γυναίκα σου, χε ή και το ανάποδο.
1 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”