Πατριωτισμός

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Πατριωτισμός

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Οκτ 2019, 12:35

Είπα εγώ ότι οι Πολωνοί τεχνολογικά ήταν ανώτεροι των Γερμανών και των Ρώσων; Είχαν όμως τανκς και άρματα δεν είχαν όλες οι χώρες πχ η Ελλάδα δεν είχε άρματα.

Τι ακριβώς θες να πεις βάζεις ένα πολωνικό άρμα του μεσοπολέμου σε σύγκριση με τα άρματα μεσαία και βαρέα που παρήγαγαν οι Γερμανοί κατά την διάρκεια του Β ΠΠ

Οι Γερμανοί παρήγαγαν

Tiger I
Panzerkampfwagen II
Panzerkampfwagen III
Panzerkampfwagen IV

Δες οι Ιταλοί τι άρματα είχαν πολλούς τύπους μερικά απ αυτά ήταν

Fiat 3000 Modelo 21
Fiat L6/40
L3/33 – L3/35
Μ16/43 (αντίγραφο αγγλικών)
Fiat M14/41

Εικόνα

Εικόνα

Βλέπεις πόσο μοιάζει η τεχνολογία του με τα πολωνικά, τι νομίζεις ότι τυχαία ηττήθηκαν οι Πολωνοί από τους Γερμανούς και του σοβιετικούς συμμάχους τους;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 13:13

pluton έγραψε:
Όπως θες πες με. Κι εμένα και όλους τους Έλληνες που βγήκαν στον δρόμο χωρίς φόβο, για την "υπολογίσιμη δύναμη", επειδή ξεκινάει ο πόλεμος για την υπεράσπιση της Ελλάδος.
Αν εξαιρέσουμε τον Βενιζέλο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι υπόλοιποι γελοίοι που ανέφερες ήθελαν να αντιγράψουν τον Μουσολίνι. Μιλάμε για έναν αχυράνθρωπο με τεράστια απήχηση στην χώρα του. Πράγμα το οποίο δεν είχαν οι ντόπιοι αχυράνθρωποι που ανέφερες.

Ο λαός βγήκε στους δρόμους και στρατός νίκησε τους Ιταλούς διότι είχε ηγέτη τον Ι Μεταξά και διότι η 4η Αυγούστου οργάνωσε σε 4 χρόνια το Έθνος.

Ο Μεταξας ήταν από τους πιο λαομίσητους τύπους στην ελληνική ιστορία. Διορισμένος πρωθυπουργός από τον βασιλιά. Δημιουργός του ματωμαινου Απρίλη του 1936 στην Θεσσαλία, αλλά και δημιουργός του πολύ πιο ματωμένου Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη. Τότε που χιλιάδες εργάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και οι μεταξικές δυνάμεις φρόντισαν να τους τρομομρατήσουν, δείρουν και δολοφονήσουν. Η βία ήταν τέτοιου βεληνεκούς όπου έγραψαν για το περιστατικό όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες της εποχής. Ο Επιτάφιος του Ρίτσου, που γράφτηκε για τον 1ο νεκρό της απεργίας (Τάσο Τούση, αν θυμάμαι καλά) έγινε πανευρωπαϊκά γνωστός. Η επόμενη τέτοια μεγάλη απεργία είχε ορισθεί για την 5η Αύγουστου, όμως εκείνο το σουργελο ο βασιλιάς φώναξε τον κουραδοκεφτέ τον Μεταξά στο παλάτι την 4η Αυγούστου και μάντεψε τι του είπε να κάνει.
Ο Μεταξας υπήρξε από τους πιο μισητους και δεν είχε κανένα έρεισμα στον λαό. Όπως ακριβώς και τα ιδεολογικά παιδιά του, οι φλώροι συνταγματαρχες της επταετούς χούντας.

pluton έγραψε:
Πρέπει να ξέρεις ότι αν δεν υπήρχε η 4η Αυγούστου η κατοχική Ελλάδα θα θρηνούσε πολλαπλάσιες ζωές από πείνα.

Πρέπει να ξέρεις πως αν δεν υπηρχε το βασιλικό πραξικόπημα, με εκτελεστή τον αχυρανθρωπο τον κουράδα τον μεταξά, ίσως ούτε οι Γερμανοί είχα καταφέρει να μπουν στην Ελλάδα.

pluton έγραψε:
Πλαστήρας είπε στον Βενιζέλο:

«Χάνουμε τας Αθήνας! Θα γίνουν ταραχές, συλλήψεις βενιζελικών, δολοφονίες και Κύριος οίδε τι άλλο! Γι' αυτό εγώ σκέπτομαι να πάω στους συνοικισμούς, να εξεγείρω τους πρόσφυγας και να τους φέρω εις την πόλιν για να ζητήσουν την εγκαθίδρυσιν δικτατορίας. Θα κάμουμε ό,τι και στην Ιταλία, που χάρις στον φασισμό προοδεύει».

Και ο Βενιζέλος του απάντησε:

«Η Ιταλία επήγαινε καλά διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ. Εγώ δε νομίζω, αγαπητέ φίλε στρατηγέ Πλαστήρα, ότι είσαι ικανός να κάμης τον δικτάτορα ως ο Μουσολίνι. Οχι μόνον δεν είσαι ικανός, αλλά δεν έχεις και την πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών του Μουσολίνι»....

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8993431

Αυτά για να μη παπαρολογείς.

Άρα το προσόν του Μουσολίνι ήταν ότι είχε " πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών".
:laugh1:
Αυτά για να μην λες παπαριες λοιπόν εσύ! Μάθε να διαβάζεις τι δημοσιεύεις.
Τέλος πάντων, όπως προειπα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα ανθρωπάκια που ανέφερες (πλην του Βενιζέλου) θα ήθελαν να ομοιάσουν στον αχυρανθρωπο τον Μουσολίνι.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Οκτ 2019, 14:33

Τρολάρεις :D

Άρα το προσόν του Μουσολίνι ήταν ότι είχε " πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών".
:laugh1:
Αυτά για να μην λες παπαριες λοιπόν εσύ! Μάθε να διαβάζεις τι δημοσιεύεις.
Τέλος πάντων, όπως προειπα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα ανθρωπάκια που ανέφερες (πλην του Βενιζέλου) θα ήθελαν να ομοιάσουν στον αχυρανθρωπο τον Μουσολίνι.

Αυτό είδες να είπε ο Ε Βενιζέλος; Δεν είδες τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι;

«Η Ιταλία επήγαινε καλά διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ. Εγώ δε νομίζω, αγαπητέ φίλε στρατηγέ Πλαστήρα, ότι είσαι ικανός να κάμης τον δικτάτορα ως ο Μουσολίνι. Οχι μόνον δεν είσαι ικανός, αλλά δεν έχεις και την πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών του Μουσολίνι»....

Είναι φανερό τρολάρεις...

Ο Μεταξας ήταν από τους πιο λαομίσητους τύπους στην ελληνική ιστορία. Διορισμένος πρωθυπουργός από τον βασιλιά. Δημιουργός του ματωμαινου Απρίλη του 1936 στην Θεσσαλία, αλλά και δημιουργός του πολύ πιο ματωμένου Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη. Τότε που χιλιάδες εργάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και οι μεταξικές δυνάμεις φρόντισαν να τους τρομομρατήσουν, δείρουν και δολοφονήσουν. Η βία ήταν τέτοιου βεληνεκούς όπου έγραψαν για το περιστατικό όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες της εποχής. Ο Επιτάφιος του Ρίτσου, που γράφτηκε για τον 1ο νεκρό της απεργίας (Τάσο Τούση, αν θυμάμαι καλά) έγινε πανευρωπαϊκά γνωστός. Η επόμενη τέτοια μεγάλη απεργία είχε ορισθεί για την 5η Αύγουστου, όμως εκείνο το σουργελο ο βασιλιάς φώναξε τον κουραδοκεφτέ τον Μεταξά στο παλάτι την 4η Αυγούστου και μάντεψε τι του είπε να κάνει.
Ο Μεταξας υπήρξε από τους πιο μισητους και δεν είχε κανένα έρεισμα στον λαό. Όπως ακριβώς και τα ιδεολογικά παιδιά του, οι φλώροι συνταγματαρχες της επταετούς χούντας.

Εγώ δεν σου λέω να πας σε ανθρώπους που έζησαν στην εποχή της 4ης Αυγούστου (πχ Θεοδωράκης, Φαράκος κλπ) πήγαινε σε όσους έζησαν τον απόηχο της 4ης Αυγούστου.

Ξέρεις πως τον έλεγαν τον Ι Μεταξά; Μπαρμαγιάννη και το έλεγαν με αγάπη για πάρα πολλούς λόγους, εγώ προσωπικά ακόμα και κομμουνιστές γνώρισαν που μίλαγαν με αγάπη για τον Μπαρμπαγιάννη.... οι μόνοι που είχαν μίσος ήταν η νομεγλατούρα των προπολεμικών ΚΚΕδων διότι εκεί που πίστευαν ότι θα χειραγωγούσαν τα αστικά κόμματα βρέθηκαν διαλυμένοι.... Την περίοδο αυτή την έχω μελετήσει από όλες τις οπτικές γωνίες.

Συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό είναι ανοησία, μα δεν ντρέπεσαι να φαίνεσαι στα γραφόμενά σου τόσο ντενεκές ξεγάνωτος;

Πρέπει να ξέρεις πως αν δεν υπηρχε το βασιλικό πραξικόπημα, με εκτελεστή τον αχυρανθρωπο τον κουράδα τον μεταξά, ίσως ούτε οι Γερμανοί είχα καταφέρει να μπουν στην Ελλάδα.

Κρίμα.

Πρώτη σελίς

Εικόνα

τελευταία σελίς

Εικόνα

Περιοδικό της νεολαίας ΕΟΝ 26/10/1940 δείτε τι σύνθημα έριχνε για να καταλάβετε τι προετοιμασία είχε γίνει για τον πόλεμο και την κατοχή.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 31 Οκτ 2019, 15:33

pluton έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο Βελισάριος πήδαγε.

Νομίζω ότι μαζί με τον ΩRIΩNAS7 συναγωνίζεστε σε φούμαρα.

:sgrat:

Γιατί ; Δεν πήδαγε ο Βελισάριος ; Ένα απ'τα πιο τσαχπίνικα γκομενάκια είχε . Φίλη της Θεοδώρας. Πολλές φορές είχε μεσολαβήσει υπέρ του στο αυτοκρατορικό ζεύγος. Άλλο αν ήταν κι άπιστη και του τα φορούσε κιόλας. :ashamed:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 31 Οκτ 2019, 17:25

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
pluton έγραψε:
Νομίζω ότι μαζί με τον ΩRIΩNAS7 συναγωνίζεστε σε φούμαρα.

Γιατί ; Δεν πήδαγε ο Βελισάριος ; Ένα απ'τα πιο τσαχπίνικα γκομενάκια είχε . Φίλη της Θεοδώρας. Πολλές φορές είχε μεσολαβήσει υπέρ του στο αυτοκρατορικό ζεύγος. Άλλο αν ήταν κι άπιστη και του τα φορούσε κιόλας. :ashamed:

Αφου ηταν ευνουχος, πως πηδαγε? Δακτυλακια κλπ δεν μετρανε
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Οκτ 2019, 17:50

pluton έγραψε:
Αυτό είδες να είπε ο Ε Βενιζέλος; Δεν είδες τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι;

.

Τώρα σοβαρολογείς; Φέρνεις σε εμάς ως παράδειγμα δημοκρατικού πολιτικού τον Βενιζέλο; Ή αυτοδουλεύεσαι;
Μια από τα ίδια σκατά με όλους τους υπόλοιπους ξενόδουλους της εποχής του υπήρξε. Οι συγκυρίες έφτιαξαν το μύθο του και όχι οι πολιτικές του ικανότητες ή η προσήλωση του στα όποια δημοκρατικά ιδεώδη της εποχής.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Οκτ 2019, 18:04

ΩRIΩNAS7 έγραψε:

.

Αυτά είναι ασήμαντα γεγονότα σε ό,τι αφορά την πλουτώνεια ιστορική θεώρηση.
Ενώ η μαρτυρία της Αγγέλως από την Τραχανοπλαγιά που, όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της, της πήραν τη γίδα και δυο ντενεκέδες τουλουμοτύρι οι αμόρφωτοι κομμουνιστές ήταν γεγονός υψίστης και καθοριστικής ιστορικής σημασίας, το οποίο καθόρισε ουσιαστικά την αγγλική επέμβαση το 1944 και δευτερευόντως την αμερικανική το 1946, στο να διατηρήσει ο ελληνικός λαός την ελευθερία και τα δημοκρατικά του δικαιώματα τα οποία είχε κατακτήσει επί Μεταξικής δικτατορίας και κινδύνευαν από τα υποχείρια της Μόσχας στην Ελλάδα.
Πιάστο το αυγό και κούρευτο όταν έχεις απέναντι σου τέτοιας βαρύτητας και ιστορικής εγκυρότητας ερευνητή όπως ο Πλούτωνας. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 31 Οκτ 2019, 18:12

Λαχουρένιος έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:

Αφου ηταν ευνουχος, πως πηδαγε? Δακτυλακια κλπ δεν μετρανε

Δεν ήταν ευνούχος :nono: Γι' αυτό πήδαγε.

Υ.Γ. Δεν ξέρω από δαχτυλάκια και τέτοια ανώμαλα. :nocomment5: Μόνο την ιεραποστολική στάση. :censored:

------------------------------------------------------------------
Αλλά και ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος για τον Ναρσή σχολιάζει εύστοχα :

Ο Ναρσής ήτο ευνούχος, αλλ' ήτο εκ των ευαρίθμων τοιούτων ανθρώπων όσοι ου μόνον δέν έχουσι τά συνήθη αυτοίς ηθικά ελαττώματα, αλλά και μεταξύ των διαπρεπεστέρων της ιστορίας ανδρών δικαιούνται νά καταταχθώσι. Τό μέν ανάστημα αυτού ήτο βραχύ και τό σώμα ασθενές. Εντός όμως του άθλιου τούτου σκεύους εσκήνου ψυχή μεγαλεπήβολος και τολμηρά. Διαγαγών την νεότητα περί τάς θηλυπρεπείς εργασίας περί άς συνήθως ησχολούντο οι αμφοτερόβιοι εκείνοι άνθρωποι, άπορον δεν είναι ότι εκτήσατο λεπτότητα και δεξιότητα πνεύματος, ης ούτοι δεν έστεροΰντο συνήθως. Το θαυμάσιον είναι ότι ανέπτυξε ρώμην διανοημάτων και την απαιτουμένην πρός εκτέλεσιν αυτών τόλμην και δραστηριότητα.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 31 Οκτ 2019, 18:21

Φασιστας detected

Παραλήρημα Βαρβιτσιώτη: Το Ελληνικό κράτος θα επιβάλλει στους Δήμους να δεχθούν τους μετανάστες
https://www.pentapostagma.gr/2019/10/%C ... yandex.com
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 18:46

pluton έγραψε:Τρολάρεις :D

Εσύ μας κοροϊδεύεις ότι ο ελληνικός λαός πολεμησε για τον Μεταξά και την 4γ Αυγούστου, εγώ σε τρολάρω; Έχεις το γραφικό θράσος του φασιστα. Δεν εντυπωσιάζομαι.

pluton έγραψε:Αυτό είδες να είπε ο Ε Βενιζέλος; Δεν είδες τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι;

Είναι φανερό τρολάρεις...

Κοίτα τώρα τι γίνεται. Παίρνεις φράσεις με διττο νόημα και αντί να κρατήσεις ουδέτερη στάση, προσπαθεις να μας εξαπατήσεις ότι λέει αυτό που λες εσύ.
Δηλαδή το ότι του λέει ότι δεν είναι ικανός να γίνει σαν το Μουσολίνι μπορεί να ερμηνευτεί και ως σκληρός, απολυταρχικός, ψυχρός κλπ. Χαρακτηριστικά για τα οποία διακρίνονταν ο Μουσολίνι. Εν τω μεταξύ ως συνέχεια και μάλιστα εν αντιθέσει με πριν το παρουσιάζει ξεκάθαρα ως πλεονέκτημα, αναφέρει την πλειάδα ικανών στελεχών. Αυτό τα λέει όλα.
Όσον αφορά τώρα την πρώτη φράση, δεν λέει ότι η Ιταλία τα πάει καλά επειδή έχει τον βλακα για δικτάτορα. Λέει ότι τα πάει καλά γιατί έχει δικτάτορα. Σκέτο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ως γνωστόν στις δικτατορίες υπάρχει υλική ανάπτυξη γιατί ο λαός δουλοποιειται. Γίνεται ρομποτακι κι εργαλείο πλουτισμου των αστών, που εξουσιάζουν τον δικτάτορα. Άρα η φράση "Η Ιταλία επήγαινε καλά διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ" , αναφαίρεται γενικά σε δικτάτορες κι όχι ειδικά στον Μουσολίνι.
Το ότι δεν καταλαβαινεις τι διαβάζεις, όμως έχεις το θράσος να μου χρεώνεις τρολάρισμα, δείχνει την έλλειψη αντίληψης για την οποία διακρίνεστε όλοι οι φασίστες.

pluton έγραψε:Εγώ δεν σου λέω να πας σε ανθρώπους που έζησαν στην εποχή της 4ης Αυγούστου (πχ Θεοδωράκης, Φαράκος κλπ) πήγαινε σε όσους έζησαν τον απόηχο της 4ης Αυγούστου.

Δεν σου λέω να διαβάζεις Σεφέρη, Καζαντζάκη κλπ προσωπικότητες τις εποχής για το τι λένε όσον αφορά τον λαό και το μεταξικό καθεστώς. Σου λέω πράγματα που συνέβησαν. Το ότι το κόμμα του μεταξά στις εκλογες του Μάρτη του 36 μόλις και μετά βίας μπήκε στην βουλή δείχνει κάτι. Το ότι με το που τον διόρισε πρωθυπουργό, ο βλακας ο βασιλιάς, ξεκίνησαν αιματηρές και μαζικ{τατες (οι πιο μαζικές μέχρι τότε) απεργίες, εξαιτίας των αποφάσεών του, κάτι λέει. Το ότι για να βγάλουν λεφτά εργολάβοι κατέστρεψε το μαγικό φυσικό τοπίο της Αθήνας κάνοντας δρόμο τον Ιλυσσό, εξαφανίζοντας το Βατραχονήσι (ναι υπήρχε νησάκι στο κέντρο της Αθήνας), εξαφανίζοντας και τους μικρούς καταρράκτες της Καλλιθέας, κάτι λέει.
Όσο για την εποχή μετά του Μεταξά, την εξουσία την πήραν και συνεργάτες του και ομοιοί του. Δηλαδή βασιλικά υπαλληλάκια. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

pluton έγραψε:Ξέρεις πως τον έλεγαν τον Ι Μεταξά; Μπαρμαγιάννη και το έλεγαν με αγάπη για πάρα πολλούς λόγους, εγώ προσωπικά ακόμα και κομμουνιστές γνώρισαν που μίλαγαν με αγάπη για τον Μπαρμπαγιάννη.... οι μόνοι που είχαν μίσος ήταν η νομεγλατούρα των προπολεμικών ΚΚΕδων διότι εκεί που πίστευαν ότι θα χειραγωγούσαν τα αστικά κόμματα βρέθηκαν διαλυμένοι.... Την περίοδο αυτή την έχω μελετήσει από όλες τις οπτικές γωνίες.

Τίποτα δεν έχεις μελετήσει. Φαίνεται από την τεράστια έλλειψη ιστορικών γνώσεων που ζεις, βάσει όσων γράφεις.
Τέλος πάντων.
Το ότι τον έγλυφαν οι φασίστες και τον έλεγαν μπαρμπαγιαννη δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο παππούς μου που έζησε αυτήν την εποχή (μάλιστα πρώτη φορά σεξ έκανε στα δημόσια μπουρδελα του μεταξά στην Δραπετσώνα) τα χειρότερα μου χε πει. Συγκεκριμένα οι τιμές προϊόντων ήταν τόσο τεράστια που ακόμα το ψωμί ήταν στα όρια της πολυτέλειας. Ο άλλος ο παππούς μου που μεγάλωσε σε χωριό κι έζησε κι αυτός το μεταξικό καθεστώς μου έλεγε για το πως πωλούνταν τα προιόντα τους σε τιμές πείνας στους μεγαλεμπόρους, οποιοί μετά τα έδινα πανάκριβα.
Θα μπορούσα να αναφέρω άπειρα πράγματα, αλλά φασίστας είσαι, άρα η αλήθεια σε αγγίζει.

pluton έγραψε:Συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό είναι ανοησία, μα δεν ντρέπεσαι να φαίνεσαι στα γραφόμενά σου τόσο ντενεκές ξεγάνωτος;

Μην ζητάς συγνώμη. Χαίρομαι που ένας αδιάβαστος φασίστας σαν εσένα λέει τέτοια πράγματα για εμένα. Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Όλα καλα

pluton έγραψε:

Κρίμα.

Πρώτη σελίς

Εικόνα

τελευταία σελίς

Εικόνα

Περιοδικό της νεολαίας ΕΟΝ 26/10/1940 δείτε τι σύνθημα έριχνε για να καταλάβετε τι προετοιμασία είχε γίνει για τον πόλεμο και την κατοχή.

Άρα τα μέσα προπαγάνδας του δικτατορικού καθεστώτος είναι η απόδειξη λαοφιλίας του Μεταξά;. Μα τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις; Πας καλά; Πιο μεροληπτικά πράγματα, δεν θα μπορούσες να φέρεις ως απόδειξη.
Οι μεγαλύτερες απεργίες, η λαϊκή κατακραυγή, οι απειροελαχιστες ψήφοι στις εκλογες κλπ δείχνουν πόσο μισούσε ο λαός τον κουραδοκεφτε αχυρανθρωπο των Άγγλων και του παλατιού
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”