pluton έγραψε:Τρολάρεις
Εσύ μας κοροϊδεύεις ότι ο ελληνικός λαός πολεμησε για τον Μεταξά και την 4γ Αυγούστου, εγώ σε τρολάρω; Έχεις το γραφικό θράσος του φασιστα. Δεν εντυπωσιάζομαι.
pluton έγραψε:Αυτό είδες να είπε ο Ε Βενιζέλος; Δεν είδες τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι;
Και ο Βενιζέλος του απάντησε:
«Η Ιταλία επήγαινε καλά διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ. Εγώ δε νομίζω, αγαπητέ φίλε στρατηγέ Πλαστήρα, ότι είσαι ικανός να κάμης τον δικτάτορα ως ο Μουσολίνι. Οχι μόνον δεν είσαι ικανός, αλλά δεν έχεις και την πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών του Μουσολίνι»....
Είναι φανερό τρολάρεις...
Κοίτα τώρα τι γίνεται. Παίρνεις φράσεις με διττο νόημα και αντί να κρατήσεις ουδέτερη στάση, προσπαθεις να μας εξαπατήσεις ότι λέει αυτό που λες εσύ.
Δηλαδή το ότι του λέει ότι δεν είναι ικανός να γίνει σαν το Μουσολίνι μπορεί να ερμηνευτεί και ως σκληρός, απολυταρχικός, ψυχρός κλπ. Χαρακτηριστικά για τα οποία διακρίνονταν ο Μουσολίνι. Εν τω μεταξύ ως συνέχεια και μάλιστα εν αντιθέσει με πριν το παρουσιάζει ξεκάθαρα ως πλεονέκτημα, αναφέρει την πλειάδα ικανών στελεχών. Αυτό τα λέει όλα.
Όσον αφορά τώρα την πρώτη φράση, δεν λέει ότι η Ιταλία τα πάει καλά επειδή έχει τον βλακα για δικτάτορα. Λέει ότι τα πάει καλά γιατί έχει δικτάτορα. Σκέτο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ως γνωστόν στις δικτατορίες υπάρχει υλική ανάπτυξη γιατί ο λαός δουλοποιειται. Γίνεται ρομποτακι κι εργαλείο πλουτισμου των αστών, που εξουσιάζουν τον δικτάτορα. Άρα η φράση
"Η Ιταλία επήγαινε καλά διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ" , αναφαίρεται γενικά σε δικτάτορες κι όχι ειδικά στον Μουσολίνι.
Το ότι δεν καταλαβαινεις τι διαβάζεις, όμως έχεις το θράσος να μου χρεώνεις τρολάρισμα, δείχνει την έλλειψη αντίληψης για την οποία διακρίνεστε όλοι οι φασίστες.
pluton έγραψε:Εγώ δεν σου λέω να πας σε ανθρώπους που έζησαν στην εποχή της 4ης Αυγούστου (πχ Θεοδωράκης, Φαράκος κλπ) πήγαινε σε όσους έζησαν τον απόηχο της 4ης Αυγούστου.
Δεν σου λέω να διαβάζεις Σεφέρη, Καζαντζάκη κλπ προσωπικότητες τις εποχής για το τι λένε όσον αφορά τον λαό και το μεταξικό καθεστώς. Σου λέω πράγματα που συνέβησαν. Το ότι το κόμμα του μεταξά στις εκλογες του Μάρτη του 36 μόλις και μετά βίας μπήκε στην βουλή δείχνει κάτι. Το ότι με το που τον διόρισε πρωθυπουργό, ο βλακας ο βασιλιάς, ξεκίνησαν αιματηρές και μαζικ{τατες (οι πιο μαζικές μέχρι τότε) απεργίες, εξαιτίας των αποφάσεών του, κάτι λέει. Το ότι για να βγάλουν λεφτά εργολάβοι κατέστρεψε το μαγικό φυσικό τοπίο της Αθήνας κάνοντας δρόμο τον Ιλυσσό, εξαφανίζοντας το Βατραχονήσι (ναι υπήρχε νησάκι στο κέντρο της Αθήνας), εξαφανίζοντας και τους μικρούς καταρράκτες της Καλλιθέας, κάτι λέει.
Όσο για την εποχή μετά του Μεταξά, την εξουσία την πήραν και συνεργάτες του και ομοιοί του. Δηλαδή βασιλικά υπαλληλάκια. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση.
pluton έγραψε:Ξέρεις πως τον έλεγαν τον Ι Μεταξά; Μπαρμαγιάννη και το έλεγαν με αγάπη για πάρα πολλούς λόγους, εγώ προσωπικά ακόμα και κομμουνιστές γνώρισαν που μίλαγαν με αγάπη για τον Μπαρμπαγιάννη.... οι μόνοι που είχαν μίσος ήταν η νομεγλατούρα των προπολεμικών ΚΚΕδων διότι εκεί που πίστευαν ότι θα χειραγωγούσαν τα αστικά κόμματα βρέθηκαν διαλυμένοι.... Την περίοδο αυτή την έχω μελετήσει από όλες τις οπτικές γωνίες.
Τίποτα δεν έχεις μελετήσει. Φαίνεται από την τεράστια έλλειψη ιστορικών γνώσεων που ζεις, βάσει όσων γράφεις.
Τέλος πάντων.
Το ότι τον έγλυφαν οι φασίστες και τον έλεγαν μπαρμπαγιαννη δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο παππούς μου που έζησε αυτήν την εποχή (μάλιστα πρώτη φορά σεξ έκανε στα δημόσια μπουρδελα του μεταξά στην Δραπετσώνα) τα χειρότερα μου χε πει. Συγκεκριμένα οι τιμές προϊόντων ήταν τόσο τεράστια που ακόμα το ψωμί ήταν στα όρια της πολυτέλειας. Ο άλλος ο παππούς μου που μεγάλωσε σε χωριό κι έζησε κι αυτός το μεταξικό καθεστώς μου έλεγε για το πως πωλούνταν τα προιόντα τους σε τιμές πείνας στους μεγαλεμπόρους, οποιοί μετά τα έδινα πανάκριβα.
Θα μπορούσα να αναφέρω άπειρα πράγματα, αλλά φασίστας είσαι, άρα η αλήθεια σε αγγίζει.
pluton έγραψε:Συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό είναι ανοησία, μα δεν ντρέπεσαι να φαίνεσαι στα γραφόμενά σου τόσο ντενεκές ξεγάνωτος;
Μην ζητάς συγνώμη. Χαίρομαι που ένας αδιάβαστος φασίστας σαν εσένα λέει τέτοια πράγματα για εμένα. Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Όλα καλα
pluton έγραψε:Πρέπει να ξέρεις πως αν δεν υπηρχε το βασιλικό πραξικόπημα, με εκτελεστή τον αχυρανθρωπο τον κουράδα τον μεταξά, ίσως ούτε οι Γερμανοί είχα καταφέρει να μπουν στην Ελλάδα.
Κρίμα.
Πρώτη σελίς

τελευταία σελίς

Περιοδικό της νεολαίας ΕΟΝ 26/10/1940 δείτε τι σύνθημα έριχνε για να καταλάβετε τι προετοιμασία είχε γίνει για τον πόλεμο και την κατοχή.
Άρα τα μέσα προπαγάνδας του δικτατορικού καθεστώτος είναι η απόδειξη λαοφιλίας του Μεταξά;. Μα τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις; Πας καλά; Πιο μεροληπτικά πράγματα, δεν θα μπορούσες να φέρεις ως απόδειξη.
Οι μεγαλύτερες απεργίες, η λαϊκή κατακραυγή, οι απειροελαχιστες ψήφοι στις εκλογες κλπ δείχνουν πόσο μισούσε ο λαός τον κουραδοκεφτε αχυρανθρωπο των Άγγλων και του παλατιού