vallon έγραψε:nik_killthemall έγραψε:τον βαλον τον είχα αφήσει ισαποστάκια πάντως ... τι συνταρακτικό έγινε και συριζοποιήθηκε "πάλι" ?
Γενικά είναι θλιβερό (και βαρετό κιόλας, γιατί οκ αν θέλουμε οπαδισμό μπορούμε να στραφούμε και στο ποδόσφαιρο ...) κάθε δευτερόλεπτο της περασμένης 4ετίας το να κάνει αποδεδειγμένα ένα κόμμα (σύριζα) που έλεγε πως είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και τώρα πρωτοκυβέρνησε, ακριβώς τα ΙΔΙΑ (και χειρότερα) με αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι και το φόκους-αντίλογος γιαυτό να είναι το "μα και οι άλλοι-διεκδικητές τα ίδια έκαναν" κι αντί να τρώνε ροχάλα να επεφημούνται επειδή απλώς μιμούνται τους προηγούμενους.
Το να πει ο ψηφοφόφορος πως αφού κι αυτοί αποδείχτηκαν απατεώνες σαν τους προηγούμενους τότε το κατ'ελάχιστο είναι να στραφώ τουλάχιστον σε κάποιο κόμμα που ΔΕΝ έχει ξανακυβερνήσει, προϋποθέτει πως ο ψηφοφόρος είναι ευσυνείδητος και έχει τη στοιχειώδη αυτογνωσία, άρα στην ελλάδα δεν παίζει να το δούμε ποτέ.
Σαν αγριοτζημερικός είμαι αντικουμουνιστής, (όχι ιδεοληπτικά όμως, έχω ψηφίσει 1 φορά κκε σε βουλευτικές το 2004 και 1 στο "θολό" δημοψήφισμα γελοιοποίησης των κατσίβλαχων θρασύδειλων ελ το 2015) κι όμως αυτόν τον καιρό η ψήφος στο κκε σε σχέση με ψήφο σε σύριζανελ/νδσοκ από κάποιον, θα μου φαινόταν άκρως κατανοητή.
ψωμί δεν τρώω από κανένα φίλε μου,
αλλά γουστάρω να στριμώχνω τα νεοφιλ μποτάκια στη γωνία
ειδικά όταν έχουν ξεσηκωθεί και ξερογλείφονται για εξουσία και πλιάτσικο
τουλάχιστον ετούτοι εδώ δεν έχουν κλέψει
ή έχουν;
για να βρεθεί κανένας να συγκρίνει τις χιλιάδες κλοπές που έχουν κάνει οι πασοκονουδούληδες
με ότι έχει κάνει ο συριζα
εδώ έχουμε φτάσει
να ψάχνουμε ποιος κλέβει λιγότερο... κατάντια
το ποιος κλέβει βγαίνει πάντα από την επόμενη κυβέρνηση, άρα το αν έχουν κλέψει δεν το ξέρεις (αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση το ξέρεις γιατί προφανώς ενδείξεις ότι έχουν κλέψει υπάρχουν δεκάδες, όπως ακριβώς ένδειξη ότι έχει κλέψει ήταν και το "ότι είναι νομιμο είναι και ηθικό" του βουλγαράκη. Το ότι για παράδειγμα ο Σταθάκης εξαφάνισε 2 εκ. ευρώ απ'το πόθεν έσχες του είναι ένδειξη ότι έχει κλέψει ή ότι είναι τέρας τιμιότητας ? ).
Σε κάθε περίπτωση, ο ευσυνείδητος ψηφοφόρος θα απέρριπτε τις 2,3,4,χ κομματικές ομάδες απατεώνων που έχουν κυβερνήσει και ΔΕΝ θα συνέκρινε τις απατεωνιές τους μεταξύ τους ώστε να βρει ποιος είναι περισσότερο απατεώνας και ποιος λιγότερο απατεώνας (κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να το δει τόσο ξεκάθαρα όσο το βλέπει για τους προηγούμενους, γιατί αυτό θα ξεμπροστιαστεί από τους επόμενους κ.ο.κ.) για να υποστηρίξει δήθεν τον λιγότερο απατεώνα μέχρι και οσο για να γίνει και αυτος το ίδιο απατεώνας με τους προηγούμενους ...
Ο μόνος ψηφοφόρος που θα το έκανε όλο αυτό θα ήταν είτε καποιος που θα σιτιζόταν απο αυτούς και απλά θα έψαχνε μια υποκριτική και γελοία δικαιολογία για να συνεχίσει να τους υποστηρίζει, είτε κάποιος που δεν μπορεί να καταπιεί ακόμα το πόσο πολύ ξεφτιλίστηκε απ'το ηρωϊκό και πατριωτικό δημοψήφισμα του '15.