Alejandro έγραψε:Το θέμα μας εδώ ήταν η εντιμότητα των Ευρωπαίων, σε αντιδιαστολή με την ατιμία των Ελλήνων.   
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι και τόσο "έντιμοι" ή "ενάρετοι" οι Ευρωπαίοι, όσο νόμιζες.
Εγώ νόμιζα ότι το θεμα ήταν ποιοι φαγανε τα λεφτά, γιατι αυτό λεει ο τιτλος. Διότι λεφτά ηρθαν στην Ελλάδα. Επεσε πολύ χρημα, αλλα δεν έγινε ανάπτυξη. Ποιός φταίει;
Σε αυτο το νημα (πιο πάνω) έφερα το παραδειγμα του χωριου Αναβρα Μαγνησιας που αναπτύχθηκε κι έγινε προτυπο αναπτυξης ευρωπαικού χωριου. Αυτοί πηραν ευρωπαικά πακετα και τα αξιοποιησαν. Αναπτυχθηκαν και με δικά τους μεσα επισης αξιοποιωντας τα ατου που διεθεταν. Οι αναβριωτες εχουν εισοδημα 5000Ε το μηνα και ειναι κτηνοτροφοι.
Γιατι και οι άλλοι δημοι δεν ακολουθουν το παραδειγμα τους; Βρηκαμε τωρα τους ευρωπαιους για αποδιοπομπαίους τραγους μου φαινεται.  Πέρα από αυτο, για τις ατιμίες των ευρωπαίων μπορω να σου μιλάω ωρες, αλλα δεν φταινε αυτοι για ολα. Ποιοι τα φαγανε ειναι το ερωτημα. Όποιος μπορεσε εφαγε, λεω εγω. Και ειναι υποθεση πελατιακου κρατους. Πολιτες και πολιτικοι ειναι στο κολπο. Οχι μονο πολιτικοι. Και το κακο ειναι μεγαλυτερο απο οσο νομιζεις. Όποιος ειχε μεσον ροκάνιζε οσο μπορουσε. Και ολοι πασχιζαν να βρουν μεσον εκεινες τις χρυσες εποχες. Ετσι τωρα δεν υπαρχει οικονομια.
Είδα ότι σε άλλο νήμα είπες ότι το '81 θα ψήφιζες ΠΑΣΟΚ. Ο Αντρέας τότε έλεγε "έξω από την ΕΟΚ", άλλο αν δεν το εφάρμοσε ποτέ. Just saying.  

Με τις συνθηκες εκεινης της εποχης ηταν πολυ καλος. Δεν ξεραμε τι θα μας εβγαινε.