Ποιοι τα φάγανε;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Ποιοι τα φάγανε;

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Μαρ 2015, 19:34

Να θυμίσουμε εδώ επίσης ότι οι "τουρκοκρατούμενοι" Έλληνες επέλεξαν για κυβερνήτη τους τον Καποδίστρια, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος, όπως είχε κάνει και στην Ελβετία, κάτι το οποίο όμως δεν άφησαν να συμβεί οι "έντιμοι" Ευρωπαίοι, οι οποίοι έβαλαν τους Μαυρομιχάληδες να τον φάνε και μας φόρτωσαν τον "έντιμο" Όττο, που επί των ημερών του η διαφθορά και το ρουσφέτι απογειώθηκαν, οπότε και τελικά πήρε πούλο.

Αλλά οι φίλοι μας οι "έντιμοι" Ευρωπαίοι δεν μας άφησαν έτσι, μας έφεραν άλλον "έντιμο" Ευρωπαίο, τον κ. Γκλίξμπουργκ, για την εντιμότητα του οποίου και της οικογενείας του, όλοι έχουν να λένε. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν άνοιξαν οι φάκελοι του βρετανικού ΥπΕξ που αφορούσαν στην δολοφονία του Καποδίστρια. Γιατί άραγε; Τί να φοβούνται αυτοί οι έντιμοι άνθρωποι; :D

Και κάτι ακόμα. Το βιοτικό επίπεδο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας ήταν πολύ κατώτερο από την Ελλάδα όταν αυτές οι χώρες μπήκαν στην τότε ΕΟΚ.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 07 Μαρ 2015, 19:37

Να θυμίσουμε άλλωστε οτι ένας από τους μεγαλύτερους απατεώνες που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα, ο Χριστοφοράκος, βρήκε καταφύγιο στην "ενάρετη" Γερμανία.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 19:57

Αμα δεν σας αρεσει η Ευρωπη, ψηφιστε ΚΚΕ και βγειτε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 07 Μαρ 2015, 19:59

Δεν πιστεύω οτι το ΚΚΕ θα μας έβγαζε από την Ευρώπη, μάλλον κωλοτούμπα θα έκανε.
Αλλά κι απ' την άλλη μεριά, αμα δεν αρέσουμε στην Ευρώπη, ας μας πετάξει αυτή έξω.

Τον ελληνικό χρυσό που βρίσκεται στην ΕΚΤ, θα μας τον δώσουν πίσω, υπόψη.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Μαρ 2015, 20:11

libre έγραψε:Αμα δεν σας αρεσει η Ευρωπη, ψηφιστε ΚΚΕ και βγειτε.

Το θέμα μας εδώ ήταν η εντιμότητα των Ευρωπαίων, σε αντιδιαστολή με την ατιμία των Ελλήνων.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι και τόσο "έντιμοι" ή "ενάρετοι" οι Ευρωπαίοι, όσο νόμιζες.

Για το άλλο που λες, για μένα ήταν λάθος τόσο η ένταξη στην ΕΟΚ, όσο και η ένταξη στο ευρώ. Η αποχώρηση από αυτά δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να γίνει τώρα (θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει), αλλά σε πρώτη φάση και σταδιακά θα ήθελα να γίνει μια προετοιμασία για επαναφορά του εθνικού νομίσματος και στην συνέχεια αποχώρηση από το ευρώ.

Είδα ότι σε άλλο νήμα είπες ότι το '81 θα ψήφιζες ΠΑΣΟΚ. Ο Αντρέας τότε έλεγε "έξω από την ΕΟΚ", άλλο αν δεν το εφάρμοσε ποτέ. Just saying. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 20:36

Alejandro έγραψε:Το θέμα μας εδώ ήταν η εντιμότητα των Ευρωπαίων, σε αντιδιαστολή με την ατιμία των Ελλήνων.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι και τόσο "έντιμοι" ή "ενάρετοι" οι Ευρωπαίοι, όσο νόμιζες.
Εγώ νόμιζα ότι το θεμα ήταν ποιοι φαγανε τα λεφτά, γιατι αυτό λεει ο τιτλος. Διότι λεφτά ηρθαν στην Ελλάδα. Επεσε πολύ χρημα, αλλα δεν έγινε ανάπτυξη. Ποιός φταίει;
Σε αυτο το νημα (πιο πάνω) έφερα το παραδειγμα του χωριου Αναβρα Μαγνησιας που αναπτύχθηκε κι έγινε προτυπο αναπτυξης ευρωπαικού χωριου. Αυτοί πηραν ευρωπαικά πακετα και τα αξιοποιησαν. Αναπτυχθηκαν και με δικά τους μεσα επισης αξιοποιωντας τα ατου που διεθεταν. Οι αναβριωτες εχουν εισοδημα 5000Ε το μηνα και ειναι κτηνοτροφοι.
Γιατι και οι άλλοι δημοι δεν ακολουθουν το παραδειγμα τους; Βρηκαμε τωρα τους ευρωπαιους για αποδιοπομπαίους τραγους μου φαινεται. Πέρα από αυτο, για τις ατιμίες των ευρωπαίων μπορω να σου μιλάω ωρες, αλλα δεν φταινε αυτοι για ολα. Ποιοι τα φαγανε ειναι το ερωτημα. Όποιος μπορεσε εφαγε, λεω εγω. Και ειναι υποθεση πελατιακου κρατους. Πολιτες και πολιτικοι ειναι στο κολπο. Οχι μονο πολιτικοι. Και το κακο ειναι μεγαλυτερο απο οσο νομιζεις. Όποιος ειχε μεσον ροκάνιζε οσο μπορουσε. Και ολοι πασχιζαν να βρουν μεσον εκεινες τις χρυσες εποχες. Ετσι τωρα δεν υπαρχει οικονομια.

Είδα ότι σε άλλο νήμα είπες ότι το '81 θα ψήφιζες ΠΑΣΟΚ. Ο Αντρέας τότε έλεγε "έξω από την ΕΟΚ", άλλο αν δεν το εφάρμοσε ποτέ. Just saying. :D
Με τις συνθηκες εκεινης της εποχης ηταν πολυ καλος. Δεν ξεραμε τι θα μας εβγαινε.
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 07 Μαρ 2015, 20:50

Μα νομίζω έχετε μεταξύ σας διαφορετική οπτική. Ο libre αντιμετωπίζει την ψηφοφορία ως "Μεταφερθείτε σε μια εποχή έχοντας δεδομένα στο μυαλό σας, εκείνης της εποχής μόνο". Δεν βρίσκω λοιπόν κάτι περίρεργο σε αυτό που ισχυρίζεται.
Εσύ Χελώνε το αντιμετωπίζεις ως να μεταφερθείς σε εκείνη την εποχή αλλά να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον.
Ε τότε ρε φίλε άμα ψήφιζες πάλι πασοκ θα ήσουν για ιατρική μελέτη. :D
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 20:51

Χαοτικός έγραψε:Πέρα από αυτό όμως δεν έχεις δίκιο που αναφέρεσαι σαν οι περισσότεροι να κάναν αυτή τη λαμογιά. Οι λιγότεροι ήταν. Οι πολύ λιγότεροι.
Δεν μπορούμε να ξερουμε νουμερα. Ξερω πολλούς που φαγανε που δεν τους επιανε το ματι σου. Μετρια ατομακια με διασυνδεσεις. Σε πανελληνιο επιπεδο θα προκειται για εθνικη καταστροφη. Αυτη ειναι η εκτιμηση μου. Περαν απο αυτο μετραει και η προθεση. Πολλοι θα θελανε να φανε και δεν ειχαν τα μεσα. Οταν ομως εχεις την προθεση ειναι το ιδιο, γιατι στην ουσια δεν ενδιαφέρεσαι για κρατος, αλλα μονο για την παρτη σου. Και δεν νομιζω οτι αλλαξε και τιποτα. Όσες φορες παω στο χωριο μου και στην κοντινη πολη που ξερω πολυ καλα, ολο με μεσα κοιτανε να τη βγαλουνε παντου κι οποιος εχει μεσα κοκορευεται κιολας και πουλαει μουρη στους άλλους. Εχει σιχαθει η ψυχή μου. Ο μεσος Έλληνας δεν νομιζω να έχει βγαλει καποιο διδαγμα απο την κριση. Ολα στους πολιτικους τα ριχνει. Ειναι σπανιο να βρεις Έλληνα να κανει αυτοκριτική.
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 07 Μαρ 2015, 21:01

libre έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:Πέρα από αυτό όμως δεν έχεις δίκιο που αναφέρεσαι σαν οι περισσότεροι να κάναν αυτή τη λαμογιά. Οι λιγότεροι ήταν. Οι πολύ λιγότεροι.
Δεν μπορούμε να ξερουμε νουμερα. Ξερω πολλούς που φαγανε που δεν τους επιανε το ματι σου. Μετρια ατομακια με διασυνδεσεις. Σε πανελληνιο επιπεδο θα προκειται για εθνικη καταστροφη. Αυτη ειναι η εκτιμηση μου. Περαν απο αυτο μετραει και η προθεση. Πολλοι θα θελανε να φανε και δεν ειχαν τα μεσα. Οταν ομως εχεις την προθεση ειναι το ιδιο, γιατι στην ουσια δεν ενδιαφέρεσαι για κρατος, αλλα μονο για την παρτη σου. Και δεν νομιζω οτι αλλαξε και τιποτα. Όσες φορες παω στο χωριο μου και στην κοντινη πολη που ξερω πολυ καλα, ολο με μεσα κοιτανε να τη βγαλουνε παντου κι οποιος εχει μεσα κοκορευεται κιολας και πουλαει μουρη στους άλλους. Εχει σιχαθει η ψυχή μου. Ο μεσος Έλληνας δεν νομιζω να έχει βγαλει καποιο διδαγμα απο την κριση. Ολα στους πολιτικους τα ριχνει. Ειναι σπανιο να βρεις Έλληνα να κανει αυτοκριτική.

Πολύ σωστό όλο πλην όμως είναι άκυρο ως προς την κουβέντα για το ποιος τα έφαγε. Βεβαίως είναι ανώτερο φιλοσοφφικό ζήτημα για μένα αυτό που θέτεις και ασφαλώς είναι σοβαρότερο. Το ποιοι τα φάγανε είναι μικρότερης σημασίας για μένα.
Αλλά τα φάγανε λίγοι. Ακόμα και χωρίς νούμερα είσαι ικανός να έχεις μία εντύπωση για τα μεγέθη. Είμαστε 10.000.000 .
Για να πεις ότι πολλοί φάγανε δεν θα πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου πάνω από τα 5.000.000;
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 21:24

Χαοτικός έγραψε:Αλλά τα φάγανε λίγοι. Ακόμα και χωρίς νούμερα είσαι ικανός να έχεις μία εντύπωση για τα μεγέθη. Είμαστε 10.000.000 .
Για να πεις ότι πολλοί φάγανε δεν θα πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου πάνω από τα 5.000.000;

Εγω δεν το μετραω ακριβως έτσι, αλλα με βαση την εμπιστοσύνη γιατι αυτη ειναι σημαντική για την ανάπτυξη. Αν με ρωτησεις σε ποσους στους δεκα Έλληνες έχω εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανεναν. Κι οι ξενοι επενδυτες κι επιχειρηματιες κολώνουν να ερθουν. Πρεπει να πληρωσεις εκατο κεραταδες για να προχωρησουν οι δουλειες σου στις διαφορες υπηρεσιες, συνεταιρια με Έλληνα ειναι ριψοκινδυνο να κανεις, γιατι φοβασαι μη σε ριξει και οι νομοι αλλάζουν και γινεται χαος. Εγω ειμαι συμβουλος σε ένα ταξιδιωτικό γραφειο που ετοιμαζει πακετα για την Ελλαδα. Τελος μαρτη τα παραταω και δεν ξανασχολουμει με Ελλαδα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Οσες φορες κατεβαινα για να διαπραγματευτω τιμες ολο πουστιες μου προτεινανε.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”