nemo έγραψε:ειχε τα δικια του μετα γραφει και το
(ειδικα απο τον τζημεροφασιστα )
Περίεργο. Πως σε κατάλαβε;

nemo έγραψε:ειχε τα δικια του μετα γραφει και το

Παυλος Γ. έγραψε:Οπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, τα κόμματα λειτουργούν από τις εισφορές των μελών τους,
ή από δωρεές τρίτων.
Ομως αναφέρουν αναλυτικά τους δωρητές.
Αρα, το ΚΚΕ αν δεν βγαίνει οικονομικά, θα πρέπει να δωσει αναλυτική οικονομική κατάσταση.
Κατι που αρνειται πεισματικά η ηγεσία του.
Γνωρίζουμε όμως ότι έχει πάρει δάνεια από τις τράπεζες.
Κι εδώ γεννάται το ερώτημα.
Μπορεί να κάνει κριτική και να πάει κόντρα στα συμφέροντα των τραπεζών ;

BaKXOS_Lysios έγραψε:nemo έγραψε:ειχε τα δικια του μετα γραφει και το
Περίεργο. Πως σε κατάλαβε;
.gif)

Λαχουρένιος έγραψε:Παυλος Γ. έγραψε:Οπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, τα κόμματα λειτουργούν από τις εισφορές των μελών τους,
ή από δωρεές τρίτων.
Ομως αναφέρουν αναλυτικά τους δωρητές.
Το ΚΚΕ έχει έσοδα και από κουπόνια αλλά είναι ψίχουλα συγκριτικά με την επιδότηση
https://www.cnn.gr/oikonomia/story/2984 ... matodotisi
Το '22 το ΚΚ είχε μόλις 60.000 έσοδα από κουπόνια έναντι 1,5 εκ. ευρώ επιδότησης. Αυτό το 60.000 είναι άθλος αν σκεφτείς ότι η ΝΔ με 8πλάσιους ψηφοφόρους, που ένα μεγάλο μέρος απ' αυτούς είναι εύποροι, μάζεψε 75.000. Το ΚΚΕ με ένα 5% που είναι κυρίως φτωχόκοσμος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την δραστηριότητά του αποκλειστικά με μέλη.
Ούτε εμένα μου αρέσει που υπάρχει η κρατική επιχορήγηση αλλά τουλάχιστον δίνει την δυνατότητα σε μη συστημικά κόμματα να έχουν έσοδα. Αν καταργηθεί τότε το ΚΚΕ θα φυτοζωεί γιατί θα περιοριστεί στα ψίχουλα που λαμβάνει από τα κουπόνια ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα καβατζώνουν εκατομύρια από τράπεζες, καναλάρχες και πρεζέμπορες και θα λειτουργούν κανονικά.Αρα, το ΚΚΕ αν δεν βγαίνει οικονομικά, θα πρέπει να δωσει αναλυτική οικονομική κατάσταση.
Κατι που αρνειται πεισματικά η ηγεσία του.
Γνωρίζουμε όμως ότι έχει πάρει δάνεια από τις τράπεζες.
Κι εδώ γεννάται το ερώτημα.
Μπορεί να κάνει κριτική και να πάει κόντρα στα συμφέροντα των τραπεζών ;
Καλά και γω δεν πετάω την σκούφια μου που το ΚΚΕ έχει δάνεια, αλλά από την στιγμή που δεν φαίνεται να καταλήγουν τα λεφτά στις τσέπες της ηγεσίας ούτε να οδηγεί σε ιδεολογικές εκπτώσεις, τότε το δέχομαι σαν αναγκαίο κακό.

nemo έγραψε:αν ειναι ο τζημερος φασιστας τοτε πως πρεπει να λεγονται οι πραγματικοι φασιστες
εγω ειμαι ελλην εθνικιστης τιμη μου και καμαρι μου

Λαχουρένιος έγραψε:Ούτε εμένα μου αρέσει που υπάρχει η κρατική επιχορήγηση αλλά τουλάχιστον δίνει την δυνατότητα σε μη συστημικά κόμματα να έχουν έσοδα. Αν καταργηθεί τότε το ΚΚΕ θα φυτοζωεί γιατί θα περιοριστεί στα ψίχουλα που λαμβάνει από τα κουπόνια ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα καβατζώνουν εκατομύρια από τράπεζες, καναλάρχες και πρεζέμπορες και θα λειτουργούν κανονικά.

Λαχουρένιος έγραψε:Καλά και γω δεν πετάω την σκούφια μου που το ΚΚΕ έχει δάνεια, αλλά από την στιγμή που δεν φαίνεται να καταλήγουν τα λεφτά στις τσέπες της ηγεσίας ούτε να οδηγεί σε ιδεολογικές εκπτώσεις, τότε το δέχομαι σαν αναγκαίο κακό.

Παυλος Γ. έγραψε:Πρωτον.
Από τη στιγμη που επιδοτειται από το κρατος, είναι συστημικό κόμμα.
Δεύτερον και κυριότερο.
Αν δεν έχει απήχηση στον κόσμο, οφείλει να διαλυθεί και να μην πουλάει φούμαρα.
Αλλιώς παίζει το παιχνίδι του συστήματος (κρατικό χρήμα),
με καταγγελίες και αντισυστημική ρητορεία.
Αλλά στην κρίσιμη στιγμή θα στηρίζει τον Στουρνάρα και θα συγκυβερνει με τη ΝΔ.

Παυλος Γ. έγραψε:Τα λεφτά των δανείων πηγαίνουν στην συντήρηση του κομματικού μηχανισμού,
και ίσως σε κάποιες τσέπες.
Το κομμα δεν έβγαλε ποτέ αναλυτική οικονομική κατάσταση.
Πόσα είναι τα δάνεια που πήρε και αν αυτά τα δάνεια ενημερωνονται.
Αν δούμε τα πρόσωπα της ηγεσίας του Κόμματος,
τα περισσότερα είναι προιόντα του κομματικού σωλήνα.
Η Αλέκα, ο Κουτσούμπας, ο Θανάσαρος ο Παφίλης, η Λιάνα της Εκάλης.
Κανονικοί σφετεριστές της σφραγίδας και της ιστορίας του παλαι ποτέ κραταιού ΚΚΕ.
Τα έλεγε ο Τζιμάκος από παλιά.
https://youtu.be/5nATXr5T-QQ