Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 21:49

Προέλλην έγραψε:Δυναμικές κινητοποιήσεις με τι πλατφόρα; Δεν θέλουμε αξιολόγηση; :dunno:

Δυο λεπτά ρε προέλληνα. Κάτσε λίγο. Αυτό σε ενδιαφέρει;
Καταρχάς δε σε ξενίζει η σχέση που έχει αναπτύξει μια υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τους υφισταμένους της;
Συνάδει αυτή η αυταρχική στάση με έναν χώρο τόσο ευαίσθητο όπως της παιδείας που πρεσβεύει ας πούμε άλλα ιδανικά;
Τι παράδειγμα δίνεις; Θα μιλήσω εγώ στους μαθητές μου για δημοκρατία, ελευθερία γνώμης και άποψης, για αγώνες όταν η ίδια η υπουργός τα έχει καταστρατηγήσει όλα αυτά;
Μας έχει παραγκωνίσει τελείως, αρνείται κάθε διάλογο και κοιτάει μόνο πώς θα είναι αρεστή στην κοινωνία. Έχει πάρει φόρα, έχει βουλώσει τα αυτιά της και δεν κοιτάει τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων για τα οποία πρώτα οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι και για αυτό θέλουν να μετακυλήσουν τις ευθύνες και τις ανεπάρκειές τους αλλού.
Για αυτό και θέλει να μας παρουσιάσει τεμπέληδες κτλ για να στρέψει εναντίον μας την κοινωνία.

Από κει και πέρα και αξιολόγηση να θες να περάσεις δεν ανοίγεις πόλεμο. Και διπλωματικά να το δεις δλδ. Αυτή το πάει πολύ επιθετικά. Δλδ και ο άλλος πώς θες να αντιδράσει;
Έχουν πάρει τα μυαλά της αέρα και λειτουργεί με έπαρση.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν χωράν στον χώρο ειδικά της παιδείας. Και βασικά πουθενά. Η έπαρση είναι ένα καθολικό χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης και των δεξιών κυβερνήσεων γενικότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Προέλλην έγραψε: Aν έχεις σοβαρή εκσυγχρονιστική αντιπρόταση που μπορεί να πάρει την κοινωνία με το μέρος της, κατεβαίνεις ταλιμπαν σε κινητοποιήσεις. Αν δεν έχεις και απλά θες διατήρηση του τριτοκοσμικού στάτους κβο, ψηφίζεις απελπισμένα σύριζα ως αντίσταση.

Εδώ ρε φίλε αυτός ο λαός δεν κατέβηκε για άλλα κι άλλα στους δρόμους θα κατέβει να στηρίξει τον εκπαιδευτικό που κάθεται χριστούγεννα, πάσχα, καλοκαίρι;
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 22:20

Να σου πω το εξής. Πέρα από τον ήδη επιβαρυμένο πολλαπλό ρόλο μας λόγω της φύσης του επαγγέλματος, των αντίξοων συνθηκών μέσα στα σχολεία και από άποψη μαθητικού δυναμικού αλλά και σχολικών εγκαταστάσεων, τεχνολογικού εξοπλισμού, υποχρηματοδότησης, μαθήματα, γραμματειακή υποστήριξη, προγράμματα, επιμορφώσεις που πρέπει να τρέχουμε κτλ μας έχει φορτώσει κι ένα σωρό άλλες αρμοδιότητες που πολλές από αυτές δεν μας αναλογούν κιόλας.
Εμένα αυτή τη στιγμή το μόνο που θα έπρεπε να με ενδιαφέρει στον εξωδιδακτικό μου χρόνο είναι να προετοιμάσω το μάθημά μου και να πάω σωστά προετοιμασμένη στο σχολείο.
Αντ' αυτού ασχολούμαι και με 100.000 άλλα πράγματα. Πότε να τα κάνω όλα αυτά; Και δεν το λέω από άποψη τεμπελιάς. Πραγματικά δεν βγαίνει. Ή θα κάνω σε κάποιο από αυτά πασαλείμματα ή θα δουλευόμαστε μεταξύ μας. Να κοιμάμαι επιτρέπεται ή όχι;
Εσύ πού πιστεύεις ότι πρέπει να δώσω προτεραιότητα; Στους μαθητές μου ή στο να φανεί πετυχημένη η υπουργός παιδείας στο μεταρρυθμιστικό της έργο με τις δικές μας πλάτες; Γενικά μάθημα θα κάνω ποτέ;

Εικόνα

Δε μου λες ο δείκτης "Κατανομή και διαχείριση πόρων" όπως και ο δείκτης "Προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων - υποδομών" είναι δουλειά του εκπαιδευτικού;
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Φεβ 2023, 22:43

Προέλλην έγραψε:Γι αυτό και δεν σας παίρνει η κοινωνία στα σοβαρά και σας βλέπει απέναντι.

Απέναντι μας έχουν μόνο κάτι κομπλεξικούς που έχουν απωθημένα με τη δική τους ζωή και τα δικά τους εργασιακά και δεν έχουν καμία σχέση με την παιδεία συνεπώς και δε δίνουν δεκάρα για αυτήν.
Όσοι είναι σοβαροί άνθρωποι αντιλαμβάνονται την κατάσταση και προσεγγίζουν το ζήτημα με πραγματικό ενδιαφέρον και ευαισθησία. Και μόνο κατά δεν είναι εναντίον των εκπαιδευτικών. Ίσα ίσα.

Όλοι οι άλλοι απλά διψάν για αίμα.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 19:33

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δυναμικές κινητοποιήσεις με τι πλατφόρα; Δεν θέλουμε αξιολόγηση; :dunno:

Δυο λεπτά ρε προέλληνα. Κάτσε λίγο. Αυτό σε ενδιαφέρει;

Ναι :-/

bizeli έγραψε:Καταρχάς δε σε ξενίζει η σχέση που έχει αναπτύξει μια υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τους υφισταμένους της;
Συνάδει αυτή η αυταρχική στάση με έναν χώρο τόσο ευαίσθητο όπως της παιδείας που πρεσβεύει ας πούμε άλλα ιδανικά;
Τι παράδειγμα δίνεις; Θα μιλήσω εγώ στους μαθητές μου για δημοκρατία, ελευθερία γνώμης και άποψης, για αγώνες όταν η ίδια η υπουργός τα έχει καταστρατηγήσει όλα αυτά;
Μας έχει παραγκωνίσει τελείως, αρνείται κάθε διάλογο και κοιτάει μόνο πώς θα είναι αρεστή στην κοινωνία. Έχει πάρει φόρα, έχει βουλώσει τα αυτιά της και δεν κοιτάει τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων για τα οποία πρώτα οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι και για αυτό θέλουν να μετακυλήσουν τις ευθύνες και τις ανεπάρκειές τους αλλού.
Για αυτό και θέλει να μας παρουσιάσει τεμπέληδες κτλ για να στρέψει εναντίον μας την κοινωνία.

Από κει και πέρα και αξιολόγηση να θες να περάσεις δεν ανοίγεις πόλεμο. Και διπλωματικά να το δεις δλδ. Αυτή το πάει πολύ επιθετικά. Δλδ και ο άλλος πώς θες να αντιδράσει;
Έχουν πάρει τα μυαλά της αέρα και λειτουργεί με έπαρση.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν χωράν στον χώρο ειδικά της παιδείας. Και βασικά πουθενά. Η έπαρση είναι ένα καθολικό χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης και των δεξιών κυβερνήσεων γενικότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Τα παραπάνω είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και γουαταμπατισμός. Για την αξιολόγηση θες να μου πείς πoια συγκεκριμένη διαδικασία προτείνεις; Δεν είναι λίγο περίεργο κάθε φορά που ρωτάει κάποιος να αρχίζουν τα διάφορα άλλα απο δω κι απο κεί;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 19:36

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Γι αυτό και δεν σας παίρνει η κοινωνία στα σοβαρά και σας βλέπει απέναντι.

Απέναντι μας έχουν μόνο κάτι κομπλεξικούς που έχουν απωθημένα με τη δική τους ζωή και τα δικά τους εργασιακά και δεν έχουν καμία σχέση με την παιδεία συνεπώς και δε δίνουν δεκάρα για αυτήν.
Όσοι είναι σοβαροί άνθρωποι αντιλαμβάνονται την κατάσταση και προσεγγίζουν το ζήτημα με πραγματικό ενδιαφέρον και ευαισθησία. Και μόνο κατά δεν είναι εναντίον των εκπαιδευτικών. Ίσα ίσα.

Όλοι οι άλλοι απλά διψάν για αίμα.

Τα ίδια λένε και οι υπόλοιποι ΔΥ. Κάτι λίγοι τους μισούν αλλά η πλειοψηφία της κοινωνίας τους λατρεύει και τους αναγνωρίζει.
Είναι στ αλήθεια όμως έτσι;
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Φεβ 2023, 21:03

Προέλλην έγραψε:Ναι :-/

Ντάξει βρε ζόμπι της αποκάλυψης. Δεν χρειαζόταν να απαντήσεις. Ρητορική ήταν η ερώτηση.
Σόρι αλλά σαν ζόμπι σας φαντάζομαι. Πεινάτε για "κρέας". Θα σας το σερβίρουν μην ανησυχείς.
Αυτό είθισται να κάνει η εξουσία όταν ο λαός της έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Πρέπει να βρεθεί κάποιος φταίχτης.
Εικόνα

Προέλλην έγραψε: Τα παραπάνω είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και γουαταμπατισμός. Για την αξιολόγηση θες να μου πείς πoια συγκεκριμένη διαδικασία προτείνεις; Δεν είναι λίγο περίεργο κάθε φορά που ρωτάει κάποιος να αρχίζουν τα διάφορα άλλα απο δω κι απο κεί;

Μα κι εγώ έχω τοποθετηθεί χίλιες φορές πάνω στο θέμα της αξιολόγησης. Δεν μπορώ πλέον να συνδιαλέγομαι με ένα άτομο που έχει τη νοοτροπία εξαγριωμένου πλήθους και φωνάζει "fight, fight, fight"
Είναι ανούσιο. Ό,τι κι αν σου λέω πάει στο βρόντο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Φεβ 2023, 21:07

Προέλλην έγραψε:Τα ίδια λένε και οι υπόλοιποι ΔΥ. Κάτι λίγοι τους μισούν αλλά η πλειοψηφία της κοινωνίας τους λατρεύει και τους αναγνωρίζει.
Είναι στ αλήθεια όμως έτσι;

Όχι εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο.
Ότι πολλοί μας μισούν και λίγοι αναγνωρίζουν το έργο μας.

Φίλε να σου πω κάτι;
Εγώ όπως ξέρεις παιδιά δεν έχω. Η μοναδική φορά που μπόρεσα να δω "απ' έξω" το επάγγελμά μας ήταν όταν πήγε για πρώτη φορά σχολείο η πρώτη μου ανιψιά και την είδα στην αγκαλιά της δασκάλας της.
Δάκρυσα.

Θέλω να κρατήσω αυτήν την εικόνα για τους εκπαιδευτικούς και μόνο σε αυτούς που μας βλέπουν έτσι θέλω να απευθύνομαι.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 23:11

bizeli έγραψε:Μα κι εγώ έχω τοποθετηθεί χίλιες φορές πάνω στο θέμα της αξιολόγησης.

Ότι η καλύτερη αξιολόγηση είναι η μη μετρήσιμη άποψη-φάντασμα των γονιών ή ότι δείκτης μπορεί να είναι πόσοι μαθητές περάσαν πανελλήνιες; Τι μου ξέφυγε;

Τα ρέστα νομίζω είναι υπεκφυγες, κάτι για κακιά Κεραμέως, κοινωνία και τέτοια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 23:17

bizeli έγραψε:Εικόνα

Δε μου λες ο δείκτης "Κατανομή και διαχείριση πόρων" όπως και ο δείκτης "Προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων - υποδομών" είναι δουλειά του εκπαιδευτικού;

Αυτού που διοικεί και οργανώνει μια σχολική μονάδα όπως φαίνεται στον πίνακα; Φυσικά και ναι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Φεβ 2023, 23:25

Προέλλην έγραψε:Ότι η καλύτερη αξιολόγηση είναι η μη μετρήσιμη άποψη-φάντασμα των γονιών ή ότι δείκτης μπορεί να είναι πόσοι μαθητές περάσαν πανελλήνιες; Τι μου ξέφυγε;

Τα ρέστα νομίζω είναι υπεκφυγες, κάτι για κακιά Κεραμέως, κοινωνία και τέτοια.

Φίλε θες να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής;
Δε δίνω δεκάρα για την αξιολόγηση.
Πέταξα εκεί μια παπάτζα ως "πρόταση" απλά για να ξεφορτωθώ την ερώτηση.
Σιγά μη κάτσω να σου κατεβάσω και νομοσχέδιο.
Εμένα άλλα πράγματα με καίνε στην εκπαίδευση.

Ο μόνος λόγος που κάθομαι και σου απαντάω είναι μπας και καταλάβεις τι γίνεται... πέρα από ουγκ αξιολόγηση.
Αλλά μπα... άδικος κόπος.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”